icon

Život s otcom dvoch detí

fazulka21
13. máj 2025

Ženy, prišla som sa poradiť. Mám takmer polročný vzťah s rozvedeným mužom. Má dve deti v striedavke (nie po týždni ale po 2-3 dňoch si striedajú.) Ja mám dcéru.
Moja otázka je....je žena v takomto vzťahu VŽDY až na štvrtej kolaji? Jemu je jedno že som smutná, vždy rieši len dopad na deti. Boli situácie, nie vážne, dalo sa to rýchlo vyriešiť, ale jeho reakciami sa to vždy len predlžovalo. Nezaujíma ho čo cítim a ako sa cítim, vždy ide len a len o deti. Nechápte ma zle, deti sú prvoradé, veď aj pre mňa, ale to automaticky znamená, že mi majú byť partnerove pocity ukradnuté? Že jednoducho máme deti a už tým pádom ide iba o ne? Dala by som X príkladov, ale nechcem aby to bolo dlhé jak vyplatná páska. Ja som názoru že aj na mojich pocitoch by mu malo záležať, aj keď sme už obaja rodičia, či deťmi to končí?
Bežne ma partner ignoruje. Ja mu napíšem, napriklad že sa cítim ako jeho nejaká spoločníčka, nie partnerka, a on to odignoruje. Neodpíše. A mňa ignorácia strašne vyburcuje. A na druhý deň napíše len ,, dobré ránko, vyspinkaná?"
Neviem ako to mám sformulovať aby to nevyznelo že chcem aby kašľal na deti, to absolútne nie, venujeme sa im, chodíme na výlety, stále sa okolo nich točíme, hráme sa, ja mám rada tie jeho, on moju. Jeho syn ma zbožňuje, naše dcéry sa nevedia od seba odtrhnúť. Keď sme s deťmi, to je furt grilovačka, výlet, aktivity. Ale keď sa stane, že sme len ja a on, tak...pere, kosí, upratuje kôlňu, prechádza sa po záhrade aj 5x denne a pozerá čo ako rastie, vymyslí si všetky možné činnosti...Kino so mnou je strata času. Pre mňa, ako pre partnerku program takmer neexistuje, pokiaľ to nenaplanujem ja a aj to potom počúvam, ako jemu stojí doma robota. Mne snáď nie? Ja som na dcéru sama a mám z mesiaca asi len 5 dní ,, voľna" a tiež mám svoju domácnosť, auto, zvieratá, povinnosti, ale čas spolu je predsa dôležitý....
Ja mu poviem vetu typu: ,, Zlatko, ja mám pocit že ma ani nemáš rád, že pre teba existujú len deti, keď som smutná tak to neriešiš, odignoruješ, občas potrebujem od teba aby si bol aj môj partner, veď aj na nás záleží, nie len na deťoch a cítim sa smutno, neľúbená, nepochopená..."
Jeho reakcia je vždy iba- ,,Pre mňa je prvoradé, aby boli deti ok, ja sa s tebou hádať nebudem".
Poraďte. Komunikácia s ním je veľmi náročná....
Vybrali sme si predsa jeden druhého a aj na mojich pocitoch záleží, alebo pri deťoch na to nemám právo?

fazulka21
autor
17. máj 2025
@vakatko

@janickacrazy podľa mňa to nechápe ona.
Chlap dáva jasne najavo, že nemá záujem o vážny vzťah s ňou, je chladný, len to nechce ukončiť čaká, že to ukončí ona.
Písala, že sa rozviedol s manželkou aj keď ona nechcela, dedukujem, že sa veľa hádali, keď chce chrániť deti pred hádkami, čo autorka často vyvoláva svojimi emóciami.
Delí sa o deti s ex, venuje im všetok svoj čas, keď sú s ním, sú jeho priorita to sa jej nepáči a neustále si vynucuje pozornosť - výlet v noci do lesa, chová sa ako pubertiáčka.
Autorka potrebuje bezdetného intelektuála, aby s ním mohla riešiť svoje pocity a bola stredobod jeho vesmíru ako píše @mk1111111111
Rieši problém verejne, neviem čo si tým chce dokázať púta pozornosť, alebo ho verejne obviniť, že on je zodpovedný za rozpad vzťahu, neviem.

