icon

Ako riešiť vzťah s milujúcim cholerikom?

22. mar 2024

nechcem tu rozduchat plamene vasni a hadky, a ani nic podobne a ani urazky prosim vopred. Ak chcete komentovat v zlom, radsej to nerobte. prosim vas, uz tiez mam hlavu v zmetku pre mna je to nepochopitelne tiez a neviem si sama poradit niekedy myslim, ze najlepsie je odist.
chapem ze neni normalne co teraz napisem. ale muz je milujuci, nezny, sladky, roztomily, kvetinky nosi, sarmantny, priatelsky, kupi mi co chcem, charizmaticky, stara sa o mna pekne, navari, sem tam uprace, je prijemny, stale ma chvali, ospevuje aka som uzasna krasna, ako ma stastie, ze ma stretol, ze je stastny, je opatrny ohladuplny, pocuva ma, kazdy den mame takmer dokonaly sex, je velmi vasnivy, nepije, nefajci, je rodinne orientovany, berie ma vzdy na vylety, do kina a pod ( zijeme spolu v taliansku, je talian )naozaj mi dokazuje svoju lasku, robim si co chcem, som nezavisla zena,
mame prakticky idealny a idylicky vztah, ktory nam moze hocikto zavidiet navonok. Ale ! jedno obrovske ale je tu ktore sa hanbim pred niekym hovorit. vsetko vyzera az prilis sladko no neviem ako to povedat.hmmm je extremny ale ze az extremny cholerik a ma uplne zatmenie pred ocami od agresie a hnevu nevie skontrolovat sa, no pocas hadok ma neraz preplieskal ci uz po tvari alebo po chrbate. Stalo sa to za tie roky asi 10 krat, ale hrozne som sa citila ponizene, ako decko, proste nechapem to. Ako moze taky uzasny chlap ma agresivne preplieskat len tak, za to, ze na seba kricime a ja nesuhlasim s nim. Potom sa na druhy den sopravedlnuje klaci, prosi, a zas vsetko ide do starych kolaji, povie mi ze mal zatmenie a ze zacneme odznova, ze ho to trapi a je smutny. *donesie kvety ja mu odpustim za par dni a ideme dalej. o mesiac znova zatmenie. A takto to ide uz par rokov. prosim nesudte ma, ja len nechapem ako moze byt taky uzasny gentleman a pozorny chlap milujuci, ktory dokazuje lasku denne takmer mne, ako moze byt zaroven taky agresivny cholerik ze pocas hadok ma preplieskava. ja som mu nikdy nevratila. prosim nesudte ma vazne mam 29 aj on. zijem tu spolu, robime a tajk ako casnici

banderaska29
27. mar 2024

baby načo jej je teraz terapeut ? aby zvladala bitky ? ona nepotrebuje terapeuta teraz, ale až, ked ho opusti.... to bude vyzva aby odolala tlaku z jeho strany,

basska_b
27. mar 2024

Ja len pridam svoju skusenost, moj byvaly frajer mal takychto rodicov. Skoncilo to tak, ze sa pochytili pri sadeni tují, manzel chytil zene hlavu a buchal jej nou o stenu... este pred ocami syna, ktory mal vtedy 13 rokov... potom ju odmietol do nemocnice vziat na zašitie... brala ju kamoska. Tam klamala, ze spadla zo schodov. Dodnes ma obrovsku jazvu na čele, ale aj na duši...šli od seba... takze tak, ja by som s takymto chlapom nebola ani nahodou. Moj byvaly bol sice tiez cholerik, ale nikdy mne ani inej zene neublizil, max. si ponadaval

katkami123
27. mar 2024

@banderaska29
Ona potrebuje terapeuta ihneď, už včera bolo neskoro.
To čo je za sprostá veta? - načo jej je terapeut, aby zvladala bitky?
Keď nevieš načo je terapeut, tak máme Google, Al, tam si zisti ako tu vypisovať blbosti.

Autorka, neodpísala si mi, z čoho by ste žili, kebyže ostaneš tehotná, keď teraz nemáš 200€ na psychológa. Píšeš o nejakom zázamí, ale nemáš žiadne. Nemyslíš, že na Slovensku by si sa mala rovnako ako v Taliansku, ešte možno lepšie, keby si sla napríklad do Bratislavy a tam pracovala preTaliansku spoločnosť, možno robila asistentku? Inak píšeš o svojom priateľovi, že je vzdelaný, pritom ty máš VŠ a on nie. Nezdá sa ti, že to máš v hlave kompletne celé pokrútené?

