icon

Ženy a muži: Čo skutočne hľadáme vo vzťahoch?

thunderdome
10. sep 2024

Dopredu vás prosím, nenahlasujte túto diskusiu, ak to čitajú moderátorky tak nejde o žiaden žart ani trollovanie, som reálny človek a pýtam sa to naozaj vážne.

Už som tu videl rôzne témy o mužoch kde ženy rozoberali že či sa oplatí byť s mužom čo ju nevie ochrániť pri výtržnosti na ulici, alebo že žije aj po 40-ke u rodičov, alebo že je minimalista a stačí mu len tak bezcielne existovať - prežívať. Takže toto by bola diskusia akoby mix všetkých tých predošlých. Nezakladal som ich síce ja ale v mnohých som sa našiel. Takže keby som sa predstavil tak:

Som muž po 40-ke, vzťahovo neskúsený, žijúci viacmenej u rodičov resp. rodiny s tým že bývam sám avšak v požičanom byte (patriacom rodine) za cenu energií, takže to isté akoby u rodičov. Som duševne chorý absolvent osobitnej školy (teraz ich volajú špeciálna). Mnohí sa čudujú že mám takýto pravopis. Ono to má 2 dôvody: Za prvé moja diagnóza je autizmus (to je podobné ako asperger) že v jednej dvoch veciach môžem vynikať a pôsobiť ako normálny človek ale vo všetkom ostatnom som hlboko podpriemerný. Za druhé každý počítač, tablet, smartfón, má autokorekciu t.j. opravy pravopisu, takže ja sám nechápem ako môže niekto písať so zlou gramatikou keď to už prehliadač minimálne podčiarkne že je tam chybné slovo, a v lepšom prípade rovno aj opraví to slovo. Často mením zamestnanie keďže som menej chápavý a neviem sa začleniť do kolektívu (tu sa už moja diagnóza prejavuje) takže buď ma po mesiaci vyhodia leno nestíham tempo, alebo kolektív zariadi aby sa ma zamestnávatel zbavil, alebo ma tak začnú šikanovať že sám musím odísť. Výsledkom je potom nestabilný príjem, a to potom spôsobuje že mám život ktorý nieje zaujímavý lebo žijem len od výplaty do výplaty. Tak jasné že neviem zabezpečiť žiadne výlety a zážitky, ale mám záluby ako malé deti lebo tie nič nestoja t.j. prechádzky, bicyklovanie, pozeranie TV, také domased veci lebo tie nič nestoja. Keď sa ženám povie že sú materialistky a zlatokopky tak sa urazia, ale na druhej strane samé povedia že chcú byť so zaujímavým a zabezpečeným mužom čo je vlastne to isté len inák povedané. Lebo kto nemá peniaze nazvyš čo asi takej žene môže ponúknuť? Prechádzky, bicyklovanie? Zena povie že to je nudný a nezázivný muž. Ale potom ako je možné že v zaostalých krajinách chodia muži na rande a ženy ich neodmietajú. Čím zaujme muž ženu v takej najchudobnejšej krajine sveta? Tam prečo žena nepovie to čo vy na fóre? Tam prečo nemá žena maniere že muž bývajúci u rodičov je hneď red flag stď? Hmm?
Veď frajerky majú aj chudobnejší dedinčania na Gemeri čo poberajú sociálne dávky. Tam to tým ženám akože nevadí? Zrazu? Takže toto celé neni o tom že či je muž u rodičov, či je schopný a zaujímavý, ale o to že si ženy na tomto fóre kladú vysoké nároky. Nedávno som čítal aj tému o tom výtržníkovi a páriku. Všetci ste dotyčnej odporúčali aby s takým nebola. To akože nemôžem mať priatelku kým ma nebudú sprevádzať dvaja ochrankári? Proste ak príde agresívny výtržník tak jasné že treba utiecť lebo za prvé pud sebazáchovy a za druhé aj na kurzoch sebaobrany učia že prvoradé je pokus o útek teda vyhnúť sa konfliktu a až v krajnej núdzi ide použitie chvatov a hmatov. Tá žena tam nemala zmeravená stáť ale utiecť spolu s pristelom odtial. Keby tam priatel zostal a hral by sa by sa na hrdinu, útočník by ho zranil, a potom by tam klačal krvavý vedla priatelky to by bolo lepšie? Za ďalšie nemali už vôbec chodiť bočnými uličkami. Média sú toho plné že prevencia, nerobte to, nechodte tam, ajtak išli. Ale naspäť ku mne. Chodím zbierať kovošrot a zálohované flaše/plechovky. Na tom neni nič zlé že si chcem privyrobiť trochu. Sú to peniaze hneď a je to práca ktorú zvládam. Ísť niekde na brigádu je o tom že je tam kolektív ktorý keď zabadá čudáka hneď začne šikana, za druhé mzda sa vypláca po určitej dobe, za tretie obvykle je tam nadriadeny ktorý tam hučí že pome pridaj rýchlejšie a potom som len v strese a keď sa ponáhlam tak urobím chyby. Ak idem zbierať v prípade kovošrotu si zoberiem nákladný kočík, pochodím si ulice, čo nájdem to nájdem, vždy je niečo vyhodené, v dielničke v pivnici si to v klude upravím do odovzdatelného stavu, a v klude to odtlačím do výkupu druhotných surovín. V prípade zálohovanie je to lahšie, tam stačí velké vreco, teleskopická ruka, a pozbieram či už po kolegoch v práci (vo firmách sa toho vypije vela a tam nemajú prístup bezdomovci čo to tiež zbierajú takže tam mám monopol) potom si kludne prejdem mesto, nákupné centrá, stanice, kultúrne podujatia, všade kde je velká koncentrácia ludí, tam je zahodených aj dosť fliaš a plechoviek. Robím si to v klude, svojim tempom, a hneď vten deň za to mám peniaze. Som na tom ovela lepšie ako nejaký domorodec v zaostalom štáte a predsa toho domorodca chcú ženy a mňa nie. Tak to je len čisto o tom že som velmi škaredý. Niesom nikoho typ.

