Ako prírodne nahradiť lubrikačný gél?
Prosím, aké alternativy? Vazelínu alebo kokosové maslo/olej.. Lubrikačné gély ma stipu..
@anjelicek26 nie bez srandy ide o to, že mám z toho potom ranky na sliznici, podráždenú hrádzu a ešte ma boli aj pri cikani..
Ja ti rozumiem, ale po tomto mas vela vlastneho hlienu pri sirupe... iny napad bohuzial nemam, snad niekto poradi lepsie... ale kokosove maslo tiez neni boh vie aky napad, ani olej, ved to vysusuje...
Mozno zmenit lubrikant za ine zlozenie/znacku? Aquaglide ma aj bio lubricant, kokosovy olej sa da pouzit. Alebo cisty mandlovy olej z lekarne. Lekarska vazelina alebo podobne neparfumovane produkty z lekarne. Jednoznacne tie ciste veci zozenies v lekarni.
Kokosový olej je výborný, odporúčam. Ale teda nie s kondómom, mohol by prasknúť. Tam len na vodnej báze
@snehulak77 nepoužívame ochranu, takže to nebude problém
@raja95 ja mam stery všetky negatívne no stále mam zacervenanu vulvu a problémy s cikanim.. Chcem to ešte riešiť s gynekologickou po dovolenke
@kiki68 ďakujem
Aj ja odporucam kokosový olej, staci malo a nevyschne, nelepí sa ako lubrikanty
Rôzne oleje, maste, krémy, vazelina sa neodporúča aby vošla dovnutra, tak to by som neriskovala, máš tam vnútorné orgány. Skôr lubrikant na vodnej báze.
@anjelicek26 odkedy kokosovy olej vysusuje? Ja aj ked sa dotieram stale som od neho trochu mastná
Ano aj ja odporucam kokosovy olej..cela sa nim mastim..najlepsia vec. 🙂
A uz roky!
Kup si lubrikant v lekarni, ktory je urceny na Usg na amb. Je nedrazdivy a aj ovela lacnejsi.
@laura164 a keď sú tampóny určené na kúpanie napustene vazelínou?
Ale ďakujem vám skúsim ten kokosový olej
Tiež odporúčam kokosový olej, práveže je vhodný keďže má aj antimykoticke účinky takže je vhodný aj pri mykoze.
Aj mňa štípu lubrikačné gély, hlavne tie ovocné...ja používam zdravotnícky silikónový lubrikant, značka Glide 4 you, kupujem ho z mojalekaren.sk, ale asi ho dostať aj inde.
Este jedna vyhoda kokosoveho oleja..mozes ho mat stale na stoliku vedla postele a nie je to podozrive..takze je stale po ruke 😉
@zuzzinka presne 😂👌🏻
Ja tiež môžem odporučiť kokosový olej. Nevyschne ako bežný lubrikant ale teda pozor, s kondómom sa nemá používať, mohol by ho narušiť.
je antibakterialny aj antimykotický, čiže ak si náchylná na rôzne ženské problémy, tak kokosák je len plus. 🙂
Ja by som s tým kokosovým olejom na pokožke bola opatrná, špeciálne v takejto citlivej oblasti, navyše ak už máš problémy a poškodenú kozu.. veľa zo zázračných účinkov je len mýtus.. https://skinresourcemd.com/blogs/news/no-you-sh... . Určite by som skúsila na tvojim mieste nejaké produkty z lekárne, to sú obvykle testované veci, ktoré by nemali uškodiť (na rozdiel od potravín ako sú oleje a pod.) a snáď nájdeš taký, ktorý by ti sadol
Tiez som za kokosovy olej, kedysi som ho pouzivala na cele telo a moja segra mi v tehotenstve povedala. Vsetko smrdi ale ty najviac😀
@blabla22 osobne na pokožku kokosak nedávam, ale tu sa bavíme o sliznici. Ja keď mám tam dole akýkoľvek problém, tak tam mam sucho aj počas dňa ale lubrikant mi vadí (ten sa neodporúča ani používať na deň, iba naozaj na sex a umyť). Dám si tam kokosak a ten to premasti, poradila mi to raz kamarátka a nedám na to dopustiť. Ale na pokožku radšej nie

Das si tri hodiny pred sexom sirup na kasel (na riedenie hlienu)...len to nie je moc romanticke sa takto pripravovat 😂