icon

Zuby ako prekážka vo vzťahu

22. jan 2026

Stále častejšie a častejšie ked vidím inzerát na zoznámenie, tak ženy i muži majú ako jednu zo základných požiadaviek partnera so zubami. Naozaj je to tak doležité? Teraz nemyslím niekoho, komu smrdí z úst, v životě neviděl zubnú kefku a pastu, slovo zubár nepozná, ale keď má niekto zničené zuby z antibiotík, alebo sa mu niečo so zubami stalo, aj ked sa staral, má klapačky v mladom veku, tak ho takto odsúdim? Niekto sa moze starať ako chce, aj tak sa mu kazia, niekto si nečistí ako je rok dlhý a má ich zdravé, ale to už je na inú tému. Ako to máte vy? Jedná sa o normálneho čistotného člověka s kvalitným vzdělaním, hodnotami, ale jednoducho má klapačky vo veku 30 rokov. Implantáty nechce.

allie1008
22. jan 2026
@anonym_179782

Paci sa.. moj chrup ako nezadaneho chlapa.

@anonym_179782 pekny chrup :D

anonym_31aa9b
22. jan 2026

Vyhovorky vyhovorky vyhovorky. Pri zuboch zial velmi casty jav, nikto si nechce pripustit zlu hygienu.
A takych ludi co maju na vsetko vyhovorku schopni ludia za partnera vacsinou nechcu. Plus ten zdravotny aspekt pri zuboch...

anonym_dd3e47
22. jan 2026

asi tolko k tym zubom 🙂.

anonym_36f781
22. jan 2026

Inak poviem Vam este jeden zazitok od zubara. Kedysi pred 20 rokmi ma rozbolel zub. Strasne. Skoncila som u nejakeho zubara co mal pohotovost a on ze ho musi vytrhnut. To bol taky stary ujo. A hovorim, ze v ziadnom pripade. Tak to vyvrtal a nechal ho tam a potom som si to doriesila u mojej zubarky. Ja ten zub dodnes mam😼kebyze vtedy poviem, ze dobre tak on mi ho vytrhne. Neviem si predstavit, zeby som nemala zub. Ono to casom velmi meni vzhlad tvare a cim dlhsie bez zubu tak tym tazsie to dat dokopy.

mofa
22. jan 2026

Vela naozaj vela robi starostlivost o zuby. Ludia hovoria, ze si cistia zuby ale robia to zle. Proste dentalna nit a medzizubne kefky rano vecer. Spravna pasta. Dentalna hygiena dva krat do roka. Preventivne prehliadky. Kolko zien ja poznam co nechodia na dentalnu. Dentalnu nit nepozivaju. No chce to vela edukacie ale ich to nezaujima radsej sa vyhovaraju na genetiku.

mamickalisticka
22. jan 2026

@anonym_autor môjho muža som spoznala v procese, kedy si dával robiť zuby, ešte ich nemal. Ale akože mal zuby ale v zlom stave. Ale i tak som dala tomu šancu, neviem, keby išlo o hocikoho iného, asi by som to nedala, ale bol to on.. O tri mesiace mal už krásne zuby (implantáty) .. drahé jak sviňa, ale je z neho krásny muž. Jeho rodina má veľmi zle zuby, viem že jeho bratranec a sesternica si tiez dávali robiť horne aj dolne na novo, v mladom veku (do 30r) môj muž mal tiež 27 len.

autor
22. jan 2026
@anonym_31aa9b

Vyhovorky vyhovorky vyhovorky. Pri zuboch zial velmi casty jav, nikto si nechce pripustit zlu hygienu.
A takych ludi co maju na vsetko vyhovorku schopni ludia za partnera vacsinou nechcu. Plus ten zdravotny aspekt pri zuboch...

