Zmeny v manželových plánoch na deti
Ahojte, mám 28r, manžel má 31. Sme manželia dva aj pol roka, predtým sme boli vo vzťahu zhruba tri roky.vždy sme mali jasno v otázke detí, že po nich netúžime. S tým sme šli aj do manželstva, že sme spokojní a deti nechceme ani jeden. Manželova mama však vážne ochorela. V podstate zomiera. A manžel zrejme pod vplyvom tohto ťažkého obdobia zmenil názor. Začal túžiť po deťoch, aspoň po jednom. Po ostatných stránkach si skvele rozumieme, vždy nám to klapalo. Popravde sa bojím, že ho stratím, pretože ja sa na deti určite necítim, z viacerých dôvodov... myslíte, že to môže byť iba tým jeho ťažkým obdobím, že to prejde?
@uhnakova ja som veľmi dlho študovala, aby som mohla robiť to čo robím, boli to roky potu a sĺz a nerada by som to momentálne ohrozila... už som sa dostala aj na fajn pozíciu
@ness5510 len tak zo zaujimavosti co si studovala? Ja vaham ci pokracovat po materskej v antropologii mam pocit ze som na ucenie zlenivela, osprostela a vsetko zabudla a to som mala dobre vysledky
No ja tiež pracujem v podobnom odbore ako lekári, takže tiež kopa vzdelávania, rôznych stáži, kvôli ktorým cestujem, pracujem sem tam aj nočné. Ono ja neviem ako to bude za 5 alebo nebodaj 10r, netuším, len jednoducho... on by chcel deti do svojej 35tky mi povedal, čo sú 4r...
@ness5510 a myslíš, že tam ten odbor bez teba neprežije?
No, budeš si musieť vybrať. Či muž a dieťa alebo práca a kariéra.
@lenkakravcova nemysli si to, ale chce sa v nom naplno angazovat
ja by som to nejak nehrotila, v slabej chvili ho ta moznost napadla, moze ho to prejst, tak isto ty si mlada, mozes o 5 rokov inak rozmyslat, nechala by som tomu volny priebeh
len tak mimo temy, nie som vobec matersky typ, mam jedno dieta v mladom veku, teraz uz dospele, skvely partak, cestujeme spolu, spoznavame svet a nikdy by som sa inak nerozhodla aj napriek tomu, ze ziadne dalsie deti som uz nikdy nechcela
@ness5510 ak uz po dieťati túži, pravdepodobne sa to nezmení. Jeden z vás bude trpieť, alebo sa rozidete. Ešte je cesta, že by ste šli do adopcie, čo je tiež náročný proces, ale aspoň by si nemusela znášať tehotenstvo a s dieťaťom môže ostať doma on. Ale pravdepodobne povie, že cudzie on nechce, nelubil by ho, že chce vlastne dieťa.
Ja ho chápem, ale nepáčilo by sa mi, že takto obrátil kabát. Možno aj u teba pride ta túžba, zatiaľ ťažko povedať, city neovplyvnis úplne
@lenkakravcova nie, ale tomuto odboru som venovala cez 10r svojho života, 6r vysoká škola, 4r stredná škola a teraz po škole už 3r praxe, stáží, rôznych intershipov a podobne, takže áno, nechcem to zahodiť momentálne
@ness5510 ak uz po dieťati túži, pravdepodobne sa to nezmení. Jeden z vás bude trpieť, alebo sa rozidete. Ešte je cesta, že by ste šli do adopcie, čo je tiež náročný proces, ale aspoň by si nemusela znášať tehotenstvo a s dieťaťom môže ostať doma on. Ale pravdepodobne povie, že cudzie on nechce, nelubil by ho, že chce vlastne dieťa.