grof_monte_christo
11. sep 2024

@lubkovaandrejka Lebo autor je kategória sociálny prípad a toto si nikto neviaže na krk.

lubkovaandrejka
11. sep 2024

@grof_monte_christo veru, myslim,ze keby mal normalnu pracu veeelmi by mu to pomohlo a nemusel by flase zbierat.

zltalienka
11. sep 2024

@lubkovaandrejka ibaže on v žiadnej práci nevie vydržať dlhšie ako mesiac. Ak taký stav trvá dajme tomu 25 rokov, kto vie koľko zamestnaní vystriedal.....nie je dôvod si myslieť, že kým sa mu nezlepší jeho zdravotný stav, že si dokáže udržať prácu. Avšak autistovi sa zdravotný stav nezlepší. Takže je v bludnom kruhu z ktorého sa nedá von...

thunderdome
autor
11. sep 2024

Nemal s tým vôbec začať. Ak je niekto v takomto prúšvihu, tak má zaliezť ani sa neukazovať na verejnosti, nie to ešte ženy riešiť. Dobre som to za vás povedal?

lenkasarka
11. sep 2024

@thunderdome nie, píšeš hlúposti.nik tu toto nenapísal. Ja som ti napísala slušne prečo z môjho pohladu nie aj som ti to oddôvodnila a bez urážok. Reaguješ divne veď ti tu ženy aj dobre poradili.

grof_monte_christo
11. sep 2024

@thunderdome Najskôr by si mal riešiť svoju prácu, zaradenie sa do spoločnosti. Potom tvoje šance na nadviazanie vzťahu stupnu. Toto, co ty ponúkaš, nebude žiadna žena akceptovať. Jedine nejaká veľmi zúfalá alebo postihnutá žena a tam je otázne, ako by v realite takýto vzťah vyzeral.

zltalienka
11. sep 2024

@lenkasarka sám napísal, že je autista. On zrejme nevie reagovať úplne normálne, len "divne"

lenkasarka
11. sep 2024

@zltalienka joj to ja som nemyslela v zlom.

katka700
11. sep 2024

@thunderdome Nemusíš nikam zaliezat ani sa vyhýbať verejnosti - keby to bolo len pre dokonalých 80% ľudí možno i viac by muselo ostať doma.
Najprv si pozrieš svoj život, potom do neho "tahaj" druhého človeka. To je všeobecná rada pre mužov aj ženy. Partner problémy nevyrieši len prinesie ďalšie.

thunderdome
autor
11. sep 2024

Inštrukcie sú jasné. Rieš svoj život a ženám daj pokoj. Minimálne do vtedy kým nevyriešiš seba. Vybavené. Rozchod.

