icon

Ako navrhnúť otvorený vzťah bez zničenia rodiny?

Včera o 09:54

Nechcem sa vzdať svojho súčasného vzťahu. Máme rodinu, máme spolu veľa pekného a nechcem nič ničiť. Zároveň však už dlhšie bojujem s jednou vecou – chýba mi v našom vzťahu sexuálna energia, túžba a také to obyčajné užívanie si sexu.
Sex máme cca 2–3x do týždňa, čiže nejde o to, že by sme spolu nespávali. Ale ja si to vnútorne vôbec neužívam tak, ako by som chcela. Chýba mi tam vášeň, napätie, vzrušenie… ten pocit, že sa na toho človeka neviete dočkať. Už som sa s tým vlastne zmierila a hovorila si, že asi takto bude vyzerať môj sexuálny život a treba to prijať.

A potom som stretla jedného muža.

A úplne sa vo mne niečo prebudilo. Takú iskru a energiu som nezažila už veľmi dlho. Keď som pri ňom, doslova sa mi podlamujú nohy. Je tam neuveriteľná príťažlivosť a túžba, ktorú neviem ani poriadne opísať. A práve to ma celé rozhodilo, pretože som si uvedomila, ako veľmi mi toto chýba.

Nechcem podvádzať. Nechcem klamať ani rozbiť našu rodinu. Zároveň ale cítim obrovskú túžbu ešte v živote zažívať tú vášeň a sexuálnu iskru, ktorú teraz cítim.

Premýšľala som dokonca, či úplne otvorene povedať ako sa cítim, a navrhnúť otvorený vzťah. Povedať mu pravdu o tom, čo mi chýba a čo vo mne tento človek prebudil, a opýtať sa, či by bol ochotný o niečom takom vôbec uvažovať.

Ale zároveň sa toho strašne bojím. Čo ak tým, že mu poviem pravdu, zničím niečo, čo sa už nebude dať opraviť? Čo ak tým otvoreným vzťahom stratím jeho, našu rodinu aj všetko, čo sme spolu vybudovali?

A čo ak to naopak nechám tak, všetko potlačím a o pár rokov budem ľutovať, že som tú časť seba úplne pochovala?

Neviem, či hľadám radu, skúsenosť alebo len potrebujem počuť, že niekto riešil niečo podobné. Ako by ste sa na mojom mieste zachovali vy?

autor
•
Včera o 10:42
@patrike

@sissy27 Vidim to rovnako, ona chce tie uvodne pocity vzrusenia s milencom. Sex s manzelom moze byt ok, aj orgazmus ma, ale pocituje to ako obedove menu z lepsej restiky. Nemas tomu co vytknut, ale je to priemer a stale to iste.

@patrike mne sa môj muž páči, dokonca sa mi páči viac než ten ktoreho som stretla , ale tá energia medzi nami je niečo čo mi chýba a nedá sa vynútiť .

madeincssr
•
Včera o 10:42

@anonym_autor mas pravdu. Nefungujuci sex je podla tunajsich axiomov 80% vztahu. Vykasli sa na rodinu, deti a chod za dokonalym sexom. Urcite budete stastni vsetci.

autor
•
Včera o 10:44
@anonym_d585dd

@anonym_autor stavim sa ze mas medzi 39-45r kedy zenam dost prepina, ano stratis vsetko

@anonym_d585dd mám 29

anonym_16e06a
•
Včera o 10:45
@anonym_autor

@patrike mne sa môj muž páči, dokonca sa mi páči viac než ten ktoreho som stretla , ale tá energia medzi nami je niečo čo mi chýba a nedá sa vynútiť .

@anonym_autor Tebe fakt šibe

anonym_490375
•
Včera o 10:54

Slovenske prislovia ... od rozkose nevies, co so sebou, alebo.. bolo koze dobre, isla sa na lad smykat.
Ze tebe sa z neho kolena podlamuju, vie o tom vobec?
Je tvoj muz idiot, aby ti to toleroval? Tipujem, ze jedine coho sa bojis je, ze ta vyhodi a zostanes s holym zadkom a z toho tvoj gigolo veru do kolien nepojde...

anonym_add175
•
Včera o 10:58

@anonym_autor Treba uznať, že ty si povedala nahlas to, čo mnohí z nás žijú,alebo niečo podobné.Ze, tá intimita po čase , už nie je to čo bývalo na začiatku, bojujú s tým mnohé páry,je tu toho plný MK.

