icon

Ženy a muži: Čo skutočne hľadáme vo vzťahoch?

thunderdome
10. sep 2024

Dopredu vás prosím, nenahlasujte túto diskusiu, ak to čitajú moderátorky tak nejde o žiaden žart ani trollovanie, som reálny človek a pýtam sa to naozaj vážne.

Už som tu videl rôzne témy o mužoch kde ženy rozoberali že či sa oplatí byť s mužom čo ju nevie ochrániť pri výtržnosti na ulici, alebo že žije aj po 40-ke u rodičov, alebo že je minimalista a stačí mu len tak bezcielne existovať - prežívať. Takže toto by bola diskusia akoby mix všetkých tých predošlých. Nezakladal som ich síce ja ale v mnohých som sa našiel. Takže keby som sa predstavil tak:

Som muž po 40-ke, vzťahovo neskúsený, žijúci viacmenej u rodičov resp. rodiny s tým že bývam sám avšak v požičanom byte (patriacom rodine) za cenu energií, takže to isté akoby u rodičov. Som duševne chorý absolvent osobitnej školy (teraz ich volajú špeciálna). Mnohí sa čudujú že mám takýto pravopis. Ono to má 2 dôvody: Za prvé moja diagnóza je autizmus (to je podobné ako asperger) že v jednej dvoch veciach môžem vynikať a pôsobiť ako normálny človek ale vo všetkom ostatnom som hlboko podpriemerný. Za druhé každý počítač, tablet, smartfón, má autokorekciu t.j. opravy pravopisu, takže ja sám nechápem ako môže niekto písať so zlou gramatikou keď to už prehliadač minimálne podčiarkne že je tam chybné slovo, a v lepšom prípade rovno aj opraví to slovo. Často mením zamestnanie keďže som menej chápavý a neviem sa začleniť do kolektívu (tu sa už moja diagnóza prejavuje) takže buď ma po mesiaci vyhodia leno nestíham tempo, alebo kolektív zariadi aby sa ma zamestnávatel zbavil, alebo ma tak začnú šikanovať že sám musím odísť. Výsledkom je potom nestabilný príjem, a to potom spôsobuje že mám život ktorý nieje zaujímavý lebo žijem len od výplaty do výplaty. Tak jasné že neviem zabezpečiť žiadne výlety a zážitky, ale mám záluby ako malé deti lebo tie nič nestoja t.j. prechádzky, bicyklovanie, pozeranie TV, také domased veci lebo tie nič nestoja. Keď sa ženám povie že sú materialistky a zlatokopky tak sa urazia, ale na druhej strane samé povedia že chcú byť so zaujímavým a zabezpečeným mužom čo je vlastne to isté len inák povedané. Lebo kto nemá peniaze nazvyš čo asi takej žene môže ponúknuť? Prechádzky, bicyklovanie? Zena povie že to je nudný a nezázivný muž. Ale potom ako je možné že v zaostalých krajinách chodia muži na rande a ženy ich neodmietajú. Čím zaujme muž ženu v takej najchudobnejšej krajine sveta? Tam prečo žena nepovie to čo vy na fóre? Tam prečo nemá žena maniere že muž bývajúci u rodičov je hneď red flag stď? Hmm?
Veď frajerky majú aj chudobnejší dedinčania na Gemeri čo poberajú sociálne dávky. Tam to tým ženám akože nevadí? Zrazu? Takže toto celé neni o tom že či je muž u rodičov, či je schopný a zaujímavý, ale o to že si ženy na tomto fóre kladú vysoké nároky. Nedávno som čítal aj tému o tom výtržníkovi a páriku. Všetci ste dotyčnej odporúčali aby s takým nebola. To akože nemôžem mať priatelku kým ma nebudú sprevádzať dvaja ochrankári? Proste ak príde agresívny výtržník tak jasné že treba utiecť lebo za prvé pud sebazáchovy a za druhé aj na kurzoch sebaobrany učia že prvoradé je pokus o útek teda vyhnúť sa konfliktu a až v krajnej núdzi ide použitie chvatov a hmatov. Tá žena tam nemala zmeravená stáť ale utiecť spolu s pristelom odtial. Keby tam priatel zostal a hral by sa by sa na hrdinu, útočník by ho zranil, a potom by tam klačal krvavý vedla priatelky to by bolo lepšie? Za ďalšie nemali už vôbec chodiť bočnými uličkami. Média sú toho plné že prevencia, nerobte to, nechodte tam, ajtak išli. Ale naspäť ku mne. Chodím zbierať kovošrot a zálohované flaše/plechovky. Na tom neni nič zlé že si chcem privyrobiť trochu. Sú to peniaze hneď a je to práca ktorú zvládam. Ísť niekde na brigádu je o tom že je tam kolektív ktorý keď zabadá čudáka hneď začne šikana, za druhé mzda sa vypláca po určitej dobe, za tretie obvykle je tam nadriadeny ktorý tam hučí že pome pridaj rýchlejšie a potom som len v strese a keď sa ponáhlam tak urobím chyby. Ak idem zbierať v prípade kovošrotu si zoberiem nákladný kočík, pochodím si ulice, čo nájdem to nájdem, vždy je niečo vyhodené, v dielničke v pivnici si to v klude upravím do odovzdatelného stavu, a v klude to odtlačím do výkupu druhotných surovín. V prípade zálohovanie je to lahšie, tam stačí velké vreco, teleskopická ruka, a pozbieram či už po kolegoch v práci (vo firmách sa toho vypije vela a tam nemajú prístup bezdomovci čo to tiež zbierajú takže tam mám monopol) potom si kludne prejdem mesto, nákupné centrá, stanice, kultúrne podujatia, všade kde je velká koncentrácia ludí, tam je zahodených aj dosť fliaš a plechoviek. Robím si to v klude, svojim tempom, a hneď vten deň za to mám peniaze. Som na tom ovela lepšie ako nejaký domorodec v zaostalom štáte a predsa toho domorodca chcú ženy a mňa nie. Tak to je len čisto o tom že som velmi škaredý. Niesom nikoho typ.