ema22270
14. sep 2024

Ja neviem, mne neprides ako autista, celkovo to tvoje vyjadrovanie. Takze to mas realne na papieri, ze si autista?

thunderdome
autor
14. sep 2024

Áno. Vysokofunkčný autizmus. S tým to nesúvisí. Nesúvisí s láskou. Ako do človeka by sa teoreticky mohla do mňa žena zalúbiť. Len potom tie následky. Neviem či to spôsobuje tá duševná porucha ale čoho sa chytím to pokazím. U mňa nikdy nič nedopadne dobre. Takže žena si povie: Na život nepraktický.

tululu
15. sep 2024

@thunderdome Poznám ženy, ktoré tak zúfalo túžia po láske,že žijú s alkoholikmi a feťakmi v kadejakých záhradných chatkách, nechajú sa od nich otĺkať, ponižovat len pre pár svetlých chvíľ, kedy im tí chlapi prejavia čosi ako "lásku". Taká žena by sa pri tebe cítila ako princezná. Nemyslím to ako urážku, ale ako príležitosť.

thunderdome
autor
15. sep 2024

@tululu práveže mnoho mužov sa tomuto čuduje. Napríklad že slušne žije, pracuje, má príjem, vážil by si ju, a ona sa dá dokopy s nejakým grázlom. Viacerím sa uz toto stalo. Ja som sa zo začiatku tiež čudoval ale ja som začal o tom študovať veci a ono to je ten Bad Boy Effect. Je koma článkov ale aj štúdií prečo ženy volia zlých mužov. Je to hlboko v genetike zakódované ako zákon prírody. V praveku boli silní a dominantní muži práve tí agresori, u tých bola šanca že niečo ulovia, ochránia rodinu atď. Proste so ženou nediskutoval ale zmlátil ju aby vedela kde je jej miesto, to znamená že je dominantný a dáva to najavo. Civilizovanosť však role vymenila a teraz sa kadejakí intelektuálni ťuťkovia dobre učia, stanú sa z nich informatici, architekti, inžinieri… A tí grázli sa dostanú do väzenia, večne majú problémy so zákonom, zo školy ich vylúčia, nemaju vzdelanie… Ale proste podvedomo priťahujú ženu ako magnet lebo genetiku sa oklamať nedá. Je to alfasamec.

thunderdome
autor
15. sep 2024

Za ďalšie žena túži po rebélii. Však si spomente keď ste chodili na strednú, čo vás viac lákalo? Tí nudní bifloškovia s ktorými bola nuda, alebo partia motorkárov, tí čo ukradli fotrovi cigarety a zobrali vás za roh fajčit, zobrali vás blicovať a opiť sa niekde v parku. Určite vás toto viac lákalo ako nejakí slušáci, ktorí sa báli aj blicovať ísť.

0silvia0
15. sep 2024

@thunderdome a chlapi to tak nemaju? Na strednej? Tiez ich lakaju extrovertne povolne poloodete krasavice s krorymi je vacsia sanca si vrznut ako s nudnymi a nezaujimavymi bifloskami.

thunderdome
autor
15. sep 2024

@0silvia0 áno je to tak. Je to proste v luďoch. To vysvetluje že prečo sa obe pohlavia dajú dokopy s grázlami s ktorými dopadnú len zle. A tí slušáci sa čudujú prečo ich nikto nechce. To však plati pre zdravú populáciu. To že ja mám diagnózy a som ešte aj neatraktívny tak v istých veciach je pre ženu aj taký kriminálnik viac ako ja.

0silvia0
15. sep 2024

@thunderdome mam kolegu, styridsiatnika, je vzdelany, bez diagnozy, vyzera v pohode, dobrucky, milucky, inteligentny a tiez nevie najst babu. Pred 10timi rokmi nejaku mal a odvtedy nic. Smola je, ze je introvert, citliva dusa, byva s mamou. Cize sa tazko zoznamuje. Nie si v tom sam.

la_dolce_vita
15. sep 2024

No ja neviem, ale mna motorkari, kriminalnici a ini zli chlapi nikdy nepritahovali. Pacia sa mi gentlemani, inteligentni, kultivovani.. ale nie tutko, taky primerane sebavedomy.

