Život s otcom dvoch detí
Ženy, prišla som sa poradiť. Mám takmer polročný vzťah s rozvedeným mužom. Má dve deti v striedavke (nie po týždni ale po 2-3 dňoch si striedajú.) Ja mám dcéru.
Moja otázka je....je žena v takomto vzťahu VŽDY až na štvrtej kolaji? Jemu je jedno že som smutná, vždy rieši len dopad na deti. Boli situácie, nie vážne, dalo sa to rýchlo vyriešiť, ale jeho reakciami sa to vždy len predlžovalo. Nezaujíma ho čo cítim a ako sa cítim, vždy ide len a len o deti. Nechápte ma zle, deti sú prvoradé, veď aj pre mňa, ale to automaticky znamená, že mi majú byť partnerove pocity ukradnuté? Že jednoducho máme deti a už tým pádom ide iba o ne? Dala by som X príkladov, ale nechcem aby to bolo dlhé jak vyplatná páska. Ja som názoru že aj na mojich pocitoch by mu malo záležať, aj keď sme už obaja rodičia, či deťmi to končí?
Bežne ma partner ignoruje. Ja mu napíšem, napriklad že sa cítim ako jeho nejaká spoločníčka, nie partnerka, a on to odignoruje. Neodpíše. A mňa ignorácia strašne vyburcuje. A na druhý deň napíše len ,, dobré ránko, vyspinkaná?"
Neviem ako to mám sformulovať aby to nevyznelo že chcem aby kašľal na deti, to absolútne nie, venujeme sa im, chodíme na výlety, stále sa okolo nich točíme, hráme sa, ja mám rada tie jeho, on moju. Jeho syn ma zbožňuje, naše dcéry sa nevedia od seba odtrhnúť. Keď sme s deťmi, to je furt grilovačka, výlet, aktivity. Ale keď sa stane, že sme len ja a on, tak...pere, kosí, upratuje kôlňu, prechádza sa po záhrade aj 5x denne a pozerá čo ako rastie, vymyslí si všetky možné činnosti...Kino so mnou je strata času. Pre mňa, ako pre partnerku program takmer neexistuje, pokiaľ to nenaplanujem ja a aj to potom počúvam, ako jemu stojí doma robota. Mne snáď nie? Ja som na dcéru sama a mám z mesiaca asi len 5 dní ,, voľna" a tiež mám svoju domácnosť, auto, zvieratá, povinnosti, ale čas spolu je predsa dôležitý....
Ja mu poviem vetu typu: ,, Zlatko, ja mám pocit že ma ani nemáš rád, že pre teba existujú len deti, keď som smutná tak to neriešiš, odignoruješ, občas potrebujem od teba aby si bol aj môj partner, veď aj na nás záleží, nie len na deťoch a cítim sa smutno, neľúbená, nepochopená..."
Jeho reakcia je vždy iba- ,,Pre mňa je prvoradé, aby boli deti ok, ja sa s tebou hádať nebudem".
Poraďte. Komunikácia s ním je veľmi náročná....
Vybrali sme si predsa jeden druhého a aj na mojich pocitoch záleží, alebo pri deťoch na to nemám právo?
To je ale kripel kks. Uplne ze sa mi z neho chce 🤮. JA JA JA. JA sa trapim, JA to mam tazke, JA neviem ako dalej… Bud rada ze si sa ho zbavila; fakt…. napis mu v style jak ti pisala @mischy00 pripadne ho odporuc na psychologa (ze Ty nejsi kontajner na jeho pocity a uz ho pre vlastny klud zablokuj. Mas ty za potreby citat taketo 💩💩💩💩? Staci ze sa musite stretavat…
To je ale kripel kks. Uplne ze sa mi z neho chce 🤮. JA JA JA. JA sa trapim, JA to mam tazke, JA neviem ako dalej… Bud rada ze si sa ho zbavila; fakt…. napis mu v style jak ti pisala @mischy00 pripadne ho odporuc na psychologa (ze Ty nejsi kontajner na jeho pocity a uz ho pre vlastny klud zablokuj. Mas ty za potreby citat taketo 💩💩💩💩? Staci ze sa musite stretavat…
@diaamax tomu ani psychológ nepomôže, to už je skôr na psychiatra 😅
Mne to pripomína hlášku z jednej rozprávky: Ja nestastnyyyyyyy zemepaaan. Z Jurosika.
