Ženy a muži: Čo skutočne hľadáme vo vzťahoch?
Dopredu vás prosím, nenahlasujte túto diskusiu, ak to čitajú moderátorky tak nejde o žiaden žart ani trollovanie, som reálny človek a pýtam sa to naozaj vážne.
Už som tu videl rôzne témy o mužoch kde ženy rozoberali že či sa oplatí byť s mužom čo ju nevie ochrániť pri výtržnosti na ulici, alebo že žije aj po 40-ke u rodičov, alebo že je minimalista a stačí mu len tak bezcielne existovať - prežívať. Takže toto by bola diskusia akoby mix všetkých tých predošlých. Nezakladal som ich síce ja ale v mnohých som sa našiel. Takže keby som sa predstavil tak:
Som muž po 40-ke, vzťahovo neskúsený, žijúci viacmenej u rodičov resp. rodiny s tým že bývam sám avšak v požičanom byte (patriacom rodine) za cenu energií, takže to isté akoby u rodičov. Som duševne chorý absolvent osobitnej školy (teraz ich volajú špeciálna). Mnohí sa čudujú že mám takýto pravopis. Ono to má 2 dôvody: Za prvé moja diagnóza je autizmus (to je podobné ako asperger) že v jednej dvoch veciach môžem vynikať a pôsobiť ako normálny človek ale vo všetkom ostatnom som hlboko podpriemerný. Za druhé každý počítač, tablet, smartfón, má autokorekciu t.j. opravy pravopisu, takže ja sám nechápem ako môže niekto písať so zlou gramatikou keď to už prehliadač minimálne podčiarkne že je tam chybné slovo, a v lepšom prípade rovno aj opraví to slovo. Často mením zamestnanie keďže som menej chápavý a neviem sa začleniť do kolektívu (tu sa už moja diagnóza prejavuje) takže buď ma po mesiaci vyhodia leno nestíham tempo, alebo kolektív zariadi aby sa ma zamestnávatel zbavil, alebo ma tak začnú šikanovať že sám musím odísť. Výsledkom je potom nestabilný príjem, a to potom spôsobuje že mám život ktorý nieje zaujímavý lebo žijem len od výplaty do výplaty. Tak jasné že neviem zabezpečiť žiadne výlety a zážitky, ale mám záluby ako malé deti lebo tie nič nestoja t.j. prechádzky, bicyklovanie, pozeranie TV, také domased veci lebo tie nič nestoja. Keď sa ženám povie že sú materialistky a zlatokopky tak sa urazia, ale na druhej strane samé povedia že chcú byť so zaujímavým a zabezpečeným mužom čo je vlastne to isté len inák povedané. Lebo kto nemá peniaze nazvyš čo asi takej žene môže ponúknuť? Prechádzky, bicyklovanie? Zena povie že to je nudný a nezázivný muž. Ale potom ako je možné že v zaostalých krajinách chodia muži na rande a ženy ich neodmietajú. Čím zaujme muž ženu v takej najchudobnejšej krajine sveta? Tam prečo žena nepovie to čo vy na fóre? Tam prečo nemá žena maniere že muž bývajúci u rodičov je hneď red flag stď? Hmm?