thunderdome
autor
15. sep 2024

@0silvia0 a stopro sa mu už viackrát stalo že baba ku ktorej bol slušný, zdvorilý, modré z neba by jej zniesol, a ona sa dala dokopy s nejakým grázlom.
Inák zoznámenie sa nieje len o introvertnosti a extrovertnisti ale o atraktívnosti. Ja to vždy vysvetlujem takto:
Idú introvert a extrovert baliť baby… Introvert je hanblivý a neosloví žiadnu, kým extrovert osloví aj 10 žien ale všetky ho pošlú dokelu. Tak výsledok je pre oboch NULA. Akurát s tým rozdielom že introvert si ušetril námahu, a extrovert do toho dal energiu a nič nezískal. Proste buď je muž atraktívny alebo nie. Ja som extrovert ale je mi to platné ako hadovi topánka. Ako keby som išiel na ryby a stále vyťahoval prázdny háčik. Asi tak.

thunderdome
autor
15. sep 2024

@la_dolce_vita musí ťa priťahovať a páčiť sa ti. Ja nepriťahujem a nepáčim sa. To je celé.

thunderdome
autor
15. sep 2024

A dôležité je že 99% žien sa aj tu vyjadrilo že mňa by určite nechceli.

la_dolce_vita
15. sep 2024

@thunderdome nebud taky pesimista. Ked toto budes stale opakovat, tak sa to nezmeni. Tu ti zeny vratane mna napisali, ze treba len zlavit z narokov.

tululu
15. sep 2024

@thunderdome Áno, to sú pudy. Ale chvála Bohu, že existujú aj muži aj ženy, ktoré pochopili ( či už prirodzene alebo na základe vlastných zlých skúseností), že život sa dá plnohodnotne prežiť po boku úprimného, láskavého a lojálneho partnera, aj keby mal 4 vlasy a zuby ako 20 ročné hrable. Nie všetci sme ovládaní pudmi. Ty hľadáš koho? Vysokú štíhlu sexicu s výstrihom až do Ameriky? Alebo niekoho, kto sa na teba bude tešiť, pohladí ťa, bude s tebou zdieľať svoj čas, myšlienky, sny ale aj obavy a starosti? Krása je v oku pozorovateľa.

tululu
15. sep 2024

@thunderdome píšeš, že 99% by ťa nechcelo. ale ty predsa nepotrebuješ,aby ťa chcelo 99% žien, stačí 1 z toho jedného %

thunderdome
autor
15. sep 2024

@tululu krajšie by som to ani ja nepovedal. Presne to druhé spomenute chcem. Citujem: Alebo niekoho, kto sa na teba bude tešiť, pohladí ťa, bude s tebou zdieľať svoj čas, myšlienky, sny ale aj obavy a starosti? … Že by bola aj pekná by už bol len príjemný bonus.

thunderdome
autor
15. sep 2024

Akurát mi prišlo vhod že ma práve jedna nemenovaná oslovila. Pre vzdelávacie úcely. Tu máte živý priklad ako si ma ženy vážia: Jedna kamoška (ak sa to tak dá nazvať) sa mi ozve vždy len keď niečo potrebuje. A práve teraz mi napísala že či s ňou nejdem na koncert. Ja som sa najprv potešil že jeeej ženská ma volá na koncert jupiiiii. A potom v ďalšej správe že listky 40€ a treba to dnes zaplatiť. Keď som oznámil že nemám z čoho tak jej záujem veľmi rýchlo opadol.
Druhý príklad z pred dvoch týždňov. Kamoš ma dával dokopy s kamoškou svojej sesternice. Aj sa to vydarilo že sme išli na návštevu k keho sesternici, ona tam došla tiež, pokecali sme, zoznamili sme sa. A ešte mi aj kontakt dala (čo zvykne byť dobrý signál) na prvú SMS kde som ju len pozdravil že toto je moje číslo aby si mala aj ty na mňa… Odpísala poďakovala. Ale na druhú SMS kde som sa jej pýtal na niečo v spojitosti so zbieraním zálohovaných fliaš už neodpísala a odvtedy sa ma ignoruje.

thunderdome
autor
15. sep 2024

Proste ženy chudobu nemajú radi, ale keď ich nazvú zlatokopkami tak sa hneď vyhovárajú že ony neeee.

zltalienka
15. sep 2024

@thunderdome a muži majú radi chudobu?

0silvia0
15. sep 2024

@thunderdome no uzasne, prva sms, ze tu mas cislo. Druha sms o zalohovani flias. No fakt sexi konverzacia. Flase si mal na nu vybalit az na rande. Druha sms mala byt pozvanie von. Nie flase🙈