V tomto sa väčšina z nás zhodne.Asi rozdiel je v názore na riešenie situácie.Človek ktorý žije vo vzťahu, VŽDY nájde niekoho iného,kto je v niečom lepší ako jeho partner/ka.
Možno tvoj muž má 8/10,ja neviem, možno viac, možno menej.
Otázne je koľko má reálne ten dotyčný fešák. 9/10 3/10 ktovie.

Skús si predstaviť ako už ti písala žienka v komentári, že by to navrhol tvoj muž.
Predstav si, že to navrhne tvoja dcéra,syn.... predstav si v tom tvoju mamu ,otca, že by to oni navrhli jeden druhému.
Nie je jednoduché žiť vo vzťahu, ktorý nespĺňa všetky tvoje potreby a túžby ale asi by bolo omnoho ťažšie po čase v tom otvorenom vzťahu.

PS: chýba ti potešenie,inak povedané chýba ti radosť.
Dá sa povedať, že máš ako človek prázdnu tretiu " nádobu človeka" : Ducha
Prvá nádoba človeka je: Telo
Druhá nádoba cloveka je: Duša
Proste tým otvoreným vzťahom toho tvojho ' ducha " nenasýtiš ani ty ani nikto iný.
Ten sa môže nasýtiť len iným" Duchom " .A okrem iného je ovocie nasýtenia Ducha aj radosť.

anonym_2ca4df
•
Včera o 10:59

Pozri sa, keď to tak veľmi potrebuješ, tak choď a vyspi sa s hentým típkom, ale svojmu mužovi nič nenavrhuj, žiadne otvorené vzťahy, lebo rovno sa ti ten tvoj zatvorí naveky.

anonym_2bb331
•
Včera o 11:03

tak teraz už vôbec nechápem, tvoj muž je fešák s vyrysovanou postavou, sex máte pravidelný a ty aj tak hľadáš iného? čo potrebuješ nejaké špeciálne praktiky, ktoré tvoj odmieta?

januska12323
•
Včera o 11:06

Nemôžeš muža milovať keď sa chceš vyspať s úplne cudzím človekom len kvôli nejakým motýlom v bruchu.

autor
•
Včera o 11:06
@anonym_2bb331

tak teraz už vôbec nechápem, tvoj muž je fešák s vyrysovanou postavou, sex máte pravidelný a ty aj tak hľadáš iného? čo potrebuješ nejaké špeciálne praktiky, ktoré tvoj odmieta?

@anonym_2bb331 cítiť že je to zábava pre oboch, nie povinnosť

anonym_2bb331
•
Včera o 11:10
@anonym_autor

@anonym_2bb331 cítiť že je to zábava pre oboch, nie povinnosť

@anonym_autor zábava z akom zmysle? nejako nechápem čo sa snažíš povedať - chceš meniť miesta, polohy?

autor
•
Včera o 11:14
@anonym_2bb331

@anonym_autor zábava z akom zmysle? nejako nechápem čo sa snažíš povedať - chceš meniť miesta, polohy?

@anonym_2bb331 vidieť že je zo mňa paf, že si ma užíva, že ho rajcujem, a aj meniť miesta. Dať tomu vzrúšo. Mame sex ako dôchodcovia.

anonym_2bb331
•
Včera o 11:17
@anonym_autor

@anonym_2bb331 vidieť že je zo mňa paf, že si ma užíva, že ho rajcujem, a aj meniť miesta. Dať tomu vzrúšo. Mame sex ako dôchodcovia.

@anonym_autor a tvojmu mužovi si to takto otvorene povedala? vie o tom?

anonym_fa8fe0
•
Včera o 11:18

@anonym_autor a ja sa pýtam prečo. Prečo osud pridelil takému čudu dobrého muža, čo sa stará, stará sa o decko , miluje ju a má s ňou sex. A prečo ženám ( a nie málo ženám) v živote je pridelené veľké nič. Len tyran, čo ich zneužíva, využíva a ony držia jak hluchý dvere. Kde je nejaká rovnováha, nejaká spravodlivosť. Aha, ľudská spravodlivosť neexistuje, až po smrti sa nám všetko zráta, vynásobí a vydelí. 😢

autor
•
Včera o 11:19
@anonym_2bb331

@anonym_autor a tvojmu mužovi si to takto otvorene povedala? vie o tom?

@anonym_2bb331 vie o tom, veľa som sa kvôli tomu trápila

autor
•
Včera o 11:24
@anonym_add175

@anonym_autor Treba uznať, že ty si povedala nahlas to, čo mnohí z nás žijú,alebo niečo podobné.Ze, tá intimita po čase , už nie je to čo bývalo na začiatku, bojujú s tým mnohé páry,je tu toho plný MK.

