Ako presvedčiť partnera, že ho neklamem?
Ako presvedčiť partnera, že ho neklamem, nepodvádzam, neužívam si jemu za chrbtom? Ako bojovať s takouto podľa mňa až chorobnou nedôverčivosťou a podozrievavosťou?
Ísť preč. Po dobrom to nepôjde čím viac sa budeš snažiť tým viac ťa bude podozrievať. Taký človek má problém sám so sebou. Maj sebaúctu a nerob zo seba rohožku pre debila pls. Poznám z prvej ruky.
On nie je chorobny podozrievac. On je ziarlivy psychopat. Utekaj, co ti nohy stacia. Budes mat zo zivota peklo.
@vanilkovazmrzka nijako. Normalneho muza nemusis presviedcat o tom, ze ho neklames, nepodvadzas, neuzivas si za jeho chrbtom. Manzela som o tom nikdy nemusela nijako presviedcat, ani ked som bola na 3tyzdnovej sluzobke.
Pokial on na sebe nezacne aktivne pracovat a riesit svoj stav, tak to nikdy nepretane. V tom pripade ako pisu vyssie...utekaj ani sa neobzeraj.
@vanilkovazmrzka ma to nejaký dôvod? Stalo sa niečo vo vašom vzťahu? Prečo ma tento pocit? Netreba hneď odsúdiť.
to nie je dobrý vzťah keď musím niekoho presviedčať o tak dôležitých veciach...
@vanilkovazmrzka nijako, kopnúť do prdele. Prečo by si mu mala niečo dokazovať? Keď neverí, jeho problém.
Nikdy a nijako ho nepresvedčíš! Vernosť sa nedá dokázať. Len nevera. Aj keby si sa na hlavu postavila, aj keby si sa mu každých 5 minút hlásila, keď má raz chorobný žiarlivec v hlave, že ho podvádzaš, ani svätená voda ti nepomôže. Veľmi dôrazne ti odporúčam ukončiť tento vzťah.
Myslim, ze moj povodny nazov fora bol vhodnejsi…
@buba183 dakujem, ze to aspon niekto neberie tak ciernobielo, respektive ciernocierno 🙂 dovod bol, ale boli to len chybne dojmy respektive zle vyhodnotenie mojich reakcii. Vysvetlila som, ale stale mam pocit, ze je to malo. Celkovo je to unho silna nedovera k druhym ludom, preto som chcela vediet, ako s tym mam pracovat, ako mam docielit, aby tu doveru nadobudol aspon ku mne.
@vanilkovazmrzka ja by som nebojovala. Bud mi veri alebo dovidenia
@vanilkovazmrzka to nevysvetlis. Vernost sa dokazat neda. Na rozdiel od nevery. Ked ti nedoveruje je naozaj dobre stracat s takym clovekom cas? Jeho ziarlivost nici jeho, nici teba, znici vas vztah. Skor alebo neskor. Treba to ukoncit vcas. Skor ako sa z teba nestane utyrana troska. Pretoze on uz troska je, aj ked od tom este sam nevie a ani na to nikdy nepride.
Psycholog pre jeho vlastne dobro.
Povedat mu raz, dva, tri x a ak je to neunosne tak sama vies.
@vanilkovazmrzka my to nevidime ciernobielo. My ten vas vztah, teda jeho reakcie vidime len v tej jednej farbe, Temnej ciernej. Mozno si este mlada, mozno nemas skusenosti ale vztah s clovekom, ktory mi neveri nema vyznam. Pretoze vztah je hlavne o dovere a laske. Podozrievavost do neho nepatri.
@vanilkovazmrzka dôvera sa buduje postupne, krok po kroku... ale keď je niekto pablb, tam sa dôvera vybudovať nedá. Nehovorím, že to je váš prípad. Ty musíš vedieť, či mal dôvod na pochybnosti a obavy. Ale buď si mu to vysvetlila a fungujete ďalej alebo sa on v tom stále vŕta, príp. stále hľadá zádrapky, a tam už asi nič nepomôže. Ako písali vyššie - vernosť nemáš ako dokázať.
@vanilkovazmrzka nepresviedcaj, nechaj ho. Nech sa zoziera sam. Ono toto nie je "hocijaky" problem. Chorobna ziarlivost, vymyslanie, nedovera je horsia pre mna ako nevera, alkohol, cokolvek, lebo to su veci za ktore ten clovek neutoci na MNA, a da sa na tom pracovat. Toto je ako bojovat s duchmi, vymyslami, hoaxami :D nedohadas sa. Toto nie je ze nepride jeden vecer na cas domov a polepsi sa. Nepolepsi. Bude robit nervy, prieky... casom pridu ine problemy starosti a vy sa budete tocit okolo nedovery, ako ho presvedcit.. o hlupostiach. NIkto na to nema nervy v realnom zivote. On sa mozno zmeni, ak ho za taketo spravanie posle k vode xy zien, a navstivi psychiatra.
V normlanom vztahu pre mna funguje prezumpcia neviny, tj neobvinujem, nemam dovod nedoverovat, kym sa naozaj nieco nestane. Ak ma niekto nejaku poruchu a chce ju riesit, ok, mozem sa o otm bavit, ale pracovat na tom musi on. Nie mna tyranizovat.