Ja ho chápem, ale nepáčilo by sa mi, že takto obrátil kabát. Možno aj u teba pride ta túžba, zatiaľ ťažko povedať, city neovplyvnis úplne
@mamutka ja som práve v šoku, ze sa takto zmenil... príde mi to otočka o milión stupňov... ešte polroka dozadu som ho presviedčala, aby kašlal na vasektómiu a teraz toto
@ness5510 len tak zo zaujimavosti co si studovala? Ja vaham ci pokracovat po materskej v antropologii mam pocit ze som na ucenie zlenivela, osprostela a vsetko zabudla a to som mala dobre vysledky
@anonym_a9160e je to veterina, momentálne pracujem na pohotovostnom pracovisku, tskže často nočné, výjazdy, pracujem aj s veľkými zvieratami a robím si špecializáciu
@anonym_a9160e je to veterina, momentálne pracujem na pohotovostnom pracovisku, tskže často nočné, výjazdy, pracujem aj s veľkými zvieratami a robím si špecializáciu
@ness5510 prepac ale ako starsia veterinarka, tiez pracujuca na vyssom pracovisku vo velkom krajskom meste Ti mozem povedat ze toto nie je nijaky sektor co by Ti malo ohrozit tehotenstvo ci dieta. A viem velmi dobre o com hovorim. Myslela som si, ze si studovala aspon nejaku jadrovu fyziku vo Svajciarsku, podla toho, ako si sa o tom vyjadrovala... 😁 Chapem ze mas urcite idealy takto mladucka, ale to, ze si bola na strednej veterinarnej (co je nic, ba dokonca jedna z tych lahkych skol, prepac), potom na vysokej (co je normalka) a teraz robis aj nocne aj vyjazdy... No... To vsetko je bezne vo veterine. Vsetky tehotenstva som normalne robila do posledneho dna, na pracoviskach aj s pohotovostami a popri specializacii. Jedine comu som sa vyhybala bol rengen a velmi specificke situacie. A z hladiska specializacie to tiez nie je taky obrovsky problem, ako z toho robis. Viem o com hovorim.
Takze by som urcite prehodnotila Tvoje nastavenie z Tvojho "karierneho" hladiska, ktore tak nadhodnocujes od realneho zivota veterinarky v praxi a zivote... 🙂
@ness5510 prepac ale ako starsia veterinarka, tiez pracujuca na vyssom pracovisku vo velkom krajskom meste Ti mozem povedat ze toto nie je nijaky sektor co by Ti malo ohrozit tehotenstvo ci dieta. A viem velmi dobre o com hovorim. Myslela som si, ze si studovala aspon nejaku jadrovu fyziku vo Svajciarsku, podla toho, ako si sa o tom vyjadrovala... 😁 Chapem ze mas urcite idealy takto mladucka, ale to, ze si bola na strednej veterinarnej (co je nic, ba dokonca jedna z tych lahkych skol, prepac), potom na vysokej (co je normalka) a teraz robis aj nocne aj vyjazdy... No... To vsetko je bezne vo veterine. Vsetky tehotenstva som normalne robila do posledneho dna, na pracoviskach aj s pohotovostami a popri specializacii. Jedine comu som sa vyhybala bol rengen a velmi specificke situacie. A z hladiska specializacie to tiez nie je taky obrovsky problem, ako z toho robis. Viem o com hovorim.
Takze by som urcite prehodnotila Tvoje nastavenie z Tvojho "karierneho" hladiska, ktore tak nadhodnocujes od realneho zivota veterinarky v praxi a zivote... 🙂
@colsami ja som tiez cakala nejaky vyskum v NASA 😂
@colsami tak momentálne mám o polroka vybavený intership a vzhľadom na to, že sa chcem špecializovať na onkológiu je to také aké to je
@colsami ja som tiez cakala nejaky vyskum v NASA 😂
Vysmievat sa autorke nemusite-mozno nechce chodit do prace s velkym bruchom. Autorka ani nemusi odovodnovat svoj nazor- mali s manzelom dohodu-to on ju porusil
Vysmievat sa autorke nemusite-mozno nechce chodit do prace s velkym bruchom. Autorka ani nemusi odovodnovat svoj nazor- mali s manzelom dohodu-to on ju porusil
@anonym_b865ca je mi jasne, ze dieta nechce ma na to právo aj keby robila v Lidl v pokladni, len to ako opisovala svoju pracu, asi viacere mysleli, ze ide o inu pracovnu poziciu
@anonym_b865ca on ju neporušil , on zmenil názor a to je dovolené. Ľudia sa vyvíjajú , menia sa ich preferencie a kto neráta v takomto veku aj s iným vývojom tak je riadne naivný .
