Zastanete sa osoby, keď ju verejne ponižujú?
Bratranec priviedol svoju priatelku na oslavu narodenin nasej starkej. Pri tej prilezitosti ju chcel s nami vsetkymi zoznamit.
K veci: Moj stryko, jej potencialny svokor ju celu dobu akoby urazal. Najskor prebiehalo formalne zoznamenie a otazky kto je/co je/odkial je a tak. Poznate to. Stryko nebol nadseny, ked povedala, ze ma maturitu. A potom to zacalo. Zacal davat uplne trapne otazky, akoby ju chcel ponizit. Pytal sa ci vie, ake dielo napisal Kukucin. Alebo kto napisal 1984. Cela ta konverzacia bola v takomto ponizujucom duchu. Ja mam nos na taketo veci, baba bola mila, prijemna, trochu tichsia, ale tak bola v cudzom prostredi.
Pride vam to rovnako divne ako mne? Lebo ja som sa jej teda zastala a to nezostalo bez odozvy.
@anonym_autor... stuj noho, by bolo vhodnejsie... 😂 (posvatna mista jsou kamkoli kracis...) aj nasi mali švagra a ten sa nosil ako pav, keby tak vstal z mrtvych a videl by, ako dopaadol ten jeho synacik a ako zmohli decka v rodine, ktire podcenoval⛱️
@ahhola Mala som zarecitovat Mor ho! :D
Ano zastanem sa vzdy
@anonym_autor zastala by som sa. Jezis neznasam takychto buranov.
Jeho ing tiez nie je svetove terno pokial teda nema tituly pred menom a za menom z prestiznych svetovych univerzit a aspon jednu ked nie tri nobelovky je tiez hovenko na polici co si mysli ze je torta.
Paradoxne co na poznam vazne ze vzdelanych ludi nemaju potrebu honit si ego na inych. Skor naopak.
Krasne sa predviedol a strapnil celu rodinu. Ked bude pokracovat syncek zostane sam. Moja kolegyna tak odplasila synovi kazdu potencionalnu frajerku lebo ziadna nebola pre nu dost dobra a teraz lamentuje ze on ma 45 a ona nema vnucatka.
@anonym_autor Samozrejme že zastala napriek tomu že by som prišla aj do konfliktu. Ja keby som bola jej frajer s možno ak nie frajer, povedala by som nech okamžite skončí ,že nie je v škole a zobrala ju prec od neho.
Nakoniec som bola ja ta zla, drza, co si dovoluje 🙂
@anonym_autor To nevadí. Je to čistý chuj!
a ona ako reagovala na jeho chovanie?
@personality to vážne? Táto generácia 50tnikov momentálne maká o dušu, aby držala túto ekonomiku. Čiže nepaušalizuj pls.
@anonym_e5be60 ja som myslela 60+
@spongebob1 Nehnevaj sa, ale toto je pekna hlupost a vypoveda skor o cloveku, ktory takto uvazuje. A co je na tom, ze ma maturitu? Kolko ludi ma len maturitu a su uspesni? Zas nehovorme o nej, akoby mala len zakladne vzdelanie, ja som z nej mala dobry dojem.
@anonym_autor Co zle som napisala? Nepaci sa otcovi a bodka. Jasne jej to ukazal aj ked primitivnym sposobom.
Nie je pravidlom, ze titul=uspesny v praci. Predsa vysoka skola znamema sirsi rozhlad, viac vedomosti, skusenosti. To ti iba maturita neda. Pochopis, ked vystudujes ako ja. Sice titul nepouzivam, ludia po zistenini, ze mam skolu, uplne zmenia spravanie. Kdekolvek.
Je mi uprimne luto dievcata, skor by som rozmyslala na jej mieste, preco nebol frajer tychlejsi ako ty.
@anonym_autor Co zle som napisala? Nepaci sa otcovi a bodka. Jasne jej to ukazal aj ked primitivnym sposobom.
Nie je pravidlom, ze titul=uspesny v praci. Predsa vysoka skola znamema sirsi rozhlad, viac vedomosti, skusenosti. To ti iba maturita neda. Pochopis, ked vystudujes ako ja. Sice titul nepouzivam, ludia po zistenini, ze mam skolu, uplne zmenia spravanie. Kdekolvek.
