Životné trápenie v manželstve
Sme spolu s mm vyše 18 rokov. Zažili sme spolu veľa, no nedávam to už. Máme 2 dcéry. Nespájajú nás našťastie žiadne hypotéky ani úvery. Pred cca 5 rokmi sa to dosť zhoršilo, keď som naozaj náhodou objavila v jeho pc video na ktorom som bola ja, v skratke nainštaloval v našej spálni kameru a neskôr som zistila , že vyše roka nezostával v práci ale chodil na miesta kde chodia páriky sexovať a on sa na nich odbavoval. Napriek dohovorom o liečbe a všetkému robí to ďalej doteraz. Za posledných cca 7 rokov som pracovala dokopy cca 3 roky, viem , že je moja chyba , že nezoberiem hocijakú prácu ale snažím sa. Popri práci som si urobila aj vysokú. No on je z toho chorý, vadí mu to nenormálne aj keď sme finančne ok. Doma všetko zabezpečuje ja od potravín po všetko, nevie ani kde má ponožky. On okrem chodenia do práce nerobí nič,vôbec nič(bývame v RD).Kontroluje všetky financie, bez jeho vedomia nemôžem minúť ani cent, všetko zapisuje, ak kúpim niečo čo sa mu vidí drahé tak vrieska nenormálne, celkovo je nervák. Nešoférujem to mu tiež vadí, ja som celkovo taký introvert a viem, že na cestu nepatrím. Posledné mesiace denne myslím na to aby si našiel inú a odišiel, už sme sa bavili o rozvode a on vie, že ja som slabá, pri predstave , že som doslova zlyhala a moje deti nebudú mať normálnu rodinu mi je zle..
@anonym_autor dom je tvoj?
O bože, na čo vôbec čakáš??
Nemôžeš si nic kupit? To je sualene.
Aká uplne rodina?
Kde si saczasekla? Úplná ale všetko na hovno,hlavne ze úplná rodina??
@mk22 no ked kupim, musim povedat co , kde, za kolko a on to zapise ..aby sme kazdy mesiac boli v pluse
@mk22 neviem prijat moje zlyhanie, ze som toto dopustila..ze som sa zmylila...dom je moj, som na urade prace..
@anonym_autor treba ist do prace, aby si prisla na ine myslienky a zacala byt ekonomicky nezavisla. Mysli aj na starobu - aky budes mat dochodok? A ze si sa zmylila? kto nerobi chyby? Ale iba blbec sa z nich nepouci. Mas dom, mas zazemie - idealna situacia. Manzela postavit pred hotovu vec - bud terapie alebo sa moze stahovat. Ale do prace v kazdom pripade!
A co ti brani pracovat?
@anonym_autor treba ist do prace, aby si prisla na ine myslienky a zacala byt ekonomicky nezavisla. Mysli aj na starobu - aky budes mat dochodok? A ze si sa zmylila? kto nerobi chyby? Ale iba blbec sa z nich nepouci. Mas dom, mas zazemie - idealna situacia. Manzela postavit pred hotovu vec - bud terapie alebo sa moze stahovat. Ale do prace v kazdom pripade!
@simsalabim ked sme sa bavili, povedal mi , ze nevie ci mu bude stacit , ze len pracujem a nesoferujem..on vie, ze je na koni..
@vladuska20 bojim sa, ze mi vezme deti, ze mi bude robit napriek, ze zostane navzdy sama..
@anonym_autor
Autorka, prosim ta, kontaktuj okamzite nejaku linku pre tyrane zeny. Staci dat do vyhladavania v googli a vyskoci ti cislo.
Bohuzial, si silne psychicky tyrana. A to preco nevies odist sa vola traumaticke puto.
https://www.nikdyviac.com/sk/blog/5-znakov-toho...
Cez tu krizovu linku, cez ich rady a pomoc, by si sa dokazala odputat. Uverit tomu, ze je to mozne.
To co teraz zazivas, si nezaslusis a nie je to tvoja vina.
