icon

Ako chápať priateľovu odpoveď na otázku o dieťati?

15. mar 2024

Dobrý deň prajem. Dnes som po 2rokoch položila otázku ,skoro za milión,buď vyhrám, alebo bankrot. Som s priateľom už dva roky + - ,bývam u neho,poznám ho už "od ponožiek" ,ale k veci. Opýtala som sa ho,či by náhodou nechcel už dieťa-potomka, mne to už treba,31r ja,on 45,nebudem čakať donekonečna, pritom peniaze nie sú problém (asi pohodlnosť) . Povedal mi , ešte uvidíme a ja som mu odvrkla mrzutym hlasom,ja uvidím stále,aj po 40tke,ale splodiť- rodiť buďe problém ,keď budem mať vek ako 30nička. Odpovedal,že večer keď príde z práce, dúfa,že nebudem toľko rozmýšľať,a pokoj cica🤨. Ako by ste to chápali? Ďakujem .

mandzula
15. mar 2024

@autor a pocitas s tym, ze aj keby ste to dieta mali, bola by si nan v podstate sama a este by si k tomu odskakovala aj chlapa, ktory si nic sam nevybavi? Ved ty dieta vlastne uz aj mas... a dost odrastene.

evelynmozagalega
15. mar 2024

Ja si tiež myslím, že dieťa nechce a otravujú ho tie otázky. Keby si sa mňa opýtala ráno pred prácou na takéto vážne veci, asi by som ti odpovedala ešte horšie. Ja len nechápem, že ste sa o tom nebavili skôr. To za dva roky ste sa ani raz nebavili o tom, ako bude vyzerať váš spoločný život? A ešte skôr ako deti by som riešila svadbu, teda on by mal. Či chceš byť len priateľka s dieťaťom a nie manželka? My deti nechceme, ale riešili sme to veľmi skoro, aby ani jeden z nás nestrácal čas.

januska12323
15. mar 2024

Ty si len cica tak neviem načo by ti robil dieťa. Za dva roky si narazí ďalšiu, ktorá ho nebude otravovať blbosťami. Ale ty si tiež zabudnutá v puberte, takéto veci sa riešia na začiatku vzťahu.

autor
15. mar 2024

@azzflo no,rozdiel je v tom,že my chceme byť spolu a nervy mu ešte ani raz neoraskli,veď sa nevieme ani povadiť 😁. On je ticho, ževraj nech sa vyzurim a ja si kecam sama so sebou. Potom príde a dá mi pusu, pretože je dôvod jeho práca a moja nuda,aj keď celý deň behám kolo domu, lístie, tráva,trávnik,krtkov a doma je uz navarené, upratané., oprané,vyvetrané. Dokonca stíham medzi tým šiť a pošit zákazky a ranný beh aj keď už predlžujem,aj tak stále stíham ,sa nudiť.

unicornlady
15. mar 2024

Vy sa nehádate, lebo on ignoruje tvoje pocity a tvoje potreby. Však len počká "kým ťa to prejde", a potom ti príde dať pusu.
Očividne komunikácia nefunguje (inak by si už dávno vedela, že nechce mať deti)

misicka31
15. mar 2024

Že čaká,že má ten ,,nápad" s dieťaťom prejde a bude mať pokoj od takýchto otázok,proste podľa mňa ho nechce,v takom veku by som nechcela ani ja 😃treba sa rovno opýtať či chce deti inak strácate čas...veľa šťastia

evelynmozagalega
15. mar 2024

Táto jeho ignorácia mi príde ako pasívna agresivita, nekričí, neháda sa, ale ponižujúco ti povie, nech sa vyzúriš a potom ťa to prejde. Mňa by toto štvalo ešte viac, lebo mi z toho vyplýva, že ho tvoje problémy absolútne netrápia a len čaká kedy budeš zase ta milá osoba, ktorá mu poskytuje full servis, na nič sa nepýta a nič nechce.

annamivo
15. mar 2024

Naozaj, muž v tomto veku naozaj ( česť výnimkám) netúži po malom uplakanom uzličku a ešte ak by to malo byť prvé dieťa. Mala som roku pána tiež podobný vzťah a tiež som túžila po bábätku... Skončilo to rozchodom... dnes som šťastná manželstve s 3 deťmi.

jaskolka
15. mar 2024

Za prvé - Ty si sa fakt takú podstatnú otázku opýtala len tak pred odchodom do prace, spôsobom"nechcel by si už náhodou dieťa? "
Nič v tom, ale keby sa to opýta dakto mňa, tak mu poviem, ci mu švihlo, toto riešiť doslova len tak medzi dverami...🙈🙈
Za druhé - píšeš, ze všetko vybavujes a riešiš aj za neho ty(za 45 ročného dospelého chlapa) už len to je pre mňa desivé.. Ok, teraz si možno z toho celá šťastná, ako ta o potrebuje, ale reálne si vieš predstaviť, co bude, keď budeš (možno) mať dieťa? Poviem to rovno, trafí ťa šľak, lebo budeš mat na starosti 3 ľudí, budeš nevyspata, unavená, s hlavou ako melón od plaču dojčaťa a do toho budeš musieť stále riešiť veci dospelej 45 ročnej "trúby" ktoru si si v podstate tak naučila. Lebo on sa nezmení, a garantujem ti, ze vaše problémy sa absolútne nevyriešia, naopak sa budete hádať ako besni, lebo tebe bude postupne vadiť, (a bude ti vadiť, to mi ver) ze nedokážeš sa na neho v ničom spoľahnúť, jemu bude vadiť, ze co od neho zrazu chceš, aby riešil, keď si všetko zvládala dovtedy aj za neho a do toho všetkého bude si svoje žiadať aj dieťa.

