Manžel sa hanbí za to, že si ma vzal

20. jún 2021

Máme pekný vzťah,som šťastná a v podstate mi nič nechýba.Ale,trápi ma vec,že manžel ani rok po svadbe o tom nepovedal svojej rodine.Vraj by si mysleli,že idem po jeho majetku,celkovo oni nemajú extra vrelý vzťah.Ja som druhá manželka,mám aj nevlastného syna,s ktorým veľmi dobre vychádzam.Chlapcova mama sa bude teraz vydávať a on sa otca spýtal,kedy aj mi dvaja budeme mať svadbu.A muž zahlásil,že načo,prečo by si ma mal brať.Začula som ich rozhovor náhodou.Veľmi mato zamrzeli

autor
20. jún 2021

o.Respektovala som dlho,ze rodine to nepovedal,na druhej strane sa citim ako nejaka chudera alebo zlatokopka,akoby sa hanbil alebo co.Jeho prva zena je vysokoskolsky vzdelana,vzdy upravena,celkovo je na vysokej urovni,so svokrovcami sa casto navstevuju aj s jej rodicmi.Mojich rodicov nepoznaju za tych x rokov co sme spolu.Aj kaslat na to,skôr ma zabolelo ako to povedal synovi,takym tónom,preboha prečo si brať mňa.Ako by ste reagovali?

malinka158
21. jún 2021

Skor ty by si sa mala hanbit za takeho blbca, za ktoreho si sa vydala

autor
21. jún 2021

@malinka158 nehanbim,ale prehodnotilo to behom piatich minut postoj k nemu.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andreatytler
21. jún 2021

To je velmi neprijemne... jemne povedane. No ono mna napadla presne taka ista otazka ako povedal tvoj muz synovi. Naco si ta zobrat za zenu?
v Podstate povedal synovi, ze nevidi ziadny dovod na tom, aby si ta zobal za zenu a podla mna je to jedninny dovod preco ta taji... on to tak aj citi... neni ziadny dovod na svadbu...ale potom nechapem preco si ta v skutocnosti zobral. Trvala si na svadbe?

Ja si neviem predstavit zit takyto dvojity zivot. Ak nemam s rodinou dobre vztahy, tak sa s nimi nestretavam, ak mam ako tak dobre vtahy, ze sa stale stretavam, tak by som im nedokazala klamat. Je to falos.

miadi
21. jún 2021

Povedz mu ze si ich pocula. Ze Ta to velmi zabolelo. A ze cela Ta situacia utajeneho manzelstva ta niči. Ze je uplne fuk co si budu o tom mysliet jeho pribuzni. Nech si kludne za zlatokopku. Ak Ta mà rad nebude Ta dlhsie takto ponižovat, mohol by byt stastny ze mas s jeho synom pekny vztah ze by chcel aby ste sa “ zobrali”.

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cacianka
21. jún 2021

Pockaj par hodin, par dni aby si bola kludnejsia a potom rozhovor 👀 do👀 za prazdnym stolom

stary_ujco
21. jún 2021

Z toho mi vyplyva, ze nenosite ani obrucky. Ze nebude ziadne spolocne dieťa. Ze ta ani neoslovuje, ze si jeho žena a ani nikomu dalsiemu ako manzelku nepredstavuje.
Kto z vas vlastne tu svadbu chcel?

majka35
21. jún 2021

Tak vzali ste sa, či nie? Muž sa hwnbí, že si ťa vzal, v texte píšeš, že načo by si ťa vzal...

malva123
21. jún 2021

Tvoj manzel nema problem s tebou...ale so sebou..nevie sa presadit,povedat v rodine svoje. Horsie je ze to uz preniesol sj na syna..a ten je maly,coho sa "boji" u neho? Pred rodicmi..chapem..alebo inak viem preco....zial ty mu s rym nepomozes..to on musi najst v sebe silu...a ver tebe ublizit nechcel...ma blok....ten musi poriesit..

malva123
21. jún 2021

@majka35 citaj este raz a pozorne

majka35
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simoncik
21. jún 2021

@malinka158 myslim ze by bolo dobe vydiskutovat si to s nim. Povedat mu priamo ze si ich pocula a ze ci sa hanby za teba.

majka35
21. jún 2021

@malva123 žiaľ, čítam, asi mi to dnes hlava neberie...

malva123
21. jún 2021

@majka35 myslim ze jej chlap je z "lepsej" vrtstvy...a BOJI sa im priznat ze sa on rozvedeny ozenil s inou..a samozrejme to podava tak ze ju ranil...ja ho chapem preco to taji..ale raz bude musiet nabrat odvahu a povedat pravdu..inak strati aj ju..

aknaj
21. jún 2021

@majka35 zosobášili sa, asi "tajne", takže nikto nevie, že sú manželia, ani ten syn

ivkazba
21. jún 2021

Takže tvoj muž sa nikomu nepriznal, že ste sa vzali. Synovi povie na otázku kedy sa zoberiete, že na čo by si ťa bral. Ale inak máte pekný vzťah a nič vám nechýba. No chýba, tebe rozum a jemu úcta voči tebe. Prečo by som si brala chlapa, ktorý o mne nechce povedať rodine? To je aká úcta voči žene? Teraz si zaskočená tým, čo muž povedal svojmu synovi. Ale veď to bolo jasné už dávno a dlho. Tým, že rodičia sa nepoznajú, že jeho rodičia neboli oboznámení o svadbe atd. Nuž, mala si pred svadbou chcieť zoznámiť rodičov, chcieť jeho rodičov na svadbe atd. Ach ženy, beriete si tupcov, ktorí si vás nevážia a ešte si namýšľate, že máte v poriadku vzťah (toto teda ani náhodou nie je v poriadku vzťah).

