Aké je to mať pobožného manžela?

26. mar 2024

Ahojte žienky taká otázka ,aké je to mat pobožného manžela ? Myslím pobožného ktorý odmieta sex lebo nie sme svoji ,ktorý je ale dobrý muž a bude zrejme aj otec a baví ma s ním randiť ale po roku chodenia do kina by som sa rada aj intímne zblížila ,mám 30 .

domkakvet
26. mar 2024

Bavi ta s nim randit, nejako mi celkove nejde z textu to, ze by si ho aj milovala.

deti95060810
26. mar 2024

mne by asi troška blinkala kontrolka že či nie je inak orientovaný... nechcem sa nikoho dotknúť ak také niečo má vo vzťahu.

vikisisi
26. mar 2024

A on ma koľko rokov ? On ešte v živote nemal sex ?

vkatush
26. mar 2024

Mám kamošku, obaja silní veriaci. Rok spolu chodili a po roku svadba, spoločné bývanie a aj ten sex.

Záleží, či ten tvoj chce chodiť na kávy ďalšie 3 roky. Lebo to by som nedala. Minimálne spoločné bývanie, nech viete, či vám to v tom bude klapať. A potom snáď aj v tom intímnom.

h2
26. mar 2024

Neviem, aké to je, mať pobožného manžela, ale ty by si sa asi mala skôr pýtať, aké to je, mať asexuálneho/frigidného manžela.

riyadh
26. mar 2024

Urcite by som "nekupovala" macku vo vreci..pre mna je aj sex dolezity vo vztahu. A neverim, ze si aspon Sam sebe nerobi dobre, je to proti prirode, aspon u muzov, nevyprazdnit aspon raz tyzdenne semenniky

ada12345
26. mar 2024

Ked su dvaja skutocne pobozni, tak maju vacsinou po roku chodenia svadbu. Necakaju a nerandia roky. Ak sa on nema k cinu a chce randit dalsich x rokov, tak tam moze byt iny problem ako poboznost.

loliki
26. mar 2024

Tak sa musíš porozprávať s ním aj na takéto témy. Prečo sa jeho nespýtaš na všetko, čo ťa zaujíma. Plánujete vôbec svadbu alebo zásnuby? Koľko detí by chcel mať? Ako ťa berie jeho rodina?

autor
26. mar 2024

@vikisisi keď som sa opýtala povedal že ako nastlety ale teraz má 33

any_soj
26. mar 2024

Mala som skoro 29 a manžel o dva roky viac keď sme sa vzali. Chodili sme spolu rok a pol. Pre oboch nás bola svadobná noc prvý sex. Vlastne ani nie svadobná, lebo tú som pregrcala od 2hej z migrény. Poviem ti, že takú istotu toho, že som milovaná (že sa dokáže aj obetovat za mňa a náš vzťah) a prijatá a chcená - istotu, akú som mala ja, keď ma prvýkrát vtedy videl vyzlecenejsiu než krátky rukáv a krátka sukňa, by som dopriala ozaj každej žene. A to som vtedy kvôli liečbe mala 20 kíl viac než na začiatku chodenia. Ani len milimeter som sa nebála, že či sa mu budem páčiť, ani mi nenapadlo sa nad tým zamyslieť (len potom spätne mi to došlo, keď som rozmýšľala o tých dňoch a spomenula som si na "tenkrát poprvé" čo som ako pubertacka čítala :D Že proste hádam každá tam riešila, či je dosť dobrá alebo dosť pekná..) - mala som absolútnu istotu toho, že chce mňa, vybral si mňa a daroval sa mi, dobrom aj zlom, navždy. Vyzlecenejsiu ma predtým nevidel, lebo sme sa rozhodli neísť sa spolu ani kúpať pred svadbou, lebo sme obaja vedeli, že chceme sex až po svadbe, že je to svadobný dar pre nášho manželského partnera, a že vzhľadom na chémiu, čo bola medzi nami, by sme to neustáli, ak by sme sa videli v plavkách :D
Pre nás je to obrovská vzácnosť a veľký vzájomný dar. Nebola by som s mužom, ktorý by nevedel oceniť to, že sa chcem darovať len svojmu manželovi, že moje telo bude raz svadobný dar. Ak by to bral len ako príťaž, alebo niečo, čo len toleruje, vybrala by som si iného. Pre neho je to tiež dôležité, aby jeho žena vedela oceniť dar, ktorý jej toľké roky zachoval. Takže - ak to ten tvoj vníma kus podobne, tak tá musí ozaj veľmi milovať, ak je s tebou napriek tomu, že ty veľkosť tohto jeho daru pre jeho budúcu manželku (ktorou možno raz budeš ty) zatiaľ oceniť nevieš.
Ak napríklad máš jasno v tom, že s niekým bez sexu pred svadbou do manželstva nepôjdeš - tak mu to rovno povedz, nech spolu nestrácate čas.
Ak máš nejaké otázky, kľudne 🙂

any_soj
26. mar 2024

@riyadh proti prírode 🙈 príroda to zariadila, volá sa to polúcia, muž isto nevybuchne, ak nemasturbuje ;)

michaela329
26. mar 2024

Ak pobozny chlap po roku nie je minimálne zasnúbený - blikala by mi kontrolka ako na houseparty. Pobozne pary, ktoré poznam, sa brali veľmi skoro. Niektoré su už aj rozvedene...

