Ako by ste to chápali?
Ako by ste si vysvetlili, keby váš partner sa vyjadril o cudzích ženách že "je....čky". Napr.ze niekto sedí s 3 "je....čkami". Mňa ako ženu to dosť urazilo, v podstate nikdy sa nijak takto nevhodne predo mnou nevyjadril. A to veľmi dobre vie, že som žiarivá, mám problém so sebavedomím. Ďakujem za všetky názory.
Drzis sa toho, ze povedal sproste slovo, ako mantry.
A co keby povedal, ze je tam kamos s tromi kraskami? Uz by si bola v pohode? Nebola.
Teba rozhodil sexualny podton toho slova a to, ze si sa hned videla o tri levely pod tymi zenami, co sa pritazlivosti tyka.
Toť dalsi tvoj problem - zavisla na ohodnoteni od ineho. Inak silne spojeny so ziarlivostou.
Porozmyslaj, ci naozaj si chces ziarlivost a nizke sebavedomie pestovat ako svoju najlepsiu najblizsiu kamosku. Lebo ak sa s nou nepopasujes, naozaj ti ostane iba ona.
Btw. arachnofobiu lecia aj stykom s pavukom. Akurat, ze na zaciatku je za sklom, na opacnom konci miestnosti, atd.
A doteraz tak nerozprával? Pred niekoho je to bežný slovník 🤷. Pre mňa nie a tiež by mi to vadilo. Ja by som reagovala tak, že by som ho poprosila, aby sa predmou tak nevyjadroval, lebo mi to vadí. Že potom mám pocit, že keby mohol, tak by ma bez problémov podviedol. A to mi vadí, lebo takéto chlapa, ktorý nemá problém ma podviesť, jednoducho nechcem...
@moonlight1210 ale ako som písala, nie na každého by platil taký typ liečby. Teda čo sa týka arachnofobie. A určite aj iných chorôb, strachov atď.
Nie, nie som závislá na ohodnotení od iného. To som nikdy nebola. Podľa mňa úplne nechápeš, ako to myslím.
Ale nevadí. Už nie je potrebné ďalšie rozoberanie. Viem, že musím popracovať na svojom sebavedomí, žiarlivosti. Ale tiež si uvedomujem, že pri sebe nechcem človeka, ktorý má potrebu akokoľvek komentovať cudzie ženy predo mnou.verim, že ešte existujú nejakí slušní chlapi, s úctou ku ženám. A ak nie, prežijem to aj sama.
@mikadooo nikdy predtým sa takto ani podobne nevyjadril o cudzích ženách, so žiadnym sexuálnym podtónom. Vie, aký mám názor na neveru. Ja som bola pred koncom manželstva podvádzana, a vlastne aj on. Takže vie, aký mám na také veci názor.
beviem si predstavit fungovat s takymto telatom..ale nie pre ziarlivost
Tak sa vyjadruje proste taký štýl chlapa bez úrovne, sedliak…
@bluka2 veď toto, nikdy sa takto nevyjadroval. Úplne ako by som ho nepoznala. Dôvod neviem. Ten jeho kamarát je ako kamarát podľa mňa fajn. Ale v niektorých veciach má zvláštne názory (konkrétne čo sa aj žien týka), a mám blbý pocit, či naňho nevplýva dobre v tomto smere. Ale zas každý je sám zodpovedný za seba, svoje konanie. Len celé mi to prišlo čudné, keďže nikdy taký nebol.
ty sa tocis stale dokola. prosim ta pochop ze pomenovanie je.acka nie je kompliment na tie zeny. chlapi tak pomenuvaju proste zeny nejde o to ci by s nimi chceli je.at alebo nie. a to ze ti to povedal prvy krat a bezprostredne potom to sa vratil od toho kamosa proste svedci o tom ze s kamosmi sa takto bavi normalne ale pred tebou sa len blbo prekecol. ty si to cele pochopila po svojom a uplne inak.
