icon

Ako riešiť podozrenie na neveru manžela?

8. sep 2024

Bože ženy… mne asi vyskočí srdce.. Manžel bežne zaspáva pri zapnutom telefóne keďže ma pustený film.. Teraz zaspal tak som mu ho isla vypnúť a že idem si este pozrieť jeho foto zo zoo(boli sme včera).. v tom tam vidím jeho fotky kde je sám- podozrivé.. Sledujem teda appky a zrazu vidím zoznamovacie appky. Kliknem na jednu a tam si hľadá baby. S jednou konkrétne si dohaduje stretko na piatok.. akože áno, mame to teraz ťažké vo vzťahu, neklape to možno ako by malo. Teraz budeme spolu 10 rokov, sme manželia a máme dve male detičky 2 roky a 4 roky.. Nikdy som si nemyslela, že by som toto riešila.. Čo inak očakávať ako to, že mi chce byt neverný.. keď ktovie ci už v minulosti nebol.. Teraz neviem čo robiť.. či to zajtra na neho vybaliť alebo počkať do toho piatku, že či fakt nepríde domov z prace a ake dá výhovorky? čo by ste robili vy?
Pre mudrlantky, že som mu nemala liezť do telefónu. No nemala, ale stalo sa a asi som aj rada.. Nechcela by som byt podvádzania a netusit o tom..

autor
14. sep 2024

@janka_23 mňa zaráža ako vy všetky viete čo ja riešim a neriešim v súkromí. Za to že to sem nenapíšem… Áno keby si chcela vedieť tak sme sa včera bavili presne o jeho výbušnosti, ze mám toho už plne zuby

janka_23
14. sep 2024

A ako dlho ta jeho vybusnost trvá? Kedy ta prvý krát fyzicky napadol? Asi to nebolo predvcerom ale už hodne dávno a napriek tomu si vo vztahu s nim zotrvala.

janka_23
14. sep 2024

Vieš, ja pri prvom náznaku agresivity a vybusnosti dávam od muža ruky preč. Neexistuje nič co by u mňa ospravedlnilo agresivitu alebo fyzicky útok na zenu. Taky muž u mna nemá šancu. Do vzťahu by som s takým nešla a určite by som si s nim nezalozila rodinu. Ale to som ja..

earlgrey
14. sep 2024

@autorka
Prečo si zrazu prešla do protiútoku? Veď nikto ti zlé nechce a ani nikto na teba neútočí. Je to tvoj život a ako si ho zariadíš, tak ho budeš mať. Prišla si si sem pre rady, rady a názory si dostala. Ale úplne si sa otočila o veľa stupňoch a zrazu ti vadí, ak sem niekto nápíše svoj názor.

enmery
14. sep 2024

@janka_23 V tomto sa zhodneme. Chvalabohu mne rodičia stále učili a hučali mi do hlavy, že po prvej facke a strkačkáš sa proste odchádza. Tu sa predbehujú matky v tom, ako dieťa ani necapnúť, ani nezvýšiť hlas a pritom vidím, ako naša spoločnosť vpohode akceptuje násilie. Lebo keď žena nie je zbitá do krvi, je to vlastne nič. A to isté agresivita.

janka_23
14. sep 2024

@enmery presne tak. Ja som fyzicky útok zažila, jeden. Ešte v ten deň som snubny prsteň položila na stôl, zbalila si veci a viac sa nevrátila. A to sme mali mesiac pred svadbou. Ja sa čudujem ako to niektoré ženy môžu vôbec znášať a ešte to obhajovať ze kvôli deťom sa nerozvedu, že veď aj keď je partner na hovno tak je dobrý otec. Myslia si, že tie deti to nevnímajú a neuvedomuju si aký základ im do života dávajú. Učia ich, že je vlastne uplne ok keď sa muž k zene sprava ako debil

gribka1
14. sep 2024

Hlavné opatrne s ním, ak sa dokáže vytočiť pre každú hlúposť, táto téma rozvodu asi tiež neprebehne zázračne v kľude. A možno práve preto, by som to pomaly ďakovala celý tento víkend, ak teda si rozhodnutá dať tomu koniec. Ibaže by nie, to by si pýtala asi inú radu.

janka_23
14. sep 2024

@earlgrey vieš, pravda sa ťažko pocuva a ešte ťažšie je priznat si to. Veľa ľudí radšej kope okolo seba nohami miesto toho, aby realne začali veci riešiť

earlgrey
14. sep 2024

@enmery
@janka_23
Ja som síce fyzický útok nezažilo, ale bývaly partnet zdvihol ruku a urobil gesto akokeby ma išiel udrieť, samozrejme neudrel ale to mi stačilo na to, aby som vzala dieťa a odišla a odišla som navždy.