@vakatko nemyslím si, že máš pravdu a nemyslím si, že si pochopila podstatu založenia tejto témy.
Pravdu máš iba v tom, že ma nebral vážne. Často ma zmiatol nejakými skutkami a hlavne v tom že mi hovoril že on neni dobrý v komunikácii, tak som sa to snažila brať na vedomie.
Ale vyhovárať sa na to, že nevie komunikovať a ani sa nespýtať či sa niečo deje alebo prečo si myslím že som až kdesi na štvrtej kolaji mi nepríde až také katastrofálne. Nech si nájde inú, ja iného. Nie lepšieho či horšieho, jednoducho iných.

mischy00
17. máj 2025

Ja napríklad autorku chápem, že sú situácie, kedy človek rezignuje, ustupi a nechce vytvárať ďalšie a ďalšie situácie, nad ktorými treba premýšľať. Robím to aj ja, pri ľuďoch kde vidím, že to nemá zmysel, tak ustupim.....nie kvôli zbabelosti ale kvôli svojmu dusevnemu pohodliu. Začať konverzáciu, kde už popredu viem, ze opačná strana zas vo mne vzbudí len ďalšiu frustraciu? Alebo v kutiku duse cakat, ze ci náhodou povie niečo milé? Načo....tento vzťah pôjde do stratena sám od seba, bez teatralneho divadla, výčitiek a až odporu k danej osobe. Aj to je obcas cesta ako sa nezblaznit

mooonika1975
17. máj 2025
@fazulka21

@lindusss2016 áno, posledný mesiac sa rucam častejšie a častejšie. Chceš situáciu? Okej.
Prvá taká, ktorá spustila toto moje ,, záleží mu vôbec na mne" bola, keď som bola v lese fotiť. Som astrofotograf amatér. Pod lesom je parkovisko, kde je absolútna tma, je to pútnické miesto a civilizacia je cca 5 km ďaleko.
Mal ísť so mnou, ale nešiel, ani neviem prečo (toto sa stávalo často že ani nedal vedieť či ide, či nie, ja som si to musela vždy domyslieť alebo spýtať sa že či ide ako povedal...)
Chystala som si aparaturu v aute, všetko zhasnute, úplná tma. Úplná. Bez svitu mesiaca. A zrazu sa mi začalo kymacat auto, akoby niekto naň liezol zozadu a zaťažoval sa na kufor. Mne sa stiahol žalúdok, strašne som sa zľakla, naštartovala a išla okamžite flekom preč. Žalúdok nepovolil, triasla som sa, pri prvej lampe som zastavila a vyvracala sa.Neviem či si niekedy zažila taký pocit, ja vtedy prvýkrát. Napísala som mu to. Že stojím na krajnici, mám šialený strach. On mi odpísal len ,, musíš si dávať pozor" a zaspal. Do 5 minút.
Vtedy mi tak prišlo že sakra, ja by som sa zachovala inak. Ďalšie situácie sú podobné. Meškal 2 hodiny zanou keď som ležala 2 týždne dozadu v horúčkach. Nedalo sa mi nič. A on mi ani nemal potrebu dať vedieť, že príde neskôr. ,, Veď vieš kde som" jeho reakcia. To, že ja som bola na tom fakt zle, ho netankovalo. Neviem, keby to bolo opačne, tak ja ho mám ako prioritu a idem ho skontrolovať, kamarát počká....

@fazulka21 moc sa na neho fixujes , máš predpokladám vzťah za sebou , vieš že nie každý ma rad taký nátlak, mala by si fungovať aj sama a on je ten čo príde.

fazulka21
autor
17. máj 2025
@mischy00

Ja napríklad autorku chápem, že sú situácie, kedy človek rezignuje, ustupi a nechce vytvárať ďalšie a ďalšie situácie, nad ktorými treba premýšľať. Robím to aj ja, pri ľuďoch kde vidím, že to nemá zmysel, tak ustupim.....nie kvôli zbabelosti ale kvôli svojmu dusevnemu pohodliu. Začať konverzáciu, kde už popredu viem, ze opačná strana zas vo mne vzbudí len ďalšiu frustraciu? Alebo v kutiku duse cakat, ze ci náhodou povie niečo milé? Načo....tento vzťah pôjde do stratena sám od seba, bez teatralneho divadla, výčitiek a až odporu k danej osobe. Aj to je obcas cesta ako sa nezblaznit

