Zuby ako prekážka vo vzťahu
Stále častejšie a častejšie ked vidím inzerát na zoznámenie, tak ženy i muži majú ako jednu zo základných požiadaviek partnera so zubami. Naozaj je to tak doležité? Teraz nemyslím niekoho, komu smrdí z úst, v životě neviděl zubnú kefku a pastu, slovo zubár nepozná, ale keď má niekto zničené zuby z antibiotík, alebo sa mu niečo so zubami stalo, aj ked sa staral, má klapačky v mladom veku, tak ho takto odsúdim? Niekto sa moze starať ako chce, aj tak sa mu kazia, niekto si nečistí ako je rok dlhý a má ich zdravé, ale to už je na inú tému. Ako to máte vy? Jedná sa o normálneho čistotného člověka s kvalitným vzdělaním, hodnotami, ale jednoducho má klapačky vo veku 30 rokov. Implantáty nechce.
@anonym_autor mne by klapacky nevadili, ked niekto mal oxaj problem a museli zuby von, co mne vadi je napr to - raz som sa stretla s chalanom z netu, zlaty, dobre sme si predtym rozumeli, mily, no mal zhnile zuby, uplne hnede predne hore mu jeden chybal, dole tiez. Proste strasne. Na fotkach sa nikde neusmieval, ale tie zuby, mna to tak odradilo,ze dalsie rande uz nebolo.
Mne by nevadilo, keby mal muz protezu.. proste z nejakeho dovodu to bolo nutne, ok, lepsie proteza akoby mal chodit bezzuby
Píšeš totálne odveci, ale ok. Ty si vlastne chceš odobriť že to nie je ok lebo tie zuby nemáš ty a čuduješ sa, že potenciálny nápadník chce babu ktorá má zuby, však.
Inak, odkedy antibiotiká ničia zuby?
@bomba36 Odkedy vynašli tetracyklín, napr.
@anonym_autor nechcela by som bezubeho muža
@ika11123 Ale raz pravdepodobne budeš mať a bezzubá ostaneš aj ty. Aké ste tu všetky fajnovky hrajúce sa na hollywoodske hviezdy.
@tiezjedna takže dostavba kosti tu (to by som musela mat), zuby Turecko a prípadné komplikácie kde?
@anonym_autor ahoj,nedavaj na tieto rady na forach.ak ti chybaju niekde zuby kost zacina ustupovat.preto zrejme potrebujes dorabku kosti.tam tiez nie je iste ze sa ujme.nerobi sa to za tyzden.v tvojom pripade ziadne Turecko.ono aj zubari na sk co robia implantatny neradi robia alebo miesaju sa do roboty inemu zubarovi na implantaty.takze ako ti tu niekto uz radil,daj aspon dvoch troch zubarov.kazdy nech povie nazor.to ta vyjde do cca 100e posudenie.a na zaklade relevantnych info sa potom rozhoduj ako dalej. To ze niekomu spravili dobre zuby v turecku,tak ma stastie. Ale tvoj pripad je tazsi.tam sa podla mna ani neda urobit jeden na skusku.ked dorobis kost musia do nej nieco osadid a musi ta kost byt pouzivana.nie som odbornik ale riesili sme to v rodine.
Ano zuby su velmi dolezite. Je jedno ci vlastne alebo dorobene. Ale ziadne diery, kazy a zlte alebo hnede zuby. Za mma je to vizitka o socialnom statuse.
@inaemre ale jemne žltá farba zubov je prirodzená. Ci musia všetci bielit?