Celý tento vzťah by bol iba o jeho pocitoch a potrebách a ešte o pocitoch jeho deti. Co tam po tebe, aj teraz ľutuje iba sám seba, tebe má stačiť že ťa večer dobre prepáč ...pokefuje. .a co viac si môžeš priať?🙂
Ty aj keby ležís v priekope, on pôjde kosiť.....ale samozrejme že on teraz trpí a potrebuje tvoju podporu, aby to zvládol. Vážne toto tragéd, to svet nevidel 🫣
@diaamax tomu ani psychológ nepomôže, to už je skôr na psychiatra 😅
@janickacrazy je mi to jasne!!! Ja len som napisala, co bych mu napisala ja…. Zase nech nejsom uplne surova na chudiatko citlive. Osobne si myslim, ze tohoto “exemplara” by aj ten psycholog musel navstivit psychiatra…
Sranda, že ako on sa poľutovat vie, Tvoje konštruktívne rozhovory a pokusy boli ignorované a brané ako problém. Až sa čudujem, že sex vedel mať s Tebou, s takou problematickou ženou a nepovedal, že čo to vlastne od neho chceš, veď deti sú na prvom mieste😂Vôbec mu nič neodpisuj, sústreď sa na seba a daj si čas zahojiť srdce. Ja viem, že teraz Ti to príde nepredstaviteľné, aleo rok budeš už úplne inde a budeš si ďakovať, že si to ukončila takto zavčasu. Po čase by sa Ti odstrihávalo ťažšie. Pán Tragéd😂
on a jeho ego nevie hlavne predýchať to, že ONA nechala jeho! Lebo veď ako to teraz vysvetlí rodine a okoliu? prečo to skončila? lebo on bol ignorantský blb? no to si neprizná...
on a jeho ego nevie hlavne predýchať to, že ONA nechala jeho! Lebo veď ako to teraz vysvetlí rodine a okoliu? prečo to skončila? lebo on bol ignorantský blb? no to si neprizná...
@tamtamka26 on si určite niečo vymyslí
@tamtamka26 on si určite niečo vymyslí
@janickacrazy ja si myslim ze to bude ja som len miloval deti. Nech to vypada ze zla furia ho opustila lebo sa nevy💩 na deti
. Nahravat do karat mu bude aj to, ze jej dcera ho ma rada
@tamtamka26 Tak bieš, jedna ho podvádzal, druhá skončila. Všetky ženy sú zlé, len jeho treba pokutovať a sem tam ponaťahovat kučera. A inak sa len usmievať.
@tamtamka26 Tak bieš, jedna ho podvádzal, druhá skončila. Všetky ženy sú zlé, len jeho treba pokutovať a sem tam ponaťahovat kučera. A inak sa len usmievať.
@enmery on je vlastne obeťou žien, ktoré ho nechcú chápať. čučať , šúchať nohami a byť k dispozícii, kedy to jemu vyhovuje... ale už je to jedno. autorke sa asi nečítajú ľahko tieto riadky o ňom, lebo cez to všetko, nejaký cit v sebe ešte stále prechováva a týmto jej asi len sypeme soľ do rany....
@enmery plakal tak, ako som nikdy nevidela nikoho plakať. Ale takým štýlom že to je moja vina, a také tie emocionálny humus:
-Tie krásne chvíle si budem pamätať do konca života, tie mi nikto nezoberie
- Prepáč že nie som taký a taký
...ja som mu hovorila že šak keby si sa snažil, mohlo by to byť ok, ale nie, on to inak nevie, úplne sa zosypal... riešiť čokoľvek to nie, ale to divadlo, to áno. Jaaaa....neviem...on hovoril len o sebe, ako na neho všetko zle vplýva, že v ňom sa to ukladá....proste zo seba urobil úplnú obeť všetkého, úplne zbytočne som mu vysvetľovala že ignoraciou sa veci neriešia, on len stále že sa nechce hádať, že on sa inak správať nevie atď.
Ja by som mohla napísať knihu.
Lebo po 8 dňoch totálneho ticha keď sme sa akože išli porozprávať tak on dostal zo seba iba: ,,neni to dobré ".
No ďakujem že si si všimol 🤷🏻♀️ ale opäť.... nič nič absolútne nič čoho by som sa mohla chytiť.