@mischy00 ďakujem, aspoň niekto pochopil ❤️
Tú frustráciu som zažívala často. Nebudem mu dávať príležitosť znovu ma nahnevať. Chce veci? Nech si príde.
Že to robím preto, aby som mala príležitosť ho stretnúť je od veci, keďže ja ho budem vidieť niekoľkokrát za týždeň.

yeon_bouw
17. máj 2025

Napíšem ti úprimne, snáď sa ťa nedotknem - ale toto je také ukončenie-neukončenie vzťahu-nevzťahu. On tuší, že sa niečo deje? Nie, nie, v tomto momente mu malo byť nad slnko jasnejšie, že už sa nedeje vôbec nič. Mohla si prísť "Počuj, ja potrebujem od vzťahu/partnera viac, než mi ty dávaš, kašlime na to." Ty si prišla, vypila si kávu, pokecala o nesmrteľnosti chrústa, zbalila si svojich päť sliviek a potichučky odišla. A jeho veci sú u teba bez toho, aby on vedel naisto, čo sa vlastne stalo. A ak je taký vyklepaný z bežných konfrontácií, tak tie veci snáď aj oželie a zostanú ti na krku. Nemyslím to v zlom, aj môj bývalý bol taký "partner do dobrého počasia", v mnohých ohľadoch ako cez kopirák s týmto tvojim a mohla by som tu uviesť bambilión situácií, kedy spätne mi nad tým zastavuje rozum, aká som bola hlúpa. Ale tak, všetko v živote nás má asi čosi naučiť 🤷‍♀️

fazulka21
autor
17. máj 2025
@mooonika1975

@fazulka21 moc sa na neho fixujes , máš predpokladám vzťah za sebou , vieš že nie každý ma rad taký nátlak, mala by si fungovať aj sama a on je ten čo príde.

@mooonika1975 netuším popravde o čom píšeš, neviem o akom nátlaku a fixácie. Fungovať sama? Toto ma pobavilo, pretože som codila do kina sama, fotiť sama, na prednášku sama a X vecí. Práveže som žila až moc samostatne.

fazulka21
autor
17. máj 2025
@yeon_bouw

Napíšem ti úprimne, snáď sa ťa nedotknem - ale toto je také ukončenie-neukončenie vzťahu-nevzťahu. On tuší, že sa niečo deje? Nie, nie, v tomto momente mu malo byť nad slnko jasnejšie, že už sa nedeje vôbec nič. Mohla si prísť "Počuj, ja potrebujem od vzťahu/partnera viac, než mi ty dávaš, kašlime na to." Ty si prišla, vypila si kávu, pokecala o nesmrteľnosti chrústa, zbalila si svojich päť sliviek a potichučky odišla. A jeho veci sú u teba bez toho, aby on vedel naisto, čo sa vlastne stalo. A ak je taký vyklepaný z bežných konfrontácií, tak tie veci snáď aj oželie a zostanú ti na krku. Nemyslím to v zlom, aj môj bývalý bol taký "partner do dobrého počasia", v mnohých ohľadoch ako cez kopirák s týmto tvojim a mohla by som tu uviesť bambilión situácií, kedy spätne mi nad tým zastavuje rozum, aká som bola hlúpa. Ale tak, všetko v živote nás má asi čosi naučiť 🤷‍♀️

@yeon_bouw neurazila si ma, naopak dobre si to vystihla. Nech si on myslí čo chce. Keď jemu bolo X-krát šum a fuk čo si myslím ja, teraz je to jedno mne a čo je krásne, nie je to silené.
No...ak mu veci chýbať nebudú, je to jeho voľba

mooonika1975
17. máj 2025
@fazulka21

@mooonika1975 netuším popravde o čom píšeš, neviem o akom nátlaku a fixácie. Fungovať sama? Toto ma pobavilo, pretože som codila do kina sama, fotiť sama, na prednášku sama a X vecí. Práveže som žila až moc samostatne.

