Ako by ste sa cítili, keby vám partner povie načo svadba?
Keby ste s priatelom cez rok a miluje vás a popri vyznaní lasky mi povie,že ale načo svadba,šak bývame spolu, a deti mozeme mat aj bez svadby??? vek 33 on ja 30
@h2 Ja viem, ja to chapem ze spolu zijete akoby ste boli manzelia, len spolocnost to tak rozdeluje na dva tabory... a ked sa ta nikto opyta ci ste manzelia, mozes sice zaklamat a povedat ze ano (a v podstate ani neklames, lebo mentalne ste manzelia) ale myslim ze ked sa to pytaju, tak maju na mysli presne to ci bola svadba a ci mate ten papier. A vysvetlovat ze: My nie sme manzelia ale spolu zijeme ako manzelia mi pride take zlozite a nemotorne. Aspon tak som to citila ja a to ma nakoplo k tomu zacat rozpravat o svadbe. Proste som nechcela byt predstavena ako "girlfriend" ked budem mat 60 rokov.
A vies co tento postoj spolocnosti je aj v krajine kde je uz roky uznavany status druh/druzka ako oficialny status takmer na urovni manzelstva.
@andreatytler Ja som nikdy nepovedala, že som jeho manželka. Ale mňa sa ani nejako ľudia nepýtajú, či sme manželia.Teba, ako vydatej, sa to ľudia pýtajú?
A myslím, že dnes je taká doba, že postoj v spoločnosti je veľmi benevolentný. Aj kvôli tomu, že je takýchto párov veľmi veľa. Mne o nejaký status manželky nejde, nemyslím si, že vydatá pani manželka je niečo viac, než slobodná.
@terezkaa22 ak sa môžem pridať k téme, mám kamošku, ktorej priateľ sa nechce zenit. Tiež tvrdí, že jemu na tom papieri nezáleží. Majú spolu už takmer 6 ročné dieťa. Aj ona rozpráva že absolútne nepotrebuje svadbu, že je to len zdrap papiera, že ona na také veci nie je.
Sme dosť veľká partia kamarátiek a postupne e sa všetky vydali, teda máme ešte pár zasnubenych a ona ostala sama s dieťaťom a s priateľom. Ku koncu tých svadieb už bolo vidno ako jej to veľmi vadí. Dokonca keď sa na nejakej rozlúčke so slobodou pripije hneď meni rétoriku a hovorí ako jej je ľúto že nemôže priateľa dokopat do svadby. Takže súhlasím s tvrdením že aj väčšina tých čo píše akom svadbu netreba tak to tvrdia len preto, lebo nemajú na výber.
@h2 Mas pravdu. Vacsinou sa ludia nepytaju na status ale stalo sa nam (taka prostoreka servirka v nesej oblubenej restike) sa pytala ze ci sme manzelia alebo iba randime a ja sokovana bez slov ze sa na take nieco pyta a muz bez okolkov zahlasil ze iba randime a pridal doraz na to "iba" akoby to bolo nieco menejcenne a vtedy sme spolu zili uz minimalne rok takze sme urcite "iba nerandili". Tiez mi zacalo vadit ked ma po par rokoch spoluzitia priatel predstavoval ako pritelku (girlfriend)... to mi evokuje dievca, s ktorym ide na rande a nie zenu s ktorou zije.
@kris_tin257 a keby ste sa nezhodli na výchove, tak čo? Ja som matka, teba do toho nič!? Však ani zobratí nie sme...
Ja som za to, že si dvaja partneri majú tieto veci vyjasniť pred plánovaním dieťaťa a nie si vyrábať "testovací materiál". Jasné, úplne na 100% sa to nedá, ale čo sa dá?
@number19 lebo nemá tu potrebu Ježiš Mária ženy co prečo lebo imjd tak dobre... Poznám XY manželských párov, ktorí majú total na hovno život a poznám páry, čo spolu žijú a funguje im to lepšie
@andreatytler si mala začať randit 😂chlapi
@linduska86 Predpokladam, ze nie si vydata?
@terezkaa22 odporúčam si spolu pozrieť film s Benom Affleckom a Jennifer Aniston. On si ju nechcel zobrať a tak sa rozišli. Je tam viac párov a dejovych linii, tak to nebude az tak podozrive.
@terezkaa22 ja budem mat 39r môj priateľ 42r on ma jedno manželstvo za sebou sme spolu od konca roka 2017 a mame spolu syna 2r. keď mu poviem ze iba preto sa vziat pre syna tak sa tvári ako hluchý
@terezkaa22 podla mna si nechava este zadne dvierka, ze co ak stretne este lepsiu...s takym by som v 30.nebola, co o mne nie je 100% presvedceny..a dieta uz vobec nie v takom.vztahu
Svadbu treba nato,aby sme nezili v hriechu!
@mysiak001 :D
@linduska86 Sme viac ako manzelia :* sme Žena a Muž a chlapci. Papier na tom nič nezmeni.
@basini ta ja som už v pekle a pichaju ma čerti do zadku, to v 21.storoci na toto ešte niekto verí nezit v hriechu? A keď sú manželia a sa podvádzaju to v hriechu nežijú hej? To je všetko ôk.
@linduska86 a ja som tam s tebou .
@lacibo aké vahanie v čom? Myslíš autorku a jej priateľa alebo koho teraz?
@miriam11 asi tak. Môj manžel tiež nie je rád stredobodom pozornosti, vždy mi to hovoril, ako sa na svadbu neteší. Nie preto, že sa boji a nechce si ma vziať ale preto že v ten deň to bude len o ňom a o mne. Ale zvládol to.
Cize buď muž ženu miluje a vezme si ju. Všetko ostatné sú len výhovorky.
@linduska86 ved to som nepisala tebe...
@lacibo neboj moj muž ti odpovie, ked bude mat cas sa tu prihlasit ;)
@linduska86 nic sa tvojho muža nepýtam, ale v pohode, nech odpovie😂🤣🤣
@lacibo no pytas sa ho lebo si ho oznacila...
Ja som chcela dieta po svadbe. Manzel chcel dieta a do svadby sa moc nehrnul. Tak mu vravim, ze mozeme skusit, ale (uprimne ani neviem, ci sa to da) deti budu mat priezvisko po mne. On o tom nechcel ani pocut, ze by mal ine pirezvisko ako deti. Tak mu vravim, ze to iste nechcem ani ja. A bola svadba. Toto bol jediny argument, co k svadbe obstal a teda boli sme spolu 5 rokov, stavali dom, takze ziadne hrnutie sa, ci tlacenie do svadby do svadby z mojej strany.

@paradise34 a co ked ma 33? Hadam po roku, ked su este ruzove okuliare, tak nebude slubovat. Ja som vzdy za priamost. Kolko zien sa tu nechalo zbuchnut po par mesacnej kvazi zamilovanosti a ako to dopadlo? Po roku by som ani ja nic neslubovala len preto, ze mi horia bio hodiny.