toto pomenovanie vzniklo kdesi v 90 rokoch a vtedajsi pubertaci to strasne radi pouzivali na vsetky zenske. mysleli si ze ake je to cool a bohuzial niektorim to zostalo aj do dospelosti.
nemalo ta to preco urazit lebo to co v tom vidis ty v tom jednoducho nie je. je pravda ze ako pomenovanie zien je to otrase a trapne ale to je uz o inom. neriesim vhodnost tohoto slova ale to ze si to nepochopila spravne. druha vec je ze ed ste sa uz rozisli nechaj to tak. a zacni pracovat na sebe a na svojom sebavedomi lebo uprimne ti poviem bude zazrak ked to s tebou nejaky chlap vydrzi a to teraz bez urazky. nechcem ta urazat ani ponizovat ani nic podobne. skor ako zacnes dalsi vztah daj sa dokopy a asi by bolo rozumne aj zvazit aky typ chlapa hladas. tento je ocividne typ ktory k tebe nepasuje.
Použil to priamo pred tebou,či v partii kamarátov?
@rorino povedal to priamo mne, nik iný tam nebol (teda boli tam cudzí ľudia okolo, keďže to bolo na výlete loďou)
Neviem čo sa písalo na tých 6 stranách, možno to tu už aj padlo, ale autorka neuvažovala si nad tým, že by si popracovala na svojom sebavedomí? Myslím odborne s terapeutom. Veľmi by ti to pomohlo.
Normalne, povedal to ako chlap
Spítaj sa ho nie tu na mk,že prečo sa tak o nich vyjadril tebe,že ťa to ranilo.A nabudúce keď sa vyfintíš spítaj sa ho ako vyzeráš a len tak si ho naučíš aby Ti lichotil,chlapi sami odseba nevedia čo chce jeho partnerka počuť,napríklad ty potrebuješ počuť od partnera že Ti to sluší,aby tvoje sebavedomie rástlo,ja som mala také obdobie,keďže som v puberte mala hrozné akné a posmievali sa mi žiaci aj žiačky,ale časom na strednej sa mi upravilo a našla si svojho manžela a pítávala som sa ho sem-tam sám odseba povedal a časom sám skonštatoval,že vyzerám dobre 🙂.Nevešaj hlavu časom spoznáš partnera keď 2roky tak nehovoril Vermi bude sa otvárať a spoznáš ho viac na začiatku sa vedia ovládaťa správať akonáhle začnú partnerke dôverovať a cítiť sa neohrozený ukážu sa aký sú naozaj a na tvojom mieste by som to brala,tak,že ťa ľúbi a verí Ti,že ho máš rada takého aký je,ináč by sa predtebou takto nevyjadril,zrejme skamošom sa zakecali a pozabudol sa pred tebou a z dôvery k tebe sa prekecol.Neber si to k srdcu,je stebou a nejde ťa meniť.Veľa chlapou aj môj kolega sa občas tak vyjadruje o jednej kolegyni pred nami ženami...ale aj vysvetlil,že u neho jebatelné sú také na 1x a odkopnúť.Čiže toto ako kompliment by som vôbec nebrala pre tie baby ale skôr je to kompliment pre teba,že ty si viac hodná ako tie jebatelné.Takže by Ti to malo sebavedomie rásť ztoho,že máš väčšiu cenu pre neho než tie...
…ja mam teda dost vysoke sebavedomie, ale keby moj muz predo mnou povedal, ze sedi s nejakymi tromi je.ackami, tak by to vlastne nepovedal (predo mnou - lebo si ma vazi, pred kamosmi v ramci standardnej krcmovej debaty asi ano). A to bezne rozpravame o tom, ze suseda, znama je kocka alebo zaujimava alebo nieco. Ale vyraz jebacka je proste v partnerskej debate, kde to nie je zauzivany standard komunikacie, co vo Vasom pripade zjavnie nie, je na mna moc…