andulka1988
10. sep 2024

@thunderdome tak to budeš mať naozaj ťažké aj keď si funkčný autista. Môj manžel je asi tiež a poviem ti nieje to ľahké s ním žiť. Z matematického hľadiska máš šancu len hľadáš v inom premennom vzorci. Držím place aby si našiel tú pravú.

lindous
10. sep 2024

@thunderdome práve preto som nenapísala, že každý to tak má a ešte dodala, že viem, že to neplatí vo všetkých prípadoch, iba som sa s tým viackrát stretla. Z vyššie napísaného textu som pochopila, že máš samostatnú domácnosť preto píšem tiež, že tvoj prípad nepovažujem za to isté 🙂 naozaj to nechcem zovšeobecňovať, neznášam škatuľkovanie, ale skúsnosti z okolia proste ukazujú, že čím je muž starší a čím dlhšie bývajú s rodičmi, tým ťažšie sa potom pomyselná pupočná šnúra prestriháva 😅 ale hovorím, chápem, že u teba je toto iné, to len k všeobecným vyjadreniam toho, prečo sa ženy desia muža, čo žije v 40 v "detskej izbe"... a aj keď niektorej žene vyhovuje komplet starať sa o muža, máloktorej vyhovuje, keď sa o neho neustále chce starať aj svokra 😀

mamamasama
10. sep 2024

Vždy chci len to, čo sám môžeš ponúknuť.

fido69
10. sep 2024

@thunderdome To čo tu popisuješ je v prírode úplne bežný jav. Nazýva sa to prirodzený výber. Samička sa vždy pári s najvyhovujúcejším samčekom.

sense
10. sep 2024

Az na pár odlišnosti akoby si písal o mojom bratovi. A teda úprimne ja osobne by som takého partnera mať nemohla, nie preto že má také záľuby ako má, tiež rada bicyklujem chodím do prírody, nevadí mi pozerať ani telku. Ale preto že mám rada kľud, stabilitu a istotu a toto by som pri niekom ako ty alebo pri niekom ako môj brat nemala. A už vôbec nie keď mám dieťa.
Pritom aj ten môj brat mal nejaké vzťahy ale vždy to boli z môjho pohľadu priatelky také ako on.

lubkovaandrejka
10. sep 2024

@lakebabe ja som to pochopila rovnako ako ty😅

thunderdome
autor
10. sep 2024

@nikpa už bolo, na jednej zábave (nie diskotéka) ale taká živá hudba kam chodia všetky generácie bola mamina známa s dcérou v mojom veku a vraj tiež má nejaké drobné postihnutie (navonok nevidieť) a aj nás tam staré ženy chceli dávať dokopy ale ona sa nejak nechytala. A práve to som mal v úmysle že mať seberovnú. Aj diagnózu má nejakú podobnú tiež autostického spektra.

@lakebabe v pohode už chápem, takže myslel som tak že mám detinské záluby ktoré nič nestoja. Takže bicyklovanie sa a prechádzky. To čo robia aj deti po sídlisku, lebo dospelácke veci už obvykle aj niečo stoja. Hádzat si loptu na kôš na ihrisku za činžákom, a také. To robia väčšinou deti.

@ivangeline jasné že niesom, ale tak stále je šanca že ostáva tých 99500 žien ktoré ešte nepoznám, ale odzbelo aj to, že práve z tohto dôvodu aj tých zvyšných 99500 žien so mnou na rande nepojde.

@lakebabe ako som vravel siete mávam rozhodené všade. To by trvalo dlho menovať. Proste vždy keď je príležitosť tak sa zoznámim. To že niesom príťažlivý už nieje chyba žien ale ako mám byť príťažlivý? To sa ako robí? Ja nie so zoznámením mám problém sle s tým byť príťažlivý mám problém.

zltalienka
10. sep 2024

@thunderdome a také "základné" veci ako vybavený invalidný dôchodok máš? Kontakt na najbližšie centrum pre autistov máš? Chodievaš k nim? https://rieseniapreautizmus.sk/obcianske-zdruze...
Ktoré sú oblasti, v ktorých vynikáš? Prečo sa neangažuješ v tejto oblasti?
Prečo chceš stoj čo stoj frajerku? Len preto, lebo druhí majú?

petronelag
10. sep 2024

Čo poznám aspergerov, tak oni fungujú ak nájdu osobu, ktorá ich doplní, práca buď v chránenej dielni alebo u rodiny vypomáhať vo firme. Dokonca poznám dvoch funkčných autistov, kde jeden má technické vzdelanie a žena ekonomické a dokážu dobre spolu podnikať.
Také práce ako zbieranie kovošrotu alebo plast.fliaš, je skôr strata času, lepšie je získavať si odbornejšiu prax. Aj slušne a moderne sa upraviť zvyšuje príťažlivosť.

thunderdome
autor
10. sep 2024

@lindous jasné teba som si hneď oblúbil, budeš moja fórumová kamoška dobre? Takže klidne píš rád si prečítam. A niekedy bývanie v detskej izbe neznamená len pupočnú šnúru ale vývoj na realitnom trhu je taký že aj podnájmy sú extrémne predražené a ceny aspoň 2 izbového bytu je taká že za jeden ludský život sa na to nedá nasporiť. Na Orave a v Poľsku vedia prečo stavajú viacgeneračné domy. Niekedy žiť u rodičov nieje lenivosť ale stratégia a taktika. Radšej budeš v generačnom dome a mať pre seba výplatu ako ju skoro celú dať na podnájom len za to aby si zamachrila že si samostatná.

majlo1234
10. sep 2024

Mam postihnutu sestru(inak ako ty, ale ma nejake diagnozy). Tiez randila s mnohymi, kopec chlapov ju len zneuzilo na sex, az sa nakoniec nasiel podobny ako ona a uz su spolu cwz dva roky. Sice sa nikdy neosamostatnia, pretoze to nejde, ale aspon maju obaja pocit, ze je niekto, kto ich lubi. Treba hladat, mozno aj cez zoznamky, rovnocennu partnerku.
Ja by som ta napriklad nechcela, pre mna nie si rovnocenny.

mimi852021
10. sep 2024

@thunderdome budem ti držať palce, dievčatá ti dobre rádia, skús sa zamerať aj na svoj šatník. Viem že to povrchné ale zaberá to. Treba nájsť pekne oblečenie nemusí byť drahé nech je šik moderné primerane veku. Nič prehnane . Mala som kopec kolegov super chalani len im chýbal smrnc ten prvotny. A ja som im rada pomohla. Určite máš v okolí nejakú nákupnú maniačku. 😀

lakebabe
10. sep 2024

@lubkovaandrejka to sú tie bodky,čiarky a odseky😄🙈

lakebabe
10. sep 2024

@thunderdome pripájam sa k názoru trochu upraviť šatník, účes, nič drahé len esteticky , možno sa pridať k nejakému miestnemu spolku , kde budu ľudia s podobnými diagnozami a možno nájdeš niekoho s kým si budeš najlepšie rozumieť

milos81
10. sep 2024

@thunderdome uplne ta chapem, ver, ze je to tazke aj pre tych, co nemaju taku diagnozu. Niektorej vadi, ze byvam na vidieku, ina zasa otvorene pri prvom stretnuti povie, ze som skaredy a na fotke vyzeram lepsie, dalsia zasa nedokaze prekusnut, ze som rozvedeny, ina, ak sa to aj dostane k dalsim stretnutiam a zalubis sa, po par tyzdnoch sa uz neozve. Preto, drzim palce

januska12323
10. sep 2024

Našťastie žijeme v spoločnosti kde si ženy môžu partnerov vyberať samé a ak majú dosť sebavedomia a uvedomenia si vlastnej hodnoty neberú hocikoho. Teda našťastie pre ženy nanešťastie pre mužov ako ty. Môžeš byť celkom fajn chlap ale ak nemáš výzor, vzdelanie, dobrú prácu a máš hendikep tak na bežnú ženu nemáš. Radšej si vyberie takého čo niečo z toho spĺňa, plus chémia tú neokašleš.

thunderdome
autor
10. sep 2024

@sense narážam na vetu o bratovi a jeho kamoškách. Áno niečo také som párkrát mal aj ja že také kamalásky že frajerkou by sa to nazvať nedalo ale také velmi dobré kamarátky. Ale stále tam ke aj to čo si spomenula že skôr len kamošky, teda darmo ma mohli mat rady za všeličo že dá sa somnou porozprávať, tráviť volný čas, ale proste ako chlapa na vzťah ma nikdy nevideli.

thunderdome
autor
10. sep 2024

@zltalienka neviem ako dlhý proces to je ale celé to začalo tak že už v detstve mi diagnostikovali problém, tak ako dieťa som navštevoval psychiatričku, ale potom sa tomu rodičia ďalej nevenovali a mysleli si že z toho vyrastiem, že chceli mať zo mňa normálneho človeka, nechceli sa hanbiť pred celým príbuzenstvom že majú postihnutého syna, tak to zanedbali s tým že z toho možne vyrastiem a aj to vyzeralo dobre, lebo bolo síce vela problémov ako šikana všade kde som sa ocitol v kolektíve, vydieranie, zastrašovanie, proste ak normálni ludia zbadajú že je niekto slabší ako oni, hneď to využijú vo svoj prospech. V tedy sa ešte nerobila taká osveta okolo toho ako dnes. To bolo to vákum v období vlády HZDS že socializmus už skončil, kapitalizmus ešte poriadne nezačal, tak tieto veci išli úplne do úzadia. Avšak zjavne som z toho nevyrástol keď problémy pokračovali aj v dospelosti, niekedy to zachádzalo až do takých krajností že už uvažovali nad odobratím svojprávnosti. Tak sa obnovilo všetko, opäť navštevujem psychiatra vie o všetkých problémoch ale žiadna zmienka o invalidnom. Neviem čo ešte treba robiť aby sa ten proces začal? Kam mám íst? Čo mám riešiť?
Áno a čo sa týka frajerky tak by už bolo slušné mať lebo už všetci majú, a ja počúvam stále len poznámky že som starý mládenec, kedy si už niekoho nájdem, a už zazneli aj úvahy či som neni inej orientácie, a chcel by som všetkým ukázať že nemajú pravdu a ja tiež môžem mať vzťah. A aj by som bol zvedavý aké by bolo mať takú svoju polovičku s ktorou by som romantikoval, opreli sa o seba, všetko si hovorili, blbli spolu, proste taká ženská do koča j do voza, taká najkamoška a láska dohromady. Určite je to dobré.

thunderdome
autor
10. sep 2024

@petronelag reagujem na poslednú vetu že slušne a moderne sa upraviť je príťažlivé… tak raz mi jeden čech povedal že “vypadáš jak kdyby tě oblíkala charita” v móde sa nevyznám ale stačí odkukať ludí na ulici a okopírovat ich. Ale napríklad mne sa páčia jednoduché ženy, nemyslím rovno bezdomovkyňe ale že ak sú nahodené ako pri maturite ten štýl ma neláka ja mám rád také akčné športové keď sú.

thunderdome
autor
10. sep 2024

@majlo1234 ja by som ju nezneužil na sex a ani nechápem na čo to robia. Však keby som chcel čisto len sex tak idem tam kde treba za prostitútkou. Nebudem s tým slušné ženy otravovať. Tie sú na iné veci, porozpravať, kamarátiť sa a také všeličo.

thunderdome
autor
10. sep 2024

@milos81 to sú výhovorky lebo že som škaredý mi tiež povedali, a niektoré aj tak povedali že niesom ich typ, alebo že nepriťahujem ich, v podstate to je to isté len ináč povedané. A hento že si rozvedený nieje mínus, lebo ja niesom ani rozvedený, a ajtak ma nechcú.

zltalienka
10. sep 2024

@thunderdome tak potom odkiaľ máš že si autista? Je to diagnóza, má svoje stupne a podľa toho aj možnosť dostať čiastočný alebo plný invalidný dôchodok. Treba sa pýtať svojich lekárov.
K téme vzťahov: dnes je taká doba, že nie je nevyhnutné mať manžela/manželku. Zároveň sa rodí viac mužov ako žien. Tak je logické, že je celkom dosť takých, čo nemajú partnera. Jedni nechcú, druhí nevedia nájsť a ďalší toho nie sú schopní. Za mňa to nie je žiadna katastrofa.
Takto, šťastie a spokojnosť Ti to neprinesie. Buď vieš byť spokojný a šťastný aj sám ( a partnerka sa k Tebe pridá) alebo budeš nešťastný aj s ňou. Druhý človek Ti nedokáže zabezpečiť šťastie a spokojnosť, to si musíme každý zabezpečiť sami ....

thunderdome
autor
10. sep 2024

@januska12323 áno, s tou chémiou sa borím celý život, to hovoria ženy najčastejšie, na to ani neviem či je trik ako ju navodiť.

grof_monte_christo
10. sep 2024

@zltalienka Ale ano, pritomnost milovaného človeka dokáže priniesť šťastie a spokojnosť.

thunderdome
autor
10. sep 2024

No takže vážené dámy a páni, dospeli sme k tomu že lepšie bude ak si ženy nebudem všímať, zmierim sa s tým že pre mňa je to nedostupná dimenzia a bodka. Len čo s tými čo sa mi posmievajú že či niesom teploš? Lebo to tak nefunguje že ak ma ženy nechcú tak sa poobzerám po LGBT komunite. To treba mať v sebe. Ja som heterosexuál a nevedel by som byť s mužom. Mňa priťahujú ženy, avšak tie nepriťahujem ja.

Raz ma dokonca dávali dokopy s travestitou, to je muž čo sa cíti ako žena a snaží sa vyzerať ako žena, nie lesbička pozor, ale aj tá povedala že nie som jej typ. I keď ja by som nechcel, ale pointa je že sa nepáčim ani travestitám.

mikadooo
10. sep 2024

@thunderdome pozri ja ti takto napíšem. Asi je niekde nejaká žienka, nie úplne pekná a šikovná. Nevie moc variť, ani tej práčke nejak nerozumie, možno ani ten autocorrect nedáva... A netuší, že kde preboha robí chybu, že ju žiadny nechce. To fakt musí mať kozy jak melóny, pery napichané a každému hneď na prvom rande roztiahnuť nohy, aby si aspoň nejakého našla? Ale vieš čo je smola? Že ste sa proste nestretli 🤷. Ja ti fandím, že si našiel spôsob zárobku, ktorý ti vyhovuje, už som ťa tu videla, keď si sa pokúšal, nájsť si tu prácu. Fandím ti aj, aby si si našiel k sebe nejakú polovičku. Život s autistami je hrozne náročný, máte to proste celé ináč ako neautisti, to je proste fakt, ale aj tak ti držím palce, aby si si v živote našiel svoje miesto.