gribka1
14. sep 2024

@janka_23 Toto ty nepochopíš, chýba je už vo výchove, ak nevychovaš sebavedomého jedinca, tak proste nevedia takýto vzťah ukončiť. Ešte si myslia, že asi si boli aj sami na vine.

enmery
14. sep 2024

@janka_23 Pretože ony dúfajú, že sa zmení. Ja som nezažila doma nadávky, bitky, ponižovanie, ani u starých rodičov. A ďakujem rodičom, že mi to opakovali a apelovali na mňa, aby som im to povedala, keby sa niečo také stalo-aby ma vedeli podporiť. Alkoholik, gembler, drogy, agresivita, lenivosť, fyzické násilie, psychické deptanie-to je proste NO GO. A len minimum takých ľudí sa zmení a aj to sa musia zveriť do rúk odborníkov a hlavne, musia sami chcieť. Inak je to vopred stratený čas s takým človekom.

earlgrey
14. sep 2024

@janka_23 To áno, samozrejme, že sa to zlé počúva, ale aj tak celú pravdu nikto nevie. Len nerozumiem, je tu milión tém, ktoré začnú rovnako...autor/autorka sa sťažujú, nadávajú, bľabotajú o tom a o tom, a potom keď sa niečo udeje a niekto iný napíše to, čo písala autorka ale možno inými slovami - pointa tá istá, tak už je zlé, už sú komentujúce útočné, už píšu z cesty, už si vytvárajú vlastné scenáre, pritom len zopakovali to, čo autor sám napísal.

janka_23
14. sep 2024

@gribka1 ver mi ze to chápem. Aj ja som bola taka, nikdy som nemala sebavedomie, vzdy si so mnou kazdy robil co chcel. Keby si vedela ake vztahy som mala 🙄 tiež ma ten môj zmanipuloval a všetko prekrutil tak, ze ešte som sa ja cítila vínna za jeho chyby. Az posledný vzťah kde si môj partner tiež vypisoval, stretával sa so zenami mi otvoril oči. Začala som na sebe pracovať, urcila si hranice a začala mať konečne rada samu seba. Takže dá sa to naučiť len treba chciet

enmery
14. sep 2024

@janka_23 Dobrý otec je otec, ktorý ľúbi ich matku. Už neviem, kto tento výrok povedal, ale stotožňujem sa s ním. A inak k tvojmu zážitku, aj keď je to tvrdé, buď rada, že sa stihol ukázať ešte pred svadbou. Už som Ti to raz písala, ale si fakt silná a správna ženská.

enmery
14. sep 2024

@earlgrey Urobila si to najlepšie!

caramellka
14. sep 2024

Autorka, nie my všetky naozaj netušíme, čo riešiš v súkromí a mnohé sme Ťa len chceli pochopiť a napísať svoj názor trošku z nadhľadu a svoje osobné skúsenosti. Nečítala som úplne všetko, ale verím, že nikto Ťa neurážal a väčšina sa zhodla, že rozhodnutie je len a len na Tebe, čo ďalej, je to Tvoj život.
K vybusnosti mi napadá len toľko, že môj ex bol tiež výbušný, ale nikdy nezdvihol ruku na mňa (ani na dcéru) a to sme boli spolu 18 rokov, z toho 10 v manželstve.
Ja Ti úprimne želám nech si šťastná a spokojná Ty a deti. Drž sa...

gribka1
14. sep 2024

@janka_23 ale si napísala, že len raz si zažila fyzický útok a odišla si. Tak klobúk dole. Ale niektoré to proste nedokážu a tiež veľmi za to nemôžu, kým nenájdu odvahu, tak ako ty, po svojich skúsenostiach.

janka_23
14. sep 2024

@earlgrey suhlasim s tebou. Tiež som si všimla ako autorka prešla do útoku a nechápem to. Asi iba ona by nám vedela zdôvodniť prečo zrazu zostala taka vytocena keďže ani ona sama na toho svojho nepovedala jedno pekne slovo.

gribka1
14. sep 2024

@janka_23 No pretože je v úzkych a nevie ako na to.

janka_23
14. sep 2024

@enmery ešte raz ďakujem, vážim si to 😊 a presne preto, ze som zažila to co som zažila, sa veľa zenam snažím otvoriť oči, povedat svoj príbeh pretože takéto veci väčšinou končia rovnako. Už som to raz písala...málokto je taky múdry, že sa uci z chýb iného 🤷🏼‍♀️ je tazke nájsť v sebe silu a zacat veci riešiť, ale zatvárať oci donekonečna a veriť ze sa ten druhy zmení je strata času.

janka_23
14. sep 2024

@gribka1 ja tomu rozumiem, ešte keď je tam strach z neho, strach co bude ďalej, kam pôjdem, čo budem robiť. Preto ma iba prekvapilo, že autorke vadí pokec a nie jeho agresívne správanie. Ze rieši jeho vypisovanie a nie to ako si zariadiť život bez neho

animus
14. sep 2024

@enmery ty sa nevieš ovládať? Alebo slušne komunikovať? Keď človek netancuje ako ty piskas tak hneď začneš urážať? Mám pocit že sama máš problém a mala by si skôr riešiť seba ako druhých presviedčať o svojej pravde.