@anonym_31aa9b Ked myslíš, asi si naozaj problemy so zubmi nemala.

majla87
22. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a preco mas teda problemy so zubami ty?

tibor79
22. jan 2026
@mofa

Vela naozaj vela robi starostlivost o zuby. Ludia hovoria, ze si cistia zuby ale robia to zle. Proste dentalna nit a medzizubne kefky rano vecer. Spravna pasta. Dentalna hygiena dva krat do roka. Preventivne prehliadky. Kolko zien ja poznam co nechodia na dentalnu. Dentalnu nit nepozivaju. No chce to vela edukacie ale ich to nezaujima radsej sa vyhovaraju na genetiku.

@mofa to nie je výhovorka. Genetiku mi potvrdil aj zubár (že hrá rolu), takisto strava, ochorenia - ak telo nevie vstrebať, zužitkovať dostatočne potrebné minerály, stopové prvky, hormóny (osteoporóza ktorá súvisí s nedostatkom estrogénu), zloženie slín, baktérií, ktoré má každý iné, postavenie zubov, spomínané lieky a iné. Niektorým sa kazia zuby aj zvnútra, zvonku je zdravý napr. Ja som tak mala.

tibor79
22. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja teda by som v živote nerobila problem s tým, ak má niekto protézu. Či už celkovú, alebo čiastočnú náhradu (mám sama na dva zuby). Sú podstatnejšie veci. Vadil by mi zápach z úst a škaredé, pokazené zuby. Náhrada urcite nie. Veď mnohí v tom aj spia a vyberajú len na čistenie. Čo to má komu vadiť. Možno tak v 17 - tich by mi to ešte vadilo.

autor
22. jan 2026
@majla87

@anonym_autor a preco mas teda problemy so zubami ty?

@majla87 precitaj si vsetko.

dadis
22. jan 2026
@anonym_autor

@majla87 precitaj si vsetko.

@anonym_autor Ale mas nejake zuby, ci? Urcite by som do vyberatelnej protezy v 30 nesla, ani v mojom veku 45.

autor
23. jan 2026
@dadis

@anonym_autor Ale mas nejake zuby, ci? Urcite by som do vyberatelnej protezy v 30 nesla, ani v mojom veku 45.

@dadis ano, aj svoje zuby mám
Ale horna aj spodna rada chyba asi 6 zubov

mirola
23. jan 2026

necitala som diskusiu, ale pre mna zuby su uplny zaklad, ak ma muz krive zuby, zazlnute, poskodene.. nebodaj mu nejaky chyba.. nedokazem mu dat ani pusu. Pre mna je to taka prekazka, ze by som ho nechcela ani keby bol inak zo zlata. Zuby si vsimam ako prve aj na zenach, kolegoch, predavackach… zasnem kolko ludi ich ma zanedbane a vobec im to nevadi. Je uplne jedno co je pricina.. nikdy nepochopim, ze ludia si kupuju auta, chodia na dovolenky, maju drahe oblecenie - ale pritom v ustach maju hotovu polepsovnu. Moj partner mal ked sme sa spoznali pekne zuby.. ale boli tam dake nedokonalosti.. rovno som mu povedala, co ma robit ako sa o ne starat a ist na hygienu atd.. teraz ma krasne zuby.. proste nepokladal to za take dolezite. V jeho pripade to stalo 1000 eur, v niekoho ineho to moze stat 10k. Je to uplne jedno, ak si clovek vie vziat uver 10k na auto, ktore zachvilku ajtak uplne strati na hodnote a investovat do oprav.. preco nevie investovat do svojho zdravia a aj estetiky? Je to o prioritach. Moje zuby su Tip Top.. ale investujem to hygieny 30 minut denne a chodim pravidelne na hygienu.. ziadne “lebo” u mna neobstoji. Ak mas hnusne zuby.. nezalezi ti na samom sebe.. nehovoriac o zapaloch, ktore mozu vyustit do vaznych problemov.

