Ako reagovať, keď vás partner kritizuje?
Budem písať radšej anonymne, kedže tu mám fotku a nechcem aby ma spoznali moje známe...
Baby, ako by ste reagovali keby vas partner vam povedal, ze ste zanedbana?
Máme dceru, ktora vyžaduje 24hod starostlivosť, ktorá je samozrejme na mne. Nikam nechodim to je pravda, max na nechty a vlasy si farbim doma sama.
Ale doma robim všetko, domacnost , dieta, vsetko okolo domu, lekari, nakupy, vybavovanie je na mne. On chodi ,,len,, do prace.
Som z toho dost nešťastná, pretoze sam vidi a vie, ze ked dcera zaspi padam na hubu aj ja. Nemam silu este so sebou robit nieco extra zrejme ako on vyzaduje.. on mi v nicom nepomoze.
Preto ma to dost zabolelo. Rada by som si nasla cas na seba alebo na nejaku kamaratku ale bohuzial momentalne to nejde.. on s nou ,, nevydrzi,, nevie co ma robit s nou. Rodinu tu nemam.
Ked niekam ideme na vylet, tak si dam saty alebo rifle, namalujem sa.
Pred tym nez sme mali dieta som sa malovala vyrazne aj som sa obliekala vkusne. Nehovorim, ze teraz vyzeram o 180stupnov inak ale proste mam taky pohodlny styl.
Poprosim o normalnu diskusiu, bez urazania.
Dakujem Vam
@danyelia chlap, ktory sa nevie pol hodinu postarat o vlastne dieta, si nezasluzi ani aby mu podala pohar vody a nema absolutne ziadne pravo ju kritizovat a nie este ze ona sa ma snazit vyzerat… a to sme ju nevideli, mozno aj bez makeupu s obycajnym drdolom je to krasna zena, nie kazda potrebuje nieco so sebou robit aby “bola k svetu”.
Náhodou to je dobrá rada. A až sa bude cítiť sama spokojná a šťastná, kopne do zadku chlapa ktorý jej je na dve veci.
Každá žena je vizitkou svojho muža😃 preto ak sa mu nepáči mu povedz ze keby máš chlapa co ti pomôže vyzeráš aj ty inak
Hmmm co ti poradit? Aby si sa nezanedbavala? Co sa okolo tvojho muza točia iba upravené zeny, ze tomu nerozumie. No sup sup raz do tyzdna cvicit, masaz, kozmetika. Chlap doma s dietatom 😉 ale nechaj ho aspon dve hodinky. Neboj zvladne to.
Aj tento príbeh ukazuje, že niekedy je lepšia voľba byť single ako za každú cenu sa vydať a mať deti
@sissy27 Ja nepíšem, že má ísť každý deň na hodinu do kozmetického salóna či na plastiku a dieťa hodiť na krk mužovi (aj keď verím, že keby tak urobila častejšie, zvykol by si na to, no ak s malou nikdy nebol sám, tak jasné, že sa bojí, že to nezvládne/je z toho v strese/ nechce sa mu...) ale keby ráno vstala o 15 minút skôr, v pohode sa nalíči, učeše, upraví, oblečie (hlavne kvôli sebe!) Poznám v okolí plno mladých žien, ktoré (bez urážky) chodia fakt že zanedbané - mastné vlasy v cope, vyťahané tepláky, nenamaľované, pôsobia, že majú o 15 rokov viac...lebo oni sú matky, už sa o seba nemusia starať 🙄 A potom tu vyplakávajú, že si muž našiel inú...
@nikoletta1712
😂 teba sledujem uz dlhsie - co hlaska na obdobne temy, to klenot!
Ale neboj, su aj chlapi, ktori okrem medzinozia pouzivaju aj tu sedu hmotu v hlave. Ja takeho mam doma (dufam 😁)
Je mu jasne, ze ked sme chory, nebudem tu chodit ako vyčančaná a kedze tu nemame rodinu, nehrozi ani fitko. Rano skoro odchadza, domov pride o piatej, deti o cbholilu potom spat.
Berie to s rezervou a vie, ze nerealne predstavy su blbosť.
Nehadz flintu do zita, nie kazdy je dilino 😄
Ze chlap s pupkom…. To je podľa mňa kus, čo sa vyslovene zanedbáva. A ak sa boji zostať s vlastným dieťaťom, je to zbabelý srač. Ak necha všetko na žene a on chodí “len” do prace, pričom ona ešte ma pre pupkaca vyzerať tip top, je to obyčajný ch.j.
