icon

Ženy a muži: Čo skutočne hľadáme vo vzťahoch?

thunderdome
10. sep 2024

Dopredu vás prosím, nenahlasujte túto diskusiu, ak to čitajú moderátorky tak nejde o žiaden žart ani trollovanie, som reálny človek a pýtam sa to naozaj vážne.

Už som tu videl rôzne témy o mužoch kde ženy rozoberali že či sa oplatí byť s mužom čo ju nevie ochrániť pri výtržnosti na ulici, alebo že žije aj po 40-ke u rodičov, alebo že je minimalista a stačí mu len tak bezcielne existovať - prežívať. Takže toto by bola diskusia akoby mix všetkých tých predošlých. Nezakladal som ich síce ja ale v mnohých som sa našiel. Takže keby som sa predstavil tak:

Som muž po 40-ke, vzťahovo neskúsený, žijúci viacmenej u rodičov resp. rodiny s tým že bývam sám avšak v požičanom byte (patriacom rodine) za cenu energií, takže to isté akoby u rodičov. Som duševne chorý absolvent osobitnej školy (teraz ich volajú špeciálna). Mnohí sa čudujú že mám takýto pravopis. Ono to má 2 dôvody: Za prvé moja diagnóza je autizmus (to je podobné ako asperger) že v jednej dvoch veciach môžem vynikať a pôsobiť ako normálny človek ale vo všetkom ostatnom som hlboko podpriemerný. Za druhé každý počítač, tablet, smartfón, má autokorekciu t.j. opravy pravopisu, takže ja sám nechápem ako môže niekto písať so zlou gramatikou keď to už prehliadač minimálne podčiarkne že je tam chybné slovo, a v lepšom prípade rovno aj opraví to slovo. Často mením zamestnanie keďže som menej chápavý a neviem sa začleniť do kolektívu (tu sa už moja diagnóza prejavuje) takže buď ma po mesiaci vyhodia leno nestíham tempo, alebo kolektív zariadi aby sa ma zamestnávatel zbavil, alebo ma tak začnú šikanovať že sám musím odísť. Výsledkom je potom nestabilný príjem, a to potom spôsobuje že mám život ktorý nieje zaujímavý lebo žijem len od výplaty do výplaty. Tak jasné že neviem zabezpečiť žiadne výlety a zážitky, ale mám záluby ako malé deti lebo tie nič nestoja t.j. prechádzky, bicyklovanie, pozeranie TV, také domased veci lebo tie nič nestoja. Keď sa ženám povie že sú materialistky a zlatokopky tak sa urazia, ale na druhej strane samé povedia že chcú byť so zaujímavým a zabezpečeným mužom čo je vlastne to isté len inák povedané. Lebo kto nemá peniaze nazvyš čo asi takej žene môže ponúknuť? Prechádzky, bicyklovanie? Zena povie že to je nudný a nezázivný muž. Ale potom ako je možné že v zaostalých krajinách chodia muži na rande a ženy ich neodmietajú. Čím zaujme muž ženu v takej najchudobnejšej krajine sveta? Tam prečo žena nepovie to čo vy na fóre? Tam prečo nemá žena maniere že muž bývajúci u rodičov je hneď red flag stď? Hmm?
Veď frajerky majú aj chudobnejší dedinčania na Gemeri čo poberajú sociálne dávky. Tam to tým ženám akože nevadí? Zrazu? Takže toto celé neni o tom že či je muž u rodičov, či je schopný a zaujímavý, ale o to že si ženy na tomto fóre kladú vysoké nároky. Nedávno som čítal aj tému o tom výtržníkovi a páriku. Všetci ste dotyčnej odporúčali aby s takým nebola. To akože nemôžem mať priatelku kým ma nebudú sprevádzať dvaja ochrankári? Proste ak príde agresívny výtržník tak jasné že treba utiecť lebo za prvé pud sebazáchovy a za druhé aj na kurzoch sebaobrany učia že prvoradé je pokus o útek teda vyhnúť sa konfliktu a až v krajnej núdzi ide použitie chvatov a hmatov. Tá žena tam nemala zmeravená stáť ale utiecť spolu s pristelom odtial. Keby tam priatel zostal a hral by sa by sa na hrdinu, útočník by ho zranil, a potom by tam klačal krvavý vedla priatelky to by bolo lepšie? Za ďalšie nemali už vôbec chodiť bočnými uličkami. Média sú toho plné že prevencia, nerobte to, nechodte tam, ajtak išli. Ale naspäť ku mne. Chodím zbierať kovošrot a zálohované flaše/plechovky. Na tom neni nič zlé že si chcem privyrobiť trochu. Sú to peniaze hneď a je to práca ktorú zvládam. Ísť niekde na brigádu je o tom že je tam kolektív ktorý keď zabadá čudáka hneď začne šikana, za druhé mzda sa vypláca po určitej dobe, za tretie obvykle je tam nadriadeny ktorý tam hučí že pome pridaj rýchlejšie a potom som len v strese a keď sa ponáhlam tak urobím chyby. Ak idem zbierať v prípade kovošrotu si zoberiem nákladný kočík, pochodím si ulice, čo nájdem to nájdem, vždy je niečo vyhodené, v dielničke v pivnici si to v klude upravím do odovzdatelného stavu, a v klude to odtlačím do výkupu druhotných surovín. V prípade zálohovanie je to lahšie, tam stačí velké vreco, teleskopická ruka, a pozbieram či už po kolegoch v práci (vo firmách sa toho vypije vela a tam nemajú prístup bezdomovci čo to tiež zbierajú takže tam mám monopol) potom si kludne prejdem mesto, nákupné centrá, stanice, kultúrne podujatia, všade kde je velká koncentrácia ludí, tam je zahodených aj dosť fliaš a plechoviek. Robím si to v klude, svojim tempom, a hneď vten deň za to mám peniaze. Som na tom ovela lepšie ako nejaký domorodec v zaostalom štáte a predsa toho domorodca chcú ženy a mňa nie. Tak to je len čisto o tom že som velmi škaredý. Niesom nikoho typ.

