Ako navrhnúť otvorený vzťah bez zničenia rodiny?
Nechcem sa vzdať svojho súčasného vzťahu. Máme rodinu, máme spolu veľa pekného a nechcem nič ničiť. Zároveň však už dlhšie bojujem s jednou vecou – chýba mi v našom vzťahu sexuálna energia, túžba a také to obyčajné užívanie si sexu.
Sex máme cca 2–3x do týždňa, čiže nejde o to, že by sme spolu nespávali. Ale ja si to vnútorne vôbec neužívam tak, ako by som chcela. Chýba mi tam vášeň, napätie, vzrušenie… ten pocit, že sa na toho človeka neviete dočkať. Už som sa s tým vlastne zmierila a hovorila si, že asi takto bude vyzerať môj sexuálny život a treba to prijať.
A potom som stretla jedného muža.
A úplne sa vo mne niečo prebudilo. Takú iskru a energiu som nezažila už veľmi dlho. Keď som pri ňom, doslova sa mi podlamujú nohy. Je tam neuveriteľná príťažlivosť a túžba, ktorú neviem ani poriadne opísať. A práve to ma celé rozhodilo, pretože som si uvedomila, ako veľmi mi toto chýba.
Nechcem podvádzať. Nechcem klamať ani rozbiť našu rodinu. Zároveň ale cítim obrovskú túžbu ešte v živote zažívať tú vášeň a sexuálnu iskru, ktorú teraz cítim.
Premýšľala som dokonca, či úplne otvorene povedať ako sa cítim, a navrhnúť otvorený vzťah. Povedať mu pravdu o tom, čo mi chýba a čo vo mne tento človek prebudil, a opýtať sa, či by bol ochotný o niečom takom vôbec uvažovať.
Ale zároveň sa toho strašne bojím. Čo ak tým, že mu poviem pravdu, zničím niečo, čo sa už nebude dať opraviť? Čo ak tým otvoreným vzťahom stratím jeho, našu rodinu aj všetko, čo sme spolu vybudovali?
A čo ak to naopak nechám tak, všetko potlačím a o pár rokov budem ľutovať, že som tú časť seba úplne pochovala?
Neviem, či hľadám radu, skúsenosť alebo len potrebujem počuť, že niekto riešil niečo podobné. Ako by ste sa na mojom mieste zachovali vy?
@anonym_autor tuším veľká časť žien je silno sexuálne orientovaných, v určitom veku priam nymfomaniek a to za každú cenu. Aj za cenu rozbitia inak dobre fungujúcej rodiny. Ale hromadne sa tu navážajú, asi aj tie sexuchtivé, do mužov. Stačí dočasná chémia a je po vernosti a ideáloch.
Podla mna si znicis rodinu. Viem, ze dneska aj tieto "otvorene vztahy" existuju, ale podla mna na toto pristane len nenormalny clovek. Alebo taky, co ma priority niekde inde - mimo toho, ze jeho zena a jeho rodina je prenho to najcennejsie.
Vlastne budes mat milenca, o ktorom chces aby manzel vedel a bol s tym ok, a z manzela tak spravis spolubyvajuceho s vyhodami. Budes vlastne spavat s oboma, s jednym si uzivat, a s druhym z milosti (?), aby sa nepovedalo.
Ak su v tomto vztahu aj deti, chudata. Bud si daj facku a spamataj sa z poblaznenia, alebo zbal veci, chod za vasnou a sexom (mozno na par tyzdnov ci rokov) a ano, rozluc sa s tym, ze rodina to pochopi...
Ale taka" iskra a energia a neuveritelna pritazlivost" je podla mna vzdy na zaciatku vztahu. Po istom case sa zmierni, myslim, ze to je normalne aj v stastnom a naplnenom vztahu. Ak ti vo vztahu chyba iba toto, ja by som ho neriskovala vymenou za kratkodobe poblaznenie.
sklames ho, teda ak nema milenku, ved skuste zlepsit sexualny zivot medzi sebou
Kvôli pár sexom si chces zničiť rodinu?
Ak má manžel rozum, tak ťa pošle po takomto návrhu do teplých krajín.
Nepoznam tvojho manzela, ale toto neskonci dobre, ak on nie uplna handra.
Ak si mentalne naladena takto, skor ci neskor mu zahnes. Porozmyslaj, ci ako milenka zvladnes doma hrat manzelovi divadlo a udrzat ten sex 2 - 3 x do tyzdna, ako ho mate teraz.