V tomto sa väčšina z nás zhodne.Asi rozdiel je v názore na riešenie situácie.Človek ktorý žije vo vzťahu, VŽDY nájde niekoho iného,kto je v niečom lepší ako jeho partner/ka.
Možno tvoj muž má 8/10,ja neviem, možno viac, možno menej.
Otázne je koľko má reálne ten dotyčný fešák. 9/10 3/10 ktovie.

Skús si predstaviť ako už ti písala žienka v komentári, že by to navrhol tvoj muž.
Predstav si, že to navrhne tvoja dcéra,syn.... predstav si v tom tvoju mamu ,otca, že by to oni navrhli jeden druhému.
Nie je jednoduché žiť vo vzťahu, ktorý nespĺňa všetky tvoje potreby a túžby ale asi by bolo omnoho ťažšie po čase v tom otvorenom vzťahu.

PS: chýba ti potešenie,inak povedané chýba ti radosť.
Dá sa povedať, že máš ako človek prázdnu tretiu " nádobu človeka" : Ducha
Prvá nádoba človeka je: Telo
Druhá nádoba cloveka je: Duša
Proste tým otvoreným vzťahom toho tvojho ' ducha " nenasýtiš ani ty ani nikto iný.
Ten sa môže nasýtiť len iným" Duchom " .A okrem iného je ovocie nasýtenia Ducha aj radosť.

@anonym_add175 keby som sa nesnažila to riešiť. Ale ja som sa pokúšala to medzi nami zlepšiť. Keby sa ma opýta bola by som prekvapená lebo sa nikdy na nič nesťažoval. Ale ja som už veľa krát prosila o zmenu prístupu, hovorila o tom. Tak smutný by bol určite, ale prekvapený by byť nemusel keďže to nie je niečo o čom nevie.

anonym_e3227f
•
Včera o 11:51
@anonym_2ca4df

Pozri sa, keď to tak veľmi potrebuješ, tak choď a vyspi sa s hentým típkom, ale svojmu mužovi nič nenavrhuj, žiadne otvorené vzťahy, lebo rovno sa ti ten tvoj zatvorí naveky.

@anonym_2ca4df úžasná rada. Aj mužovi, keby sem písal niečo podobné, by si takto radila?

anonym_f03552
•
Včera o 12:08

@anonym_autor chces zlegalizovat milenca aby si nemala vycitky svedomia. To sa nevies ovladat? Toto lakave obdobie skonci a mozno ten muz nebude v realite taky ako si predstavujes.

anonym_2ca4df
•
Včera o 12:14
@anonym_e3227f

@anonym_2ca4df úžasná rada. Aj mužovi, keby sem písal niečo podobné, by si takto radila?

@anonym_e3227f vieš, že áno, lebo väčšina ľudí práve vtedy precitne do bežného sveta a prestane mať debilné nápady. Vyskúšaj niekedy, dať na sprostý nápad sprostré riešenie, uvidíš ako krásne to vie fungovať, najmä v bežných rozhovoroch.

anonym_74188c
•
Včera o 12:32

rozmýšľam ako si to predstavuješ? v nedeľu poobede mu povieš, že ideš za Jožom, prípadne po návrate to spolu rozoberiete? a povieš mu: "takto sa to robí! ber si príklad!"
Ja mám už muža č. 2, sex s ním je podpriemerný (ak nejaký je), ale ani mi nenapadlo niečo takéto..

patrike
•
Včera o 12:36
@anonym_autor

On je veľmi láskavý, fešák, stará sa o seba a má super vyrysovanú postavu. Na jeho telo sa fakt nemôžem sťažovať, páči sa mi a priťahuje ma. Nejde o to, že by sa mi nepáčil ako muž alebo že by nebol dobrý v posteli. Len máme iný postoj k sexualite – pre neho je to skôr súčasť vzťahu, pre mňa potešenie a zábava. Bola by som teda rada, keby to ozaj bola zábava ale v tomto nie sme kompatibilní. Snažila som sa to zmeniť, veľa som o tom hovorila, skúšala navodiť náladu, okoreniť to, ale nemalo to výsledok. Iskru sama navodiť nedokážem treba na to snahu oboch a už som to dávno vzdala.