Veď frajerky majú aj chudobnejší dedinčania na Gemeri čo poberajú sociálne dávky. Tam to tým ženám akože nevadí? Zrazu? Takže toto celé neni o tom že či je muž u rodičov, či je schopný a zaujímavý, ale o to že si ženy na tomto fóre kladú vysoké nároky. Nedávno som čítal aj tému o tom výtržníkovi a páriku. Všetci ste dotyčnej odporúčali aby s takým nebola. To akože nemôžem mať priatelku kým ma nebudú sprevádzať dvaja ochrankári? Proste ak príde agresívny výtržník tak jasné že treba utiecť lebo za prvé pud sebazáchovy a za druhé aj na kurzoch sebaobrany učia že prvoradé je pokus o útek teda vyhnúť sa konfliktu a až v krajnej núdzi ide použitie chvatov a hmatov. Tá žena tam nemala zmeravená stáť ale utiecť spolu s pristelom odtial. Keby tam priatel zostal a hral by sa by sa na hrdinu, útočník by ho zranil, a potom by tam klačal krvavý vedla priatelky to by bolo lepšie? Za ďalšie nemali už vôbec chodiť bočnými uličkami. Média sú toho plné že prevencia, nerobte to, nechodte tam, ajtak išli. Ale naspäť ku mne. Chodím zbierať kovošrot a zálohované flaše/plechovky. Na tom neni nič zlé že si chcem privyrobiť trochu. Sú to peniaze hneď a je to práca ktorú zvládam. Ísť niekde na brigádu je o tom že je tam kolektív ktorý keď zabadá čudáka hneď začne šikana, za druhé mzda sa vypláca po určitej dobe, za tretie obvykle je tam nadriadeny ktorý tam hučí že pome pridaj rýchlejšie a potom som len v strese a keď sa ponáhlam tak urobím chyby. Ak idem zbierať v prípade kovošrotu si zoberiem nákladný kočík, pochodím si ulice, čo nájdem to nájdem, vždy je niečo vyhodené, v dielničke v pivnici si to v klude upravím do odovzdatelného stavu, a v klude to odtlačím do výkupu druhotných surovín. V prípade zálohovanie je to lahšie, tam stačí velké vreco, teleskopická ruka, a pozbieram či už po kolegoch v práci (vo firmách sa toho vypije vela a tam nemajú prístup bezdomovci čo to tiež zbierajú takže tam mám monopol) potom si kludne prejdem mesto, nákupné centrá, stanice, kultúrne podujatia, všade kde je velká koncentrácia ludí, tam je zahodených aj dosť fliaš a plechoviek. Robím si to v klude, svojim tempom, a hneď vten deň za to mám peniaze. Som na tom ovela lepšie ako nejaký domorodec v zaostalom štáte a predsa toho domorodca chcú ženy a mňa nie. Tak to je len čisto o tom že som velmi škaredý. Niesom nikoho typ.
@thunderdome Zabudol si na jednu fázu. Muž si vypýta kontakt a žena mu ho s radosťou dá. To je to pravé orechové.
@grof_monte_christo ale mne sa také nestáva a ani nikdy nestávalo.
@thunderdome V celej moje vztahovej historii sa mi nestalo, ze by som si od niekoho "pytal kontat" hned pri prvom stretnuti. Ano. Su existuje urcita mnozina chlapov, ktori na prvom stretnuti urobia skvely dojem a zena im kontakt s nadsenim da. Lenze my "plebs" to mame trosku zlozitejsie. Potrebujeme trochu viac casu, aby dany subjekt pochopil, ze sme vlastne celkom fajn a mame svoje kvality 🙂.
Ked sa obzriem do historie -v podstate vzdy ked som sa dlhodobejsie zameral na nejaky objekt - malo to 4 fazy.
1. Faza postupneho priblizovania - aneb bol som rad ked prebehlo pozdravenie/small talk. Toto mohlo trvat pokojne aj mesiace.
2. Faza vytvarania prilezitosti na rozhovor osamote - bez uhanania. Opat mesiace.
3. Faza kontaktu skrz socialne siete - tyzdne pisania si.
4. Az vo faze cislo 4 - povedzme do 6 mesiacov som si danu personu dovolil zavolat von a ona rada isla 🙂. Ohliadnuc sa spatne - kazda 1 z nich mala o mna vazny zaujem - a boli to naozaj krasne a inteligentne baby, o level vyssie ako ja snad v kazdom aspekte.
Kazdou dalsou skusenostou som vychytaval chyby a zlepsoval sa. Momentalne som v moode, ze mam krasnu zenu, krasne deti, spokojny zivot - a paradox je - ze toto je prave ten najvacsi magnet na zenske.
@zelenina1 k tomu magnetu: nad tým som aj ja uvažoval že prečo ženy idú po zadanom/ženatým a slobodný sa môže aj rozkrájať ajtak ho chcieť nebude. Nedávalo to logiku zo začiatku, ale ak sa na to opäť pozrieme biologicky že ženy si podvedome vyberajú tých lepších samcov, tak už dáva logiku lebo samec čo je nezadaný je prečo vlastne nezadaný? Lebo neni magnet na ženy! Keby bol atraktívny tak by už dávno partnerku mal. No a ten zadaný zase prečo je zadaný/ženatý? Lebo je atraktívny pre ženy! Tým pádom bude stále priťahovať ženy lebo to že sa stane zadaným na genetickej úrovni atraktivity nič nemeni. Keď má dobre gény že ženám vonia, priťahuje ich, tak to bude vždy tak lebo je to zdravý a silný samec.