A aký je tvoj plán, čo ideš so svojim životom robiť?

banderaska29
27. mar 2024

@katkami123 ty si takto možeš otvarat papulu do svojich kamarátiek. ak jej nemas ako normalne pomoct, tak si radšej otvor knihu s Rosamunde Pilcher a čítaj si ine rozpravky ako tu trepat kaleraby autorke do hlavy. ona sa od neho potrebuje urychlene dostat, nie tuto situaciu tutlat terapeutkami a ostavat pri nom.

banderaska29
27. mar 2024

@katkami123 a pre tvoju info, očividne poznas slovo AI asi dva dni. zisti si, čo presne znamená. ak si ho chcela použit aby si vyznela mudro, tak v tom zmysle, akom si ho použila, si sa akurat tak strápnila. ale to Vas asi v Oščadnici neučia že ? 🙂

katkami123
27. mar 2024

@banderaska29
Daj si tabletku a skludni hormón, lebo čo komentár, to len väčší a väčší trapas tu píšeš.
Ak jej niekto pomôže odísť, tak jedine ten terapeut. Ale to by si musela vedieť od čoho sú.

karolinakr
27. mar 2024

Najvàčši problem je, že autorka nechce odist, a to su tie mechanizmy, je na mňa dobry, mily iba ma takuto chybičku, že..Jedna baba sexbomba jak lusk, obrovske prsia, boky, dlhe vlasy - mohla si preberať medzi mužmi tiež sa zdržiavala s nepracujucim narkomanom, čo je ukradol všetky peniaze, bil, nadaval do špin a ku...7 rokov sa s nim vlačila, mali syna..Ja som s otvorenymi ustami počuvala ako ho ĺubi, auto jej nabural, peniaze nedaval, mangloval ju a ona zavisla na ňom videla v nom sväty obrazok...Ja som proste pozerala jak sprosta, idu si robit druhe dieťa..Ona to vysvetlovala, ze ked neberie drogy a zrovna ju nemlati, im je SPOLU DOBRE...
Bola ochotna všetko trpieť, jak s najväčšim hovnom s ňou jednal

negymama
27. mar 2024

@karolinakr chudak dieta, ju uz ani nelutujem. he horsie zavisla ako on.

negymama
27. mar 2024

@banderaska29 terapeut je na to, aby ho dokazala opustit. Nie na zvladanie bitiek.

banderaska29
27. mar 2024

@katkami123 neviem, čo si niektoré o sebe myslite. najprv mi prva adresujes spravu, ako keby som ti nieco spravila, potom akože čo čakáš ako sa s tebou budem baviť ? to, že ste niektore anonymne, vam dava bohovsku silu a možnost urazat druhych. to sa takto primitivne rozprávas aj s ludmi v realnom živote ? velmi rychlo sa ukludni ako prva a zvažuj, ako komu čo adresuješ. ja si za každym slovom, ktoré som autorke adresovala, stojím. že sa to tebe nepáči je mi nie len ľuto, ale aj uplne jedno.

banderaska29
27. mar 2024

@negymama to mne je samozrejme jasne, na čo je terapeut, nemam IQ 15, sama som chodila k terapeutovi. vy ale nerozumiete, že ona je tyrana totálnym psychicky chorým deviantom a to, čo sa aktualne musí urychlene udiať je to, čo som písala dve strany dozadu.
povedat o danej situacií niekomu na slovensku, komu doveruje
pomaly sa pripravovat na odchod
dat vypoved, setrit peniaze, poslat domov veci na oblecenie.
kupit letenku, odísť, jeho zablokovat vsade, vymenit čislo na SVK.

teraz je to proste hra o čas. a ja som to myslela tak, že ked ma obmedzeny prijem financií, investovat ich do všetkeho okolo odchodu... a na slovensku jej uz aj ja sama ochotne pomozem najst a kludne aj zaplatit prvu hodinu u mojej renomovanej terapeutky.

vikiki29
27. mar 2024

@katkami123 ona nemá VŠ, tvrdí, že vraj nedokončila. Ale otázne je či vobec dokončila SŠ, prípadne ZŠ. Nezdá sa mi…

vvvvb
27. mar 2024

@autorka, vidíš čo Ti píše banderaska a ešte je ochotná Ti pomôcť. Nie si na to sama. Tak sa proste zbaľ a choď za lepším životom.