On je psychocky úplne rozbitý, zľakaný, ale to som ešte nezažila. A hej, v podstate určitými vetičkami mi dal najavo, že je to kvôli mne, lebo mne veci vadia.
Aj keby som ako chcela, a akokoľvek ho ľúbila, ja by som pri ňom vnútorne zoschla, lebo nie len chodiť okolo detí po špičkách, ale hlavne okolo neho, lebo šak malá výčitka, alebo čokoľvek a on ide do kolien....
@fazulka21 no ze uuuuplny drama king👌
@enmery on je vlastne obeťou žien, ktoré ho nechcú chápať. čučať , šúchať nohami a byť k dispozícii, kedy to jemu vyhovuje... ale už je to jedno. autorke sa asi nečítajú ľahko tieto riadky o ňom, lebo cez to všetko, nejaký cit v sebe ešte stále prechováva a týmto jej asi len sypeme soľ do rany....
@tamtamka26 Ja si myslím, že ona sa hlavne zamilovala do predstavy o ňom. Akoby to chcela a ako by to malo byt a bolí ju hlavne stret s realitou, že tento muž má od muža vlastne ďaleko a ako partner je na prd. Ale niečo mi hovorí, že je to silná žena a dostane sa z toho rýchlejšie, asi aj ako ona sama čaká. Veľmi jej to prajem.
@janickacrazy ja si myslim ze to bude ja som len miloval deti. Nech to vypada ze zla furia ho opustila lebo sa nevy💩 na deti
. Nahravat do karat mu bude aj to, ze jej dcera ho ma rada
@diaamax ktovie, zrejme niečo v takom zmysle, ale - autorke môže byť úplne jedno, čo on porozpráva druhým.. dôležité pre ňu je, že ona vie ako to bolo, a to je pre ňu smerodatné.. ja som sa dodnes nedozvedela, ako vysvetlil ten môj exemplár náš rozchod a ani ma to netrápi, a keby som sa aj dozvedela a bola by to nejaká donebavolajúca sprostosť, iba by som sa zasmiala. Ani by som to nikomu nevysvetľovala, a na čo.. ľudia si aj tak myslia, čo chcú, prípadne si niečo domyslia, tak ako sa to práve páči im.
@enmery suhlas, uplny. Az na toho kacera, toho treba natahovat casto, velmi casto; pri odomknutych dverach samozrejme… inak suhlasim tiez mi autorka pride sympaticka a silna. Zvladne to…
@diaamax ktovie, zrejme niečo v takom zmysle, ale - autorke môže byť úplne jedno, čo on porozpráva druhým.. dôležité pre ňu je, že ona vie ako to bolo, a to je pre ňu smerodatné.. ja som sa dodnes nedozvedela, ako vysvetlil ten môj exemplár náš rozchod a ani ma to netrápi, a keby som sa aj dozvedela a bola by to nejaká donebavolajúca sprostosť, iba by som sa zasmiala. Ani by som to nikomu nevysvetľovala, a na čo.. ľudia si aj tak myslia, čo chcú, prípadne si niečo domyslia, tak ako sa to práve páči im.
@tairyx Ja som toto už dávno pochopila. Ľudia, ktorí ma poznajú, obhajobu a vysvetľovanie nepotrebujú. Tí, čo ma nepoznajú, aj tak počujú len to, čo chcú a aby im to zapasovalo a ide to mimo mňa. Je to ich smutný život
@tairyx jasne, ze je to jedno. Ved, ak si najde dalsiu “obet” ona rychlo pochopi co je to za citoveho mrzaka, egoistu a “opicieho” otca.
@katrin21 nejde o deti ako také, ani to že ich má na prvom mieste, aj s tým by som vedela pracovať a aj oceniť, ale že má v prdeli mňa, s tým sa urobiť nič nedá. Darmo mu ja vysvetľujem že ako jeho partnerka by mal v prvom rade so mnou prebrať že chce ísť na týždeň preč. Nie. S ex, lebo šak s ňou sa musí dohodnúť, môj názor je poslednoradý. Tých vecí je veľa, ťažko sa o nich píše a opisuje, musela by som napísať fakt litánie. Viem že som v práve sa hnevať ale čo z toho? Mám z toho boľavú dušu akurát tak. A bude to sakra náročné, keď ho bude furt stretávať. Naše dcéry budú furt o sebe rozprávať. Ja od tej mojej počúvam o nich v podstate nonstop.
