icon

Zaľúbila som sa do vozíčkara

26. aug 2025

Zaľúbila som sa. Do vozíčkara.
Ide o to, že sa bojím reakcie okolia a celkovo
toho, že či sa dokážem o neho postarať...
Išli by ste do vzťahu s vozíčkárom?

Strana
z2
anonym_a9516e
26. aug 2025

@anonym_autor sebecky priznam, ze ked nad tym racionalne rozmyslam, tak nie. Ale nikdy som tu prilezitost nemala, takze bohvie ako by to vypalilo keby ano. Rozhodne som ale randila s takymi, co mali nohy v poriadku, ale inak uplni 🤡 takze vozik rozhodne nemusi byt ten najhorsi handicap.
Lahke to nebude, ale na okolie sa vykasli. Ak sa jeden druhemu pacite, tak to proste skuste, ved nejdete sa hned brat. Uvidite, ako vam to bude fungovat, rozist sa mozete vzdy.

dzulli1980
26. aug 2025

Nie, nešla ... lebo ... tisíc dôvodov mi napadá.

ukgirls
26. aug 2025

ved on sa o seba dokaze starat sam nie? tak ako doteraz .. a okolie? to ti moze byt ukradnute . pokial je on sam vysporiadany so zivotom a netrpi depresiami je to clovek ako kazdy iny ... ano bude to obmedzujuce s nim ist tam kde to nieje pristupne pre voziy a musis sa mu prisposobit-ich zivot lahky nieje ..ale vsetko sa da ..

evcagabi
26. aug 2025

Ja nie.

anonym_acdb47
26. aug 2025

@anonym_autor rozisla som sa s vozickarom. Nie pre to ze ochrnul ale pre to ze si potreboval dokazovat ze je stale ziadany chlap a skusal to na kazdu pipku

marianarem
26. aug 2025

@anonym_autor Keby som sa zalubila a ozaj by sme si rozumeli, tak ano. Urcite su s tym spojene tazkosti a obmedzenia, ale po ludskej stranke to hendikep nie je.

cyberk
26. aug 2025

Ja isto nie, s cielmi a zivotom aky mam, by bol pre mna len naobtiaz.

eeffka
26. aug 2025

@anonym_autor nuz nie

anonym_96622a
26. aug 2025

Áno

anonym_572db8
26. aug 2025

@anonym_autor Aj moja švagrina je samaritanka vzala si invalida a teraz je bez detí a lieči sa na schizofreniu a je non stop v kostole...Raz za rok skonči na psychiatrii

majus2323
26. aug 2025
@cyberk

@cyberk na obtiaž? To vážne dokážete takto napísať že ľudská bytosť za to že na vozíku na obtiaž? Stačilo asi napísať nie. Je mi smutno aj za vás. Chápem odpovede nie.

dotka04
26. aug 2025

Ano 🙂

lienka.7
26. aug 2025

@anonym_autor nie. A dôvod? Lebo väčšina z nich sa nikdy nezmenila s tým, ze su na vozíku. Maju z toho kadejaké psychózy a depresie. Zriedkavé nie sú ani pokusy o samovraždu. To je realita života s človekom na vozíku. Len sa o tom samozrejme nehovorí.

yosi
26. aug 2025
@cyberk

@cyberk Len aby si ty raz nebola niekomu na obtiaž.

slovakboy
26. aug 2025

@anonym_autor poznám jednu mladú dievčinu čo si vzala vozičkára. Ma ho rada ale okolie si vsimlo že on ju obmedzuje. Stiahol ju na východ kdesi bývať až k ukrajinskej hranici a pritom mohli ostať na západe, kde mala dobrú prácu. Ale má ho rada. Ako dlho miluješ toho vozičkára? Miluješ ho? Nie je v tom ľútosť? Ste si inak rovnocenní? Vie sa postarať o tvoje emocionálne potreby? Rozumiete si intelektuálne? Máte rovnaké pohľady na hodnoty v živote? Rovnako pristupujete k peniazom a nemáte tam spory? Sex bude fungovať? Nevyciciava ťa citovo? Nevydiera ťa citovo? Cez nejaké pocity viny a výčitky? Ak len handicap je problém, tak by si to s ním mohla skúsiť.

anonym_c9c151
26. aug 2025

Kamoska mala invalida, bez koncatiny a bol plny komplexov, upadal do depresii, nezaujmu a strasne sebecky.Vsetko muselo byt ako on povedal.A ako ceresnicka rad si dokazoval nieco na zenach.S hendikepovanymi je vacsinou tazky zivot.Ten svoj udel vscsina berie tazko.

anonym_8457ee
26. aug 2025
@yosi

@cyberk Len aby si ty raz nebola niekomu na obtiaž.

@yosi napísala to síce kruto, ale ak nemá kapacity a "ide si svoje" tak by ju takýto vzťah obmedzoval. Ináč Marika Gombitová mala zdravého partnera v Taliansku, rozišli sa, lebo jeho rodina sa nedokázala zmieriť s tým, že Marika je na vozíku. No a pár rokov nato skončil na vozíku on.

bobaas
26. aug 2025
@majus2323

@cyberk na obtiaž? To vážne dokážete takto napísať že ľudská bytosť za to že na vozíku na obtiaž? Stačilo asi napísať nie. Je mi smutno aj za vás. Chápem odpovede nie.

