icon

Začali by ste si vzťah s osobou na mizine?

2. júl 2026

Čo si myslíte, je dnes bežnejšie, že si žena nájde muža, ktorý je finančne na dne. alebo začína úplne od nuly, podporí ho a spolu sa vypracujú? Alebo je naopak častejší scenár, keď si muž nájde ženu, ktorá je finančne na dne, a popri ňom sa časom postaví na vlastné nohy?

Strana
z2
gabrielamodrykonik
Včera o 12:50

@anonym_autor V prvom rade sa treba zamysliet, preco je jeden dospely, pracujuci chlap na mizine. Evidentne mu chyba financna gramotnost a lieta v nejakym problemoch a zavislostiach ako su drogy, gambling, stavkovanie... Ak je to normalny, pracujuci a financne gramotny chlap, nie je dovod, aby bol na mizine. Takeho na mizine by som nechcela, je to pre teba dalsia zataz, taky chlap ti okrem peknych reci nic ine neda, ziadnu istotu, zazemie a uz vobec s nim nemozes planovat rodinu. Vsetky jeho sracky ostanu na tvojom krku a nakoniec si povies, ze lepsie by ti bolo bez neho. O tom, ze nic nemame a vybudujeme si spolocne, mozu uvazovat rovnako stari ludi, ktori akurat opustili skolu, bud strednu, alebo vysoku a poznaju sa od skolskych cias. Inak vseobecne chlap je ten, kto sa ma vediet postarat v prvom rade o seba a potom o zenu, s ktorou randi. Pre nu by to mal byt signal, ze je to chlap, ktory sa raz bude vediet postarat aj o rodinu. Ak zena prinesie tiez nieco do rodinneho rozpoctu je to fajn, ale na nej by to rozhodne stat nemalo. Ta bude mat co robit s detmi. A chlap, ktori randi so zenou, by ju mal brat vazne a zalozit si s nou rodinu. Nie zadarmo spavat s kade kym, najlepsie si vsetky ucty delit na polovicu a potom ju odkopnut jak spinavu handru. Hnusia sa mi takito neschopni typci... Taketo prizivnicke nuly, co sa prizivuju na zenskom tele a peniazoch.

nepodarok
Dnes o 07:39

Ja som to nebol, na mňa nepozerajte.

tilly
Dnes o 07:45

Podľa toho, v akej situácii to je.
Ak máme 20, tak samozrejme, obaja na mizine a obaja sa vypracujeme. Normálna vec.
Ak sme už vo veku, kedy by sme mali niečo mať, ale napr. je po nejakej životnej situácii, napr po rozvode alebo ja neviem, bol niekde v Afrike stavať školy alebo cestoval s batohom po svete, tak ok, je šanca, že na tej mizine nebude dlho.
Ale ak je to 40tnik, ktorý zarába tisícku v čistom, pritom je možno zručný alebo vzdelaný, žije u rodičov a nemieni sa pohnúť ďalej, alebo prepil, prefetoval, čo mal, do toho by som nešla.

hopeja
Dnes o 09:02

Poznam taký pár, on bol na tom dosť zle, hlavne kvôli ex, ona mu pomohla , povybavovala odklady splátok, úrady, podala pomocnú ruku, splácal si to ale sám….su spolu šťastní, všetko už majú dávno poriešene, velmi sa ľúbia

Strana
z2