Ženy a muži: Čo skutočne hľadáme vo vzťahoch?
Dopredu vás prosím, nenahlasujte túto diskusiu, ak to čitajú moderátorky tak nejde o žiaden žart ani trollovanie, som reálny človek a pýtam sa to naozaj vážne.
Už som tu videl rôzne témy o mužoch kde ženy rozoberali že či sa oplatí byť s mužom čo ju nevie ochrániť pri výtržnosti na ulici, alebo že žije aj po 40-ke u rodičov, alebo že je minimalista a stačí mu len tak bezcielne existovať - prežívať. Takže toto by bola diskusia akoby mix všetkých tých predošlých. Nezakladal som ich síce ja ale v mnohých som sa našiel. Takže keby som sa predstavil tak:
Som muž po 40-ke, vzťahovo neskúsený, žijúci viacmenej u rodičov resp. rodiny s tým že bývam sám avšak v požičanom byte (patriacom rodine) za cenu energií, takže to isté akoby u rodičov. Som duševne chorý absolvent osobitnej školy (teraz ich volajú špeciálna). Mnohí sa čudujú že mám takýto pravopis. Ono to má 2 dôvody: Za prvé moja diagnóza je autizmus (to je podobné ako asperger) že v jednej dvoch veciach môžem vynikať a pôsobiť ako normálny človek ale vo všetkom ostatnom som hlboko podpriemerný. Za druhé každý počítač, tablet, smartfón, má autokorekciu t.j. opravy pravopisu, takže ja sám nechápem ako môže niekto písať so zlou gramatikou keď to už prehliadač minimálne podčiarkne že je tam chybné slovo, a v lepšom prípade rovno aj opraví to slovo. Často mením zamestnanie keďže som menej chápavý a neviem sa začleniť do kolektívu (tu sa už moja diagnóza prejavuje) takže buď ma po mesiaci vyhodia leno nestíham tempo, alebo kolektív zariadi aby sa ma zamestnávatel zbavil, alebo ma tak začnú šikanovať že sám musím odísť. Výsledkom je potom nestabilný príjem, a to potom spôsobuje že mám život ktorý nieje zaujímavý lebo žijem len od výplaty do výplaty. Tak jasné že neviem zabezpečiť žiadne výlety a zážitky, ale mám záluby ako malé deti lebo tie nič nestoja t.j. prechádzky, bicyklovanie, pozeranie TV, také domased veci lebo tie nič nestoja. Keď sa ženám povie že sú materialistky a zlatokopky tak sa urazia, ale na druhej strane samé povedia že chcú byť so zaujímavým a zabezpečeným mužom čo je vlastne to isté len inák povedané. Lebo kto nemá peniaze nazvyš čo asi takej žene môže ponúknuť? Prechádzky, bicyklovanie? Zena povie že to je nudný a nezázivný muž. Ale potom ako je možné že v zaostalých krajinách chodia muži na rande a ženy ich neodmietajú. Čím zaujme muž ženu v takej najchudobnejšej krajine sveta? Tam prečo žena nepovie to čo vy na fóre? Tam prečo nemá žena maniere že muž bývajúci u rodičov je hneď red flag stď? Hmm?