Takže medzi ženou a zadaným/ženatým mužom bude chémia, lebo tá istá chémia čo pritiahla jeho manželku/partnerku, pritiahne aj milenky s ktorými ju podvedie. Ale ten nezadaný nikoho nepriťahuje, proste medzi ním a ženou nevznikne chémia, a skončí stále ako LEN kamarát.
@thunderdome Toto vôbec nie je pravda. Ženatí muži ma nepriťahuju. Je to pre mňa stopka a nepotrebujem niekomu rozbíjať rodinu a komplikovať si život. Na to sa mám příliš ráda.
@grof_monte_christo absolutne s tebou suhlasim! To su take zvlastne teorie 🙂)
@thunderdome strašné hovadziny píšeš. Zbytočne nad tým takto špekuluješ. Ja som asi iný druh "ženskej", lebo mňa kurevníci a zadaní nikdy, nikdy nezaujímali. Ja som sa s mojim mužom zoznámila ako 25-ročná, on mal 36 rokov, slobodný, starý mládenec. Čuduj sa svetu, žiadna ho neulovila, ženy sa o neho netrhali, nechali ho mne, mal vtedy nadváhu, starý cap pre mňa a aj tak sme sa dali dokopy. A teraz mi napíš nejakú múdru teóriu k tomuto.
Ja ti len napíšem, každý to má inak, nie je jedno pravidlo pre všetkých. Aj ty by si si niekoho mohol nájsť, len to by si musel pre to niečo urobiť, čo sa ti nechce. Takže nič, plač ďalej a rozvíjaj teórie.
@0silvia0 presne tak, moj bol tiez stary mladenec, este starsi ako tvoj a bola som len rada tomu, odpadlo tym vela problemov a starosti.. uchmatla som si ho a bolo 🙂
@la_dolce_vita a ty si mala koľko? Každá žena nejde po vizáži, ale vidí v danom mužovi potenciál. Môj dokonca keď sme sa zoznámili býval s mamou, momentálne nepracoval. No ako hovorím, iná by o neho bicykel neoprela. Ja som v ňom videla viac a dobre som urobila.
@0silvia0 my sme boli uz 40tnici a tiez byval s mamou 🙂, ale uz zijeme spolu, pre mna to bol a je atraktivny chlap a nelutujem.
@la_dolce_vita som rada, ze vam to vyslo.
Citujem “ja som v ňom videla pozenciál” vo mne ho akosi žiadna nevidí.
Lebo inák ja aj dvorím ženám, zoznamujem sa aktívne. Len ich neviem priťahovať, že ma proste vždy odmietnu.
@thunderdome Tak už jednoducho kašli na to 🤔. Nájdi si v živote iné priority.
@thunderdome Mozno je chyba im "dvorit" hned od zaciatku. Zbytocne ich vyplasis. Uplne staci, ked budes na zaciatku prijemny spolocnik, ktoreho vzdy radi stretnu.
@thunderdome ešte raz, nemáš perspektívu zaujať, lebo nemáš vnútornú potrebu sa posúvať. Ja by som nechcela niekoho, kto zbiera fľaše a má 3 eurá vo vrecku, sorry.
A to som skromná osoba, nikdy som nebola na prachy ani na výzor. Ale 2 deti už mám, tretie decko vo forme dospelého neschopného chlapa by som si na krk neuviazala.
Ženy potrebujú stabilitu a ty im ju nevieš poskytnúť, a nejaká čistá duša aby sa s tebou hladkala a ľúbila ťa pre tvoje pekné modré/hnedé oči by sa aj našla určite, ale to musíš byť veľmi nenáročný...
@zelenina1 Ty ho zbytočne motáš. Toto je neštandardný případ.
@thunderdome Ja tomu jednoducho neverim, že ty nie si schopný vykonávať nejakú jednoduchú manuálnu prácu, ako skladník alebo vykladac tovaru napr. Nie je to skôr tak, ze sa nedokážeš prispôsobiť, máš problém s pracovnými návykmi, autoritami? Máš sice "povolanie" kde si sám sebe pánom ale čo z toho? Úplne ti to zahatalo cestu k dôstojnemu životu a vzťahom. Máš životný štýl na úrovni bezdomovca a toto žiadna normálna žena nestravi. Darmo ty budeš studovat kadejaké psychologické studie ako sa balia ženy.
