Život so psychopatom - vyhodiť ho z bytu?
Ahojte, idem si po váš názor. Pred 4 rokmi som stretla muža svojich snov. To som si aspoň myslela. Niekoľko mesiacov sme si spolu písali, potom sa stretli, preskočila povestná iskra a začal sa pekný vzťah. Mam dcéru z prvého manželstva. K obom sa k nám správal veľmi pekne, malá ho úplne zbožňovala. Po roku sa ku nám nasťahoval a začali prvé problémy. Cca raz za dva týždne prišiel domov z práce ako vymenený, nervózny až zlostný, s nikým poriadne nekomunikoval len fajčil jednu za druhou. Nakoniec vybuchol a začal vrieskat (pre kadejaké hlúposti, bud pre niečo, čo som povedala, alebo urobila príp neurobila. Podotýkam že nešlo o žiadne provokácie z mojej strany).
@janage ak by s tým súhlasil a aj ja, tak je to právne možné do 3 roku života dieťaťa
Tak nič s ex, asi to bol jej spôsob ako prezit jeho debilizmus. Škoda - nerobi zle jemu ale svojej dcérke.
Byt nepredaj, vyber si dobrych podnajomnikov, daj si do zmluvy a kontroluj ich, ten prijem ti pokryje hypo. Nezabudni riadnu zmluvu a prihlasenie na daňovom úrade, aspon on sa nebude mat kde vracať lebo tam nebudeš. Po case ked sa nasmeruje ten ubohu geroj inym smerom mozete sa vrátiť. Schovaj si vsetky dokumenty k mame aj cennejsie veci. Hneď.
Nehovor mu zatial co planujes, keby nieco tak ze byt predavas ides preč a on u mami nema miesto. Nova menovka na dverach ....
Priprav si aj navrh rodicovskej dohody, budes vyzerat dôvery hodnejsie ze si ustretova s dcerkou. Ale radsej sa stretávajte v tvojej pritomnosti niekde na verejnosti. Nikdy ho nepúšťaj dnu.
Precitaj si aj ine rady, v inych témach, aby si mala aj viac odvahy a istoty.
Takze drz sa🍀🍀🍀
No ak mam byt uprimna, ja by som si niečo do rezervy nahrala, aj ked chaorm, ze je to pod tvoju úroveň, ale nikdy nevieš. Môže ta na sude on znemožniť, povymyslat hoci co a ani nevies ako, zoberie ti malú. Sms, nahravka nejaka, proste mat na neho niečo v rukáve. Všetky mamičky co tu o svoje deti bojovali s hocijakymi psychopatmi, by ti určite povedali, ze mat niečo v rukáve. Mam kamarátku a teda, tahaju sa po súdoch 5 rokov a stále to neni ukončené. Slovenské súdnictvo je katastrofa a niekdy mam pocit, že fakty su fakty, ale peniaze vyhrávajú, pokiaľ nemáš niečo v rukáve. A pokiaľ sa takto správa, bude ti robiť naschvál možno ešte veľa vecí a keď už teraz je taky herec, aby neurobil na súde psychopatku teba, aj taky prípad poznam, žiaľ.
To je jasné, prepáč, nechcela som sa Ťa nejako dotknúť
To si citala v zakone o rodine ? Sud mu otcovstvo nezruší ked aj testy DNA potvrdia bio zhodu.
Moze mu zakazat styk, priblíženie k vám, ale len z dovodnych podmienok extra fest, aj zbavit rodicovskych prav ale to asi nespĺňa. Povinnost vyzivneho mu ponechá. Sud a socialka rozhoduje v prospech dietata.