Je mi uprimne luto dievcata, skor by som rozmyslala na jej mieste, preco nebol frajer tychlejsi ako ty.
@spongebob1 Poznám veľa veľa ľudí, ktorí majú len blbú učňovku ale toľko vedomosti, skúsenosti, ktoré získali za celý život....takže aj človek s VŠ sa pred nimi môže skryť...ako napr. ja....áno, viem vecí, ktoré možno oni nevedia, ale sú mi na jednú vec a môžem si titulom vytrieť zadok...lebo tie skúsenosti, vedomosti a múdrosti, ktoré sa naučiť za život sú viac ako nejaký blbý titul...
@spongebob1 nemala by som chut pohybovat sa medzi ludmi, ktori uplne zmenia pristup len preto, ze sa dozvedia, ze mam titul
@anonym_autor samozrejme že by som sa jej aj hocikoho iného zastala. Dobre si urobila.
Toez by som sa zastala aj som to urobila v inej súvislosti. To bol iný pruser a dráma! Pre mňa.
Nevadí, neznášam to z duše.
A teda mala som ine šťastie svojho času za mlada. Tiez som mala "len" maturitu. Priatel bol na VS, vsetcia súrodenci plus ich partneri uz mali vs aj dobru pracu (architekt, pravnicka, farmaceut...) otec tiez veľmi vysokú pozíciu riadiacu.
Pri prvom zoznameni s jeho otcom - uplne nahodne - povedal ze bol viac v pomolove ako ja 🙂.
Nikto z nich mi nikdy za tie roky nedal pocítiť "len" maturitu. A to ma jeden varoval, ze ma bez školy nikdy neprijmu do rodiny, kamos co ich poznal. Boli super, vsetcia a este aj ti potenciálni svagrovia a svagrine. Ale teda ide hlavne o otca, na to aku pozíciu a pracu mal, bol a je skvelý skromný chla. O tom co robi som sa dozvedela teda az neskor, a veru so pozerala.
Nie všetci su kteteni ale ten tvoj stryko ke korunovaný vies co 😏
a ona ako reagovala na jeho chovanie?
@reanda Nijak, ale bola to neprijemna atmosfera.
@spongebob1 Ou, trosku sa drz pri zemi. Ja mam vystudovane 2 vs, tak ma, prosim ta, nepoucuj. Vobec nie je pravda, ze vysoka ti da rozhlad, rozhodne nie kazdemu.
@reanda Nijak, ale bola to neprijemna atmosfera.
@anonym_autor lebo ja by som reagovala na zaklade toho, ako sa javi ta 'ponizovana' osoba.. nie vzdy kazdy potrebuje zastanie.. niekto je sam so sebou v pohode a uvedomuje si, ze dotycny svojimi vyrokmi ponizuje skor sam seba.. mozno by som len nejak okrajovo dala najavo svoj nazor, nech je jasne, ze nezdielam ten strykov... ale tak, asi uz musi byt v rodine svojim pristupom znamy, tak staci len dat najavo, ze my ostatni si to nemyslime a moze si svojim kukucinom otravovat papagaja 😝 .. alebo ho maju ako inziniera v rodine za boha a nikto proti nemu ani nepipne?
@anonym_autor trápny aj strýko, ale aj jeho syn, že sa jej nezastal a sedel tam ako ťuťko.
Jasné, že zastala .... strýka by som poslal "slušne" do péčka...
Ja by som asi niečo zasmečovala naspäť. Napr : "Jak lvové bijem o mříže a my je rozbijem!" alebo: "Kolená má kolená, přibližte se k jezeru!" Alebo nejakú hlášku z filmu Škola základ života.