Hladaj si cokolvek o narcizme. Zazivas narcisticke zneuzivanie - devalvaciu tvojich vnutornych hodnot, pripisovanie ti viny, zahanbovanie, porovnavanie, skreslovanie tvojej reality - vsetky hnusne narcisticke techniky. To ze zvonka tvojho muza vsetci vidia ako idealneho - to je tiez jeden zo znakov narcizmu. Narcista si vzdy najde makku dusu, ako si ty, aby z nej tazil, aby ju emocionalne vycical.
https://www.bezpodmienecnyzivot.sk/narcisticke-...
Prosim, tvoj prvy velky krok je, ze si to tu pomenovala, sprav aj dalsi. To ze oslobodis deti od takeho choreho cloveka, to v buducnosti aj deti ocenia. Ak budu zit v takom prostredi - maju dve moznosti - prevziat otcov vzor alebo tvoj. Mozu aj deti casom byt narcisticke a spravat sa v puberte a dospelosti k tebe ako on. Nedopust to, zdrave je aj pre deti odist! Zdrave je naucit ich nastavit hranicu:
Toto nie, toto do mojho zivota nepatri!
Takto sa ku mne spravat nebudes!
Toto ti uz neodpustim!
Nech si cela ulica dedina a rodina a bigotni ludia myslia co chcu!
Podstatne je odist a casom, za rok, dva, pochopis, co sa ti stalo, padne ti bremeno z pliec, vydychnes si, budes slobodna a ina.
Ty pracujes, zivis rodinu a mas dom - deti mu nikdy nezveria. Bud pevna, daj si pomoct - na tej krizovej linke ti daju aj psychologicku a mono aj pravnu pomoc. Chod do toho!
@simsalabim ked sme sa bavili, povedal mi , ze nevie ci mu bude stacit , ze len pracujem a nesoferujem..on vie, ze je na koni..
@anonym_autor nerozumiem? Co mu bude stacit?
@anonym_autor nerozumiem? Co mu bude stacit?
@simsalabim no, ze premysla nad rozvodom ak nebudem pracovat a soferovat a neviem co este vsetko..
@simsalabim no, ze premysla nad rozvodom ak nebudem pracovat a soferovat a neviem co este vsetko..
@anonym_autor no win-win situacia - ty zacni pracovat, aby si nebola s debilom do konca zivota, zacni soferovat a zbav sa ho...
@anonym_autor este raz...co ti brani pracovat?
@anonym_664957 nikto nic netusi ...keby to omylom nenajdem , nerozumiem prco sa to vsetko tak stalo...a on v sebe vobec chybu nevidi, ani ked navrieska na mna ako aj dnes...vobec nic, ide dalej akoby nic..
@anonym_autor netusia, ze je uchyl, ale vidia, ze sa k tebe sprava ako k totalne neschopnej chudere a ty si to od neho nechas. Presne toto vidia tvoje dcery.
@anonym_autor a prečo nepracuješ?
@anonym_autor nechápe na čo chceš čakať. On sa nemá dôvod rozviesť, nemal by koho týrať.
Nájdi si normálnu prácu, požiadaj o rozvod a uchyla výhod na ulicu.
@anonym_autor este raz...co ti brani pracovat?
@anonym_018ff7 nic, od februara si hladam pracu
@anonym_autor tvoji rodičia sú hluchí a slepí keď nevedia ako sa k tebe správa? Aké staré sú deti? Vieš, že toto vaše fungovanie im ukazuje ako sa má správať dobrá manželka? Chceš aby boli tiež tak týrané ako ty? Nájdi si prácu, akúkoľvek akú zvládneš aj keby si mala záchody umývať.
Deti ti nevezme čo by s nimi robil? A úplne vážne by som sa bála aby im neublížil keď bežne robí čo píšeš.
Ved on vie, ze ti "premyslanim nad rozvodom" ublizuje a preto to vytahuje ako tromf. Ty si naozaj uvedom, ze si tyrana zena, premyslas ako obet. Skus vyhladat odbornu pomoc - linky vyssie ti mozu pomoct. A pracu by som vzala aj v Lidli - pobyt medzi ludmi a financna nezavislot ti iba pomozu. A o ten rozvod by si asi mala podat ty a cim skor.