Veď frajerky majú aj chudobnejší dedinčania na Gemeri čo poberajú sociálne dávky. Tam to tým ženám akože nevadí? Zrazu? Takže toto celé neni o tom že či je muž u rodičov, či je schopný a zaujímavý, ale o to že si ženy na tomto fóre kladú vysoké nároky. Nedávno som čítal aj tému o tom výtržníkovi a páriku. Všetci ste dotyčnej odporúčali aby s takým nebola. To akože nemôžem mať priatelku kým ma nebudú sprevádzať dvaja ochrankári? Proste ak príde agresívny výtržník tak jasné že treba utiecť lebo za prvé pud sebazáchovy a za druhé aj na kurzoch sebaobrany učia že prvoradé je pokus o útek teda vyhnúť sa konfliktu a až v krajnej núdzi ide použitie chvatov a hmatov. Tá žena tam nemala zmeravená stáť ale utiecť spolu s pristelom odtial. Keby tam priatel zostal a hral by sa by sa na hrdinu, útočník by ho zranil, a potom by tam klačal krvavý vedla priatelky to by bolo lepšie? Za ďalšie nemali už vôbec chodiť bočnými uličkami. Média sú toho plné že prevencia, nerobte to, nechodte tam, ajtak išli. Ale naspäť ku mne. Chodím zbierať kovošrot a zálohované flaše/plechovky. Na tom neni nič zlé že si chcem privyrobiť trochu. Sú to peniaze hneď a je to práca ktorú zvládam. Ísť niekde na brigádu je o tom že je tam kolektív ktorý keď zabadá čudáka hneď začne šikana, za druhé mzda sa vypláca po určitej dobe, za tretie obvykle je tam nadriadeny ktorý tam hučí že pome pridaj rýchlejšie a potom som len v strese a keď sa ponáhlam tak urobím chyby. Ak idem zbierať v prípade kovošrotu si zoberiem nákladný kočík, pochodím si ulice, čo nájdem to nájdem, vždy je niečo vyhodené, v dielničke v pivnici si to v klude upravím do odovzdatelného stavu, a v klude to odtlačím do výkupu druhotných surovín. V prípade zálohovanie je to lahšie, tam stačí velké vreco, teleskopická ruka, a pozbieram či už po kolegoch v práci (vo firmách sa toho vypije vela a tam nemajú prístup bezdomovci čo to tiež zbierajú takže tam mám monopol) potom si kludne prejdem mesto, nákupné centrá, stanice, kultúrne podujatia, všade kde je velká koncentrácia ludí, tam je zahodených aj dosť fliaš a plechoviek. Robím si to v klude, svojim tempom, a hneď vten deň za to mám peniaze. Som na tom ovela lepšie ako nejaký domorodec v zaostalom štáte a predsa toho domorodca chcú ženy a mňa nie. Tak to je len čisto o tom že som velmi škaredý. Niesom nikoho typ.
@thunderdome a ty by si bral hocijaku socku? Tiez mas asi nejake predstavy. Nejaku smradlavu, strbavu, ale s dobrym srdieckom by si asi tiez nebral.
@thunderdome nic v zlom, ale si ako pokazeny gramofon, kt.prehrava furt len to iste.
Pises, ze si chudobny a ze za bohatym s autom sa hned nahrnu zeny na diskoteke. Tak si najdi pracu (zo zbierania plast.flias zjavne nemas ani nato, aby si si zaplatil za seba, ked ta kamaratky zavolaju na vylet). Samozrejme tuto radu ignorujes, lebo to by sa od teba uz nieco vyzadovalo a to nie si ochotny podstupit.
Pises, ze aj rozna luza a soc.pripady z telky maju svoje polovicky. Tak si hladaj svoju polovicku vo svojej lige (napr. ktora nepracuje, ale staci jej na jedlo zbierat plastove flase a ine taketo podobne pripady).
Pises, ze nie si pekny, tak si hladaj zo svojej ligy skaredu.
Hlavne namiesto vyplakavania a stazovania sa na svoj osud sa vzchop.
Toto je vtipný fenomén na koníku, že keď má nejaký muž takú povahovú črtu, ktorá je ťažko zlučiteľná so vzťahom, ani za nič si neprizná, že by chyba mohla byť v ňom.. ale vždy si povie, že to ženy sú zlé, v nich je chyba, lebo sú to vypočítavé zlatokopky, ktoré chcú len svalnatých alfasamcov.
Autor nemôžeš byť prekvapený, že na diskotékach nie sú ženy, ktoré hľadajú dlhodobý vážny vzťah a na prvom mieste u muža pozerajú na povahu a intelekt.. to ozaj nie je miesto kde by si mal očakávať, že stretneš životnú lásku.
@thunderdome môžem sa opýtať, čo konkrétne očakávaš od tejto diskusie? Vysvetlenie si dostal, návrhy na pomoc tiež...a zjavne nik veľmi nesúhlasí s tvojim postojom. Takže ak hľadáš podporu a pomoc, ľudia ti radi poradia a motivujú ťa 😉 ale ak sa chceš ďalej utápať, tu nepochodíš.
Tak sa pomme baviť o cenách plynu. V decembri vydá regulačný úrad koncové ceny energií t.j. nielen plynu ale aj elektriny. Keď nie vzťah, tak sa dá politizovat, klebetiť, polemizovať, filozofovať. Rozprávať sa na lavičke. Pri sociálnych bytoch celé dni vysedávajú na lavičkách pred bytovkou. Kašlat na to keď to nejde tak to nejde. Budem politizovať a tak venovať sa iným veciam.