@fazulka21 písala som na ten pôvodný príspevok, netušila som že je tu 13 strán . 🤗

fazulka21
autor
17. máj 2025
@mooonika1975

@fazulka21 písala som na ten pôvodný príspevok, netušila som že je tu 13 strán . 🤗

@mooonika1975 hej je tu toho veľa 🙈

yeon_bouw
17. máj 2025
@fazulka21

@yeon_bouw neurazila si ma, naopak dobre si to vystihla. Nech si on myslí čo chce. Keď jemu bolo X-krát šum a fuk čo si myslím ja, teraz je to jedno mne a čo je krásne, nie je to silené.
No...ak mu veci chýbať nebudú, je to jeho voľba

@fazulka21 tak dúfam, že aspoň nechal niečo "súce", nielen ponožky a trenírky 😉

1aduliatko1
17. máj 2025

Zbal mu tych par veci, dones mu ich alebo nechaj pred dverami a normalne mu povedz, ze sa necitis ako jeho partnerka...on ani nechape, ze je nejaky problem, ze sa na neho hnevas, ...ze je koniec...niektorym chlapom to treba povedat po lopate 🙈 ved on ani nevie ze si sa s nim rozisla

apolka77
17. máj 2025

Ja si myslím, že on velmi dobre vie, že o ňu prichádza .
Lenže je tak pokakany prevziať zodpovednosť za vzťah a strach, že bude znova zraneny že radšej bude rozprávať o vtacikoch ...jednoducho nemá gule otvoriť sa , nemá vnútornú slobodu byť chlapom.
Mne si veľmi sympatická, múdra žena , ktorá vie čo chce , vieš pomenovať problém a toho sa taký ako on boja . To vidieť na tých trápnych sms čo ti posiela....nevie sa k tebe priblížiť tak tára o vtacikoch ale neboj sa vŕta mu to v hlave ...zároveň slaboch a egoista aby sa posunul ďalej.
Takže nič pre teba.
Si podľa mňa dominantnejsia žena a vy dvaja sa k sebe nehodite ...on by aj chcel možno, ale stále nie dostatocne aby poraziť svoju ľahostajnosť a lenivosť.

fazulka21
autor
17. máj 2025
@apolka77

Ja si myslím, že on velmi dobre vie, že o ňu prichádza .
Lenže je tak pokakany prevziať zodpovednosť za vzťah a strach, že bude znova zraneny že radšej bude rozprávať o vtacikoch ...jednoducho nemá gule otvoriť sa , nemá vnútornú slobodu byť chlapom.
Mne si veľmi sympatická, múdra žena , ktorá vie čo chce , vieš pomenovať problém a toho sa taký ako on boja . To vidieť na tých trápnych sms čo ti posiela....nevie sa k tebe priblížiť tak tára o vtacikoch ale neboj sa vŕta mu to v hlave ...zároveň slaboch a egoista aby sa posunul ďalej.
Takže nič pre teba.
Si podľa mňa dominantnejsia žena a vy dvaja sa k sebe nehodite ...on by aj chcel možno, ale stále nie dostatocne aby poraziť svoju ľahostajnosť a lenivosť.

@apolka77 ďakujem, milé. Ja by som ho egoistom asi nenazvala... skôr...asi trochu slaboch.
Teraz mi stále vypisuje, pozýva na obed, na hokej pozerať (milujem hokej). Ale vždy len odpíšem že ďakujem za pozvanie, ale nie.

mk22
18. máj 2025
@fazulka21

@apolka77 ďakujem, milé. Ja by som ho egoistom asi nenazvala... skôr...asi trochu slaboch.
Teraz mi stále vypisuje, pozýva na obed, na hokej pozerať (milujem hokej). Ale vždy len odpíšem že ďakujem za pozvanie, ale nie.