@anonym_autor ako prepáč, ale nakoľko je manžel jediný živiteľ rodiny, tak sa nečudujem, že kontroluje výdavky. Ako staré sú deti? Prečo nechodíš do práce?
@anonym_018ff7 nic, od februara si hladam pracu
@anonym_autor prosim ta kde byvas ked si od februara nevies najst pracu? ..na dedine mozes ist do obchodu, pomocna sila v skole, skolke...ak nehladaju v meste musis najst. To nech mi nikto netvrdi ze od februara nikde nie je praca.
Najskor sa musis ty dat dokopy. Na pracu auto nepotrebujes. Chodia autobusy. Firmy maju aj vlastnu dopravu. Sprav si vodicak. Rodicia nech ti pomozu. Nehladaj vyhovorky ale riesenie.
@anonym_autor ako prepáč, ale nakoľko je manžel jediný živiteľ rodiny, tak sa nečudujem, že kontroluje výdavky. Ako staré sú deti? Prečo nechodíš do práce?
@anonym_571a93 pisala som vyssie, ze som od februara doma..pracovala som ..teraz si hladam pracu..a co sa vodicaku tyka ten nechcem viem , ze by som sposobila bud sebe zle alebo inym..
@anonym_571a93 pisala som vyssie, ze som od februara doma..pracovala som ..teraz si hladam pracu..a co sa vodicaku tyka ten nechcem viem , ze by som sposobila bud sebe zle alebo inym..
@anonym_autor ale v príspevku píšeš, že za posledných 7 rokov si odpracovala iba 3 roky, takže asi nemáš veľa odpracované. V čom je problém? Deti máte ako staré?
@anonym_571a93 Ty si citala vetky prispevky? To co manzel robi je chore!
Je to ekonomicke tyranie.
Je v tom taky jemny rozdiel a manzelov zamer. Je jedna vec setrit a ina ekonomicky niekoho tyrat. Vysvetlim ti to:
Ked by to bol normalny clovek, zivitel rodiny, iducky z roboty spravi nakup, da pozor, aby neminul viac ako rozpocet dovoli.
On namiesto toho necha nakupy robit zenu, zapisuje kazdu polozku a napriek tomu, ze tie polozky su nutne kupit - aby bolo co jest, cim sa umyvat, v com prat - tak bude tej zene frflat, upozornovat ju ze mina atd atd. To je dlhodobo nezvladnutelny a nespravodlivy psychicky tlak. On nic ineho nerobi, len nespravodlivo kontroluje. O tom je tiez narcizmus - vsetkych a vsetko choro kontrolovat.
Skutocne, prosim, aj ty si teraz precitaj niekde, co je to ekonomicke tyranie, kazdy dalsi clovek, co to pochopi a bude dat vediet dobru radu kamaratke, ktorej sa to bude diat, to je vitazstvo.
@anonym_autor ale v príspevku píšeš, že za posledných 7 rokov si odpracovala iba 3 roky, takže asi nemáš veľa odpracované. V čom je problém? Deti máte ako staré?
@anonym_571a93 dokopy 3..nola v tom materska a zvysok som proste bola doma a starala sa o deti
Je v tom taky jemny rozdiel a manzelov zamer. Je jedna vec setrit a ina ekonomicky niekoho tyrat. Vysvetlim ti to:
Ked by to bol normalny clovek, zivitel rodiny, iducky z roboty spravi nakup, da pozor, aby neminul viac ako rozpocet dovoli.
On namiesto toho necha nakupy robit zenu, zapisuje kazdu polozku a napriek tomu, ze tie polozky su nutne kupit - aby bolo co jest, cim sa umyvat, v com prat - tak bude tej zene frflat, upozornovat ju ze mina atd atd. To je dlhodobo nezvladnutelny a nespravodlivy psychicky tlak. On nic ineho nerobi, len nespravodlivo kontroluje. O tom je tiez narcizmus - vsetkych a vsetko choro kontrolovat.
Skutocne, prosim, aj ty si teraz precitaj niekde, co je to ekonomicke tyranie, kazdy dalsi clovek, co to pochopi a bude dat vediet dobru radu kamaratke, ktorej sa to bude diat, to je vitazstvo.