la_dolce_vita
15. sep 2024

@0silvia0 presne tak a zaplatit koncert ako mile kamaratske gesto 🙂

dharmasanata
15. sep 2024

Skús nejaké cirkevné spolky, často sa obracajú k Bohu a viere ľudia s postihnutím, ženy ktoré si prešli peklom s nejakým mužom a dajú prednosť jednoduchšiemu, ale za to milemu chlapovi.

heni79
15. sep 2024

@thunderdome Hm, dočítala som sa do polovice... A neverím ani slovo. 🤔 A mimochodom, ten „pravopis" ma neohúril. Chýb je tam veľa. 😉 A ako skúsila som čítať i ďalej. No ... Skrátka tomu neverím. 🤷

thunderdome
autor
15. sep 2024

Ono to malo iné súvislosti len by bolo komplikované pre nezainteresovaných. To nebolo klasické zoznámenie lebo z videnia sme sa už poznali, a išlo to v takom rodinnom duchu. Takže to bolo skôr len také davanie dokopy dvoch nezadaných. My sme sa rozorávalo už na tej návšteve ako starí kamoši, takže výmena kontaktu už išla automaticky. To nebolo nejaké pýtanie čísla na diskotéke od neznámej. Ona mi nadiktovala, len sme tam boli viacerí, kecalo sa, tak už nebol priestor prezváňať sa a také. A tak ja som sa pýtal na flaše v tej súvislosti že ona pracuje v Samsungu a tak vela fliaš tam zvykli zahadzovať jak čakajú na autobusy tak tam pijú z plechoviek. A pýtal som sa jej kedy presne končia, aby som mohol pozbierať flaše a plechovky.