@vanilkovazmrzka no len úvodný príspevok vyznieva inak ako to teraz opisuješ. Možno si mala radšej začať tak, že partner je taký a onaký, opísať trochu jeho povahové vlastnosti a že by si sa mu chcela priblížiť, či vieme poradiť nejaké "zaručené" spôsoby. Lebo z úvodu fakt vyzerá ako žiarlivec a nie ako introvert, ktorý len ťažko dôveruje ľuďom. A keď sme pritom. Ak by ozaj išlo o povahovú vlastnosť, tak už len to, že si jeho partnerka a púšťa ťa k sebe tak blízko, by bol znak, že ti dôveruje.
No, netušíme, nakoľko ste tento problém už rozoberali.
Asi by som začala svojimi myšlienkami a pocitmi, napr. že dôvera je základ vzťahu a ty chceš, aby vám to klapalo a jeho podozrievavé myšlienky ti ubližujú. Ak má niečo konkrétne, kde si nie je istý nejakou situáciou a niečo si zle vysvetlil, nech si o tom pohovoríte, aby si mu to lepšie objasnila, lebo ti na tom vzťahu záleží. A nejak ho do toho zapoj, že to riešite spolu, čo on navrhuje, čo on vidí ako problém a či to viete vyriešiť.
Cieľom je získať jeho spoluprácu. Vy ste pár a vy budujete vzťah.
Ak bude len bojovať a obviňovať ťa, skús konverzáciu v inú chvíľu, keď bude v kľude.
A za predpokladu, že má problémy s nízkym sebavedomím a preto ťa stále obviňuje, to už ty nezmeníš.
Ono, každý sme zažili nejaké sklamanie a človek je opatrnejší s dôverou.
Ale povedz mu, že toto je teraz o vás a iná minulosť nech sa tam nemieša.
@vanilkovazmrzka vies, v takom pripade plati Nevysvetlis ani ked zaspievas. Bud doveruje, alebo nie. Tvoja veta "Ako presvedčiť partnera, že ho neklamem, nepodvádzam, neužívam si jemu za chrbtom? " hovori za vsetko. To nie je o tom, ze ti veveri, ked povies, ze si do vyvaru nedala vegetu. On ti nedoveruje, ze ho nepodvadzas. Co ine je to ako ziarlivost?
@vanilkovazmrzka takého by som nepresviedcala, ak by mi partner neveril, tak pápá.....
al on nechce ty ho nepresvedcit... toto je vec dovery a ak ju nema budes to mat s nim tazke... drzim palceky
Škoda času s takým chorým človekom .Časom sa to bude stupňovať .Zničí ťa a bude z Teba troska.Poznám taký pár ,ona je už na liekoch ,rozvádzajú sa,preživala peklo na Zemi , ,aké dokázal v tej chorej hlave scenáre splietať …On je zakomplexovaný a až ho nechá viac žien ,možno začne na sebe pracovať .Hľadala by som si normálneho,sebavedomého muža .
@vanilkovazmrzka ak trpi bludovou poruchou-to jednoducho nevysvetlis. Mame to v rodine, skoda reci, znicene zivoty. Prec zo vztahu pokial sa da. Lepsie to nebude-v to nedufaj. Len horsie a horsie.
@vanilkovazmrzka pracovat na tom, aby od teba nedostaval nejaky cas ziadne nejednoznacne podnety, cize otvorena priama komunikacia, nesmies klamat, lebo raz zisti ze si aj v drobnosti zaklamala, a uz zase zburas doveru, ktoru si budovala. A mozno by som mu aj vysvetlila, ci uz neutralne, alebo na tych problemoch ktore ste mali, preco to tak vzniklo, vies nieco v tom zmysle, ze niekedy clovek nepovie uplnu pravdu, lebo to nechce s tym druhym rozoberat, lebo ho nechce zatazit, lebo sa obava reakcie, lebo vsetci robime obcas chyby, a potom uistit, ze napriek tomu to ostatne v tom vztahu je ok. A skusit mu potom na rovinu povedat, ze dalej je to uz o nom, bud bude neverit a zozierat sa, alebo verit, - ma na vyber.
Nikdy by som nebola s partnerom ktorý by mi neveril a ja jemu. Ak je nedôvera a podozrievanie nieje to láska.Hľadaj inde teraz je to nedôvera ked chodite iba ak by ste boli manželia čo by to bolo bitky, týranie.ON je chorý žiarlivosť ked už sa tak prehlbila to je už choroba.Ziarlivosť v miernej forme taka zdrava dajme tomu ale nie že TI neverí upodozrieva ťa a TY sa pýtaš ako sa tomu da predsť no nijako sa to to neda.Poznam jednu radu len neviem či toto chceš počuť a to je že bude rozchod a definitivny.
@vanilkovazmrzka jednoducho - ukoncit to. Nevera existuje a vernost sa dokazat neda.
Dovera je jednym zo zakladnych pilierov vztahu - ak nie je, tak vztah nema na com stat.

@vanilkovazmrzka to sa nedá, lebo je chorý. Odporúčam sa zbaliť a hľadať šťastie u iného