@thunderdome Strata času s tebou.
@thunderdome Takže sa chceš len rozprávať a jedno o čom? Či vzťah, politika alebo ceny energií?
Tak založ novú diskusiu "kto si chce popísať?"...alebo choď na zoznamku. Alebo pridávaj komentáre ku článkom...
@thunderdome a k čomu vlastne ty potrebuješ ženu ?
@subartic na to čo ostatní. Aby som bol zadaný a tak. Laska, romantika, a tak.
@thunderdome na to všetko potrebuješ peniaze. Muži si hľadajú ženu hlavne na to aby si založili rodiny , zas peniaze . Pohni sa týmto smerom .
Na všetko treba peniaze, či rodina, či vzťah, aj žitie samotné, všetko vyžaduje peniaze. Bez toho sa nedá pohnúť. A ešte k tomu aj zvyšovanie bude a väčšie ako obvykle. Predávať NOTA BENE keď na viac nemám.
A žiadne také že vybav si ID. Za prvé ajtak by mi ho neprisúdili. A za druhé celá Európa má problémy s preťaženým sociálnym systémom. Ekonomiky nevládzu ťahať darmožráčov. Takže bude len stále viac bezdomovcov, sockárov, zbierajúcich kovošrot a zálohovance… Každý bude prežívať ako vie. V lesoch budú zamľanky a chatrče. Chudoba zamorí svet. Nožnice sa roztváraju. 10% superbohatých a zvyšok bude drieť biedu.
@thunderdome Skús si vybaviť ID. Ešte stále prisudzujú. Za pokus nič nedáš...Max trochu času.
Dig a just čo poveďá… Sociálny systém už nevládze… Emigranti, asociáli, bezdomovci, rómske osady, no-go zóny, už ani štáty ako Švédsko, Rakúsko, Anglicko nevládzu ťahať vyžírky.
Ale jedna vec je haluz. Keď mi dávali robiť psychotesty tak to boli úplne tie štandardizované ako si pamätám z detstva. Vôbec nič na tom nemenili. A ešte povie že: “čo neviete to si tipnite” … to už je však neobjektívne lebo ak raz neviem riešenie tak by sa to malo ako zlý bod. Lebo ak si náhodou tipmem správne, budem za inteligentného aj napriek tomu že som sprostý.
Ďalšia vec tie štandardizované testy určite poznáte. Pochopiť vzorce, nakresliť strom, postavu… A potom vyjde že mi nič nieje, ešte povie že já tam nič nevidím. Možno je to že nejakú základnú IQ mám že viem rozoznať veci take všelijaké… Neexistujú nejaké testy na také veci že ako sa zachovám v panických situáciách, v stresových situáciách, pod nátlakom atď. Také testy by hneď ukázali.
@thunderdome nechcem ti krivdiť a ani to neber ako útok je to len moja úvaha. Možno si zdravý chlap, len trochu pomalší a chorobu si nahovaras,keďže ju nemáš ani potvrdenu. Možno si si len zvykol na svoj životný štýl a takto ti to aj trochu vyhovuje, len žena ti chyba.
@thunderdome pridudzovanie ID záleží od viacerých faktorov, než od vstupného testu ..vidno, že si sa ani nepokúšal s tým niečo robiť a odsúdil to hneď od začiatku... však tvoja vec.
@matrioshka333 vidím ako je na tom štátny rozpočet. Poviem ti narovinu že naša generácia už ani dôchodok nedostane. Nebude z čoho.
@lenkasarka autizmus mám potvrdený ale to neni dostatočná diagnóza. Mam vysokofunkčný autizmus presnejšie, čo znamená že niekedy viem fungovať ako bežný človek, a sú situácie ktoré nezvládam, aj keby si mi pištol držala pri hlave, proste to nedávam. A čo som čítal na stránke príslušného úradu, tak musí byť rezardácia viac ako 41% pokial bude 40% nič mi nedajú. Som len dajme tomu 60 alebo 70 percentný človek, a podľa úradov mám zvládať to isté čo 100%-ný človek. Som len realista. Ja som už neraz zažil ako so mnou hovoria na úrade práce, alebo presvedčeni kapitalisti. Štýlom keď to zvládnu aj ostatní, zvládneš to aj ty.
