Ako chápať priateľovu odpoveď na otázku o dieťati?
Dobrý deň prajem. Dnes som po 2rokoch položila otázku ,skoro za milión,buď vyhrám, alebo bankrot. Som s priateľom už dva roky + - ,bývam u neho,poznám ho už "od ponožiek" ,ale k veci. Opýtala som sa ho,či by náhodou nechcel už dieťa-potomka, mne to už treba,31r ja,on 45,nebudem čakať donekonečna, pritom peniaze nie sú problém (asi pohodlnosť) . Povedal mi , ešte uvidíme a ja som mu odvrkla mrzutym hlasom,ja uvidím stále,aj po 40tke,ale splodiť- rodiť buďe problém ,keď budem mať vek ako 30nička. Odpovedal,že večer keď príde z práce, dúfa,že nebudem toľko rozmýšľať,a pokoj cica🤨. Ako by ste to chápali? Ďakujem .
Otázka je jednoduchá: je pre teba dôležitejšie dieťa alebo on? Lebo s ním to, žiaľ, na dieťa nevidím. Ak naozaj dieťa chceš, vážne ho chceš vymeniť za medovníkové srdce z Tatier? Nehľadaj zbytočné komplikácie, argumenty, dôvody, ospravedlnenia... Ak chceš naozaj dieťa, normálne mu to oznám, mladší už nebudete. Síce v pohode môžeš bez problémov otehotnieť aj o desať rokov,ale problém môžeš mať už teraz, to nikto nevie a je to individuálne, preto sa nespoliehaj na to,že máš ešte toľko a toľko času. Ak on dieťa nechce alebo ťa zase len odpáli neurčitou odpoveďou a mať dieťa je pre teba naozaj dôležité ,tak sa proste na neho vykašli a začni hľadať nového partnera, s ktorým budete mať spoločné priority, hlavne v tomto veku nestrácaj čas s niekým neperspektívnym. Aj nový partner môže byť k tebe pozorný, len treba nájsť správneho a otázka je,čo vieš do vzťahu ponúknuť aj ty (nemať nároky len na partnera,ale aj na seba)...Choroby, vojny a celkovo "zlý svet" tu bol odjakživa, ľudstvo by už dávno vyhynulo,keby každý toto riešil 🤦♀️ Samozrejme treba mať zodpovedný prístup k životu a zvlášť k tomu,ktorý stvoríš, tak treba uvažovať aj nad tým, aký domov, zázemie, bezpečnosť mu vieš poskytnúť, ale riešiť vojny a pandémie,ktoré boli odjakživa, je už fakt extrém.
Že nechce deti...asi už má, keď má 45...noektorí ľudia už chcú mať svoje pohodlie, dieťa pohodlie úplne naruší.
Od strednej? Ty 31 on 45....
Najhoršie co môžeš urobiť je mať dieťa s človekom co nemá čas. Ako už teraz si napísala plno výčitiek voči nemu. A dieťa to neurovna. Budeš na dieťa sama. Budu oveľa horšie výčitky, lebo materstvo je naozaj zabijak niektorych vztahov. A nakoniec sa rozidete. A ty budeš na dieťa sama. Ak by chcel dieťa tak ho už máte, si myslím, alebo jednoducho si ide karierovo a na deti nemysli. Len potom aby nepremeskal svoj a hlavne ty tvoj vlak. Ale úplne ta chápem. Sadla by som si s ním a normálne mu povedala ze chceš dieťa kým vôbec môžeš. A určite mu nedávať žiadne ultimátum, ale proste vysvetliť, ze ak dieťa nechce a ty chceš tak máte dosť veľký problém. Môj ma 46 rokov a veru dieťa by zvládol ako vraví, chcel by ešte jedno, ale ja už nie lebo mam 37 rokov a stačí mi jedno a on je s tým ok. Ale 46 je sakra rozdiel oproti 37 ked bol otec prvykrat. Ako to uz je naozaj vysoky vek. Držím palce. Vieš je ťažko radiť lebo dva roky vzťahu sú krásne. Budeš vedieť až po 10 rokoch ci to bolo/nebolo dobre riešenie. Ale riesila by som hlavne seba, lebo ide o tvoj život. Hádam nebudes celý život vybavovať veci za muža a čakať kým príde domov. To môžeš teraz prekusnut, ale ak si silná osoba tak ti to časom začne liezť na nervy a už bude neskoro na dieťa aj na iný vzťah. Kým si mladá dá sa nájsť iný vzťah ale čím starsia tým to je ťažšie. Tak nestracaj čas.
Chápala by som to ako bankrot.
Ak chceš mať dieťa, tak by bolo vhodné popozerať sa po nejakom vhodnom mužovi, a to čím skôr, čas uteká. Tento to zrejme nebude.
s mužom sa treba o takejto veci rozprávať VO VHODNÝ ČAS, nenašla si vhodný čas..a to ho poznáš od ponožiek😲, podľa mňa po dvoch rokoch spoločného súžitia A V TAKOM VEKU by mal už mať jasno v hlave...ak nemá dieťa s inou😂
a zvažuj slová akými to hovoríš a ako to hovoríš
@unicornlady sama by som to lepšie neopísala.

Tebe ten chlap cokolvek povie - ty vo finale s nim suhlasis a len hladas dovodz ako ho obhajit
On dieta nechce
Keby ho chcel a spytas sa ho to kedykolvek a kde kllvek tak stastny povie ze ano podme na to a nie ze sa ho zacnes zastavat ze si sa to pytala v zlom case - on chudacik am vela stresu - on sa boji vojny atd
A ty v 31 rokoch riesis ze dieta je prepych 🤣