Keď už bolo po všetkom a ja som šla domov, ešte som mu zavolala že nech vyriešime veci, jeho a asi aj ešte nejaké moje. Že to počká, že jemu to neponáhľa, že keď ich bude potrebovať sa ozve. To som mu povedala že nie, že čím skôr tým lepšie, nech sa to nenaťahuje, že nech si myslí čo chce, ale pre mňa je to tiež bolestivé a nechcem mať v hlave ,,že šak mozno... ešte veci... príležitosť, možno niečo povie..."
A zrazu hľa! Dnes mi písal že zajtra doriešime veci. O vzťahu sa rozprávať zbiera gule doteraz ale keď som povedala že veci treba vyriešiť tak to nemá problém....
Nahnevaná som, sklamaná strašne. Ale strašne.
@fazulka21 ja ta uplne chapem, mam 18r vztah kde su moje,tvoje aj nase deti uz... to co robi,ze ta nevidi uz po pol roku, je cele zle... na zaciatku,aj ked ma muz deti, musi byt do teba blazon... aj ked su deti vzdy prvorade, ale ak uz teraz nema na teba cas a pozornost, po 5r duplom nebude. Zovsednies este aj.
A striedavka po 2'-3dnoch, chudence deti..ziadna stabilita..keby aspon 5 a 5 dni
Ste sa rozbehli baby 🙂 hej ako tu bolo písané, nečíta sa mi to úplne ľahko, pretože keď sme boli spolu a naozaj som neriešila tak nám bolo skvelo.Popravde dlhé roky mi nebolo s nikým ako s ním. Až neskôr som si začala všímať že akoby oddeloval svoj svet odo mňa a hlavne hneď prvé nedorozumienie (malé, o nič nešlo) ma vyburcovalo do vyvrtky len kvôli jeho reakciam nereakciam, ignoracii. A keď som prebdela prvú noc, nahnevaná a on ráno sa tváril že nič, dobré ránko vybuvaná? Do mňa ešte väčšie jedy....
Dnes si odovzdávame veci.
Či som silná? Ja neviem 🤷🏻♀️ mám kamošku, tá stojí pri mne (chúďa 😀).
Možno máte pravdu že som ľúbila predstavu o ňom, aj keď má naozaj aj dobré vlastnosti ktoré som oceňovala.
Čo povie rodine a kamaratom netuším, asi že som bola zlá na neho a kričala, čo ja viem. Alebo že som nebola taká, ako si myslel 🤷🏻♀️ ale nejak ma to nezaujíma.
Len dúfam že teraz, keď už som rozhodnutá tak mi nezačne nejak vypisovať, neviem....veci, čo som chcela počuť pár týždňov dozadu a nie teraz keď už je všetko rozbité. Blokovať ho nechcem, zatiaľ.
Každopádne všetkým vám ďakujem, niektoré vaše názory (aj tie negativnejšie) boli užitočné a určite sa k tejto diskusii vrátim vždy, keď budem pochybovať ❤️
Ste sa rozbehli baby 🙂 hej ako tu bolo písané, nečíta sa mi to úplne ľahko, pretože keď sme boli spolu a naozaj som neriešila tak nám bolo skvelo.Popravde dlhé roky mi nebolo s nikým ako s ním. Až neskôr som si začala všímať že akoby oddeloval svoj svet odo mňa a hlavne hneď prvé nedorozumienie (malé, o nič nešlo) ma vyburcovalo do vyvrtky len kvôli jeho reakciam nereakciam, ignoracii. A keď som prebdela prvú noc, nahnevaná a on ráno sa tváril že nič, dobré ránko vybuvaná? Do mňa ešte väčšie jedy....
Možno máte pravdu že som ľúbila predstavu o ňom, aj keď má naozaj aj dobré vlastnosti ktoré som oceňovala.
Čo povie rodine a kamaratom netuším, asi že som bola zlá na neho a kričala, čo ja viem. Alebo že som nebola taká, ako si myslel 🤷🏻♀️ ale nejak ma to nezaujíma.
