Život u rodičov partnera: Komplikované vzťahy a výzvy?
Dobrý deň, milé dámy. Vy žijete niektorá z vás u rodičovský partnera? Ja žijem v dome, kde sú tri generácie, každý má svoje poschodie, ale tie vzťahy sú dosť komplikované a niekedy mi je z nich už na vracanie. Ide o to, že mám syna, ročného a vychovávam ho tam u nich. Poslednú dobu jeho otec, teda otec môjho muža, chodí k nám hore na poschodie kedykoľvek počas dňa, ako je doma z roboty. Mne to už lezie na nervy, lebo napríklad keď krmim alebo sa hrám ja s malým, tak príde hore a malému sa už nechce jesť, prestane sa hrať, a podobne. Keď malý zaplače, lebo teraz má prvé obdobie vzdoru , tak svokra hneď prečo malý plače, uderí sa o stôl, plače, ja ho mám na rukách, príde ona a divoko ho utišuje. Stále sa pýta, môžem ho zobrať na chvíľku dole? Je tu tak ťažká výchova syna, že mám chuť odísť. Môj muž ma v tomto moc nepodporuje a vraví, že chcem nastavovať pravidlách jeho rodičom a mojej mame nie.
Včera prišiel hore mužov brat a pýtal sa, prečo som napísala ich otcovi smsku, že som chcela DVA DNI hore súkromie sama s malým, lebo môj muž bol preč. Vravel, že akoby museli trpieť za to , že môj muž je preč a ani nemôžu ísť kuknúť malého a vraj tá správa bola vtipná. A ich otec zase, že tá správa bola škaredá 😞😞 no neviem veď posúďte, či sú normálni alebo nie..
@zuzkacik4 ďakujem za pochopenie
@conquestor ďakujem 🙂
Tento argument v 21.storoci neobstoji. Ochrana nic?
Nikdy som nikoho nehodnotila podľa vzdelania alebo práce. Poznám manažérov, podnikateľov, čo majú rozum hojdacieho koníka, ale aj upratovačky či smetiarov bez VŠ, ktorí sú úžasní, múdri a pracovití.
A ak ťa to tak zaujíma, mám prácu, vysokú školu, popri rodičovskej si dorábam ďalšie vzdelanie a dieťa som si robila, keď som vedela, že ho viem zabezpečiť. A s rodičmi aj svokrovcami mám dobré vzťahy, lebo si viem určiť hranice, ale zároveň mám voči ním účtu a vďaku za ich pomoc a výchovu. 🙃
Čo ma narcis spoločne s ochranou proti počatiu? Hľadáš chyby u druhých (ako aj za dieta môže partner), ale chyby hľadaj u seba. Tebe to nie je blbé, že si malému ešte nič zo svojho nekúpila?
neplanovane dieta ok stane sa ale priatel ty si nikdy nerobila byvanie u jeho rodicov vies co urobte si druhe 😉
stale dookola tie iste diskusie o tom, preco svokrovci nerespektuju "moje maniere" v ich dome ... Autorka, ak ti to tak velmi vadi, nech sa paci , treba sa odstahovat do podnajmu, alebo do svojho ... nikto ta tam nenuti byvat , predpokladam, ze ste tam zostali len preto, ze si neplanovane zostala tehotna a vyhovovalo vam tam ostat , lebo na svoj domov ste nemali peniaze. Ja na jednej strane chapem, ze chces sukromie , ale zas, byvate v jednom dome , svokrovci sa asi s dietatka tesia a chcu byt snim a teda ak ste len o poschodie vyssie, je prirodzene , ze aj kazdy den. Za mna, velmi nestastne rozhodnutie napisam im hentaku SMS, naozaj to vyznie az smiesne. A co by som ja robila v tvojej situacii ? Keby nemam inu moznost iba zostat u nich byvat, porozpravala by som sa snimi, ozrejmila im rezim mojho dietata, ak by ale prisli vtedy , ked dieta je, alebo ide spat, zapojila by som uch do toho, nech dieta dokrmia, nech ho zoberu spat . Ak by som sa nechcela prisposobit a myslela si, ze ja viem vsetko najlepsie a neznesiem okolo seba nikoho ineho, tak idem prec 🙂
To s tym narcisom som nepochopila...Co on to dieťa vyhral v tombole na plese narcisov ?
Ty si pri výrobe nebola?
tieto veci ste mali mat davno poriesene pred dietatom, este som asi nepocula/necitala pribeh, kedy by si taketo spolunazivanie niekto zo zucastnenych pochvaloval :D a ked ti partner povedal, ze mas najst byt, tak hladaj. horsie by bolo, keby ti povedal, ze nie je ochotny odist - to by bolo asi horsie, kedze si este ani nepracovala a bolo by pre teba financne narocne/nemozne sa osamostatnit
@minenkak vies co, divne nazory tu. Nezili sme u rodicov, ale ked prideme na navstevu a sme sami v izbe, tak mama nam tam nechodi a ked ide, tak zaklope. Je to prechodna izba, z nej sa ide do takej presklenej verandy, kde ma muku, cukor, taketo veci. Hlavne, ked som tam s muzom. Ked som sama s detmi, tak mi nazrie opatrne. Vyslovene nechodi zbytocne alebo nesnori. Ale sestra takto s nimi chvilku byvala a neboloto dobre. V prvom rade preto, ze ten dom nie je 2 generacny, ma len velku kuchynu a 3 izby, jednu taku akoze verandu, prerobenu a uzavretu z tzv. gangu. Takze malinko izieb. A dalsie problemy, ako nedostatok vody v studni a ocinova diagnoza, nejdem to rozoberat. Ale v 2-3 generacnom dome...no neviem...