dadis
23. jan 2026
@anonym_autor

@dadis ano, aj svoje zuby mám
Ale horna aj spodna rada chyba asi 6 zubov

@anonym_autor Chyba 6 zubov? Takze mas 26 alebo 20 zubov? To by som urcite nad protezou nerozmyslala a dala si zuby robit.. vsetky moznosti si pozistuj - lacnejsie (Turecko, Ukrsjina, Madarsko), drahsie - ved na existujuce sa daju mostiky porobit, chod na denzitometriu- aku mas hustotu kosti a najma to ries. Si mlada zena, krasny usmev ti zmeni zivot o 180 stupnov..urcite v tomto veku prist o zuby by bolo smutne, mas cely zivot pred sebou

autor
23. jan 2026
@dadis

@anonym_autor Chyba 6 zubov? Takze mas 26 alebo 20 zubov? To by som urcite nad protezou nerozmyslala a dala si zuby robit.. vsetky moznosti si pozistuj - lacnejsie (Turecko, Ukrsjina, Madarsko), drahsie - ved na existujuce sa daju mostiky porobit, chod na denzitometriu- aku mas hustotu kosti a najma to ries. Si mlada zena, krasny usmev ti zmeni zivot o 180 stupnov..urcite v tomto veku prist o zuby by bolo smutne, mas cely zivot pred sebou

@dadis zubar mi povedal, že mostik u mna nejde. Zároveň povedal, že potreba dostavit kost, takže iny stát nepride v úvahu, robit si to na kolkych miestach. Ale co Ked mi to jednoducho telo neprijme? Vsade sa podpisuje, že riziko beriem na seba.

dadis
23. jan 2026
@anonym_autor

@dadis zubar mi povedal, že mostik u mna nejde. Zároveň povedal, že potreba dostavit kost, takže iny stát nepride v úvahu, robit si to na kolkych miestach. Ale co Ked mi to jednoducho telo neprijme? Vsade sa podpisuje, že riziko beriem na seba.

@anonym_autor No tak neprijme, to teraz neovplyvnis, naco sa vzdavas skor? Urobila by som pre svoju spokojnost a zdravie vsetko, co je v mojich silach.

matuskova003
23. jan 2026

Poškodený chrup, pokazené zuby spôsobujú prúser celému telu. Ok po liekoch, atď. Už to tu odznelo, môže sa stať, že ostanú poškodené, ale ruku na srdce - stále je väčšie percento takýchto zubov zo zanedbanej hygieny. Medzizubné kefky, nite, dentálna hygiena 2x do roka, kvalitná kefka a pasta - denná rutina, ktorá by mala byť samozrejmosťou. Potom sa preukáže, že zuby sa nekazia, že ušetríte na plombach. Ak je chrup poškodený, x akýchkoľvek dôvodov, je nevyhnutné dať ho dokopy. A ano, odpoveď na tvoju otázku - je to sakra prúser, keď ma partner zle zuby a nič s nimi nemieni robiť. Ja by som nemohla ani začať s človekom, ktorý má v ústach kalamitu. Je to nehygienické, je to prejav zanedbania a potenciál do budúcna, že je ľahostajný.

anonym_9e9fe2
23. jan 2026
@anjelicek26

neverim, ze mas v okoli ludi, co dali 20k za zuby a stale ziadne nemaju, to je riadne pritiahnute za vlasy... na otocku do Turecka a za 7k mas usmev ako holywoodska herecka... prestan sa vyhovarat...

@anjelicek26 hlúposť píšeš. Áno, sú ľudia kt. dali za zuby 10.000 a chodia bezzubý. Lebo im to zlý zdravotný stav ďasien nedovolí. Toto Turecko nevyrieši. Ešte sú aj niektorí zubári také svine, že pri zlej kosti, ďasnách sa určitý typ zubov nemá robiť, napriek tomu spravia, aby vytiahli z.pacienta prachy a potom sú pacientovi zuby nanič doma v krabičke. A 10 000 v lufte, aj viac.

mischy00
23. jan 2026
@anonym_9e9fe2

@anjelicek26 hlúposť píšeš. Áno, sú ľudia kt. dali za zuby 10.000 a chodia bezzubý. Lebo im to zlý zdravotný stav ďasien nedovolí. Toto Turecko nevyrieši. Ešte sú aj niektorí zubári také svine, že pri zlej kosti, ďasnách sa určitý typ zubov nemá robiť, napriek tomu spravia, aby vytiahli z.pacienta prachy a potom sú pacientovi zuby nanič doma v krabičke. A 10 000 v lufte, aj viac.