A ako tu padlo, výzor, kondička a stav ženy/matky je obrazom toho, ako sa muž vie postarať. Tento sa stara len o svoj pupok očividne.
Pozri mnohe sme si tym presli. Si doma na materskej, ale makas 24/7. Muz zivi rodinu a tak ma zena pocit, ze vsetko ostatne musi zabezpecit ona, lebo on nosi peniaze a ona “nic”. Len potom ako deti rastu zeny triezveju ked uz totalne padaju na hubu. Su muzi co obcas pomozu, co pomozu, co velmi pomahaju. Ale z velkej miery to vedia ovplyvnit zeny. Takze je to na tebe, baby ti dost poradili 😉. A ja ti dam este jednu radu, takto to tu verejne priznam 😂. Aj ked som bola s malym ci chorym dietatom niekedy doma cely den v pyzame, vyflusnuta unavena, aj tak ked mal prist moj muz z prace som sa letmo namalovala, upravila a prezliekla. Zena si proste na toto musi najst trocha casu, mysli na to co tvoj chlap v praci stretava. Vyobliekane vonave usmiate zeny. Tak porozmyslaj, co vidi doma. Jedna vec je ale cista, vonava, upravena s lezernym stylom, a druha mastne vlasy, derave teplaky, neoholene nic 🤪. Ak si ta prva moznost a on ma aj tak problem, tak je to pako. Prepac. Ale ak z casti aj to druhe je pravda, kusok malinko s tym vies nieco urobit. Ale tiez zalezi, kolko ma dieta mesiacov/rokov. Za dalsie.. najviac muzi podvadzaju svoje zeny prave do jedneho roku veku svojich deti… prave pre toto. Zeny sa venuju hlavne detom, menej sa staraju o seba atd atd. Ved vsetci vieme
Koľko má dieťa? Ved ho zober so sebou ku kozmetické. Ja so svojou dcérou chodím ku kozmetické, na dentalnu hygienu a podobne. Síce tu hodku sedí pri mobile na rozprávkach ale keď človek nemá na výber tak musí aj takto 🤷
@nikoletta1712 nie, čo si? Nie sú len na svete takí chlapi k***ti, iba tu obvykle píšu ženy, ktoré majú "pokazené kusy" doma. Žena, ktorá ma normálneho chlapa, ktorý vie ze aj on musí niečo robiť v tej domácnosti a okolo detí, taká nebude písať, ze "mam fajn muža, ktory bez problémov ma nechá cez víkend pospať, navarí, nakúpi, vezme deti von aby som mala čas pre seba, šla ku kaderníčke, s kamoškou na kávu atď (doplň co chceš)
@nikoletta1712
Neboj, su aj pohodaci muzi 🙂 Ja keby mam vstavat pred detmi aby som sa malovala, tak musim okolo 3:30 😂 Nas starsi milacik je totiz uz okolo 4:00 "dobre zobudeny" - maminka aj ty si uz dibre zobudena? A ma usmev od ucha k uchu. Tak som rada, ze mam chapaveho muza, ktory aj deti prebavi aj von vezme. Drzim ti palce a uvidis aj stretnes normálneho.
@sissy27 ♥️
A ďakujem Vám baby za úprimny názor.
Toto som potrebovala ,,počuť,,
. Pekný večer vám ešte prajem ♥️♥️
@mikitilik29
no naš by im tam "poupratoval" 😁 nie kazde dueta pekne sedka. Kamoskin v cukrarni sedel kludne a jedol koláč. Nas si to zamenil za obývačku, debatil s cudzimi ludmi 🙈. Druhy krat na kave - to uz sme pre istotu sedeli vonku - kamoskin pekne jedol pernik (dali ku kavam). Kamoska si objednala este colu a ked prisla, ze preco som mojmu nedala pernik. Hmmm - on uz stihol zjest 2, poprezerat interier a debatit s pani vedla pri stole, za 5 minut hotovy, ze jedy uz ideme do toho parku. Mal vtedy 3 roky. Teraz uz celkom usedi pri tom kolaci ma 4 😁 Takze zalezi od dietata. Ten by nahradsrj tie nechty robil a "maloval" spolu s nechtarkou.