lakebabe
26. mar 2024

Nešla by som do toho poznám také páry asi dva ale začali spolu chodiť v 18 a svadby mali veľmi skoro.
V 30 tke je to cudne hlavne keď ste není ani zasnubeni

dzejny656
26. mar 2024

Ja osobne si toto predstaviť neviem, ale vidíš aj tu v diskusii, že sú aj také ženy pre ktoré by to bolo ok. Pre mna bolo dôležité mať s partnerom rovnaké nastavenie a rovnaký pohľad na sexualitu vo vzťahu.

plamienka555
26. mar 2024

A ako si na tom s jeho vierou? Pretože po svadbe sa jeho viera stane súčasťou tvojho života.
Možno je na to skoro, ale rozprávali ste sa o počte detí?
Je pre teba dôležité, aby si tvoje budúce deti vybrali vieru sami? Lebo ak áno, on ju im už vybral.
Ďalšia podstatná vec, ak si nepokrstená a neplánuješ to meniť, s tebou nikdy nedosiahne sviatosť manželstva. Je s tým ok?
Sex je fajn, ale niekedy na šťastný a naplnený manželský vzťah nestačí. Porozprávajte sa.

tiezjedna
26. mar 2024

...môžete spolu ešte x rokov randiť a keď sa vezmete, zistíš, že sexuálny život stojí za houby. Možno nie. Ale chceš to riskovať? Pretože s malým šašom sa fakt nedá zahrať veľké divadlo a niekedy sú tieto pobožné zásterky len o tom... 😉

sissy27
26. mar 2024

@any_soj to je mile, ale vy ste obaja nastaveni rovnako. Takze ak si to otocime - bola by si s muzom, ktory od teba vyzaduje sex pred svadbou? Asi nie… rovnako tak by asi nemala ona zostavat s muzom, ktory jej odopiera sex pred svadbou.

Autorka: nemat sex pred svadbou bude vas najmensi problem. Viera obnasa omnoho viac obmedzeni (z pohladu ateistu) a je to podla mna tak dolezity aspekt zivota, ze by ste mali byt na jednej vlne. A ked po svadbe zistis, ze ten sex s nim stoji za uplne 💩 tak to budes riesit ako? Rozvod? Milenec? Sexualna frustracia do konca zivota?

daniela2202
26. mar 2024

Šak už vydrž do svatby...potom to roztočí a naplieska ti detí ..aspoň 5 ...😂😁😂😁

any_soj
26. mar 2024

@sissy27 veď preto píšem, že si treba na rovinu povedať veci a nestracat spolu čas, ak je to pre ňu neprijateľné 🙂

A inak - som presvedčená, že sex a človekom, ktorý ma miluje a ktorého milujem ja, nemôže stáť za hovno. Je to oveľa viac než len techniky. Ale hovorím o skutočnej láske. Tej, čo hľadá dobro druhého a je schopná preň robiť aj ťažké veci.

janickacrazy
26. mar 2024

No v jeho veku je to minimálne zvláštne, pre mňa určite skôr podozrivé. Neverím, že je preňho sex dôležitý, skôr asi nie, lebo by to nevydržal. Takže ak ani pre teba nie je sex na prvom mieste vo vzťahu, tak možno vám to fungovať bude. Plánujete svadbu v blízkom čase? Ja osobne by som to asi nedala. Ale každý sme iný.

stephania0987
26. mar 2024

Neviem si to predstaviť, celkovo takýto vzťah, ale nie v zmysle že by som nevydržala dlho bez sexu ale skôr co ďalej by pokračovalo vo vzťahu, zákaz antikoncepcie? Deti ako smetí? Svadba do roka kvôli sexu? Mne to príde choré, ak sa dvaja ľudia ľúbia a vážia čo je zle na spoločnom sexe?
Takýto človek môže byť zlatíčko, dokonalý partner, otec, ale aj manipulátor ktorý ti v konečnom dôsledku zničí život.