Lehota 3 r je zapretie otcovstva odkedy sa dozvie ze nie je otec
Dobrý deň. Včera som si prečítala Vás príbeh a stále nad vami rozmýšľam. Chcela by som Vám napísať súkromnú správu ale nedá sa mi to. Viete to urobiť vy cez moj nick? Chcela by som Vám nejako pomôcť 🍀
Je možne otcovstvo zaprieť, nie zrušiť. A zaprieť do troch rokov od zistenia vážnych skutočnosti, ako nevera atď. To nie je také jednoduché, najmä keď je otec. Klamal by ty aj on. Okrem toho určite to budeš musieť riešiť súdne. Zverenie, styk, výživné. Žiadne dobre slovo. Kým to keď na papieri od súdu, môže vziať malú w nevráti ju. Nahravaj, sms odkladaj. Použiť nemusíš, ale keď začne tvrdiť klamstvá, potrebuješ sa poistiť. Že to je pod tvoju úroveň? A nekupit dcére jogurt a tri dni nejesť nie je? To nebude že mu povieš buď alebo. To bude beh na dlhú trať. Je skvelé, že ti rodičia pomôžu.
@ukulela áno, myslela som zapretie. Ale to neurobí, aj keď za 1 euro by si nechal aj koleno prevrtat
@ukulela súdne to žiaľ riešiť pri nom budem musieť, s nim sa dohodnúť dat nebude. Včera som volala pravnicke. Všetko mi pomôže spísať a môžem to podať na súd. Je to rodinná známa.
Máš veľké šťastie, že máš rodinu, čo ti pomôže. Toho sa drž. A hlavne konaj, už keď si rozhodnutá.
boze to je fakt psychopat, ja sa tej jeho byvalej zene ani nedivim, ze mu dceru nechcela dat, vyuzi to, co Ti ponukla mama, prestahuj sa, predaj byt, vyplat hypo, nenic sa takto, mas male deti potrebuju Ta, vela sil, drzim palce ❤
@avril299 ďakujem, áno budem
Je mi ľúto že ti takto dopadol vzťah ale dosť sa v ňom vidím aj ja aj ja som stretla muža svojich snov a teraz po 3 rokoch som musela riešiť jeho odchod z môjho domu pomocou polície , pretože sa mi začal vyhrážať fyzickou likvidáciou a podpálením domu, ináč to nešlo a stále sa vyhráža a stále sa chce deliť a spoločný majetok tak uvidím ako to celé dopadne u teba. Ale u mňa to vyzerá ešte na dlhý boj. Myslím si že on sa tak ľahko nevzdá a stále chce odo mňa peniaze ktoré mi vraj dal počas nášho spoločného života pritom mal len 160 €invalidný dôchodok, a stále má pocit že ja som mu dlžná. To neodkladné opatrenie podaj čím skôr a ak ti ubližuje tak na základe trestného oznámenia ho môžu na 10 dni vykázať kým ty vybavíš súd. Ja to idem tiež urobiť. Držím palce nech ti to dobre dopadne
No ta byvala zena dobre vedela, preco mu nechce davat deti. Ked si ty nespozornela a nemala sa na obzore, teraz musis zachranovat a este aj s urokmi. Myslis si, ze ty sa budes mat lepsie nez ona a ze teba sa ich problemy netykaju. Poradim ti podat si neodkladne opatrenie na vyzivne a starostlivost o dieta na sud, vypracuje pravnik, kde mu vyrubia okamzite vyzivne na dieta a ty budes mat od neho peniaze sudnou cestou. Neda sa voci tomu odvolat, ak ano, zamietnu mu to a stiahnu exekuciou. Rodicia ti vymysleli riesenie, takze sa mas coho chopit a mas co robit. Chod si za tym, zbav sa predajom bytu aj dlhov a chran svoje dve deti, ved si predsa hadam nejaka matka, tak sa tak spravaj. A nauc sa, ze za kazdu cenu mat chlapa, ked uz mas dieta z prveho manzelstva a vidis, ze ten dalsi je nejaky problemovy, mat ho, sa nevyplaca. Chran svoje deti
@kassandra25 jeho ex je alkoholicka. Viem to od iných, nie od neho. Áno, viem, možno mala dôvod a dnes vidím aký. Ale ona nie je žiaden kvietok. Je to pritivna, promiskuitna krava. Preto s nou ja nič nechcem mať spoločne. V ostatnom máš pravdu, viem.