thunderdome
autor
15. sep 2024

@la_dolce_vita problém je že ja mám dokopy 3€ v hotovosti a 1,50€ na účte. Však prečo asi chodím zbierať ten kovošrot a zálohované flaše?

thunderdome
autor
15. sep 2024

@heni79 čomu? Upresni? Inák ja som s tým pravopisom nezačal. To ostatní že na to že som retard mám dobrý pravopis. Nemám. Veď som retard. Ja mám vypnutý aj autokorektor lebo to robilo viac škody ako úžitku. Na invalidný dôchodok som príliš normálny, ale držať krok s normalnymi som už príliš nenormálny.

thunderdome
autor
15. sep 2024

@dharmasanata mám jednu kamošku čo je veriaca ale nikdy som tomu neprikladal nejaký význam. Ona jediná má so mnou trpezlivosť v takom zmysle že sa už viac ako desaťročie kamarátime a neozve sa len vtedy keď niečo potrebuje ale aj tak neutrálne že na prechádzky, alebo nevyžaduje aby som ja išiel pre ňu, ale ona príde do nášho mesta atď. V tomto je taká výnimočná. Lebo niektoré sú také že ja mám byť ten zabávač, že ja nech idem za ňou, nech ju ja zoberiem, nech ja vymyslím, nech ja zorganizujem, nech ja zaplatím,.. že všetko len ja, ja, ja a ona sa len vezie… Táto jediná to nerobí.

dharmasanata
15. sep 2024

@thunderdome no tak práve preto ti vravím, že skús sa pohybovať v takých kruhoch ľudí. Mozno tam nájdeš takéto pekné priateľstva a možno nejaké prerastie aj do lásky.

thunderdome
autor
15. sep 2024

A spomenulo sa že niektoré chcú chlapa minimálne na ich úrovni. Že keď ona má bývanie a auto, nech to má aj on. U veriacej je to tak že ona má auto, ja len bicykel. Tak neondí že niesom na jej úrovni ale príde ona keď ja nemám ako. Zase povedala že len kamarát že ako láska niesom jej typ. Takže vždy to viazne na atraktivite. Že som škaredý. Bezohladu na to aké má žena hodnoty, či je materialistka, či je hipisáčka, či je veriaca, či je taká že jej nevadí že chlap je chudobnejší ako ona, ale stále nie som jej typ. Proste nepriťahujem ich.

lenkasarka
15. sep 2024

@thunderdome čítam pozorne čo píšeš a nadobudla som pocit,že sa až príliš ľutuješ.

thunderdome
autor
15. sep 2024

Hovorím len pravdu. Nezamieňajte si to s lutovaním sa. Keby som aspoň raz v živote stretol ženu ktorá by ma chcela, tak sa vám veľmi rád pochválim že sa mi to konečne podarilo. Ale nepodarilo. Mne sa v živote dejú iba negatívne veci. Keby si mi stalo aspoň raz niečo pozitívne tak sa tiež s tým pochválim, ale nestalo sa. Tak hovorím len to čo je, a moja realita je len zlá. Mne sa dobré veci nedejú.

marca12
15. sep 2024

@thunderdome Asi hladas na zlych miestach. Pises,ze suhaji na gemeri maju frajerky. Nuz treba hladat v takych pomeroch. Ale ak ty pozeras po peknej babe,ktora ma dobre zamestnanie. Tak v takych kruhoch tazko najdes samaritanku. Ja som skromna,nepotrebujem toho vela. Ale aj tak by si mi nevyhovoval. Rodina potrebuje stabilitu. Ako pojde zena na matersku,ked nemas stabilnu pracu.

marca12
15. sep 2024

@thunderdome Nemyslim si,ze sa ti deju len negativne veci. Vies sa rano postavit z postele? Asi ano. Kolki nemozu chodit alebo lezia v nemocnici. Uz len to je dar,ze mozes slobodne chodit. V tvojej situacii sa musis takto na svet pozerat. Verim,ze to mas tazke a mozno ta povazuju za cudaka. Chodil si niekedy ku psychologovi? Zeby ta naucil ako komunikovat s ludmi svoj problem. Trebars aj v praci,aby si vedel kolegom vysvetlit,aby mali s tebou strpenie. Mozno by ti to pomohlo vo vela situaciach.

