Zaľúbenie do druhej osoby počas vzťahu: Môže to fungovať?
Ako myslite že môže dopadnúť, poprípade máte nejaké skusenosti, keď je niekto v dlhoročnom vzťahu v podstate funkčnom až na nejaké bežne problémy, ktoré sú všade a zaľúbi sa do niekoho iného, že zrazu cíti čo nikdy predtým s nikým necítil, neporovnáva svoj aktuálny vzťah v bode po 8 rokoch so začiatkom toho druhého, ale proste začiatok toho alebo iného vzťahu s tým aktuálnym, že tam je vážne energia a všetko čo od života chcel a očakával.. myslite si že sa to môže stat a môže to mať trvácnosť?
Ono hmmmm-ludia si casto zamienaju lasku a zamilovanie s nejakym poblaznenim. Platonickou "laskou". Alebo mozno nejake sympatie a pod. Casto sprv aj ruzove okuliare a pod.
Obdiv, chemia, zaujem, vyzva... zamilovat sa neznamena, ze to dokaze stat na solidnych nohach a ma buducnost...
Nikdy nevies, kolko aky vztah bude trvat. To sa neda ziadno predvidat. Lebo keby sa dalo, tak kazdy by mal idealne vsetky vztahy v zivote, je jedno ake. Po tolkych rokoch je tam uz stereotyp, tam uz nie je zamilovanost ako na zaciatku. A treba si povedat, ze kam dalej. Lebo po 8 rokoch je tam vztah uz niekde inde. Alebo by mal byt. Ak stagnuje a nic sa nehybe, je to problem. Hlavne ak si v produktivnom veku, aby si nestravila cas s niekym, s kym to nema buducnost, ze sice ste spolu 8 rokov, ale nijaky posun.
A este taka malickost, ten clovek, do ktoreho si zrazu zamilovana ma na to aky nazor? Vie o tom a zdiela tvoje city? Aby si nebola sklamana.
To zalezi.
Poznam takych, co si zacali, po par mesiacoch to zovsednelo a slo do kyticiek. V podstate bola vyhra, ze sa to ten druhy vo vztahu ani nedozvedel. Prebehlo to a skoncilo cele za jeho chrbtom a prvy vztah preto funguje v pohode.
Akurat nevernik trochu vytriezvel.
Poznam takych, co to tahali ako milenci roky, nakoniec aj splodili dieta a namiesto rozvodu a noveho sobasa, to slo do kyticiek. Rozpadol sa aj prvy vztah vdaka tomu a nevernik skoncil s tretou osobou, ktora sa zvycajne tvari, ze je nad vecou a vsetky jeho chyby su minulost a iba zle rozhodnutia, z ktorych sa nevernik poucil a jej to uz neurobi (niekdy to tak je, a niekedy sa aj ona iba zaradi do rozbehnuteho zastupu byvalych).
Poznam takych, ktorym to vyslo. Teda v tom zmysle, ze su este po rozchode/rozvode prveho vztahu spolu.
Obvykle tieto druhe vztahy vydrzia trosku viac, lebo aj ked sa to dostane na uroven prveho vztahu (ta ista vsednost po par rokoch), uz nechcu dalsi rozvod a podobne. Uz si hovoria, ze teda asi inde lepsie naozaj nebude, lebo vsak aj ten prvy vztah dosiel do tohto stadia. Tak naco ist do tretieho.
A keby vtedy radsej trochu viac zabojovali o ten prvy vztah, tak nemuseli ist cez rozvod/rozchod do dalsieho. Ale vtedy to este vyzeralo ako spravna volba a vyhra skusit novy vztah, ci bude lepsi.
A aj ten pohlad spolocnosti, ze dvakrat rozvedeny, trikrat zenaty, robi svoje. Ze sa mu nechce toto absovovat. A rozne dalsie dovody, preco v druhom vztahu su ochotni vydrzat v podstate rovnake veci ako v prvom, kde vtedy tvrdili, ze to vydrzat nevedia a rozvod musi byt.
A potom su taki, co sli do druheho vztahu a su spokojni.
Tak si vyber.
Nejako nerozumiem
Neporovnáva svoj aktuálny vzťah s tým začínajúcim?
Dva vzťahy naraz?
To potom ani jeden
Ak žiadny za to nestojí aby si pustila toho druhého
Bože nehovor o tom ani... Po roku vzťahu nádherného som začala môjho partnera nudiť.. Začal zháňať ženské po nete začal s nimi flirtovat...neprisla som na to. Myslela som si ze mame úžasný vzťah rozprávku.
Po svadbe som sa všetko dozvedela.
Tvrdil mi ze cely život potrebuje stále každý deň niečo nové inak sa nudí a ze vzťah vždy po roku zo vsedenie. Ze stále to isté.
Hoci ma lubi chce zmenu v živote.
Práve zápasim s myšlienkou na rozvod
Ja len: pozor na love bombing. Najdi si co to je aj ako to rozpoznas. Casto prave pocit "my sme spriaznene duse", "nikdy som nic podobne nezazila" je zaciatok love bombingu.
Poloz sebe samej otazky: ak je to tak intenzivny pocit, co ta druha strana - vytvara nejaky tlak na teba, aby ste vela boli spolu, aby si robila rychle rozhodnutia? Je ti to tempo a intenzita naozaj prijemna, alebo by si mala iba pocit, ze daco premeskas, ked v tom tempe nebudes nasledovat... to su tiez varovne signaly.
Mozno je to pokusenie ujst z terajsieho vztahu, moznost, vyzva... ale nemusi skoncit dobre.

Ak sa clovek zalubi do druhej osoby prvu skutocne nemiluje. Nikto ma nepresvedci o opaku, ze to tak nie je. Ale nikto ti neda zaruku, ze druha laska je prave ta, ktora bude navzdy.