@gejb on ju priviazal o radiator a dieta jej nasilu spravil. Ona chudera si nemohla dovolit neposluchnut lebo bola bezdetna a kludne od narcisa mohla odist z kratsej cesty za 10minut zbalenia vsetkych svojich veci..... este kym dieta nemali.To sa proste neda.. ! Ale chapem ,lepsie sa odchadza potom s dietatom na krku.
A najlepsie mat dieta s chlapom kt. Sa nevie ani o rodinu postarat a byvaju u rodicov
a čo si čakala? Ich dom, ich pravidlá, ty si tam zjavne len trpená. Prestaň sa ľutovať a hľadaj rýchlo ten byt!
No sms by som zrovna nenapisala, ale povedala by som im to rovno a nastavila pravidla ale v zivote nikdy by som som so svokrou pod jednou strechou nezila, som rada, ze byva 200km daleko!!!
Tá smska je brutálne ale že brutálne trápna to ti nebolo sprosté písať také hovadiny? To prečo si nezbehla dole a normálne sa neporozprávala preboha
Ja tiež býval s dvojgeneračnom dome so svokrom a svokrou a neviem si ti predstaviť že by som im takúto sms písala a to sa mi tiež už stalo že som požiadala o súkromie a úplne pokorné to prijali bez problémov
Akože tiež by som si asi pomyslela svoje keby že mi dôjde taka sms...
Ako nemôžeš za dieťa? Ty si bola čo, v bezvedomí?
Ale môžeš, môžeš za to, že si zostala neplánovane tehotná a môžeš aj za to, že si si dobrovoľne vybrala priateľa, ktorý je "tak trochu narcis".
Teraz len žneš, čo si zasiahla, žiaľ..
Že máš vysokú školu, je síce fajn (síce blbé ako argument v súvislosti, v kt.si to použila, ale nevadí..,), ale bolo by dobré zapracovať aj na asertivite, ktorá ti zrejme chyba, internetovej bezpečnosti (viď.to t.c.) a prijímaní kritiky.
Fakt sa zbytočne ofucujes, písať v takej situácii sms je naozaj divné..
S vysokou skolou si si nemala dat urobit decko od narcisa bez vlastneho byvania
Zacni makat a kup si vlastny dom/byt a potom urcuj pravidla
Ty kokso.byt ja ťa svokra čo dostávam sms príkazy z poschodia môjho domu.tak byt do podnájmu hľadať nemusíš...ja ti ho nájdem a ideš...
Veľa veci ti nedochádza od toho.ze máte bývanie zrejme lacné bez hypotéky v dome s dvorom pre dieťa až po fakt že starí rodičia vnuka ľúbia a chcú sa mu venovať.co nie je samozrejmosťou.
Zmeň prístup a hlavne komunikáciu alebo hneď sa odstahujte pre dobro oboch strán.
@gejb ples narcisov 😂😂
Ty za dieťa nemôžeš lebo chlap je narcis? Ty si pri sexe nebola? On ťa znásilnil? Lebo ak nie tak aj ty môžeš za to že si ostala tehotna.
Ty tu píšeš o IQ a myslíš si že ho máš viac a namiesto aby sa sa správala dospelo a normálne sa porozprávala tak píšeš sms z jedného poschodia na druhe.
Ale vždy máš možnosť odísť do podnájmu alebo sa vratit do svojej detskej izby
Ja nechápem ľudí čo si urobia dieťa keď nemajú vlastné bývanie..však to povedal že nájdi byt tak hľadaj a môžete odísť kľudne alebo odíď rovno od neho preč
My bývame sami, ale ako sa poznám určite by som svokre takú sms neposlala. Moja svokra už nežije, ale ak som niečo od nej chcela, normálne som jej povedala a vždy sme sa dohodli. Či už bola ona u nás na návšteve, či mi u nej, vždy to bolo o dohode.
@pikachu999 tak sú aj neplánovane deti..len potom treba sa prispôsobiť okolnostiam aspoň dočasne,patrične sa aj správať a netvarit sa ako kráľovná vesmíru...
@janinah treba sa chrániť keď nechcem dieťa 🤦
@pikachu999 žiadna ochrana nie je 100%
@janinah potraty existujú a ochrana zlyhá málokedy

@vkatush Áno? Ja mám vyštudovanú vysokú školu a toto píše asi nejaká pani, ktorá nemá IQ, sorry.