S autoritami a pracovnými návykmi nemám problém. Ale to už je na inú tému ktorú som založil k tej veci:
https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/kde-sa-zamestnat-ako-neobratny-mantak/
Tak poprosím presuňte sa tam. Tu sa riešia vzťahy aby nebol mišung a držali sa topicu.
@shelby88 no vidis a to u modrookej blondinky s peknym usmevom moc chlapov nepredpoklada 😉 ... tak aspon si vo vyhode, co vela chlapov netusi 😄
Ale je to tak ako som napisal a pisal som to s osobnej dlhorocnej skusenosti. Len ako si sama videla, vela zien to bude popierat, len ... malokto si prizna slabost, alebo chybu.
@shelby88 & @egonsk a ja mám osobnú skúsenosť takú že žene nejde o to čo jej muž hovorí ale že KTO jej to hovorí. Ten čo ju nepriťahuje a neni jej typ tak sa môže aj rozkrájať, pošle ho do kelu. Ale ak sa jej muž páči a priťahuje ju tak v podstate nema čo pokazit. Nech hovorí čokoľvek, ona ho bude zožierať pohladom, môže k nej byt drzý, podpichovať ju a tak. Ajtak ho bude zrat pohladom. V podstate ak sa muž žene páči má šťastie a nemusí robit nic. Mám takého kamoša že je magnet na ženy, hocikam príde, vždy ho volaju na stretko, alebo rovno na byt. A najväčšia haluz bola že kamoška o ňom tvrdí že je slizský, ale hlavné že na bytovici keď sa prvý raz spoznali sa s ním rovno vietečo.
@thunderdome tak toto je tiež pravda
Ludia sú bárjakí, univerzálny spôsob neexistuje. Proste základom je, že sa žene musí muž páčit, musí ju priťahovat… A všetko ostatné je druhoradé. To už je na žene ako sa k tomu postaví.
@thunderdome píšeš hlúposti. Čo by som ako žena mala z chlapa ktorý by má ako ty píšeš priťahoval v prvom rade a v druhom rade by to bol napr. nejaký luzer,gembler, alkoholik? Skús pochopiť,že každy clovek(žena,chlap) má iné nároky na partnera a život s nim. Miestami má naozaj vytačaš tým čo tu píšeš. A vieš čo s takým prístupom sa ani nečudujem,že si sám.aj keby ten chlap bol sám Adonis,ale magor. Tak radšej ostanem sama.
@thunderdome ale to čo píšeš je len krátkodobá záležitosť , v dlhodobom sužití su daleko podstatnejšie veci .
@lenkasarka skúsenosti ktoré som videl na vlastne oči. Bola ich kopa.
@thunderdome tak s týmto nesúhlasím, ak má žena rozum a muž ju priťahuje, ale má nejaké problémy (alkohol, gambler a pod.) radšej sama. Nie že sa k tomu postavím. Radšej odísť z kratšej cesty, ako potom trpieť.
Ale plati to aj opacne, muzovi sa tiez zena musi pacit, inak nezaujem, dokonca mam pocit, ze este viac si muzi na to zakladaju.

@grof_monte_christo však toto že ja sa stále stretávam s tým nezáujmom. Keď to nepovedia narovinu tak potom presne takto ako vravíš že vadí jej vypytovanie sa lebo nemá o mňa hlbší záujem. Kopa takýchto maličkostí čo si treba všímať a tak sa vlastne dozviem že o mňa ženy nemajú záujem. Lebo ak niekoho zaujmem sa tvári ináč. Nevadí jej vypytovanie, sama by navrhla výmenu kontaktu…
Toto má 3 fázy:
1. Muž vypýta kontakt a žena mu ho odmietne dať. Je to jasné. Žena nemá o muža záujem.
2. Muž vypýta kontakt, žena mu ho síce dá, ale takým štýlom, že keby sa muž nespýtal tak by sa rozlúčili a vybavené. Čo je také že tej žene je muž lahostajný.
3. Keď žena sama navrhne výmenu kontaktu. Tam je šanca že by mohla mať záujem, ale aj to je len 50 na 50, keďže niektoré ženy sú také extrovertné a kokotné že ho dajú každému kto sa kolo nich motá.
Môj prípad je č.2, že síce súhlasila s kontaktom ale neodpovedá. Toto isté sa mi stalo aj zhruba pred mesiacom s inou.