janette2021
10. sep 2024

@egonsk tvoje vyjadrenie nemá logiku. To, že napíšeš nepravdivý výrok a následne predpovedáš, že s ním budú dotknuté osoby nesúhlasiť, neznamená, že tvoj výrok je pravdivý.

ibajaanikiny
10. sep 2024

@thunderdome ahoj,mam v rodine cloveka,ktory s autistami pracuje a podla toho,co pises a ako pises,mi prides ako vysoko funkcny autista. To znamena,ze asi len prilis analyzujes,lebo: 1. S rodicmi nezijes a je jedno,ci mas byt za energie alebo za 800e,prostr zijes sam,takze tam red flag nevidim. 2. Ak zijes sam,vies sa asi sam o seba postarat,ruku na srdce,dnes chlap nemusi byt ani autista a nedokaze sa sam o seba postarat. 3. Postradas asi iba velmi vztah,mozno velmi tlacis na pilu,skus prestat “hladat” a silit rande,skus to nechat plynut a pockaj,z akeho “rohu” do teba mozno zrazu narazi zenska. 4. Aj mne napadlo,ze podla mna by si sa citil o vela lepsie so zenou,ktora by ta vedela realne chapat-rozumej taka,ktora ma mozno podobnu dg a vie a chape.
Mam kolegynu s aspergerom,niekedy ma ide “porazit”,ale aj vdaka rodine,ktora s takymi dg pracuje,ju viac chapem a casto si poviem,ze urcite veci plynu len z tej dg. Tym chcem povedat,ze obklop sa radsej takymi ludmi a takym kolektivom,v ktorom sa budes citit pohodlne a nie v strese. Ak sa smiem opytat,v com inak vynikas?mozno tym smerom by si sa mohol uberat aj v pracovnom zivote

bluka2
10. sep 2024

👍🏼👍🏼 za recyklovanie. Koľko to vlastne vynesie? Raz by som to aj skúsila, len aby som mala túto otázku zodpovedanu…
Aj keď nie si top potenciálny partner, nie si ani z tých najhorších. Tu dnes bola diskusia, v ktorej autorka spomínala, že sa dve bijú o chlapa vo výkone trestu.

Držím palce nech tu ženu, ktorá sa k tebe hodí, nájdeš…

matrioshka333
10. sep 2024

@thunderdome tak to si dal úplne odveci záver. Väčšina ti tu radí, aby si si hľadal rovnocennú a ty si urobíš záver, že končíš s hľadaním? 🙈 Celé zle.
Daj sa dokopy chlape! Máš kde bývať, dokonca vieš na tom pekne ušetriť. To vnímaj ako veľké plus.
1. Začni si vybavovať invalidný, nech máš dôchodok a aj iné benefity, napr. vlaky zadarmo. To môžeš zobrať bicykel a ísť potom vlakom na také pekné trasy kam sa ani ja nedostanem.
2. A záľuby máš dobré podľa mňa. Pobyt v prírode a pohybové aktivity sú fajn 🙂 môžeš skúsiť aj geocaching, zbierať byliny, hľadať minerály... máš kopec možností ako tým "detským" záľubám pridať "dospelácku" formu.
3. Zmeň šatník. To ti dobre radia. Budeš sa aj ty lepšie cítiť.
4. Čo sa týka takzvanej chémie- tak na tom popracuj. To ovplyvňuje veľa vecí. Prečítaj si aké potraviny jesť aby ti lepšie voňal pot 😄 aké čaje piť aby podporili tvorbu mužských hormónov a hlavne! musí z Teba vyžarovať sebavedomie. Aspoň nejaké.
Nekydaj na ženy aké majú red flagy a podobne. Keď sa žena zaľúbi, môžeš jej tým red flagom aj po hlave udrieť a nepomôže.
Podľa mňa strašne veľa analyzuješ všetko.
A! Zamysli sa nad ďalším zárobkom. Veľmi pekne píšeš. Možno sa dá na tom zarobiť... nejaký blog alebo do nejakej redakcie alebo ja neviem. Možno sú noviny zamerané pre prácu s ľuďmi s rôznymi diagnózami...
Neviem...alebo si založ blog o bicyklovaní alebo o živote s diagnózou...proste skús.
Držím palce 😉