Autorka, myslím že je rozhodnuté , toto ak sa raz prebudí u muža alebo ženy , je to v podstate hotová vec a keď to nebude teraz tak za pár rokov sa to zopakuje.
@ness5510 Veterina, Boze u nas na dedine bol jeden veterinarco tak jalovky oplodnoval a miskoval bravkiv.Ja ze co to za odbor bude a ty vlastne si tolko energie venovala zvieratam? Nevadi, kazdopadne veterinu mozes robit aj ako tehotna s tym ze presedlas na predpisovanie vitaminikov mackam a psom.Ale vlastne ty deti nechces ,tak manzela prenechaj inej, s ktorou bude mat tie deti.Tu ina cesta asi nevedie.
Som veterinárka, mám svoju ambulanciu aj s kolegami, študovala som veterinu v zahraničí , robila som si aj tam prax, mám pomerne bohaté skúsenosti . Operujem menšie zvieratá , k väčším hospodárskym zvieratám chodím najmä ku komplikovaným pôrodom . Počas toho som vynosila tri deti do samého konca a normálne s manželom fungujeme, veterinár je tiež . Veľmi to preceňuješ a to ti hovorím ako dosť staršia kolegyňa, na povolanie sa naozaj nevyhováraj ,lebo je to v pohode sklbiteľné.
Ale ak deti naozaj nechceš tak ich nemaj . Ale naozaj treba sa pripraviť aj na scenár že sa muž jedného dňa zbalí a odíde k svojej tehotnej milenke.
Neprejde a spravi si ich inde. Dotkol sa samej podstaty zivota, jeho matka odichadza na vecnost a zostane prazdno, vaukum..... On ho zufalo potrebuje vyplnit, aby sa nezblaznil. S tebou, ci bez teba. 🙏
@ness5510 super drzim palce nech sa ti dari 🙂 skvely odbor
Je fajn urcit si co chces ty. Mal by to akceptovatcze teraz by to nebolo realne lebo... zase vies si mozno predstavit tehotenstvo o 5 rokov? Ci proste vobec ziadne svetielko tejto moznosti?
Pripadne aby bol na materskej on? A ty by si mohla mat navrat hned do prace?
Toto su ozaj vazne rozhodnutia. Pozri pracovat budes kym neumries. Zato moznost mat (v buducnosti) dieta ma iste casove obmedzenie.
Ked chlap zmeni nazor na deti, to ho neprejde. V okoli mam muzov co deti nechceli a v 45ke odisli od dlhorocnych (15+) partneriek a do 3r mali po 2 deti. Cize si daj sama otazku ci su ti prednejsie zvierata alebo rodina.
@ness5510 Ja som tiež deti nikdy nechcela..naštastie mám dve a lutujem že som ich nemala skôr.....tiež som plakala za pracou a myslela som su že mi život skončil a ono sa udialo tolko veci ze by sim s mojím druhym mužom chcela este jedno dieťa...praveže ma bavý živit s deťmi aj keď to je o hubu aj keď nestíham a predsa mám plno času cvičiť,chodiť do prace, na výlety ...už niesim.otrokom.penazí karieri....uživam si každý jedeň deň s rodinou..to je iný level v živote
@anonym_b865ca on ju neporušil , on zmenil názor a to je dovolené. Ľudia sa vyvíjajú , menia sa ich preferencie a kto neráta v takomto veku aj s iným vývojom tak je riadne naivný .