@majus2323 môžeme robiť slovné rituálne tance, akí sme peknučkí, alebo povedať veci na rovinu. Má v tom jasno, to, že pre vás nie páčivo, je len váš problém. A že raz bude niekomu na obtiaž? To bude jej.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
anonym_8834cc
26. aug 2025
@lienka.7

@anonym_autor nie. A dôvod? Lebo väčšina z nich sa nikdy nezmenila s tým, ze su na vozíku. Maju z toho kadejaké psychózy a depresie. Zriedkavé nie sú ani pokusy o samovraždu. To je realita života s človekom na vozíku. Len sa o tom samozrejme nehovorí.

@lienka.7 polovica MK sa borí s depresiami a na vozíku je málokto

majus2323
27. aug 2025
@bobaas

@majus2323 môžeme robiť slovné rituálne tance, akí sme peknučkí, alebo povedať veci na rovinu. Má v tom jasno, to, že pre vás nie páčivo, je len váš problém. A že raz bude niekomu na obtiaž? To bude jej.

@bobaas napísať že je človek na obtiaz nemá nič spoločné s hovorenim na rovinu. Takže tak

cyberk
27. aug 2025
@elizabet173
Odpoveď bola zmazaná

@elizabet173 tiez by som nechcela byt na obtiaz, preto by som nebola taka sprosta a nehladala si takeho, ktoremu budem na obtiaz ;) ci ty ano? Zenam tu vadi vyska chlapa, ale ked niekto odmieta tahat cely zivot vozik, to uz je problem 🤣

zmrzlinka2021
27. aug 2025
@majus2323

@majus2323 ale to je pravda. Každá ti čo napíše nie, viď za tým na obtiaž. Je úplne ok zvoliť si parametre na budúceho manžela. Nechápem čo ťa na tom pohorsuje

pieksamaki
27. aug 2025

@anonym_autor v zahranici uplne bežná vec......spoločnosť u nas....je nedozreta

fineta
27. aug 2025

Ťažké zamyslenie hneď takto ráno.... Rozum mi hovorí "nie" zo strachu zo zodpovednosti. Bojím sa, že by som sa nevedela oňho postarať po fyzickej aj psychickej stránke.. ale ak by som sa do takto hendikepovaného zamilovala, asi by som prekážky nevidela.. tak to býva. 🤷🏽‍♀️ Ťažko je vyjadriť sa, keď som to neprežila.

tramtada31
27. aug 2025
@elizabet173
Odpoveď bola zmazaná

@elizabet173 povedala to natvrdo, ale v podstate suhlasim. Ano, na vozíčku môže skončiť každý, ale ja tiež, keby som si mala možnosť vybrat, hlava by určite prevalcovala city. Že s takýmto obmedzeniami by som nevedela fungovat a rovnako, keby som mala skončiť na vozíku, nechcem byt pre nikoho na obtiaz.

modratrixie
27. aug 2025

Záleží ako je na tom psychicky, pozri si na ig alexgodaly

majus2323
27. aug 2025
@zmrzlinka2021

@majus2323 ale to je pravda. Každá ti čo napíše nie, viď za tým na obtiaž. Je úplne ok zvoliť si parametre na budúceho manžela. Nechápem čo ťa na tom pohorsuje

@zmrzlinka2021 povedať nie a na obtiaž sú 2 rozlisne veci. Ak to číta nejaký vozíčkár tak ďakujem pekne. Chýba vám empatia ľudia strašne a tu na koniku jak by dal

anonym_2d3c27
27. aug 2025
@majus2323

@zmrzlinka2021 povedať nie a na obtiaž sú 2 rozlisne veci. Ak to číta nejaký vozíčkár tak ďakujem pekne. Chýba vám empatia ľudia strašne a tu na koniku jak by dal

@majus2323 aj tebe chýba empatia, moralizuješ tu verejne nad skutočným názor niekoho ineho. Co keby si aj ty mala rešpekt pred názorom iného a nepresadzovala tu svoje predstavy. Keď budeš mať 20 ročne manželstvo s vozičkárom potom môžeš moralizovať.

zmrzlinka2021
27. aug 2025
@majus2323

@majus2323
V com su odlisne veci? Za tym nie je odpoved, ze kvoli tomu, ze je vozickar, proste nie. Nehladaj sa tym nic ine.
Nechapem tomu tvojmu moralizovaniu.

Je uplne v poriadku si nastavit parametre na buduceho partnera, pretoze vstup do manzelstva je celozivotny zavazok a hlavne zacat vztah s niekym, a potom z toho vztahu odist (ludovo povedane "odkopnut partnera), lebo ti nevyhovuje ze je na vozicku je ovela bolestivejsie pre tu druhu stranu.

Vezmi si priklad, ze zistis ze chalan s ktorym randis ma dajme tomu bipolarnu poruchu, alebo schizofreniu. Teraz mas sa hrat na "empaticku"? To vazne?

Ty nie si matka tereza. Predtym ako sa vydas ma pravo odist z akehokolvejk vztahu aj bez dovodu.

Strana
z2