Aj ja by som chcel zažiť, aké je to vypisovať si zalúbené SMS-ky, pretelefonovať hodiny, tešiť sa na rande, na prechádzku, držať sa za ruky, objatie, bozk, povedať si lúbim ťa… Veď to je také pekné. A vy ženy mi to nechcete dopriať.
@thunderdome ujasni si, či chceš v živote niečo zmeniť.
Ak naozaj áno, tak ako prvé nehľadaj dôvody prečo niečo nevyjde ešte predtým ako sa o to pokúsiš. Či sa to týka príjmu alebo vzťahu k ženám.
Idem budovať základ. Bidem sporiť. Menej jesť. Schudnem. Nejako vyžmýkam zo seba maximum. Už mám motiváciu. Dnes som bol na bále (nie diskotéka) a na bál chodia chodia slušnejší ľudia, aj intelektuáli a itroverti skôr idú tam tancovať ako ma klasickú diskotéku takže niesu len tie povrchné pipky. No a zoznámil som sa s o 4 roky mladšou ženskou, nezadaná, a velice dobre sme sa povyprávali aj zatancovali. Ona je taka intelektuálna skôr, tí ludia nemávaju až také tie klasicke kapitalistické nároky typu sused má nové auto tak my kúpime ešte novšie, ale pozerá aj na to vnutro, a velice dobré bolo. Keďze so ženami, vzťahmi, dvorením, mém nulové skúsenosti, tak som urobil aj zopár drobných chýb ale upozornila ma, ja som sa ospravedlnil a snažil sa ich neopakovať. Povedala že aj ona cítila so mnou dobre. No a k tomu že som neskúsený, som tam mal partiu, takže oni mi radili čo a ako s ňou, ako sa chovať, ako sa nechovať, a Laco mi povedal že ma naučí asertívnemu správaniu, vraj to na ženy zaberá, má to vraj vyskúšané, aj druhým to radil a tiez sa dali dokopy.
PS: V podstate ja nemám problém, s hladaním, oslovením, a tak. Ja mám problém zaujať ženu.
Poprosím vás, nieže mi budete zému nahlasovať že troluje sa tu atď. Už sa nebude nič opakovať, práve zeraz to začne byť zaujímavé. Spoznal som ženskú a u mňa je uz megaúspech že ma neposlala do kelu okamžite, lebo väčšinou nedostanem ani šancu sa spoznať lebo som poslaný došlaka hneď pri oslovení. Berte to tak že vy už keď viete aký som lebo som vám to napísal, tak ľahšie poviete že takého muža by ste poslali dokelu už len pri oslovení, ale berte na vedomie že keď oslovím ženu, ona toto pozadie nevie, takže ona vidí len muža ktorý ju oslovil. Takže raz to už muselo vyjsť do psej matere (ako Fico povedal keď vyhrali voľby). Ale k veci. Ja som neni proti ak žena povie kritiku lebo aspoň viem na čom mám pracovať. Takže akurát jednu vec čo mi vytkla bola že som veľmi ukecaný. No a tu chcem trošká radu. Možno aj vy máte ukecané deti alebo tak, čo ste s tym robili? Ako ste ich naučili menej rozprávať? Hento že je niekto tichý alebo ukecaný je povahová črta, je to do človeka zabudované, prirodzené, dá sa to chvílu kontrolovať, ale potom sa vždy človek zabudne a robí to zase. Nejake rady na zbavovanie sa zlozvykov. Ako ste to spravili? Niekto napríklad klepe nohou stále, niekto príliš gestikuluje rukami keď vysvetluje, také tie zlozvyky čo sú uz do ludí zabudované.
Ja tiež keď začnem rozprávať tak idem jak valec, proste som ako Taliani že rozprávam nahlas, rýchlo, veľa, a k tomu rozhadzujem rukami. Tí čo cestujete viete, že niekedy aj upozorňujú na kultúrne rozdiely, že aby sa v južných krajinách nezlakli toho temperamentu lebo španieli, taliani, sú takí že vyzerá že sa hádajú, že si idú po sebe skočit, a pritom len konverzujú. Ja som niečo podobné.
@thunderdome A táto žena vie to pozadie?