Autorka, myslím že je rozhodnuté , toto ak sa raz prebudí u muža alebo ženy , je to v podstate hotová vec a keď to nebude teraz tak za pár rokov sa to zopakuje.
@subartic to je dovolene? Bola by si takisto benevolentna, keby sa dohodli mat deti a on potom zmenil nazor a povedal ze nie?
@subartic to je dovolene? Bola by si takisto benevolentna, keby sa dohodli mat deti a on potom zmenil nazor a povedal ze nie?
@anonym_b865ca nie nebola by som benevolentná , rozviedla by som sa , lebo by som tie deti chcela. Aj ona sa môže rozviesť a rovnako tak aj on . Život nie je stoický a treba s určitými zvratmi rátať. Aj keď sa beriete , niečo si sľubujete robíte dohodu na úrade alebo pred bohom a 50 % manželstiev sa rozpadne.
Adoptujte si alebo nech ide robiť náhradného rodiča, aspoň uvidí čo to obnáša lebo mám pocit že on chce dieťa rovnako ako pýta dieťa psíka..
@ness5510
Ak si rozhodnutá na 100% nemať deti - nepozerajú na prácu. Tak OK. Ale ak si predstavis, že by si prácu stratila, aj tak tie deti nechceš mať? Ak tam už začínaš pochybovať, tak to prehodnot. Lebo môžeš dopadnúť tak, že toto rozhodnutie budeš o 30 rokov ľutovať. Medzitým prídeš o manžela a možno si budeš vyčítať aj to, že si nakoniec nemala žiadneho potomka. U niekoho sa ozvi biologické hodiny skôr, u niekoho neskôr. Ale pri tom neskôr už mávajú ženy problémy s donosenim. To predsa vieš, keď si veterinárka. Zvieratá to majú podobne.
Byť tebou si idem za kariérou radšej ako za deťmi 😌
@ness5510 ono je pekne,ze robis co ta naplna .. prajem ti to..ale jedneho dna sa mozes zobudit a zistis,ze si uplne sama,zatrpknuta stara dievka,co sice naskreckovala peniaze, videla svet ale nemala s tym stastim s kym pochvalit a podelit ... neda sa urobit kompromis a dat si isty vek v kt by dieta mozno bolo mozne? alebo aby na materskej ostal on? nemusis s nim byt doma 3 roky ... ved dietatu staci rok s matkoua zvysok bud opatrovatelka jasle alebo podobne .. skuste si sadnut najskor ty sama so sebou a spis si pre a proti a potom aj s manzelom.. tiez som nikdy deti nechcela .. a teraz som za to jedno tak rada... aj ked som unavena uz mam vek kedy by som dalsie nemala ..a veci v zivote sa tak pomenili zo dna na den,ze vsetky moje plany zostali len spomienkou ale nelutujem ani chvilu
@ukgirls moja mama cely cas hustila, naco si urobila deti a tiez vela cestuje a predstav si, vobec jej nechyba delit sa o zazitky so svojimi detmi. Nie kazda zena chce byt matkou a milovat svoje deti. Pribuda zien, co deti nechce. Dnes mozes mat kopu kamaratov a s nimi zdielat vsetko. Na zdielanie deti nepotrebujes.
@ness5510 to nemyslíš vážne, odhliadnuc od toho že nechceš deti tak túto pozíciu veľmi preceňuješ, je dosť takýchto ľudí ktorí bez problémov súbežne majú rodinu a v oveľa komplikovanejších povolaniach, radšej sa úplne sústreď len na seba a tak to pretlmoč aj partnerovi nech sa zariadi

No ja tiež pracujem v podobnom odbore ako lekári, takže tiež kopa vzdelávania, rôznych stáži, kvôli ktorým cestujem, pracujem sem tam aj nočné. Ono ja neviem ako to bude za 5 alebo nebodaj 10r, netuším, len jednoducho... on by chcel deti do svojej 35tky mi povedal, čo sú 4r...