enmery
14. sep 2024

@animus ???Toto už fakt nepotrebuje komentár. Krásny život Ti prajem.☺️

autor
14. sep 2024

@janka_23 ja vôbec nie som útočná ani nahnevaná.. mne len vadi ako začali pribúdať komentáre o tom že však aj tak teraz zostanem s ním a bla bla bla…. A napísala som sem už dosť ale naozak sa mi sem nechce písať celých 10 rokov vzťahu. Áno možno som ovyplnena aj ním ale keby sa napríklad naučil ovládať tu výbušnosť tak by bolo všetko úplne ok. On inak neni zlý, len keby sa vedel kontrolovat- lebo vtedy všetko zle vzniká. Ja ho teraz neospravedlňujem,aby sme sa pochopili.. Len hovorím ako to je.. A čo sa týka podvádzania a podobne. Ja si naozak nemyslím že to niekedy predtým spravil, pretože neviem či slm to tu písala ale on nikam nechodil. Do prace a domov a max na nákup. Inak sme všade chodili ako rodina alebo keď sme chceli isr niekde sa zabaviť tak ja a on. Ald nikdy nešiel s kamarátmi na pivo alebo na disko alebo čo ja viem kam. A aj ten telefón nikdy za 9 rokov predo mnou neskovaval.. A čo sa týka tých reči že stále sa rozvádzame a hovoríme o tom tsk to nie je pravda. Prvý raz som mu to povedala pred rokom a preto sa tak aj zachoval. Keďže nikdy predtým to odo mňa nepočul fak sa zľakol a preto všade všetko pomenol aj účty si chcel rozdeliť..

animus
14. sep 2024

@bonboniera fascinuje ma, ako keď muž napadne ženu je to fyzický útok, ale keď žena napadne muža ako sa to volá?? Pouč má prosím, lebo viaceré jej tu radili aby ho prefackala, to je už v poriadku?? Keď tu polka žien z MK mláti svoje deti to je tiež ok? V podstate len ženy sú chránená skupina, ktoré môžu útočiť na mužov, deti (a vrchol je keď tak útočia ešte aj na cudzie deti a chvália sa tu tým) a je to v poriadku lebo veď chudence majú toho veľa. Ale ak sa tak stane z opačnej strany je to fyzický útok. Násilie ako také neschvalujem v žiadnej podobe a fakt ma zaráža, koľké sa tu chytajú práve toho pritom samé sa násilia dopúšťajú. A nevravím len o tom fyzickom. Za svoj názor som si hneď zaslúžila útok na moju osobu ako som si niečo slahla a podobne a to som si naozaj dovolila napísať len svoj názor (bez vulgarizmov a osočovania). Tu sa uzivatelka enmery tvári ako matka Tereza, ktorá prišla pomáhať a pritom tu autorku len depta a tlačí nanu a na mňa tu útočí, keď jej napíšem svoj názor.

janka_23
14. sep 2024

Pozri sa autorka, je to tvoj život. Ako si ho zariadis tak to budeš mať. Píšeš keby sa naucil ovládať svoju vybusnost tak by bolo všetko ok. V prvom rade to musí chcieť on a ak to ma proste v povahe tak to bez pomoci odborníkov nezvládne.

gribka1
14. sep 2024

Tak to skúste ešte raz, ale dajte si podmienky, možno vám to vyjde, ale už sa dohodnite, že keď to nezvládnete, tak sa rozvediete. a nebudete si robiť problémy.

weronika171717
14. sep 2024

Ja by som mu dala úplne poslednú šancu a uvidíš. Potom, ak ťa sklame bude rozhodnuté. 😊

enmery
14. sep 2024

@animus Ty si prečítaj všetky moje komentáre, od prvého som reagovala a použila iba VETY a slová, ktorá napísala sama autorka! A na tie som reagovala preboha🤷‍♀️🤦‍♀️Nič som si nefabulovala a spojenie fyzické útoky použila ona! Koniec hlásenia.

autor
14. sep 2024

a ešte teda napisem, ze samozrejme ani ja nie som dokonala. Nemu strašne vadi keď kričím. Že doslova to neznáša a potom sa vytočí. A áno je pravda že kričím keď ma naserie.. A aby ste si zase aj nemysleli že som nejaké utýrane chúďatko.. tak ja som mu to vždy aj vratila. Ale áno, nikdy som s tým nezačala prvá.. A určite sa to nedeje denne alebo pravidelne, stalo sa to pár krat ale áno, nemalo sa to stať nikdy. To vyčítam zase ja nemu.