@anonym_9e9fe2 cize je lepšie nerobiť nic, lebo zubari su svine 🙂. Paráda.....tie zuby sa zväčša nepokazia všetky naraz, len ľudia čakajú až do štádia, ze vsak jeden zub hore dole, druhý tiež a bum....zrazu v ústach prázdno.
Mne tieto všetky výhovorky na genetiku, lieky, chorobu strašne pripomínajú dôvody, preco ma niekto silnú nadváhu. Tiež za všetko môže prababka z otcovej strany...

autor
23. jan 2026
@mischy00

@anonym_9e9fe2 cize je lepšie nerobiť nic, lebo zubari su svine 🙂. Paráda.....tie zuby sa zväčša nepokazia všetky naraz, len ľudia čakajú až do štádia, ze vsak jeden zub hore dole, druhý tiež a bum....zrazu v ústach prázdno.
Mne tieto všetky výhovorky na genetiku, lieky, chorobu strašne pripomínajú dôvody, preco ma niekto silnú nadváhu. Tiež za všetko môže prababka z otcovej strany...

@mischy00 netvrdím, že nic. Prisla som o jeden zub, dobre jedna korunka zlomená, druhs vypadla, robili medzernik, zatial vypadok druhý zub, cize hned druhý na zuby dva, potom dentalna hygiena, potom opravovali a dentalna hygiena 3x do roka až, potom cysty, preliecili a zuby sa kazili dalej. Utrpenie nemalo konca kraja, Lebo zubari to vždy zachraňovali inak, že som zarabala len na to, nemusim pisat. A však jeden zubar sa preriekol, že to asi nezachráni, ale skusi za 400 eur jeden zub. Šiel von, podla rengenu kaputt úplne. A tie implantáty, trpím na zapaly dasien.

mischy00
23. jan 2026
@anonym_autor

@mischy00 netvrdím, že nic. Prisla som o jeden zub, dobre jedna korunka zlomená, druhs vypadla, robili medzernik, zatial vypadok druhý zub, cize hned druhý na zuby dva, potom dentalna hygiena, potom opravovali a dentalna hygiena 3x do roka až, potom cysty, preliecili a zuby sa kazili dalej. Utrpenie nemalo konca kraja, Lebo zubari to vždy zachraňovali inak, že som zarabala len na to, nemusim pisat. A však jeden zubar sa preriekol, že to asi nezachráni, ale skusi za 400 eur jeden zub. Šiel von, podla rengenu kaputt úplne. A tie implantáty, trpím na zapaly dasien.

@anonym_autor tak žiaľ, mas to takto a budeš mat vyberateľné zuby. Ja viem, ze ked sa veci týkajú nás, vnímame to inou optikou, ako ked druhých.
Mozno ak by si ty mala zuby v poriadku a dvorí ti muz s protézu, tiež to berieš ako mínus. Su vecí, cez ktoré niekto proste nejde....ty si len dostala odpovede na svoju otázku, ci je to dôležité. A zjavne pre mnoho ľudí je....ale to neznamená, ze zostaneš kvôli tomu sama 🙂.
A ako viacerí písali, mas 30 rokov, este kopu aktívneho života pred sebou, je na tebe ci chceš byt takto obmedzovana ale este skúsiš pre to nieco urobiť,.... tak držím palce

anonym_9e9fe2
23. jan 2026
@mischy00

@mischy00 nikde nepíšem, že netreba robiť nič, to len ty fabuluješ. Absolvuj 10 cyklov chemoterapie ako moja sestra a potom nám ukáž tvoje krásne zuby 🤦‍♀️

autor
23. jan 2026
@mischy00

@anonym_autor tak žiaľ, mas to takto a budeš mat vyberateľné zuby. Ja viem, ze ked sa veci týkajú nás, vnímame to inou optikou, ako ked druhých.
Mozno ak by si ty mala zuby v poriadku a dvorí ti muz s protézu, tiež to berieš ako mínus. Su vecí, cez ktoré niekto proste nejde....ty si len dostala odpovede na svoju otázku, ci je to dôležité. A zjavne pre mnoho ľudí je....ale to neznamená, ze zostaneš kvôli tomu sama 🙂.
A ako viacerí písali, mas 30 rokov, este kopu aktívneho života pred sebou, je na tebe ci chceš byt takto obmedzovana ale este skúsiš pre to nieco urobiť,.... tak držím palce

@mischy00 no už mám o 10 rokov viac

anonym_d25955
24. jan 2026
@mofa

@mofa
toez pravda ale mne sa napriklad nezmesti medzizubna kefka medzi moje zuby. Ja mam zas stastie na maku hubuva vela zubov 😁. Museli mi vytrhnit 4 nove zuby aby sa mi tam vobec pomestili vsrtky. Skusala som tu najtensiu a nenarvem ju tam ani za svet 😪

anonym_b182b3
24. jan 2026

Ježiš kriste ako tu väčšina z vas píše o implantátoch korunkach a co ja viem čo vsetko . Kuuu....a a odkiaľ ma na to bežný človek vziať. Mme urobili cenovú ponuku 14 000 eur na horné. Paráda. Moj zubar mi povedal aby som išla radšej na dovolenku. V ďalšej klinike mi povedali ze mam chronické dutiny a malo kosti tak nemôžu dat implanat. Nie kazdy je vhodný adept. Od 33 mam čiastočnú protézu hornú a predné som mala 6 porcelán. A akurát budúci týždeň musím ísť 2 ťahať leno mi odhnili pod korunkou. A dodávame do protézy ďalšie. Nemam moznost dať si oto urobit . Ani prachy. Takže asi tak. Dnes už ani nespoznať protézu robia ich krasne. A keby mal môj partner protézu vôbec by mi to nevadilo. Vadilo by mi keby nemal nič alebo mal zhnite svoje zuby.

evkatk
25. jan 2026

20 000 sú relatívne lacné. Ak sú nie plastové, ale porcelánové a kvalitné vyjdu na vyše 30 000 A po 10.ich rokoch zápal ďasien s komplikáciami a 33 000 bolo fuč. V starobe je to už jedno, no v mladom veku nie. Nie sú príčinou tvojich a bratových zubov náhodou rodičia? Ak dieťa berie antibiotiká, resp. iné lieky, treba dbať na zuby.

anonym_bf7e30
25. jan 2026

Len tak btw. ano zle zuby maju multifaktorialne priciny, ale pre istotu by som robila co je v mojich silach: hygiena, vitamin D a Vapnik asi aj celozivotne resp. By som si predtym pozistovala svoje hladiny... osteoporoza je velmi realna vec aj u mladsich...

mira0611
25. jan 2026
@anjelicek26

neverim, ze mas v okoli ludi, co dali 20k za zuby a stale ziadne nemaju, to je riadne pritiahnute za vlasy... na otocku do Turecka a za 7k mas usmev ako holywoodska herecka... prestan sa vyhovarat...

@anjelicek26 prepac anjelicek, ale ten implantat nemusi kazdemu sediet a je vela ludi, komu sa to zapali, telo implantat moze odmietnut a peniaze ti nik nevrati.

Ex-manzel ma kolegu s implantatmi, velmi pekne, ako keby to boli jeho zuby, stali ho 30.000euro v Dun. luznej si ich dal robit.

Moj kolega si dal spravit za 1500euro jeden jediny, rok sa trapil s implantatom teraz mu to uz vybrali a robia mu taku, ze susedne 2 zuby sa obrusia a na tie sa nalepi tento stredny chybajuci zub. Uz na ten zub minul 2000euro a zub stale nema, momentane caka na tu nahradu.

Kazdy pripad je iny.

janka1011
25. jan 2026

@anonym_autor no tak za prvé - o zuby neprídeš kvôli antibiotikám, ale kvôli tvojej zlej alebo žiadnej hygiene a za druhé - preboha, žiadny zubár od teba nezoberie 20 000 aby ťa nechal bez zubov. Nešír tu bludy.