Len dúfam že teraz, keď už som rozhodnutá tak mi nezačne nejak vypisovať, neviem....veci, čo som chcela počuť pár týždňov dozadu a nie teraz keď už je všetko rozbité. Blokovať ho nechcem, zatiaľ.
Každopádne všetkým vám ďakujem, niektoré vaše názory (aj tie negativnejšie) boli užitočné a určite sa k tejto diskusii vrátim vždy, keď budem pochybovať ❤️
@fazulka21 veľmi ti držím palce aby preberanie veci prebehlo hladko🙂 ak budeš mat chuť nás obšťastniť ako to prebiehalo, budeme vďačne 😅
Možnože on je ten typ, že to teraz bude hrať na city a chcieť to zachrániť, čo je síce pekne, ale v praxi je to len JA-JA-JA...ja som smutný, ja som sklamaný, ja ta potrebujem, ja ta ľúbim, ja chcem aby sme boli spolu, čo JA poviem deťom, rodine, kamarátom.. a zase nikde nebudeš "TY" a ani "MY"..
@fazulka21 chapem, ze prezivas tazke chvile a jr mi to luto. Ale super, ze si precitla a otvorila oci a vidis aj to, co si doteraz vidiet nechcela. Kvoli tym prejavom/neprejavom on nemusi byt zly chlap. Ale toto, co si opisala po vasom rozchode, je za mna no go. Sebalutost a divadla 🙈 a never tomu, ked ti hovori, co vsetko by bolo inak a ako sa zrovna chystal zmenit. To su vzdy len kecy, aby si ty lutovala a pripadne prehodnotila svoje rozhodnutie. Ludia sa len tak nemenia. A ani to od nich nemozeme chciet. Vela sil zelam, bude ti lepsie. Po tak kratkej dobe tolko problemov, z toho nekukalo nic dobre
@fazulka21 veľmi ti držím palce aby preberanie veci prebehlo hladko🙂 ak budeš mat chuť nás obšťastniť ako to prebiehalo, budeme vďačne 😅
Možnože on je ten typ, že to teraz bude hrať na city a chcieť to zachrániť, čo je síce pekne, ale v praxi je to len JA-JA-JA...ja som smutný, ja som sklamaný, ja ta potrebujem, ja ta ľúbim, ja chcem aby sme boli spolu, čo JA poviem deťom, rodine, kamarátom.. a zase nikde nebudeš "TY" a ani "MY"..
@lindusss2016
@sandra49 nie, pri preberaní vecí nebolo nič inak. Mne to prišlo akoby čakal odo mňa nejakú reakciu. Bohužiaľ, moja snaha už bola vyčerpaná 🤷🏻♀️
@lindusss2016
@sandra49 nie, pri preberaní vecí nebolo nič inak. Mne to prišlo akoby čakal odo mňa nejakú reakciu. Bohužiaľ, moja snaha už bola vyčerpaná 🤷🏻♀️
@fazulka21 takže už sa aj on na to vykašle..teraz videl, že naozaj nič a už ti podľa mňa ani písať nebude. Zas až taky chmulo podľa mňa nieje😅 tak uz máš za tým! 🥳 prajem ti aby si nasla lásku a partnera s ktorým budete ako puzzle😉
@lindusss2016
@fazulka21 držím ti palce a prajem mnoho šťastia. Ten správny príde to mi ver😉
@lindusss2016
@fazulka21 drz sa🍀🙋♀️🙋♀️
@lindusss2016
@fazulka21 keď ti bude smutno, tak prídi sem a napíš 🙂
@fazulka21 ahoj autorka. Prepáč, že som zvedavá. Ako to u vás pokračuje? Nespamätal sa?
@tamtamka26
@slavka1988
@callisia
Ahojte žienky, nie sme spolu. Ozval sa, ale boli to trápne pokusy. Napísal mi napríklad že na mňa myslí každý deň a keď som sa ho opýtala že neviem ako reagovať a že čo s tým chce urobiť, tak odpísal že sám nevie prečo mi to píše a vie že by nemal. Zablokovala som ho na sociálnych sieťach, pretože do minúty reagoval na každý môj príspevok či príbeh. Pretrhala som všetky putá, som v pohode. Už aj keď ho vidím, tak som ok. Utvorila som si na neho zdravý názor a idem ďalej.

Ja by som odpísala, ok, dávaj si pozor.....ja idem spať 🤪