@anonym_autor Si typicky pripad z toho vtipu o poschodiach obchodneho domu s muzmi.

patrike
•
Včera o 12:38
@anonym_16e06a

@anonym_autor Tebe fakt šibe

@anonym_16e06a Nesibe. Priroda. Tuzi po supersamcovi.

patrike
•
Včera o 12:41
@anonym_autor

@anonym_autor Si zavisla na prvotnom vzruseni. Tu ti nepomoze ani milenec, lebo ta o chvilu omrzi a budes hladat dalsiu davku sexualnej drogy.

patrike
•
Včera o 12:44
@anonym_autor

@anonym_add175 keby som sa nesnažila to riešiť. Ale ja som sa pokúšala to medzi nami zlepšiť. Keby sa ma opýta bola by som prekvapená lebo sa nikdy na nič nesťažoval. Ale ja som už veľa krát prosila o zmenu prístupu, hovorila o tom. Tak smutný by bol určite, ale prekvapený by byť nemusel keďže to nie je niečo o čom nevie.

@anonym_autor Dristy. Chces si ospravedlnit sama pred sebou svoju veselu susku. Nemala si sa vydavat za takeho, kde si nespokojna so sexom.
Bud ferova a rozved sa, potom mozes riesit aj futbalovu jedenastku z Konga. Zatial si vydata, tak sa podla toho spravaj. Ci manzelske sluby su pre teba nic ?

anonym_82b321
•
Včera o 12:53
@anonym_autor

@anonym_462da8 ano keby máme otvorený vzťah, tak by som to využila , ja nie som zamilovaná do toho muža čo vo mne prebudil vášeň. Ja milujem môjho muža, ten dotyčný ma ozaj priťahuje iba sexuálne. Takže jasne … keby ma omrzel tak by som to ukončila. A nehľadala iného, veď ani tohto som nehľadala ale ak by prišiel taký do cesty zas tak by som sa nebránila …

@anonym_autor takze teba len svrbi chachana. Ty chces aby aj vlk bol syty aj koza ostala cela. To sa neda. Ked ma ten tvoj muz aspon trochu rozumu a dost sebeucty, tak ta s takou poziadavkou posle ta het. A netrep o tom, ze muza milujes. Keby si ho milovala taka sprostost ti ani nenapadne. Ty si z nim kvoli zarucenemu pohodlicku, co ti manzelstvo s nim prinasa. O pohodlicko prist nechces, len si ches uzit a muz ti to ma s laskou a pochopenim dovolit, lebo tebe nestaci ten sex co mas s nim, ty potrebujes aby pri tom skakal zo skrine, lebo potom to uz nebude nuda. Ked chces vasen, tak ju do spalne dones. Ked sa ti nechce na tom pracovat, tak sa rozhodni. S vasnou ale bez neho alebo s nim ale bez vasne.

anonym_d6da31
•
Včera o 13:01

Troll

minenkaa
•
Včera o 13:02
@anonym_autor

@anonym_462da8 ano keby máme otvorený vzťah, tak by som to využila , ja nie som zamilovaná do toho muža čo vo mne prebudil vášeň. Ja milujem môjho muža, ten dotyčný ma ozaj priťahuje iba sexuálne. Takže jasne … keby ma omrzel tak by som to ukončila. A nehľadala iného, veď ani tohto som nehľadala ale ak by prišiel taký do cesty zas tak by som sa nebránila …

@anonym_autor ale nikde nepíšeš ,ako by to malo byt pre tvojho muza ,len to že si chces sex s iným a aby to tvojmu mužovi nevadilo
Otvorený vzťah je taký,že obaja môžu mať iných partnerov na sex

autor
•
Včera o 13:04
@minenkaa

@anonym_autor ale nikde nepíšeš ,ako by to malo byt pre tvojho muza ,len to že si chces sex s iným a aby to tvojmu mužovi nevadilo
Otvorený vzťah je taký,že obaja môžu mať iných partnerov na sex

@minenkaa no nepáči sa mi predstava že by spal s inou, ale tak keby ja mám takú možnosť tak jasne že aj on by mal

patrike
•
Včera o 13:05
@anonym_autor

@minenkaa no nepáči sa mi predstava že by spal s inou, ale tak keby ja mám takú možnosť tak jasne že aj on by mal

@anonym_autor Pocitaj s tym, ze jemu to moze ist v sexe s inou zenou lepsie, ako s tebou ...

minenkaa
•
Včera o 13:07
@anonym_autor

@anonym_autor prečo by sa to ale potom malo páčiť tvojmu partnerovi a presne ako píše
@patrike ešte ta môže vymenit tvoj muz ,zvládneš to potom ty?
Lebo ono predstava je pekná, len realita vystreli väčšinou inak