@thunderdome niekde som citala, ze zenu treba viac pocuvat ako sam rozpravat, zaujimat sa o nu/ale zasa nie vysluch, tak prirodzene. Kazdeho potesi zaujem o jeho osobu. Tak pozor na to, je fajn, ze si to uvedomujes. Drzim palce!
@grof_monte_christo nevie. Aspoň vidíte že neni pravda že sa hneď všade chválim tým čo som zač, že to nemám robiť. Veď ani nerobím. Vám som to napísal len preto aby ste vedeli objektívne posúdiť. Keď na to sama príde tak na to príde, ale jasné že chváliť s takými veci nebudem.
@la_dolce_vita tieto protirečenia si, že zaujímať sa o ňu ale nie výsluch. Však to je jedno a to isté. Ale chápem či si chcela. Ludia sú rôzni a tak sú typy žien čo málo hovoria, a keď nebudem hovoriť ani ja (neviem či to vôbec dokážem) tak bideme ticho a nič sa nebude diat. Potom sú aj ukecané ženy kde by sme sa len prekrikovali lebo ak sa stretnú dvaja ukecaní tak obaja rozprávajú. Takže pri tejto som spravil úplne praktickú vec, keď sa ma pýtala že sa prečo tolko vypytujem, tak som povedal že sa len zaujímam o ňu a že tiež nech sa pýta. A dodal som že či to vadí a ak áno tak sa ospravedlňujem. Diplomatický som sa snažil byť. Návod na zoznámenie neexistuje keďže každý človek je iný, inák reaguje, a ešte aj pri jednotlivcovi záleží v akom je práve duševnom rozpoložení atď.
Stačí že sa človek dobre vyspí. Má dobrú náladu, niečo sa jej zadari, a hneď ide s iným naladením do spoločnosti, a inák reaguje aj na podnety. A niekedy je že žena depkuje, kamoška ju horkoťažko vytiahne do spolocnosti, prehovára ju, a ona tam bude ďalej depkovat, ku každému bude nepríjemná. Niečo sa jej nezadarí, niekto ju naštval a potom si to vybíja na každom. Takže zoznámenie sa, je vždy aj riziko, (a veľké) aj risk, to je proste ruleta. Buď sa podari, buď ma pošlú dočerta.
Sú ludia čo riešia úplne prvý level že kde spoznať ženu, ako sa odvážiť osloviť ju, a také. Ja sa už nad tým len tak pousmejem lebo viem že byť v druhom leveli je niekedy horšie ako v tom prvom. Oni že ja ťa tak obdivujem že nemáš problém osloviť ženu… A ja mu vravím: Pozri sa, ty zostaneš pri našom stole, lebo sa hanbíš ju osloviť… Ja ju pôjdem osloviť, ona ma pošle dočerta, alebo v horšom prípade mi sok dá po hube. Tak kto je na tom lepšie? Ty alebo ja?
Extrovert = odmietnutie a konflikt so sokmi.
Introvert = je toho všetkeho ušetrený.
@thunderdome Tebe tato slečna dala spatnu vazbu, že sa vela vypytujes. To je trocha na zamyslenie. Co sa ta pýtala ona? Co všetko o tebe vie? Lebo toto pozadie je dôležité. Na bále je bežné, že sa ľudia zabavia a pokecaju, len tak.
@grof_monte_christo tak bohužial (pre mňa) mala pravdu… Fakt som ja bol ten čo sa veľa pýta, a už bolo spomenuté že zaujímaj sa ale nie výsluch… Ona len tak bežne odkial som, koho poznám, kolko mám rokov, či som zadaný, či som mal vzťah. Á tak stane sa. Učím sa za jazdy, keď som nemal možnosť v tom veku, kedy sa má.
@thunderdome No akože...mne vadí vypytovanie sa od niekoho, o koho nemám hlbší záujem, čo prekračuje rámec beznej konverzácie. Vy ste si dohodli ďalšie stretnutie?

@thunderdome Nie, je to opačne. Si slabší jedinec, máš potvrdenú diagnózu a preto nemáš lepšiu prácu a ani lepší príjem. Aj keď si myslím, že v tvojom prípade ide o kombináciu s povahou. Nechceš s tým nič robiť. Nuz ale potom nemôžeš mať normálnu ženu.