@fazulka21 no on nevie ze je koniec, si sa jasne nevyjadrila..tsk bude vypisovať.

zazka666
18. máj 2025

@fazulka21 nebuď na ním taká nasatá. Nájdi si vlastný program a keď sa ti ozve , po keď že teraz nemás čas, máš svoj program. Plačom nič nevyriešis. Alebo si nájdi slobodneho

sandra49
18. máj 2025
@fazulka21

@fazulka21 ako sme predpokladali, on to nepochopil..myslím, že keď si sa už ty rozhodla a popremyslala nad tým, mala by si sa snim stretnúť ale nie na obednci hokej, ale na rozhovor a vyklopíme mu, že si posledne dni veľa premýšľala, preto si sa stiahla a že nechceš vo vzťahu pokračovať lebo niesi stastna atd atď..som toho názoru, že napriek tomu aký je, nemyslím tým zlý človek, lebo si písala, že nieje, ale ste proste nekompatibilní a každý z vás od vzťahu požaduje niečo iné, zaslúži si aj on vysvetlenie a na rovinu povedané, čo je vo veci a ze tu to skončilo. Si mudra žena a vieš, že od neho nemôžeš čakať iniciatívu na akýkoľvek vážny rozhovor. Tak by som to uzavrela oficiálne pretože aj on si to zaslúži a možno aj on potom bude hľadať ďalej. Neodkladala by som to vôbec, ale čím skôr do toho išla. Zhodis to už konečne všetko zo seba. Sama vidíš ako to u teba ide v postupnostiach a aj na to aby si si uvedomila, ze tento muž nieje na vzťah s tebou, by si mu to mala povedať. Držím palce ❤️

1aduliatko1
18. máj 2025

Ved mu normalne napis, ze potrebujes teraz cas pre seba, porozmyslat o vas, ci to ma zmysel alebo sa rovno rozid (zalezi co chces)..alebo sa treba porozpravat navzajom..on chudak ani nevie, ze ty s nim chces/nechces byt.

mischy00
18. máj 2025

Treba tu pochopiť,že on je jednoduchý a prakticky muž, akákoľvek správa, ktorá potrebuje hlbšie písanie je u neho neprístupná. Bud jej nechápe alebo nevie na ňu reagovať, písať mu o pocitoch už vôbec nie. Neviem, či je naozaj emocne chladný a vedel sa prispôsobiť iba na začiatku alebo sa bojí ďalšieho sklamania.
Netreba mu vysvetľovať a už vôbec do toho vkladať svoje pocity, jemu stačí správa: je koniec. Odpise ok, a skončila rozprávka.
On sa ani teraz nesnaží, snažila sa vždy len autorka, potlačiť seba aby dobre bolo. On nebol ochotný, radsej ju stratí. A potom sem píšu frustrovaní muži, aké sú všetky ženy zlé a nevdačne, ved pomáhajú v domácnosti a starajú sa o deti.

vakatko
18. máj 2025

Autorka, na 14tich stranách sa točí dookola to isté a ja som nepochopila podstatu témy.
On nechce vážny vzťah vyhovuje mu vzťah " friends with benefits " problém je, že ty si sa zamilovala, chceš od neho viac.
Niekto ti tu poradil aby si ho ignorovala, že sa ozve, hráš túto hru, príde pomilujete sa a čo ďalej ?? ešte viac do toho spadneš, bude to pre teba ťažšie ukončiť.
Neviem koho chceš presvedčiť nás, alebo seba, že si nad vecou nie nie si, si v tom až po uši, inak by si to dávno ukončila.
Možno ti prídem tvrdá a nepríjemná, ale nemá význam ti pritakávať ako ostatné, nadávať na neho, vypisovať, že nemáš sebaúctu.... nieje to pravda si sympatická, silná žena poznáš svoju hodnotu a preto sa trápiš, len si nešťastne zamilovaná.
Držím Ti palce, aby si našla svoju lásku a bola šťastná 🙂

slavka1988
18. máj 2025
@fazulka21

Ja neriešim čo si baby myslia, majú právo na názor, do hlavy mi nevidia a ani z pár situácii nemajú šancu vedieť presne aký je on alebo ja. Najviac ma zabilo že ja som romantik 😀 To, že hneď dramaticky niečo neukončim neznamená nič, on veľmi dobre vie že sa niečo deje. Nechápem prečo by som mu ja mala nosiť veci. Jemu to ulahčovať. Predtým sme byvali aj 4 dni v týždni spolu, teraz mi bola tá hodina (za týždeň) priveľa. Alebo tie trápne reči že za ním bežím 🤦🏻‍♀️ Alebo že sa len stažujem a podobne, pritom som sa len snažila opísať gro toho, čo ma štvalo. Uplne k prdu sú tieto fóra, ale som rada že súkromne mi napisali baby, čo boli v podobných vzťahoch. Faktom je, že ho vidieť nechcem, možno časom budeme chodiť von len kvôli deckám keď sú kamoši.