Prosim.ta urob to co si pisala nechaj mu prazdnu chladnicku a odid k rodicom na nejaky cas ...nech sa spamata lebo toto si k tebe nesmie dovolit.jaaj normalne nervy by som.ho prefackala toho tvojho.muza
Oznámim, mám termín na masáž, wellnes, jogu, idem s kamoškou na kávu, ostávaš s malou doma... Beriem si z peňaženky 50 € a dovi...
Prečo berieš ohľad na neho, keď neberie ohľad on na teba? Treba ho postaviť pred hotovú vec, neboj, o malú sa postará, skús najskôr na hodinku-dve a potom na dlhšie. Keď sa ti nechce líčiť, tak sa nelíč... a hlavne kvôli chlapovi. Stačí sa krajšie obliecť, keď si chceš radšej oddýchnuť, oddychuj..
Staraj sa o telo a o ducha, maj sa rada! Šťastná žena je odrazom dobrého muža... Aký je potom tvoj muž?
Chápem, že mu nechceš dávať lekcie na úkor dieťaťa, ale ty si teda jediná osoba, s ktorou dcérka môže byť? A ak sa tebe niečo stane (choroba, hospitalizácia)? Kto sa o ňu potom zrazu postará? Čo sa samotnej témy týka, bolo to tu povedané mnohokrát - prestať robiť fullservis a myslieť na seba.
Dcéra má nejaký zdravotný problém?začni tým, že ich budes posielať samých von.A kľudne mu povedz, že ostatni chlapi nemajú pupok a večer chodia behať.No a zmeň čo sa dá kvôli sebe nie kvôli chlapovi.On nevydrží chvíľu a ty máš vydržať celé dni a byť tiptop
A dieta je ake stare? Ty si pripadas zanedbana? Kazdopadne, zle si si pana manzela naucila. Jednak neexist, ze by on s dietatom “nevydrzal” a neexist, ze ja by som robila doma sluzku. Ja mam celkom male dieta, chodim do roboty, poslednych par dni musel byt manzel doma s dietatom v podstate cely den aj vecer a neuveritelne, ale prezili vsetci.
@lonely66 ako povies. Bola som isto plna energie s dietatom s refluxom a kolikami, ktore aj v noci po nakrmeni bolo treba nosit hodinu dve po byte pol roka. So 4 hodinami spanku v noci.. ale ty tvrdis ze som vyflusnuta nebola, no tak to musi byt pravda 😁.
No ale spat k realite. Byvala som na smrt unavena vela krat. A nielen pri prvom, aj pri druhom dietati. Ale tie 3 minuty co sa letmo namalujem mi ozaj taky problem nerobia skoro nikdy. Uzavriem to tak, ze verim ze su zeny vela unavene, no i tak by si mali obcas najst cas na seba, aby tyzden nechodili s mastnou hlavou a ogrckanych teplakoch.. Netvrdim ze sa maju vymalovat ako velkonocne vajce, alebo v steklach vitat manzela s usmevom. Ale snazit sa najst si chvilku sa osprchovat ked pride domov, ucesat a obcas mu dat moznost aby si spomenul koho si to bral 😁. Materstvom sa zena nemeni len na matku. Ostava zenou. Ale vela zien robi chybu, (nehovorim ze autorka), ze uz ostavaju byt len matkami. A potom sa divia, ze chlapi hladaju inde… Ano, chlap co je chlap chape, ze ak maju doma parmesacne babatko, ze to ma zena velmi tazke a narocne. Tak jej pomoze, aby si ten cas na seba nasla. Ale ak toto obdobie trva az prilis dlho/roky a zena sa dlho zanedbava, dobre to proste nie je
@liv1 na smrt unavenej ti ten mejkap urcite pristal 😀 .. nie, pokial sa vladzes zaoberat takymi hlupostami, ako mejkap, isto nie si nasmrt unavena.. pokial len nepatris medzi tie zeny, co sa bez mejkapu neodvazia nikomu ani na oci ukazat.. co normalne nie je.. za mna je nenormalne sa aj malovat, ked som doma

Tvoj muž je chumaj. Nevydrží s vlastným deckom a ty sa máš rozdvojit aby si zvládla dieťa, domácnosť a ešte aj starať sa o seba aby si bola pre milosť pánka dosť príťažlivá. Ja fakt neviem co je to dnes sa somarov, čo si nevidia ďalej od svojho nosa.