icon

Žiadosť o ruku počas tehotenstva

31. mar 2025

Ženy ktoré dostali žiadosť o ruku až po otehotnení, ako ste to prijali? Nemali ste myšlienky, že vás žiada o ruku len kvôli dieťaťu a nie kvôli tomu že vás miluje? Išli ste do sobáša ajtak ? Mne sa to nejak zdá celé neúctivé a neúprimne keď žiadosť o ruku príde kvôli dieťaťu, vydržali take vzťahy aj po odrastení deti ?

Strana
z2
mimi2018
31. mar 2025

Nikdy si nedávaj urobiť dieťa pred svadbou. Tam ti hrozí, že ta svadba ani nikdy nebude.

tulipanik12
31. mar 2025

Ja som sa vydávala obidva razy tehotná, lebo ja mám zásadu, že dieťa jedine do kompletnej rodiny. S tým prvým som už presne 20 rokov rozvedená a s tým druhým 13 rokov vydatá. 😀

vkatush
31. mar 2025

Poznám mnoho párov, kde sa šmyklo, tak rýchle zásnuby a ešte rýchlejšia svadba (asi dnešný trend).
Niektorí majú veľké rodiny a dlho spolu, iní to nedali ani do konca materskej.

Nepomôže ti to. Každá situácia a ľudia sú iní. Ty musíš vedieť, či to robí, lebo sa to patrí alebo by to urobil čochvíľa tak či tak, aj keby dieťa nebolo. Určite by som do svadby nešla len kvôli dieťaťu (v zmysle, ak inak sú vo vzťahu problémy, hádky, nie ste dostatočne dlho spolu, veľké rozdiely v názoroch na život a výchovu,...).

diewcatqoo
31. mar 2025

Ja som sice bola poziadana o ruku uz pred otehotnenim, ale ano som mu povedala, az ked som uz bola tehotna 🙂
Svadbu sme zbuchali rychlo za 3 mesiace o par ludoch. Sme spolu 18 rokov.

vler
31. mar 2025

Zalezi aj na tom ci dieta a manzelstvo bolo vydiskutovane a planovane

amelie2017
31. mar 2025

A dieta ste planovali alebo nie? Bavili ste sa pred tym o tej moznosti? O moznosti buducej svadby?

kajakamura26
31. mar 2025

Tak samozrejme, že ťa žiada o ruku, lebo si zostala tehotná. To je fakt. Jasné, že to je menej romantické...ale čo už s tým? Chce si ťa vziať aj s bábätkom. Ak spolu chcete ďalej byť, tak je to podľa mňa správne a stále pekné 🙂

sisska96
31. mar 2025

Dieťa patrí do manželstva. Tak budete rodina

kiki68
31. mar 2025

Ja poznam vela ludi a pri dietati na ceste to uz ma dost zmysel.

reanda
31. mar 2025

heh.. neuctive.. uctivejsie by bolo, keby sa na teba tehotnu vykaslal? vsak sa nevydavaj, ked nechces, stale mozes byt slobodna matka.. to je tiez velka romantika 😀

sense
31. mar 2025

Nuž keby je pre mňa žiadosť o ruku a to že som pre neho jediná aj bez dieťaťa status manželka veľmi dôležité, tak urobím všetko preto aby som neotehotnela.
A každý pár to má inak, niekde sa chlap len nevie rozhýbať, inokedy chlap aj ženu možno miluje aj bez dieťaťa ale keďže už spolu žijú kvázi ako "manželia" tak to nejako neriešia a keď príde už to tehotenstvo chce aby boli rodina s rovnakým menom .
A na druhú stranu keď sa nevedia muži rozhýbať lebo im to tak vyhovuje, je aj veľa žien ktoré toto neriešia a naopak je veľa žien ktoré si chcú muža dieťaťom pripútať.
O v konečnom dôsledku žiadosť o ruku či už pred alebo po dieťati ti lásku a pevnost vzťahu nezaručí.

petamich
31. mar 2025

Podstatne snad je, ci tu svadbu planujete tak ci tak, ci si ta chce zobrat a aky mate vztah. My sme svadbu planovali, chceli sme este ale cestovat atd., vedela som, ze sa tak ci tak vezmeme, takze v zasade mi nevadilo, ze ma poziadal, ked som bola tehotna. Kvalite nasho vztahu to nepridalo ani neubralo 🙂. Uz sme spolu zili, planovali buducnost, takze svadba u nas konkretne nic nezmenila, okrem priezviska a veci s tym suvisiacich. Nemala som skratka pocit, ze ma ziada len preto, ze som tehotna.

kris_tin257
31. mar 2025

My sme to nejak nestihli so zásnubami, boli sme dohodnutí že najprv zásnuby potom tehotenstvo nech to presne nevyznie že sa berieme kvôli dieťaťu 😀 len zomlelo sa viac veci naraz ostala som rýchlo tehotná tak hold zásnuby sme oznámili v 5tom mesiaci 😊

monicatko20
31. mar 2025

Mňa muž požiadal o ruku už keď mal malý skoro 2 roky 🙏 krásne to naplánoval, celé precitil a tým, že malý bol už väčší, všetko vnímal 🥰 Bolo to o to krajšie 🙏 malého sme plánovali, svadbu nie.. Po roku zásnub stále netlačíme na pílu 🙏 zobrať sa chceme, ale až keď príde tá správna chvíľa 🥰 absolútne necítim, že by si ma chcel brat kvôli dieťatu..

reanda
31. mar 2025

@monicatko20 a kvoli comu si ta teda bude raz chciet vziat? uz spolu zijete, mate dieta, co sa este musi stat, aby 'prisla ta spravna chvila'?