@fazulka21 vôbec sa nemáš prečo ospravedlňovať, alebo hanbiť proste mala si ho rada ,vložila si do toho čas,chcela si aby to vyšlo. Sme tu zeny na to ,aby sme utesili a povzbudili nie dvíhali si ego....niektoré ženy až mi je smutno co dokážu druhej napísať.

diaamax
18. máj 2025

Ja neviem, ci vsetky citame jednu a tu istu konverzaciu. Neviem co presne je myslene tym vynucovanim si pozornosti pretoze mne urcite nepride ako vynucovanie si pozornosti ti, ze zena chce, aby jej partner dal najavo ze mu na nej zalezi. Nikto tu necaka nejake prehnane gesta serenady pod balkonom a na kazde “vymesacie” kvet a podobne veci. Ale snad spytat sa aky mala den, ci je ok alebo s nou aspon raz za cas zdielat jej konicky povazujem za normalne v jednom vztahu. Toto je cisty emocionalny mrzak a trpela by si pri nom - strasne. Sa mi paci jak na sex chut ma aj za troch, ale zavriet dvere na spalni resp zamknut je uz moc. Drzim Ti palce a prajem aj s dcerou len to najlepsie. Rozhodne mas na viac, ako na toto!

fazulka21
autor
20. máj 2025

Rozišli sme sa, rozprávka skončila.

laila22
20. máj 2025
@fazulka21

@fazulka21 ako to prebehlo?

katkazuz
21. máj 2025
@fazulka21

@fazulka21
Myslím, že hlava tomu rozumie, ale srdcu to ešte chvíľu potrvá.
Všetko dobré ti želám 🍀

tamtamka26
21. máj 2025
@fazulka21

@fazulka21 strašne by ma zaujímal jeho postoj.... ako reagoval? povedal, že "dobre"? Bez námietok, bez prehovárania? 🙈

huxy
21. máj 2025
@fazulka21

@tamtamka26 myslím si, ze absolútne o nič "nebojoval" ako aj počas vzťahu

@fazulka21 viem že ťa to určite mrzí a bolí..ale určite si časom nájdeš oveľa vhodnejšieho partnera. Ktorému nebudú ľahostajné tvoje pocity aj potreby. Držím palce.

tamtamka26
21. máj 2025
@huxy

@tamtamka26 myslím si, ze absolútne o nič "nebojoval" ako aj počas vzťahu

@fazulka21 viem že ťa to určite mrzí a bolí..ale určite si časom nájdeš oveľa vhodnejšieho partnera. Ktorému nebudú ľahostajné tvoje pocity aj potreby. Držím palce.

@huxy práve preto sa pýtam, lebo ak naozaj nie, tak fakt stál za veľké .... a autorke nemusí byť nič ľúto. Len sa presvedčila, čo je to za chuja...🤐

fazulka21
autor
21. máj 2025
@tamtamka26

@fazulka21 strašne by ma zaujímal jeho postoj.... ako reagoval? povedal, že "dobre"? Bez námietok, bez prehovárania? 🙈

@huxy
@tamtamka26
@tamtamka26
Dievčatá postoj, snaha, nula. Vedela by som napísať viac, ale načo.... Bolo to divadlo, hrôzostrašné divadlo.

huxy
21. máj 2025
@fazulka21

@huxy
@tamtamka26
@tamtamka26
Dievčatá postoj, snaha, nula. Vedela by som napísať viac, ale načo.... Bolo to divadlo, hrôzostrašné divadlo.

@fazulka21 viem, že ti je to ľúto. Otrepané, ale čas to vylieči. A potom sa ešte zamyslíš, na čo si s takým človekom strácala čas. Našťastie to neboli roky.
Všetko dobré želám 🍀💜

enmery
21. máj 2025
@fazulka21

@huxy
@tamtamka26
@tamtamka26

@fazulka21 Prečo divadlo?Chlap, ktorého si tu opisovala, by neurobil divadlo, max by zdôraznil, ako je problém v Tebe a deti sú jediné a priorita a dovi.