maja22
26. mar 2024

Ak spolu rok chodite len do kina, je to malo. Co vsetko o sebe viete? Ake su vase rozhovory? Idete len po povrchu, alebo aj do hlbky? Ako sa prejavuje jeho viera okrem toho, ze dodrzuje 6. prikazanie? Dodrzuje aj tie ostatne? Ak ano, je to ok, ak nie, blikla by mi kontrolka. Ako si predstavujete spolocny zivot? Ako budete travit cas, vychovavat deti? Co urobite, ak by sa vam deticky nedarilo pocat a opacne, co budete robit, ak naplnite planovany pocet deti? Lebo toto su dolezite otazky, kde sa mozu vase nazory diametralne lisit. Je v poriadku zit s veriacim clovekom, ak si taketo veci vydiskutujete este pred svadbou a viete, do coho idete a ako to budete riesit. Ak sa uz teraz v dolezitych otazkach nezhodnete, po svadbe sa to este viac zvyrazni.

maja22
26. mar 2024

@stephania0987 chore to nie je, veriaci clovek vie, preco to robi.

viestta
26. mar 2024

Vo vasom vztahu bude sex len jeden z problemov. Co tak vychova deti k viere? Co tak praktikovanie viery? Toto mas vyriesene? A ak vam to nebude klapat co bude? Budes s nim v manzelstve aj ked budes nastastna?

any_soj
26. mar 2024

@janickacrazy no ja ti napríklad poviem, že pre môjho manžela je sex dôležitý. Veľmi dôležitý 🙂 (píšeš, že neveríš, že pre muža, ktorý chce sex až po svadbe, je sex dôležitý.)
O tom čo bolo u nás pred svadbou som písala vyssie. Teraz, po 9 rokoch od svadby, ešte stále žasne keď ma vidí napríklad v nových šatách (a to nemusia byť nijako extra sexi, normálne šaty). Žasne a je vzrušený. Ale - zároveň sa vie aj ovládať a v čase, kedy sme sa spoločne rozhodli, že sex nechceme mať (lebo napríklad je práve ovulácia a ďalšie dieťa už neplánujeme) - mi dokáže lásku, nežnosť a blízkosť vyjadriť úplne nezištným spôsobom - to, čo v toľkých vzťahoch ľuďom chýba. Sex dokáže (takmer) každý má žel, partner. Ale koľkí dokážu ženu pohladiť, pobozkať, pritulit aj bez toho, aby za tým očakávali sex...?

any_soj
26. mar 2024

@maja22 presne ako píšeš 🙂 samozrejme, rok chodenia do kina je pridlho. Bolo by fajn sa ozaj intímne zblížiť - na duševnej úrovni, mať zodpovedané otázky ktoré píšeš a mnohé ďalšie. Potom by to nebola nuda, ale vášeň zo vzájomného spoznávania 🙂

sissy27
26. mar 2024

@any_soj nechcem byt zla, ale mala si jedineho partnera v zivote… aj ja som si o tom prvom myslela, ze je uzasny milenec - kym som nezazila naozaj uzasneho milenca 😉 proste nemas s cim porovnat, nevies, ze to moze byt aj lepsie.
Ale zbytocne sa budeme my dve o tom bavit - ja nie som veriaca, pre mna je to sex, nie dar manzelovi a suznenie dusi a neviemcovsetko. A ani jedna z nas nema tu spravnu pravdu, pretoze spravne je to, co vyhovuje vsetkym zucastnenym. Vy ste to chceli po svojom a dosiahli ste to, co je uplne skvele, ja som so svojim sexualnym zivotom tiez spokojna lebo je taky, ako ho chcem mat a tiez je to skvele. Ale autorka ocividne sexualny zivot s tymto partnerom naplneny nema a pravdepodobne ani mat nebude a to uz take skvele nie je…

maja22
26. mar 2024

@sissy27 preto je dolezita najprv harmonia dusi. Ak zistime, ze pozerame na veci rovnako, vyznavame rovnake hodnoty, potom mozeme posunut vztah dalej. Zakladatelka temy si musi ujasnit ovela viac zalezitosti, nejde iba o pokrytie jej sexualnej tuzby.

minka201
26. mar 2024

Predpokladám, že ty veriaca nie si. Aké je to mať pobožného manžela, najlepšie zistíš, keď sa s ním do hĺbky porozprávaš o jeho viere, jeho presvedčení, o veciach, ktoré sú pre neho dôležité. Veriaci človek vníma vzťah a sviatosť manželstva úplne inak, ako neveriaci. To, že ty by si už chcela sex a on ešte nie, je ten menší problém. Väčšie problémy budú, ak sa nezhodnete v preferovaných metódach plánovania rodičovstva, počte detí, v ich výchove/nevýchove vo viere, v riešení manželskej krízy...

nevenka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz