Ako riešiť vzťah s milujúcim cholerikom?
nechcem tu rozduchat plamene vasni a hadky, a ani nic podobne a ani urazky prosim vopred. Ak chcete komentovat v zlom, radsej to nerobte. prosim vas, uz tiez mam hlavu v zmetku pre mna je to nepochopitelne tiez a neviem si sama poradit niekedy myslim, ze najlepsie je odist.
chapem ze neni normalne co teraz napisem. ale muz je milujuci, nezny, sladky, roztomily, kvetinky nosi, sarmantny, priatelsky, kupi mi co chcem, charizmaticky, stara sa o mna pekne, navari, sem tam uprace, je prijemny, stale ma chvali, ospevuje aka som uzasna krasna, ako ma stastie, ze ma stretol, ze je stastny, je opatrny ohladuplny, pocuva ma, kazdy den mame takmer dokonaly sex, je velmi vasnivy, nepije, nefajci, je rodinne orientovany, berie ma vzdy na vylety, do kina a pod ( zijeme spolu v taliansku, je talian )naozaj mi dokazuje svoju lasku, robim si co chcem, som nezavisla zena,
mame prakticky idealny a idylicky vztah, ktory nam moze hocikto zavidiet navonok. Ale ! jedno obrovske ale je tu ktore sa hanbim pred niekym hovorit. vsetko vyzera az prilis sladko no neviem ako to povedat.hmmm je extremny ale ze az extremny cholerik a ma uplne zatmenie pred ocami od agresie a hnevu nevie skontrolovat sa, no pocas hadok ma neraz preplieskal ci uz po tvari alebo po chrbate. Stalo sa to za tie roky asi 10 krat, ale hrozne som sa citila ponizene, ako decko, proste nechapem to. Ako moze taky uzasny chlap ma agresivne preplieskat len tak, za to, ze na seba kricime a ja nesuhlasim s nim. Potom sa na druhy den sopravedlnuje klaci, prosi, a zas vsetko ide do starych kolaji, povie mi ze mal zatmenie a ze zacneme odznova, ze ho to trapi a je smutny. *donesie kvety ja mu odpustim za par dni a ideme dalej. o mesiac znova zatmenie. A takto to ide uz par rokov. prosim nesudte ma, ja len nechapem ako moze byt taky uzasny gentleman a pozorny chlap milujuci, ktory dokazuje lasku denne takmer mne, ako moze byt zaroven taky agresivny cholerik ze pocas hadok ma preplieskava. ja som mu nikdy nevratila. prosim nesudte ma vazne mam 29 aj on. zijem tu spolu, robime a tajk ako casnici
On je asi tak “vzdelaný” ako v úvode autorka opisuje asi ako majú “ dokonalý a idylický vzťah”. Čím viac tu autorka píše, tým väčšia katastrofa a odbornú pomoc potrebuje aj ona, lebo žije v nejakej svojej aleternatívnej realite a nie v realite, ktorá sa okolo nej deje.
Autorka, namiesto písania tu sa radšej začni baliť. To ti viac pomôže.
@aurora33
Ona ho ľúbi. 🥰 neodíde.
Uf… priserne. Vies co keby bolo na mne, ja by som kludne ozelela kazdodenne prejavy lasky, aj sexu by som sa kazdy druhy den vzdala, ak by to znamenalo inak normalneho vyrovnaneho muza. Ktory sa kludne moze obcas nasrat, ale aj v amoku chape, ze tlct druheho ziveho citiaceho tvora, je jedno ci ide o muza zenu dieta zvieratko, je prosto ZLE.
Podla mna sa tato jeho povahova crta nikdy nezmeni, a on si ju navyse sam plne uvedomuje, a preto je inak tak az prehnane sladky, lebo musi cely zivot kompenzovat, tym padom je to pre mna vlastne taka celozivotna pretvarka…
@katkami123 pozor, tuším raz napísala, že ho už neľúbi. Len priznala závislosť na sexe a prejavoch pozornosti, aj by som pohľadala, ale šľak by ma trafil znova to čítať 😂
@katkami123 Ty si s tým vzdelaním nedáš pokoj 😀 a potrebuje psychológa, nie psychiatra. Potrebuje zdvihnúť sebavedomie a zmeniť vzorce správania, nie tabletky.
No nič, končím s diskusiou. A autorke prajem veľa šťastia, odvahy a síl 🙂
@jenny224
Závislosť na sexe si môže riešiť s ďalšími 3 chlapmi. Ona je závislá na ňom, preto sa ho stále drží. Inak by už dávno odišla. Urobila si z neho božstvo. Opisuje ho úplne nereálne ako aj ich vzťah.
Mozno tam je to normalne a tak sa to naucil fungovat takto vo vztahu,ale mozu byt za tym aj rozne traumy..ja som mala veeelmi podobny vztah,az som raz musela utiect z vlastneho domu,lebo mi slo o zivot..Tazko sa z takehoto vztahu odchadza,je to zavislostny,toxicky vztah,ale je to zial jedina cesta,ak sa nechces otlkat a ponizivat cely zivot..drzim palce..
Nadavaju Ti, bo nechapu ten mechanizmus nasilia a manipulacie. Ked ho opustis a pojdes na terapiu, uvidis to aj Ty. Podla mna ked uz je to druhy vztah s nasilim od muza, tak to chce zacat terapiu. Preco takych zmetkov pritahujes k sebe.
@zooeynka ten kto to neprezul nedokaze pochopit, ako rychlo do toho zena sklzne. Ja som bola nezavisla sebavedoma zena a tiez sa mi to stalo. Tento typ muziv presbe vyciti, ked sa zena zmobilizuje a zacne si uvefomovat co sa deje. Vtedy ti muzi zaradia spiatocku a su z nich opät ti muzi do ktotych sa zena zamilovala. Roman by som mohla napisat, ako ma pomaly izoloval, ale navonok vytvaral o sebe pbraz chapajuceho amilujuceho muza.
@marlene cistu pravdu mas v tom....co si napisala..v poslednom prispevku, ja som tiez bola extremne nezavisla, sebavedoma zena, az dokym ma jeden ex dvakrat nenapadol a nerozbil mi nos, ( ano vs vzdelany elegan s vybornou pracou) a terajsi ktory je tiez elegan, genletman, kvetinky , bonbonierky a pod a pritom za zatvorenymi dverami,ked neni po jeho tak ma saca a preplieskava. niekedy. to zeny nepochopia, ktore si tym nepresli.
@kiki68 bola som na dvoch terapiach. a nic. pochopila som, co sa deje, aj som si o tom citťala, vies nasi ma nepodporovali, nepochvalili za nic, vela tej lasky som akosika nemala a tak no tazko sa z toho vychadza
@nicicka no keby to bolo take easy, kebyze si zavisla na alkohole, tiez by si sa toho len tak nevzdala
Tvoj život. No ideš sama proti sebe.
Takze toto je už 2. v tvojom živote, ktorý ťa bije? Fuha. Potom naozaj potrebuješ návštevu odborníka, prečo ta take typy lákajú. A 2 sedenia je málo, na terapiu treba chodiť aspoň rok v kuse, aby si sa niekam posunula.
ale ty autorka rozumieš, že lasku možeš dostavat aj od muža, čo ta nebude bit? prečo si vzdy vyberaš bitkarov - teba vzrušuje ta sila, ktorou disponuju? vsak tu sa serieš 7 rokov, po 1 bitke si sa mala zbalit, odisť..ja chapem, ze ty kvoli laske si vsetko nechaš, ale ked sa to cyklicky opakuje, ty si ich musiš sama vyberať..s dobrym by si sa nudila, priznaj si to..ako ti psycholog nemože pomoct? ty si potom beznadejne strateny pripad..zatial čo tu kotkodakame, už si mala byt v lietadle, alebo teda vyberaj si bitkarov, čo ta fyzicky vzrušuju, ale nefňukaj potom, ber eventualne, že raz o tebe budeme čitať v novinách ...budeš v Krimi..takych pripadov bolo..
muž, čo bije ženu, je ubožiak..biť môže, ale keď sa bije za pravdu, spravodlivost, ochraňuje slabých, starých, zvierata pred týranim, džentlmen k ženam, hrdina a rytier...takeho obdivuj a nie chudakov, čo sa odbavujú na slabšich..na tom nieč nie je hrdinské...autorita sa da dokazovat aj inak, ako fackovaním slabších
@karolinakr ja s tebou absolútne súhlasím a rozmýšľam ako ty. V poslednom príspevku. Toto je normálne zmýšľanie človeka ja asi nie som zdravá
@karolinakr ja neviem prečo si vyberám Macov čo má chcú fackat neviem chýba je vo mne. Asi z detstva dačo
@katkami123 áno šak to píšem že prvý tiež mi dal po drzke a nerozisla som sa.tento tiež už vieš čo robí. Ja neviem prečo si ma nevážia veď mám bc aj aj som pekná milá nevjem. Som moc milá k nim ťa si myslia že môžu oraať na mne
Ja tiež nechcema by ma prepleskavali...čo myslíte..neviem
Ja som bola v šoku. Keď to spravil prvýkrát. Druhý v ešte väčšom šoku že sa to opakovalo. Ale vtedy som nemala peniaze a guráž odísť. A chcela som zostať tam v tal lebo som mala taký sen a vidiny bývania inde ako na východe SR.
A nechcela som zubami nechtami a tak to dopadlo si myslel že môže preplesknyt hocikedy potom pak
ja si myslim, že trocha ťa to aj rajcuje, ta sila, čo je v ňom, nejaky mačo so slušakom by si nebola na 100% celkom ešte neovladam psychologiu žien ako ty, ale trošku sa mi otvara novy obzor, že tam je niečo čo ťa na ňom proste priťahuje, že je dominantny, ty submisivna atd..
Prosim ta, hlavne tu nepis rozprávky aká si bola kedysi nezávislá žena. Taká žena by po prvej bitke z takého vzťahu odišla. Nie ako ty, čo si našla ešte väčšieho bitkára. A ani sa nevyhováraj na svoje detstvo. Jednoducho sa zbaľ a odíď. No a čo, že sa vrátiš po piatich rokoch naspäť na východ SR. Tebe môže byt jedno kto si čo mysli, hlavne že budeš preč od debila, ktorý ta mláti.
@aurora33 nebola si v takom vzťahu nevies teda strašné ľahko sa ti súdi. Keď si si tým neprešla...ale ano síce som bola stiahnutá vždy a milá ku každému dáko tak si so mnou síce vydierali zadok ľudia ale bola som nezávislá. Nikto mi nemohol nič povedať tvrdohlavá svojská. Išla som si vždy za svojím matka mi povedala že Talian nikdy nebude dobrý že doplatíme na to že to je ako cigán...a tak to dopadlo.
Áno detstvo som zrovna šťastné nemala no rodičia ma moc láskoc nezahŕňali inak ale to je jedno ale všetko pramení z dectva čítala som o Tom veľa kníh aj terapeutka na sedeni mi to povedala ďalšie hodiny som si nemohla dovoliť nemala som toľko euracov tusu drahé .prečo myslíš že píšem rozpravky
@karolinakr no nie že rajcuje to je zle slovo. Ale možno mmas v niečom pravdu keď sa nad tým tak akože zamýšľam. Že niekedy chcem asi vidieť toho dominantného maca nevjem sama môj táto má tiež sfukol za hocičo bala som sa ho z dectva to mám. Tiež mi zavesil neraz jednu keď som neposluchala a tak . Môže byť aj vzorec ako píšeš že ma priťahuje niečo práve v tomto divokom správaní..asi úplne pokojného koser chlapa kdesi vnútri podvedome odmietam. Aj keď takto navonok po ňom túžim. Asi je to pudové neviem. Rozmýšľaš dobre. Škoda že nie si psychologická
Tak na tom pracovat dalej, tohto poslat k vode cim skor. Ja som to mala doma, viem o com hovorim. 7 rokov som trpela tieto jeho fazy. Ja si myslim, ze mas na to nabeh z domu a musis to v sebe riesit. Nech nedopadnes zle
baby zbytočne jej budete hoovoriť, aby od neho odišla. nie je nič tažšie, ako odísť od manipulátora, od toxického chorého partnera.ona je proste chudák žena. a viete, že ich je tak tisíce len na slovensku ? tiché trpitelky, ktoré sa o tom boja hovoriť, boja sa konať, boja sa ...strach strach a strach. a pritom jediné vykupenie je odísť, nevrátit sa, udať ho, izolovať sa od neho, lenže on taky clovek oberie obet o všetku odvahu, životnu energiu, dostojnosť, sebadôveru.
autorka ty si absolutne prazdna schránka, ktorá si aktuálne myslí, že bez neho nie je nič. ale už to, že si sem napísala je veľké plus. už to hovorí o tvojej sile.
prosím ťa, ak si pracujuca žena, urob to, že si budeš odkladať peniaze a postupne si naplánuješ odchod. poviem ti jednu pravdu - človek, ktorý s tebou žije je nebezpečný psychicky narušený deviant a to pekné, čo občas vidíš, je iba jeho hra. nie nemiluje ta, moj muž by mi nikdy neublížil a chráni ma, aby mi nikto neublížil - to je láska. a zaslužiš si ju aj ty. si určite dobrá žena a toto by si určite poradila aj ty kamoške, aby robila, čo ti teraz poviem ja.
- plánuj si odchod. v tichu. prosím ta povedz o tom niekomu na slovensku, komu veríš najviac.
- priprav si letenku, pokojne si daj odniesť domov veci prepravnou spoločnostou aj na viacero krát, aby to nebolo nápadné
- daj tomu čas tak mesiac, aby si ukoncila aj pracu tam, ale pros ich o diskrétnost
- akonáhle odídeš, blokuj ho všade, od whatsapp cez messenger, telefonne číslo. doma už budeš používať slovenské číslo a najlepšie také, ktoré on nepozná.
ver mi prosím ta, že až ked sa od neho vzdiališ, všetko čo ti tu baby píšu budeš chápať, lebo teraz nam nerozumieš. ale prosím ta, urob toto kvoli sebe. viem o čom hovorím, nenechaj to zájst daleko, pod za štastím a urob pre to všetko. dokážeš to, dokázalo to mnoho žien. ak chceš pokojne mi napíš sukromne, poviem ti viac.
@banderaska29 Velmi zrozumitelne, jasne a citlivo si jej to napísala, keď už na toto nezareaguje realisticky, po 11 stranách kde jej úplne zbytočne ženy písali v podstate podobne a ona sa len váľa v sebalútosti, tak už asi je stratený prípad…
Milá autorka, prosím Ťa urob toto pre seba, čo ti sem napísala táto užasná žena, podáva ti pomocnú ruku, chyť sa šance a už ju nepusti🙏 zaslúžiš si viac a zaslúžiš si vážiť si sama seba..
Mysli hlavne na svoje buduce deti. Takyto zivot si nezasluzia. Vela stastia🍀

Úplne jednoduché: Zbaliť sa, nastúpiť na prvé lietadlo smer SR. Vymazať z kontaktov, nereagovať na telefonaty, spravy. Aká hanba? Nikto nemusí vedieť kvôli čomu si sa vratila. Je normálne že ľudia sa vracajú domov zo zahraničia. O dva mesiace budeš na seba neskutocne hrdá že si to dokázala. Alebo ostaneš a bude ta to veľmi mrzieť.