domkakvet
15. mar 2024

Este raz sa ho na to opytaj, ked bude vhodna prilezitost

kvetkaxxx
15. mar 2024

Ano @autorka, suhlas s @radkaradix, 45 je stary (skusenosti z rodiny)

autor
15. mar 2024

@unicornlady on nikdy nepovedal,že deti nechce,len mi vraví,že ešte počkaj, není čas atď. A ja trúba čakám, kým nevymenia poštového dorucovatela. Ale nebudem čakať večne,na každého psa príde mráz ale zasa ho nútiť nebudem,keď bude chcieť ostať so mnou,zariadi sa tiež,ako som sa ne/zariadila ja.

ibatanecnica
15. mar 2024

ale áno, 45 ročný už je starý na dieťa, už ide do veku, kedy chce mať svoj kľud a nie riešiť nočné vstávania, škôlky, školy, krúžky.

alexandra383
15. mar 2024

Tak podla toho co pises, ze sa ani sam nevie o seba poriadne postarat, tak samozrejme, ze nechce este aj dieta. A v tom veku uz duplom, ano je stary na prve dieta. Nestracaj s nim cas, pokial ty to dieta chces.

autor
15. mar 2024

Tak možno deti nechce, možno je naozaj tak unavený z práce,keď si nájde chvíľu a bozkáva ma stále aj 5minut v kuse. Príde, objíme a bozkáva,keď sa ho opýtam, ťažko v práci? Ťažko,ale len kvôli tebe sa vraciam rád domov. Myslím si ,že má to ťažké v práci a ja sa naozaj iba nudím doma.

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
autor
15. mar 2024

@matkamirko bol kamarát môjho bráchu,ja ho poznám od mojej strednej,asi tak lepšie napísané.

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
radkaradix
15. mar 2024

ak som to spravne precitala, tak on uz deti ma z predosleho vztahu.. tak pochybujem, ze by chcel dalsie, ak to doteraz sam nevytiahol.. uz jedine, ze by si ho donutila, ze bud budete mat spolu dieta, alebo ho opustis, lebo ty deti chces.. potom uvidis, ako velmi ta miluje..

autor
15. mar 2024

A keď deti nakoniec nebude chcieť,mám ho kvôli tomu poslať do prdele? Aj keď nie je naozaj zlý, škaredý chlap s nejakými psychickými chorobami. Normálny chlap, ktorý v nedeľu ešte stále kúpi na výlete v Nízkych Tatrách medovnikove srdce , či kvet.

zuzanka.zuzu
15. mar 2024

ty máš po 30tke? lebo si nejaká hrrr brrr 😂 (teraz nemyslím to dieťa) akože každý má nejaké svoje vyjadrovanie, ale tie odpovede by som tipla 20tnicke... a možno máš vrtulu v zadku, to je fajn, len 45r barista už toľko vládať nebude 😉 to dieťa budeš mať sama. je ti to jasné?

unicornlady
15. mar 2024

@radkaradix Toto si nie som istá ani ja. Lebo na začiatku sa jej niekto pýtal, či on už deti má. A odpísala, že nemá. A potom v jednom príspevku píše, že
" Keď nebude chcieť,ja mu to vyhovorim. Má in svoje,chcem mať aj ja."

(predpokladám, že to "in" malo byť "už" svoje, alebo neviem čo iné.)

zuzanka.zuzu
15. mar 2024

@unicornlady to malo byť "on" že má on svoje.... aj mne mobil opravil namiesto bagrista na barista 😀

autor
15. mar 2024

Nemá deti, pretože nemal ani vážne vzťahy. Pre neho iba robota,na vážne vzťahy nemal čas,aspoň tak mi to povedal. Čiže buď vorkoholik,alebo sukničkár 😬 hehe.

pochod
15. mar 2024

Sak sa neponahlaj ty ešte mas kludne aj 10r a on bude mať vtedy stále len 55 to je najlepší cas na prvé dieťa. Chlap je uz po puberte a vie co chce od života 😁

muchotrafka298
15. mar 2024

Tebe sa mozno zda, ze sme tu prilis tvrde v diskusii, ze rozchod, rozmysli si veci. Ale to je bohuzial fakt. Pretoze on moze mat deti aj o 10,15,20 rokov, keby sa rozhodol. Lenze ty nemas tolko casu a ked chces deti, tiez to neide hned. Ked Ti pripada uzasny, fantasticky a je to muz tvojho zivota, tak si napis ma papier, ze co Ti vztah dava a co Ti berie. A ked zistis, ze si vies predstavit zivot bez deti s nim, ze Ti po vsetkych strankach vyhovuje, tak to zober ako fakt. Proste ostanes bezdetna a mozes mat krasny vztah aj tak. Ak su pre teba deti zivotna priorita, tak nebude sa to dobre citat, ale jedine rozchod. Lebo on nazor nezmeni a moze sa Ti stat, ze ked na to cele prides, bude uz neskoro. 45 rocny muz, ktory nemal ziadny vazny vztah, to by mi dost blikala kontrolka.

gondyo
15. mar 2024

Podľa mňa rieši iba robotu, nedokáže rozmýšľať nad tým, čo mu hovoríš..keby dieťa chcel, povie ti jasné..poďme na to...aj keď ho ukecáš, priprav sa na to, že ho budeš vychovávať sama...

autor
15. mar 2024

@pochod Vďaka,aspoň jedna"iskrička" nádeje 😆

autor
15. mar 2024

@muchotrafka298 on berie vážny vzťah rok a viac a k tomu,keď sa už nebude hanbiť prdnúť,či ráno zatvárať dvere na kúpeľni 🤣. Čiže som jeho vážny vzťah a kiež by sme riešili ťažké veci, ktoré vypluvajú vážny vzťah.

alessavandervelden
Autor odpoveď zmazal