0silvia0
15. sep 2024

@thunderdome skus prijat svoju situaciu aka je. Nevidiet v kazdej zene potencionalnu frajerku a nevyhliadat ju. Uvolnis sa a mozno zmenis vyzarovanie.

thunderdome
autor
15. sep 2024

Citujem: Ale aj tak by si mi nevyhovoval...

A presne v tom to je. Tu máte živý príklad. Ja som skromná ale ajtak by si mi nevyhovoval. Ženy si nájdu 10000 dôvodov prečo im nevyhovujem, miesto toho aby ma chceli.

hefo
15. sep 2024

@thunderdome Aby som to... prepáč, možno to vyznie kruto, ale človek s 3 € v hotovosti, 1,5 na účte a (zároveň! je rozdiel nejaký divoch, "umelec", čo má slušné príjmy, ale ešte viac toho rozhádže) bez stabilného prijmu, zberač kovošrotu a zálohovaných fliaš (=zberač toho, čo pre zbytok spoločnosti má nižšiu hodnotu, ako čas, ktorý by s tým strávili), nie je atraktívny pre veľa žien, a aj z tých málo väčšinou len také, s ktorými to za veľa nestojí žiť.

Už len toto je základ, a všetky ostatné veci sa na to nabaľujú. Holt, asi nie každému je dopriate mať ženu (ja som mal dlho pocit, že som dosť neatraktívny, aj keď predsa som si manželku našiel, ale ten pocit mám stále. A to som mal aspoň slušný materiálny a spoločenský základ).

lintu
15. sep 2024

Mal by si sem hodiť fotku. Túto tému čítam od začiatku a už vtedy mi blyslo hlavou, čo za ozrutu zase sedí na druhej strane, keď to o sebe toľko píše. Totižto nebol by si možno prvý, čo sa vidí horšie, ako reálne je. Aj minule sa tu jeden ľutoval. Pritom vyzeral úúplne normálne. Máš i nejaký vizuálny hendikep či ako? To, že nejaká povie/napíše, že nie si jej typ, pokojne môže súvisieť aj s tvojím spôsobom života, celkovým vyžarovaním. Poznám pár naoko nie príliš atraktívnych chlapov. Predstav si, všetci si v pohode boli schopní nájsť manželky.
Mimochodom, to že ženu na prvý pohľad nezaujmeš, neznamená, že nezmení k tebe postoj časom, keď ťa lepšie spozná.

grof_monte_christo
16. sep 2024

@hefo Toto autor stále nechce pochopiť, že najväčším problémom je jeho práca. Ako človek by mohol byť pre nejakú ženu zaujímavý. Pre ženu, ktorá by ho dokázala vnímat aj ako partnera a nielen ako kamaráta, ktorému chce byt nápomocná. Namiesto toho, aby s tým niečo spravil, bude ženy nazývať narocnymi.

thunderdome
autor
16. sep 2024

@lintu už tu bola, a ženy sa vyjadrili v zmysle “môj typ teda niesi” takže na to už mám odpoveď.

Ohľadne práce a zátobku a všetkého okolo toho. Mňa baby nechceli ano v študentskom veku, čo zase len dokazuje že som škaredý, lebo u študenta je ešte normálne že býva u rodičov, nezarába, tam ešte nikto nerieši budúcnosť a také veci, iba to že či je chalan pekný a či sa jej páči. Ja som sa nikdy nijakej nepáčil.