@anonym_autor Ahoj autorka, toto je jasny priklad toho, ze titul nezarucuje patent na rozum, tvoj stryko je riadny chuj, prepac. A spravila si velmi dobre,ze si si ju zastala, spravila by som to iste a je jedno ci by som si ju zastala skor ako jej priatel...Byt nou, tak by som sa tam viac neukazala.. mozno max pozriet len babku,ked hovoris,ze ona to tam zachranovala, tak asi tiez mala dobry pocit z dievcata tak ako ty. Na to,ze si za zlu sa mozes vykaslat, taky ako on ti aj tak nesiaha ani po clenky, aj keby mal 20 titulov pred a 20 titulov za menom, raz ked ma v hlave nasrate nepomoze mu ani svätena voda😄🤷♀️
@anonym_autor Velmi mudro,treba sa jej zastat, no co ten ujo chcel s tym dokazat,? to sa fakt nepatri, hned take ponizenie,,ale mal sa jej zastat, aj jej frajer
Tak to je riadny primitív.
Áno, ja som tiež človek čo sa ozve.. vnútorne sa síce vždy celá trasiem, ale aj tak nikdy nie som ticho.. potom sa citim ako debil, ale aj tak nikdy nie som ticho, pretože neznasam nespravodlivosť.. nie raz som sa kvôli tomu s niekým pohádala, ale aj keď mi bolo vždy potom blbo, viem že som mala pravdu.. a tebe ďakujem, že si sa zastala, presne takto sa treba vedieť zachovať.. neznášam keď sa niekto povyšuje..
@anonym_autor " Pytal sa ci vie, ake dielo napisal Kukucin. Alebo kto napisal 1984..." stryko asi zamrzol v minulom storoci 😀 v dnesnej dobe to najdes na dva kliky, a hlavne z tychto vedomosti sa nikto nenaje aj keby mal 2 VS
A co z toho ze ma vedomosti ked je debil 😀
@anonym_autor Krasna zena moze byt jednoducha, ta ma vsetko naservirovane na podnose.
Priemerne pekna by mala mat vzdelanie, aby vybalansovala nedostatky.
Skareda musi mat aj peniaze aj vzdelanie.
Otcovi sa nepacila po zenskej stranky a maturita to nezachranila. Vies, v sucasnej dobe ma maturitu skoro kazdy. Pred 30 rokmi to nebola samozrejmost.
@spongebob1 a niekto musí dediť a rodiť aby mal majetok 🤣🤣🤣 napr ja mám všetko bez toho, mám bc, kam sa zaradiť 🙂🙂🙂🙂
@anonym_autor môj manžel má strednú s maturitou, ja mám doktorát a zarábam už menej ako on 😃
Ja som skôr opak, práveže si vždy kopnem do bratovej frajerky. Lebo celá rodina ju má za hlupaňu, vrátane mňa :D ale keď k nám príde, tak sa všetci tvária príliš zdvorilo :D
Minule mama zahlásila, že dúfa, že sa takto stretneme aj o rok na oslave jej menín... a potom mi hovorila, že to bol des to s ňou vydržať :D :D
@anonym_ac62ab On je inzinier, tak z toho som vydedukovala, ze ano. On sa tym ani netaji, ze ak niekto nema aspon Bc. tak je niktos.
@anonym_autor hm ako sa zvyklo hovoriť: keď nemáš čo ukázať, tak ukáž titul. Zakomplexovaný .. nech si každý doplní čo chce. Mám dva tituly a mimo dokladov to nemám nikde, ani to nikde nevyťahujem
Poznám jednu mladú slečnu s vysokoškolským vzdelaním, ktorá mi úplne s vážnou tvárou tvrdila, že Kanada je geograficky bližšie ako Londýn.
Keď som sa jej spýtal, prečo si to myslí, tak mi to odôvodnila tak, že "veď do Kanady som letela len 9 hodín, ale do Londýna sme išli busom hádam aj 30 hodín."
Nijaká vysoká škola a žiadny titul nezaručuje inteligenciu.
Ja som skôr opak, práveže si vždy kopnem do bratovej frajerky. Lebo celá rodina ju má za hlupaňu, vrátane mňa :D ale keď k nám príde, tak sa všetci tvária príliš zdvorilo :D
Minule mama zahlásila, že dúfa, že sa takto stretneme aj o rok na oslave jej menín... a potom mi hovorila, že to bol des to s ňou vydržať :D :D
@procrastique cítiš sa potom lepšie? uľaví sa ti?

Zastala a je mi jedno či by som bola za najhoršiu...dobre si urobila...kto mu dáva právo ponižovať iných?