Napíšem vám aktuálne info: celý víkend bol preč, u svojej matky, robili nejaké práce na záhrade. Prišiel v nedeľu večer, najprv relatívne v pohode, po hodine vyprovokoval hádku. Dovodom bola staršia dcéra, lebo nebola doma ale u starkej. Povedala som mu, že to už nezvládame, že staršia nechce domov, bo sa ho boji, že ja jeho výbuchy zlosti a nenávisti už tiež nezvládam. Ze radšej nech odíde. Tak si začal teatralne nosiť veci do chodby. Čakal, že ho zastavím. Keďže nie, tak zmenil taktiku a skúšal akože nájsť riešenie. Potom ponosil tie veci naspäť a šlo sa spať. Včera, keď prtisiel z roboty, nechcel sa ani hrať s malinkou. Mne ani staršej dcére sa ani nepozdravil. Potom vyhlásil, že do mesiaca príp dvoch vypadne. Samozrejme ma obvinil, že som ho vycicala finančne, že on ma dlhy, že nemá zaplatené výživné, lebo mne musel dat na stravu. Tak som mu ukázala všetky doklady, nakoľko ja som z jeho peňazí poplatila všetky jeho účty a každý mesiac som jeho ex posielala výživné. Takže nie, nemá ani euro nikde zameškané. Samozrejme, že som mu každý mesiac povedala, že to platím, videl aj doklady, ktoré som zaevidovala, ale ako vždy, to nevnímal. Tak sa osocil na staršiu dcéru, že to kvôli nej, lebo sa ho boji. Bla bla bla. Vraj on ostane na mizine.... Kks mam dosť. Zarobí cez 2000 niekedy takmer 3000 eur. Výživné plus jeho náklady sú dokopy cca 600 EUR. Všetko ostatné mu ostáva. Ja prídem o všetko, o byt, o auto. Mam zatiaľ len rodičak, od ex dostávam 140 EUR. Starám sa o dve deti a psa. Tak kto to z nás bude mať ťažšie? Čože on, nabali si dalsiu, nastahuje sa k nej a svet gombicka. Môže jej porozprávať ako chodí na inline, lyžovať, na skialp, ako hráva futbal atď atď. K všetkému som ho doviedla ja. Inak by len sedel na gauči a ľutoval sa. Och bože, kde som dala rozum!!!!!! Tak veľmi som chcela rodinu, až som ublížila sebe aj deťom.
Dnes mam pohovor do novej prace, tak držte palce 😉
Drzime palce😉
@katuska19 ďakujem
v prvom rade si silná žena, túžila si len po rodine, ale v dnešnej dobe je ťažké nájsť toho správneho chlapa. dúfam, že bude už len lepšie..snáď si sa poučila a veľa šťastia na pohovore 🙂
Jój budem ti moc držať palce, aby ti ten pohovor vyšiel a mohla si sa postaviť viac na svoje nohy. Si silná žena, ktorá si to rozhodne zaslúži. čo sa týka chlapa, ber to tak, že nič lepšieho ako poslať ho het si spraviť nemohla
Poziadaj si co anjskor o vyzivne ...to si mohla urobit hned ked ti nic bedaval a vsetko platis ty...
Ďakujem vám. Riešim postupne co je v mojich silách.
Jasne, neboj ty nic vsetko zvladnes, budeme ti moc drazt palce, aby s ati vsetko podarilo tak, ako si predstavujes
A ako dopadol pohovor do práce?
@januarova pohovor dopadol výborne, vzali ma. Juj teším sa
No super, gratulujem.
A čo inak nové?
@januarova nechce odísť, vraj som hysterka atď. Každý deň sa hádame. Snažím sa už kadejako argumentovať. Ale on odísť odmieta

ja sa obávam, že vzdať sa otcovstva sa len tak nedá, ak už raz ako otec zapísaný v RL dcéry je a už vôbec nie z dôvodu, že rodičia sa rozmysleli, že to chcú inak. To si Ty radšej u toho právnika over.