Poviem ďalší príklad z dneška: Páči sa mi jedna ženská, aj sa tak troška sa spoznávame debatujeme, aj taká srandovná je, taká veselá, vysmiata, ale keď som sa pýtal či je zadaná, tak to zahovorila že je ubavená a chce spať. To som videl v seriáloch že keď ženy menia tému keď bola položená otázka, tak to znamená že nemám šancu. Ale asi 20 minút po tom bola veselá, zase vysmiata, ukecaná… Takže zrazu už nebola unavená? Čisto len ťahy.

matrioshka333
16. sep 2024

@thunderdome nemusí to automaticky znamenať, že si škaredý...ako môže, ale nemusí. My sme mali spolužiaka, krásneho a veselého, ale žiadna ho nechcela za frajera, pretože bol proste len chalan do pohody. Nakoniec sa po tom oňho trhali mladšie.
A nebudeš sa páčiť 100% všetkým ženám. Aj ja sa nepáčim veľa mužom, ale nemyslím, že som škaredá.
Často (ale nie len) je to o tom, čo z človeka vyžaruje...

grof_monte_christo
16. sep 2024

@thunderdome Temu praca si opat sikovne zmietol zo stola. Co ti na toto hovoria tvoji rodicia alebo tvoji znami? Spominal si, ze navstevujes psychiatra, je to zaroven aj tvoj psychoterapeut? Preberali ste spolu uz tento problem? Tu ide o to, ze by si mohol zit dostojnejsi zivot, vztah by mohol byt ako bonus, pretoze o zeny superis so zdravymi a zabezpecenymi muzmi, logicky z toho vychadza, ze na teba zostava este menej zien.

Poznam muzov, ktori neboli v mladosti pre zeny atraktivni, ale ako sa vypracovali, dozreli, tak sa to otocilo.

zltalienka
16. sep 2024

@thunderdome dokážeš riešiť aj niečo iné ako ženy?

thunderdome
autor
16. sep 2024

@matrioshka333 zo mňa len to zlé vyžaruje.

thunderdome
autor
16. sep 2024

@grof_monte_christo čo s prácou? Strašne vela je odpovedí tak sa môže stať že niečo nezbadám. Tak sa spýtajte znova. Je rozdiel medzi psychiatrom a psychoterapeutom? Ja som bol poslaný za psychiatrom. Všetkom som povedal aké mám problémy, ale tak on dá všeobecné veci že skúste si to nevšímať, alebo na to tempo že niesmi všetci rovnakí, niekto je rýchlejší niekto pomalší. Ako že obkecá to ale konkrétne riešenie pre mňa nemá.

thunderdome
autor
16. sep 2024

@zltalienka áno, jedlo.

zltalienka
16. sep 2024

@thunderdome a jedlo máš?

0silvia0
16. sep 2024

@thunderdome ved ked nie si schopny normalne pracovat, najdi si zoznam chranenych dielni a skus sa uchadzat tam. Tam budu pocitat s tym, ze nie si taky rychly a sikovny, nikto nebude po tebe hucat a sikanovat ta. A mozno tam stretnes spriaznenu dusu, ktoru nikto nechce.
Ziadnu zenu nezbalis sa tvoje flase, potrebujes normalny prijem, pozvat babu do kina, na koncert. Co ju pozves na obhliadku mesta na zber flias?
Ved si daj povedat a najdi si robotu. Byt za teba plati rodina?

thunderdome
autor
16. sep 2024

@zltalienka keď nazbieram dosť fliaš tak mám… Ja lúbim jesť, keď je čo tak si to vychutnám, užívam.

thunderdome
autor
16. sep 2024

@0silvia0 to sa skúšalo ako prvé, tam však treba papier od lekára že som retardovaný, ale niesom dostatočne retardovaný na to aby mi dali papier. Byt si platím ja s tým ho mám za cenu energií. Na to vždy nejako naškriabem z tých krátkych pracovných pomerov.

vesimelonimarsista
16. sep 2024

Preco si nehladas zeny s podobnou alebo inou diagnozou? Pisal si tu, ze sa ta tvoja rodina snažila dat dohromady s jednou a ta nejavila zaujem. Ze jedna nechcela, to neznamena, ze ine nebudu chciet.