monicatko20
31. mar 2025

@reanda ak by si ma nechcel vziať, tak by ma nežiadal o ruku 🙏 prečo by mal mať nejaký dôvod? Sú ľudia ktorí sa v dnešnom svete milujú bez papierov, bez riešenia delenia majetku pri rozvode a tak 🤣
Musí sa stať to, že si sadneme a svadbu naplánujeme.. Čo je teraz nejak menej podstatná záležitosť pre nás, toť celé 😁

januska12323
31. mar 2025

No tehotná ani zasnúbená som ešte nebola ale ja by som bola rada, že si ma aj s dieťaťom chce vziať na zodpovednosť a nie zutekať a neplatiť ani výživné. Či to vydrží už závisí od vás dvoch.

reanda
31. mar 2025

@monicatko20 chapem, ze niekto spolu zije bez papierov, ale nechapem, ked uz niekto planuje riesit papiere, preco to neplanuje najprv, ale az po dietati.. pride mi to nelogicke.. chapem aj, ked dieta pride neplanovane, ze sa nechce robit svadba narychlo, ci sa zena nechce vydavat tehotna.. ale tento moderny trend, planujeme dieta, ale svadba 'az ked pride spravny cas' ide mimo moj pochop 😀 .. to ako keby mam narodky, ludia mi pridu blahozelat, dostanem darceky, pohostim ich, zabavime sa.. a potom za tyzden im na tu party, co uz prebehla, poslem pozvanku 😀

denkabemommy
31. mar 2025

Zásnuby sme mali v tehotenstve, plánoval až po pôrode ale nečakane ma hospitalizovali a keď prišiel do nemocnice za mnou, tak ma rovno požiadal o ruku 🙂. Svadbu sme mali 1r a 10m po zásnubách (dátum som vyberala ja). Sme spolu 9 rokov a neplánujeme sa rozviesť.

cukroska
31. mar 2025

@mimi2018 Alebo aj nie..

janinah
31. mar 2025

@monicatko20 spravna chvila? Sorry,ale blbosť

krasneleto
31. mar 2025

podla mna je to spravny krok a nema to nic spolocne s tym , ci ta miluje len s dietatom , alebo aj bez... pozri ... vela manzelstiev konci aj preto, ze nemaju spolu dieta, lebo xy dovodov.... naco ist do manzelstva, ktore sa mozno rozvedie?

ak teda si za dieta az po manzelstve, je to potom iny pripad... zoberte sa a dieta planujte az potom....

biba_18
31. mar 2025

@monicatko20 svadbu ti zorganizujem za 3 mesiace keď chceš … 😂😉

denden77
31. mar 2025

mna napr. poziadal davno pred dietatom.. dieta uz ma 4,5r a doteraz sme nepokorcili.. , lebo mne sa nechce a "nemam cas" 😁
ale byvat sme spolu zacali az ked som bola tehotna 😁

monicatko20
31. mar 2025

@biba_18 mám dieťa so separačnou úzkosťou 🙏 smelo do toho 🙏 naplánuj prosím tak, aby som ho cely deň nemusela nosiť na rukách 🙏

monicatko20
31. mar 2025

@janinah nechápem.. Ty nemáš v živote priority?! Proste riešime možno niečo iné, niečo viac podstatne a veru správna chvíľa, čas, momentálne nie je 🙏 a nejdem sa zato ani ja ani môj priateľ streliť do hlavy 🤣🤣🤣

bystrozraky
31. mar 2025

Ak je prvotným snom oboch partnerov mať dieťa, je to celkom pochopiteľné. Poznám aspoň dva páry, ktoré to tak spravili. Dokonca som sa jedného z nich na to konkrétne pýtal, a odpoveď bola, že obaja chcú mať dieťa, a ak by sa ukázalo, že jeden z nich je neplodný, pre toho druhého, plodného, by to bolo utrpenie, pretože jeho najväčší sen a naplnenie života by sa kvôli tomu druhému nesplnili. To zvyčajne vedie k rozvodu alebo inej forme trápenia. No každý človek má v živote iné ciele. (Mimochodom, jeden z tých párov mal za sebou žiadosť o ruku, ale bez určeného dátumu).

michaela329
31. mar 2025

Poznám takých párov veľa a veľa z nich, vrátane mojich rodičov, sú spolu roky - no a poznám aj takých, čo to nedali, niektorí ani tú svadbu nestihli a rozchod. Mne mama celú mladosť o hlavu otlkala, že nemám otehotnieť pred svadbou - lebo nemusím mať toľko šťastia ako ona ☝️ U Teba mi príde, že máš jednoducho frajera zo starej školy - chce byť "na poriadku" a ono to nie je zlé. No a Ty môžeš mať aj pretlak hormónov, skús sa zamyslieť, či ho ozaj ľúbiš a ak áno, tak si tú svadbu premysli.

maryetta
31. mar 2025

Neuctive by bolo keby sa otocil chrbtom.
Kazdopadne zasnubena byt mozes...
a uvidis aky bude partner po porode... a aky bude otec.
Mozno ta chcel poziadat o ruku a to ze si tehotna to rozhodnutie len ubezpecilo.

sterbulka
31. mar 2025

v marci sme sa zoznamili,v novembri byvali v nasom spolocnom kupenom dome,v januari sme skusili babo len tak ze skusime,mali sme uz vyse 28 rokov,na co cakat a tak som sa vydavala v 5 mesiaci pltehu po 14mesiacoch od prveho rande😀svadba vysla krasne a bolo super,hned by som si zopakovala...a uz je to 10rokov,syn bude mat 9 a pribudla k nemu teraz uz rocna sestricka.takze preco nie,len treba dobre trafit.a svadba bola vlastne z rozumu ale aj v zamilovanosti,takze uplne ok.

Strana
z2