Nejake zazracne riesenie, aby si mala v zivote vsetko, po com tuzis bez ohladu na moralku, to ti vesmir nedlzi. Precitaj si, co si slubila na urade alebo v kostole, moznsot mat milenca tam nebola.
Navyse zena na rozdiel od muza skor nikdy nedokaze drzat milenecky vztah cisto v sexualnej rovine a casom sa namotas. Presne vtedy ti milenec povie, ako nechapes veci a preco chces viac, ako cisty sex. Prides o vsetko.
@anonym_autor no a keby manžel prišiel s tým, že má silnú sexuálnu energiu s inou ženou a či by si bola ok s tým, keby sa s ňou stretával, keby miesto času stráveného s tebou a rodinou bol niekde inde, prijala by si to? A nezabudni, že otvorený vzťah nie je len jednostranná záležitosť, musí to byť spravodlivé.
Za mňa - povedz mužovi, že by si v sexe chcela viac, že ti chýba to alebo ono. Vyskúšajte možno niečo nové, ale spolu. A uvidíš, či príde nejaké zlepšenie. Len ja osobne vidím problém v tom, že ty asi netúžiš ani tak po zmene vo vašom sexuálnom živote, ale túžiš po inom, konkrétnom mužovi. A to ešte nevieš, že realita s tým dotyčným môže byť úplné sklamanie 😀
sklames ho, teda ak nema milenku, ved skuste zlepsit sexualny zivot medzi sebou
@anonym_00e9df Tam nie je co zlepsovat, ked je ona raz takto nastavena, ze chce nove vzrusenie.
@anonym_autor no a keby manžel prišiel s tým, že má silnú sexuálnu energiu s inou ženou a či by si bola ok s tým, keby sa s ňou stretával, keby miesto času stráveného s tebou a rodinou bol niekde inde, prijala by si to? A nezabudni, že otvorený vzťah nie je len jednostranná záležitosť, musí to byť spravodlivé.
Za mňa - povedz mužovi, že by si v sexe chcela viac, že ti chýba to alebo ono. Vyskúšajte možno niečo nové, ale spolu. A uvidíš, či príde nejaké zlepšenie. Len ja osobne vidím problém v tom, že ty asi netúžiš ani tak po zmene vo vašom sexuálnom živote, ale túžiš po inom, konkrétnom mužovi. A to ešte nevieš, že realita s tým dotyčným môže byť úplné sklamanie 😀
@sissy27 Vidim to rovnako, ona chce tie uvodne pocity vzrusenia s milencom. Sex s manzelom moze byt ok, aj orgazmus ma, ale pocituje to ako obedove menu z lepsej restiky. Nemas tomu co vytknut, ale je to priemer a stale to iste.
Vážne si myslíš, že s tebou muž ostane keď budeš spávať aj s iným? Uprac si súčasný vzťah, povedz mu čo ti chýba a ako to vyriešite. Ak to nepôjde ukonči manželstvo.
@anonym_autor a keď ťa aj ten druhý omrzí, najdeš si tretieho, len aby tvoj sexualny život bol naplnený ? Mne to príde úbohe
Vážne si myslíš, že s tebou muž ostane keď budeš spávať aj s iným? Uprac si súčasný vzťah, povedz mu čo ti chýba a ako to vyriešite. Ak to nepôjde ukonči manželstvo.
@januska12323 Lenze to ona nechce. Ona chce domcek / bytik / auticko / dovolenky, hru na vzornu rodinu a k tomu vzrusujuceho nabijaka s poriadnym klatom.
@anonym_00e9df Tam nie je co zlepsovat, ked je ona raz takto nastavena, ze chce nove vzrusenie.
@patrike aspon sa pokusit, lebo podla mna bude vyhukany a bude mat sebavedomie v haji
@anonym_autor tak si to otocme. Keby s tymto za Tebou prisiel Tboj muz, bola by si nadsena?
No ja osobne nie a jasne, ze by tym rodinu znicil, to sa ani pytat nemusis.
My sme spolu dokopy 23 rokov, ani jeden z nas nemal ineho partnera, jasne, ze uz to nie je ako na zaciatku, ale ten vztah, a aj ten sexualny, treba prehlbovat. A nie hladat nejake povrchne chvilkove vzrusenie. Uvedomit si ten dar hlbokej vzajomnej intimity. Podla mna, toho svojho skutocne nemilujes, ked nad takymto rozmyslas. Lebo laska nie je len vasen, vzrusenie, ale aj ucta a dovera.