dievcacitajucelist
21. jún 2021

To myslíš vážne????! Alebo len vymyslená téma a teraz sa rehniš pri čítaní odpovedí??? To mi znie skôr ako nejaká telenovela 🙉🙊

evabb35
21. jún 2021

Neriešila by som to. Bola som na toľkých okázalých svadbách, zoznámili sme sa tam rodinní príslušníci rodín všetci navzájom a nakoniec tie manželstvá skončili po tichučky rozvodom a to strašne škaredým - buď po dosť krátkom čase si už nevedeli prísť na meno alebo v čase, keď už mali deti, ktoré nastupovali do školy, či na SŠ, tie deti to dosť poznačilo, odmietali sa stretávať s rodičmi...Tak to teda bol strašný trapas. Strašný.

sense
21. jún 2021

Keby som to začula tak by som vošla medzi nich a povedala ale ved my sme sa už zobrali a ukázala obrucku...

janickacrazy
21. jún 2021

No počkaj a tvoja časť rodiny na svadbe bola? Tvoje kamarátky? Ak áno, tak neviem ako dlho sa to utaji, veď ľudia sa poznajú, niekto niečo povie a je to vonku. Alebo bola tajná svadba a ty si s tým súhlasila?

evabb35
21. jún 2021

Samozrejme, druhé manželstvá už boli uzatvorené vo veľkej tajnosti.

katkamatka7
21. jún 2021

Mrzí ma, že sa Ťa to dotklo.
Na druhú stranu, Tvoj muž sa rozprával so svojím synom, pozná ho. V prvom manželstve si asi dieťa nezažilo pekný vzor toho, ako sa ku sebe chovali rodičia. Úmerne veku dieťaťa a jeho vnímaniu sa Tvoj muž rozhodol pre stručnú odpoveď. Význam odpovede pre jeho syna je, že Ťa miluje a načo by si Ťa bral? Vyhol sa sklamaniu dieťaťa z toho, že neuvidí vašu svadbu a neklamal, keďže si Ťa nevezme, ak už ste sa vzali. Myslím, že tu hrá rolu vek dieťaťa a jeho chápanie.

evabb35
21. jún 2021

Ako zlatokopky či zlatokopi sa cítia skôr tí, ktorým manželstvo skrachovalo. Lebo mnohí rodičia, svokrovci boli prinajmenšom zhrození zo spôsobu delenia majetku pri rozvode. Tam boli veľmi škaredé hádky ohľadne rozdelenia majetku a mnohí bývalí svokrovci nevedia prísť na meno bývalým zaťom a nevestám...

evabb35
21. jún 2021

V máloktorých rodinách vedia rodinní príslušníci rozvedených manželov predýchať, že došlo k rozvratu manželstva a rozdeleniu majetku. Aj keď deťom sa v nových rodinách žije neporovnateľne lepšie, čo sa samozrejme odrazí aj na lepších študijných výsledkoch...mnohí bývalí svokrovci a bývalí švagrovci a ostatní to nedokážu ani po rokoch spracovať a len hľadajú chyby na novom životnom partnerovi...až je to také nespravodlivé...

1aduliatko1
21. jún 2021

ja by som sa ho otvorene na to spýtala, prečo mu tak povedal. že si ho počula, a ťa to zabolelo. mal super príležitosť to synovi povedať, keď sa na to pýtal ☹

petronelka47
21. jún 2021

A načo si si ho brala? Ešte k tomu potajomky, niak tomu nerozumiem 🙈

katkamatka7
21. jún 2021

Ak má syn šesť rokov, odpoveď jeho otca by bola iná v 18. Ak dieťaťu vedome rodič obaľuje pravdu do darčekov od Ježiška, je to pre fantáziu a vieru malého dieťaťa.
Ak si syn v prvom manželstve zažil hádky, obviňovanie, výčitky, počul mnoho krát pádne dôvody a mal vzor, že manželstvo nie je dobré, jeho otec tomu nastavil odpoveď. Nevedel, že počuješ.
Vzali ste sa, problém povedať to jeho rodine je jednoduchý: chce sa vyhnúť nepríjemnostiam s jeho rodinou, odsudzovaniu, nie je to hanba za Teba. Chráni Ťa, miluje Ťa.

evabb35
21. jún 2021

Asi je to údel tých v poradí druhých manželov, že už nie sú v novej rodine tak vítaní a oslavovaní s takou veľkou slávou a poctami ako tí prví, ale to automaticky neznamená, že manželia, ktorí uzavrú manželstvo po tichu a nerobia okolo toho také veľké haló, sa tak menej ľúbia. Možno je tomu naopak, že nepotrebujú ani seba ani príbuzenstvo presviedčať o ich láske rôznymi tradičnými zvyklosťami.