Ja keď som spoznala môjho muža hovorím si aké má pekné zuby rovné. Po čase som zistila že hore má mostík (dole ho dáva iba zubár) lebo keď hral hokej prišiel o zuby postupne. Má ho iba hore dole má svoje a vždy lepšie tie horné ako diery
@anonym_autor to by boli litánie, keby mám písať svoj príbeh. V skratke kvôli chorobe, mám totálne zničené zuby, napriek tomu som si našla partnera (nikdy som nemala núdzu, aj keď úžasný úsmev nikdy), vlastne už dáky rok manžela. Teraz riešim trhanie, v pláne sú implantáty, aj keď možno sa rozhodnem len pre klasickú náhradu. A tie čo píšu, že isto implantáty, tak to zrejme nebude tie, čo by len tak zrazu mala dať dajme tomu 20 000€ hneď na zuby. Sú proste rôzne životné situácie a proste to nejde. Vieme že sme niektorý radi, že z našich výplat využijeme normálne, aj keď čakáme kedy už cinkne druhá. Mám 35 a v okolí je veľa mladých, čo tiež riešia len vyberatelnú zubnú náhradu (bavíme sa o veku 35-45 rokov). Môj názor je, ak čisto rieši len vizuálnu stranu (kde patria aj zuby) nestál by mi ani za povšimnutie. Nik nie je dokonalý, aj keď sa tak tvári. Radšej budem mať zubnú náhradu, ako pokrivený charater a väčšinou ich to tiež čaká, potom sa uvidí či budú dávať toľké peniaze za zuby. Ono sa to vždy ľahko povie, keď nie su v koži druhých. Je jedno kôli, čomu ti tak dopadli zuby. Daj dokopy, tak aby si ty bola spokojná. A v láske ti prajem veľa úspechov, nech nájdeš toho svojho vysnívaného ❤️
@bomba36 no čuduješ sa. Trochu je mi divné, že niekto tak baziruje na tom, to si ludia na prvom rande počítajú zuby? Zanedbaný chrup, vypadané zuby, ano to je iné, ale pokial za to mozu lieky, choroby, úraz. A antibiotika - prečitaj niečo o tetracyklinoch, napríklad.
@anonym_autor hmmmmm, to muselo byť dávno, keď sa užíval Tetracyklin asi. Ako dieťa som aj ja mala časté angíny a antibiotiká som užívala tiež, ale mám svoje zuby, chýba mi len 4 dole v pravo. Mám aj plomby, ale nie v každom zube. Mala by si zájsť na zubnú kliniku, doba je už taká, že by ti určite vedeli nejaké zúbky urobiť, pripevniť, neverím, že by stáli az 20 000 €. Koľko ľudí je alergikov a zuby maju opravené.
@ika11123 Ale raz pravdepodobne budeš mať a bezzubá ostaneš aj ty. Aké ste tu všetky fajnovky hrajúce sa na hollywoodske hviezdy.
@anonym_bcb4ba áno ale urobím všetko preto aby som ich mala klapačka nieje až taká drahá ... Ja nie som vobec fajnová ale proste toto nie aj keď viem že zuby sú drahé postupne sa to dá opraviť keď človek naozaj chce .
@anonym_autor no tak za prvé - o zuby neprídeš kvôli antibiotikám, ale kvôli tvojej zlej alebo žiadnej hygiene a za druhé - preboha, žiadny zubár od teba nezoberie 20 000 aby ťa nechal bez zubov. Nešír tu bludy.
@janka1011 ak by sa kazili živý lék kvoli hygiene, tak mám najlepsie zuby na celom svete, niekto.mlte cistit a chodit na dentálnu hygienu kolko chce a prd z toho a poznsm.pripad, že 18000 eur v lufte, Lebo implantát telo neprijalo. Pred tym sa aj podpisuje suhlas, že Ides s tým do toho rizika, ty blud.
@anonym_autor mám kolegyňu, ktorá je veľká kočka, vysoká, štíhla mohla by robiť modelku. Ale zuby má krivé a zničené. Vôbec to nikomu nevadí. Partnera človek hodnotí ako celok amozog si skladá sám tie veci, ktiré sa mu páčia a nepáčia na druhom. Niekto sa na to zamerá a kvôli zubom alebo inej vaše dá druhému kopačky. Poznal som muža, ktorý mal vždy krásne partnerky ale na každej našiel nejakú nedokonalosť a neprekonateľné mu vadila. Až tak že kvôli tomu zlyhávali v posteli. Keď som sa ho pýtal, čo mu tak vadí taká blbosť tak vravel, že on nepotrebuje dokonalosť, ale aby dotyčná mala správny tvar zadku. Deuhá mala jazvičku prínosu z detstva. Inak podľa mna ju robila peknou a zaujímavou. On sa zameral len na tú jazvičku, alebo u druhej, že bola od neho o centimeter vyššia, u ďalšej, že mala zlý tvar lýtok. A ostal slobodný. Perfekcionalista. Ľudia sa teraz zoznamujú na sociálnych sieťach s píšu tam požiadavky ako keby kupovali auto alebo koňa. Neviem si predstaviť pred 40 rokmi, aby niekto hľadal takto partnera. Boli aj vtedy inzeráty, kde sa písalo aby nefajčil a bol bez záväzkov a to bolo asi tak všetko. Všetko ostatné sa zisťovalo na mieste. A robili sa kompromisy. Teraz človeka odmietnu, ešte ani nevideli jeho kvality a zamerajú sa napríklad na zuby a koniec.
Keď sa berú ľudia s anputáciami a handikáovaní, prečo by mali byť protézy prekážka.
Zuby sú v normálnej spoločnosti základ. Ak s tým nie si stotožnená tak si hľadajú muža v pralese.
My ideme vo stvrtok buduci na kliniku,konecne sa muz rozhodol riesit zuby,chce vsetky von v uplnej narkoze a vyklapacky aj hore aj dole.Prievan v usiach,zuby,cela polka hlavy mu ide rozhodit a mava to velmi casto.Tak konecne aspon takto,inac sa boji zubarov,ked mu sekala drasticka zubarka zuby bez umrtvovacky,dlatom.
@anonym_autor
AI téma,zase?
Ono, mnohí, čo sú finančne za vodou alebo majú od prírody minimum problémov so zubami, asi nepochopia bežného rodiča, ktorý tisíce eur radšej vrazí do života svojej rodiny než do vlastnej huby, doslova.
Môže byť muž/žena aj neviem ako sexi ,ale ak raz otvorí štrbavú chrápu tak má u mňa smolu.
A je mi úplne jedno ako k tomu prišiel/la
Aj keď len obyčajná najlacnejšia žaba bude vždy lepšia ako chodiť štrbavý/á alebo zo zhnytými zubami.
Ono, mnohí, čo sú finančne za vodou alebo majú od prírody minimum problémov so zubami, asi nepochopia bežného rodiča, ktorý tisíce eur radšej vrazí do života svojej rodiny než do vlastnej huby, doslova.
@valria presne tak, ako tu už zaznelo, že radšej íst do rizika a skúsit to, než byt potom opustená s mačkami a vyčítat si. Ešte sa mi tie peniaze možu zíst, ale už nebudú. Momentálne mám klapačky, bez zubov by som byt nedokázala, len neviem, ci sa to v inzerátoch berie tak, že zuby musia byt vlastné, alebo moze byt aj náhrada.
@bomba36 nie som bezzubá, bezzubý je ten, čo nemá žiadne zuby, ja mám svojich zubov ešte dost, takže na to odkázaná fakt ešte nie som.
@anonym_autor mrzi ma ze mas takyto problem so zubami, duplom ked to nie je tvojim pricinenim.. faktom vsak je ze kazdy pozera na zuby toho druheho a je jedno ci su pokazene vlastnym pricinenim alebo nie.. ako tu bolo spominane, pre vacsinu ludi je to znamka socialneho statusu, vzdelania a urovni hygieny, aj ked to napriklad takto v tvojom pripade nie je ale vacsina ludi to takto ocakava a vacsinou sa ani nemyli.. na druhej strane, sama hovoris ze mas “klapacky” a teda na prvy pohlad nie je viditelny problem so zubami, co je zase sama o sebe znamka toho ze sa s tym snazis nieco robit a vela ludi tvoju situaciu pochopi a nebude sa na teba pozerat cez prsty.. faktom vsak stale zostava ze zuby su v spolocnosti velmi dolezite a bez toho aby si s tym nieco robila sa lepsie citit nebudes
prvý bol v 15, to som mala výstavne zuby, že sama zubarka povedala, že by som mohla z fleku účinkovat v reklame na zubnu pastu. /// a po 15-tich rokoch zašlapal tetracyklin a ozvala sa genetika?
No chápem tvoj strach a obavy, no ak sa neprekonáš, nikdy nezistíš, či to môže byť lepšie. Ak si si tu chcela potvrdiť, že mať to, čo máš ty, je ok - tak pre niekoho áno, pre niekoho nie. Si mladá baba. Rozhodnutie je na tebe a výhovorky ti nijako nepomôžu.
prvý bol v 15, to som mala výstavne zuby, že sama zubarka povedala, že by som mohla z fleku účinkovat v reklame na zubnu pastu. /// a po 15-tich rokoch zašlapal tetracyklin a ozvala sa genetika?
No chápem tvoj strach a obavy, no ak sa neprekonáš, nikdy nezistíš, či to môže byť lepšie. Ak si si tu chcela potvrdiť, že mať to, čo máš ty, je ok - tak pre niekoho áno, pre niekoho nie. Si mladá baba. Rozhodnutie je na tebe a výhovorky ti nijako nepomôžu.
@anonym_3fd6c3 no medzi 16 - 24 rokmi som si prežila galeje s osmickami, či to ma suvislost? Neviem. Potom zubar, co nepoužíval rengen, takže ordinoval naslepo, že asi tak to bude, padajuce korunky, cysty v zuboch, jeden zubar radil trhat a další nie, potom si vyber.
@anonym_autor
Ahoj, zuby su dôležité a dost podstatne. Základom su zdravé zuby.
Partner napr nema predný zub ale z dôvodu ze si ho vybil na futbale a implantát sa mu neprijal... žiaľ je to boj na dlhý čas a tak zub nema, smola že práve predný. Hanbi sa za to ale momentalne s tym nic neurobí...
Mne osobne to nevadí, a čo si myslia ostatný je mi jedno.
Niekedy proste nastane situácia ktorú nevieš vyriešiť hneď.
Je rozdiel ak niekto zuby mal a z dôvodu dlhorocneho zanedbania starostlivosti, o ne prisiel, to by som neakceptovala.
@anonym_autor a ty potrebuješ tie zuby len kvôli iným? Kvôli rande, inzerátu?
Ved ak si s nimi ok a neobmedzujú ťa, tak to nerieš, jedine ak ty sama cítiš, ze to tak nieje.
Zároveň sa vsak nemôžeš ani čudovať, ak niekomu prekážajú. Je to každého slobodná voľba ako to celé vníma.
Určite sa nájdu aj takí, co im to neprekáža 🙂
@valria presne tak, ako tu už zaznelo, že radšej íst do rizika a skúsit to, než byt potom opustená s mačkami a vyčítat si. Ešte sa mi tie peniaze možu zíst, ale už nebudú. Momentálne mám klapačky, bez zubov by som byt nedokázala, len neviem, ci sa to v inzerátoch berie tak, že zuby musia byt vlastné, alebo moze byt aj náhrada.
@anonym_autor neriskovala by som to stymi implantatmi,je to predsa drahé.Su teraz aj také materialy čo sa akoby tie zuby pricucnu na ďasná.Momentalne ma nenapadme nazov tych zubov.Kamoška ich má ,robili jej ich v Považskej Bystrici
Píšeš totálne odveci, ale ok. Ty si vlastne chceš odobriť že to nie je ok lebo tie zuby nemáš ty a čuduješ sa, že potenciálny nápadník chce babu ktorá má zuby, však.
Inak, odkedy antibiotiká ničia zuby?
@bomba36 ano, Atb nicia zuby. Synovec mal cierne mliecne a sama zubarka povedala, ze v danom obdobi bral atb.

@anonym_autor nechcela by som bezubeho muža