@jumama ano, nie je to v poriadku, ale ja si neviem predtavit aby v pare iba jedne pracovat a druhy nie... obaja maju pracovat a zdielat aj povinnosti v domácnosti> jemu nevyhovuje to, ze nepracuje, riesi to.... takze nefunguju vobec dobre. jedine ako tu kazdy pise zamestnat sa, podat o rozvod a riesit ...
myslíš, ž súd dá deti otcovi, ktorý má sexuálnu úchylku? odlož si dôkazy o kamere a tom sledovaní. neboj sa ničoho!!!
@jumama áno, čítala som, ale autorke sa očividne do práce chodiť nechce ak čítaš aj ty. Tak sa potom nečudujem, že chlap kontroluje výdaje.
@jumama ano, nie je to v poriadku, ale ja si neviem predtavit aby v pare iba jedne pracovat a druhy nie... obaja maju pracovat a zdielat aj povinnosti v domácnosti> jemu nevyhovuje to, ze nepracuje, riesi to.... takze nefunguju vobec dobre. jedine ako tu kazdy pise zamestnat sa, podat o rozvod a riesit ...
@oriesocek to ze som v kuse nepracovala je moja chyba ktoru si uvedomujem no mam pocit, ze ajked sa zamestnam jemu to nebude stacit a bude chciet viac a viac a viac, tvrdi ze ma lubi ale ja si nemyslim, toto laska nieje a napriek tomu mi to vsetko lame srdce, co povie rodina, okolie, moje deti...maju ho rady...nemam dokazy, navyse ak sa rozvedieme chcem vychadzat normalne, nemam zapotreby mu robit zle
@jumama ano to co manzel robi je chore. A samozrejme uz by mal rozvodove papiere na stole. Ale za seba nemozem akceptovat ze zena tak dlho nepracuje a vsetko plati muz. Nie je uz na materskej. Keby sa mu nieco stane a nepride vyplata potom co budu robit? Treba mysliet aj dopredu.
Teraz citam ze ty máš DVE DCÉRY!!! Pre boha sa uvedom už len kvôli ním. Lebo to čo teraz vidia doma, takeho si presne nájdu! Tieto rodinne vzory sa budú opakovať, to chceš? Aby sa dcéra hanbila za tebou prísť ze ma doma uchyla ktorý si ju natáča a chodí si honit kade tade? Tak to prosím ta zmeň! A nikto ti deti nezoberie, si nemysli ze on sa bude chcieť zrazu starať o dve deti a domácnosť. Aj keby chcel, sud a kolízne by zvážili či dať deti nejakému uchylnemu hov*adu alebo mamke ktorá sa o nich s láskou doteraz starala. A sprav si dôkazy! Natoč tu kameru, čo na nej tocil, kam chodil, nech máš dôkazy pre kolíznu
nemyslíš vážne že toto teľa Ti vezme deti... aké sú staré? ak sú väčšie vidia čo sa doma deje a určite budú chcieť byť s Tebou... máš VŠ čím skôr hľadaj prácu... aby si deti zabezpečila sama... obrovské plus že dom je tvoj... pred manželstvom alebo počas neho si ho nadobudla??? máš nejaký dôkaz že namontoval kameru bez tvojho vedomia? aspoň fotku .... už len keď do návrhu napíšeš čo si sem nám napísala nevidím dôvod aby ti vzal deti... vodičák si urobíš keď budeš mať kľud pri ňom si to osobne ani neviem predstaviť jazdiť s ním len by ťa zhadzoval pri všetkom a mala by si z toho väčší stres... si silná žena už len preto že toto zvládaš toľké roky... sadni si s deťmi pokiaľ sú väčšie a normálne sa s nimi porozprávaj...

@anonym_autor dom je tvoj?
O bože, na čo vôbec čakáš??
Nemôžeš si nic kupit? To je sualene.
Aká uplne rodina?
Kde si saczasekla? Úplná ale všetko na hovno,hlavne ze úplná rodina??
@mk22 neviem prijat moje zlyhanie, ze som toto dopustila..ze som sa zmylila...dom je moj, som na urade prace..