@anonym_autor stavim sa ze mas medzi 39-45r kedy zenam dost prepina, ano stratis vsetko
nedá sa žiť v dvoch vzťahoch bez toho, aby sa ten prvý zmenil, musíš sa rozhodnúť čo ozaj chceš, keby ti toto navrhol tvoj muž, že chce vášnivý sex s inou ženou súhlasila by si? nič by sa medzi vami nezmenilo?
ono je to tak, že tvoj partner má 80 percent a milenec 20, a ty túžiš po tých 20ich, lenže keď vymeníš 80 za 20, časom zistíš, že ti to nestačí a budeš chcieť naspäť tých 80, lenže to už nepôjde
@januska12323 Lenze to ona nechce. Ona chce domcek / bytik / auticko / dovolenky, hru na vzornu rodinu a k tomu vzrusujuceho nabijaka s poriadnym klatom.
@patrike a ešte si to aj ospravedlniť, že nikoho neklame.
Bolo koze dobre, sla sa na lad smykat.
Je otazka, ci vobec pan Dokonaly ma zaujem o nieco ine ako zasunut a kedy zacne hladat inu zasuvku. A ci vobec pan Dokonaly ma o teba aj zaujem, ci to nie je len v tvojej hlave
Môžeš prísť o všetko
Ale taka" iskra a energia a neuveritelna pritazlivost" je podla mna vzdy na zaciatku vztahu. Po istom case sa zmierni, myslim, ze to je normalne aj v stastnom a naplnenom vztahu. Ak ti vo vztahu chyba iba toto, ja by som ho neriskovala vymenou za kratkodobe poblaznenie.
@simsalabim
Ale, ale, aké ste tu pokrytecké a slušné! Keby to bol muž, tak je kurevník, sviňa, hajzeľ atď. atď.
@simsalabim
Ale, ale, aké ste tu pokrytecké a slušné! Keby to bol muž, tak je kurevník, sviňa, hajzeľ atď. atď.
@anonym_d37d10 ??? o co ti ide? Ja nezvyknem nikdy nikoho castovat vulgarizmami. Napisala som svoj nazor na situaciu, nie na autorku. Ty si myslis, ze to inak ako bez vulgarizmov nejde?
On je veľmi láskavý, fešák, stará sa o seba a má super vyrysovanú postavu. Na jeho telo sa fakt nemôžem sťažovať, páči sa mi a priťahuje ma. Nejde o to, že by sa mi nepáčil ako muž alebo že by nebol dobrý v posteli. Len máme iný postoj k sexualite – pre neho je to skôr súčasť vzťahu, pre mňa potešenie a zábava. Bola by som teda rada, keby to ozaj bola zábava ale v tomto nie sme kompatibilní. Snažila som sa to zmeniť, veľa som o tom hovorila, skúšala navodiť náladu, okoreniť to, ale nemalo to výsledok. Iskru sama navodiť nedokážem treba na to snahu oboch a už som to dávno vzdala.
Tu sa to dobre v poslednom čase roztrhlo s otvorenými vzťahmi.
Nebudem písať morálne kázne ale v mojom okolí sa stalo, že o ,,nevere,, sa dozvedelo perspektíve videlo na vlastné oči, dieťa v puberte a úplne odmietlo toho rodiča.
Dufam, ze toto cele je nejaky vtip, ze chore decko sa doma nudi samo alebo niekto nema proste co na praci. Lebo toto nemoze nikto mysliet vazne.
@anonym_autor a keď ťa aj ten druhý omrzí, najdeš si tretieho, len aby tvoj sexualny život bol naplnený ? Mne to príde úbohe
@anonym_462da8 ano keby máme otvorený vzťah, tak by som to využila , ja nie som zamilovaná do toho muža čo vo mne prebudil vášeň. Ja milujem môjho muža, ten dotyčný ma ozaj priťahuje iba sexuálne. Takže jasne … keby ma omrzel tak by som to ukončila. A nehľadala iného, veď ani tohto som nehľadala ale ak by prišiel taký do cesty zas tak by som sa nebránila …

Takže aj tvoj partner bude moc robiť to čo ty?