negymama
27. mar 2024

@banderaska29 no to by bolo urcite najlepsie, keby uz bola vo fazi planovania takeho aktualneho odchodu. Ale bohuzial ako vidim momentalne jej posledne prispevky...tak v tej fazi nie je ☹
zatial je vo fazi porovnavania skusenosti s inymi zenami... "a moj toto robi, a tvoj robil tamto, a moj az taky nie je, a toto mi nerobi a bla bla, a je to tazke, kto to neprezil" a dookola hlada len pokec a zdielanie situacie, na odlahcenia zivota s nim, klucove je ze "s nim"
proste neriesi to co by mala, uz seba, svoj zivot, svoj odchod.
mozno ju k tomu nakopne terapeut - mozno nieco ine.

uz aj to, ako je neochotna tam ist /k terapeutovi/ , a vyhovara sa na peniaze, znamena ze odchod neplanuje. To by rovno mohla zacat aj knucat, ako je odchod drahy, ako su letenky drahe, a nema na najom na novom mieste atd.

banderaska29
27. mar 2024

@negymama máš pravdu, ako som aj hovorila, tiež som skeptická a bohužiaľ za krutosť, ktorú opakujem - ešte neprepadla pod dno svojich síl. až potom sú ženy v tejto suvislosti triezvejšie a vzbudí sa v nich pud sebazáchovy. :(

katkami123
27. mar 2024

@vikiki29
Písala, že má Bc. Ukončené. A na čašníka z Talianska píše, že je vzdelaný, lebo má strednú školu. Celá je akási mimo. Mohla viesť dávno lepší život na SK, vo väčšom meste.

vikiki29
27. mar 2024

@katkami123 ja som skôr narážala na to ako sa prezentuje. Moj názor, nie je VŠ ako VŠ, ale aj tak, v jej prípade neverím ani tomu že vôbec skončila SŠ. Človek čo si nevie dať 2+2 dokopy… no… ale tu každá druhá osoba tvrdí, že má VŠ, dokonalého muža, dokonalú rodinu, extra nadané deti, sex 2 krat denne, super prácu, dom a minimálne 2 investičné byty k tomu, čiže kto čo napíše treba brať s rezervou. Názor si každý spraví sám…

vikiki29
27. mar 2024

@katkami123 mňa takisto nikto nepresvedčí o tom, že niekto kto sa nechá dobrovoľne otĺkať niekým, pri kom ho absolútne nic nedrží nie je hlúpy. Máš pravdu, že by mohla viesť lepší život, ale to by si najprv musela dať tie 2+2 dokopy. 🤷‍♀️

autor
27. mar 2024

Prosím vás nehovorte mi že ho mám hneď opustiť. Viem že spolu neostaneme natrvalo a rozidrm sa ale teraz to nedokážem a nie je to ani možné ďakujem vám za rady

karolinakr
27. mar 2024

však dobre, to si mala povedat hneď

sticker
karolinakr
27. mar 2024

oky-doky
ono to bolo viac menej jasné z tvojich odpovedí, že nikam sa nechystaš, akurat tu baby vystrie po tých 14. stranách
btw vlastne aku radu si chcela či len tak pokecať?

hope87
27. mar 2024

@autorka prepac ale načo si sem potom pisala? Ake rady si ocakavala, na takyto jednoznacny pripad? Totalne s hrozou a nepochopenim si pisala o tom, aky je. Ako mu prepne zrazu pocas nejakej hadky alebo tak a ze vies, ze nemozes s nim ostat a ides tu pisat, aby ti zeny neradili, aby si od neho hned odisla??? 🙈
Kazda zena, ktora ma nejaky pud sebazáchovy, sebavedomie, atd, ti samozrejme poradi, aby si hned odisla...dobrovolne sa nechat otlkat? Taku este nehrali. Ale ved rob si so svojim zivotom, co chces ale nechci, aby ti tu zdravo-zmýšľajúce zeny neradili, ze mas od neho hned odist.
Nedokazes to, lebo to v skutocnosti ani nechces. Vyhovuje ti to malo, co ti dava vtedy, ked je v "pohode" a "pricetny". A odist je mozne vzdy...alebo si nesvojpravna? Zobral ti vsetky doklady aj peniaze a zamkol ta v byte, ze sa nemas od neho ako dostat? Ale zaujimave je, ze vies, ze s nim neostaneš natrvalo. To znamena co? Napr. dovtedy, kym ta tak nedobije, ze sa uz zacnes realne bat o svoj zivot? Ale myslim, ze to by malo na teba asi opacny vplyv. Uz by si sa tak bala od neho odist, ze pri nom ostanes prikovaná. Ako som ti tu uz v jednej sprave pisala, bude sa to len stupnovat. Jeho prchké spravanie, vybuchy...vybuchne a zbije ta aj za to, ze si sa na neho neusmiala tak ako chcel alebo ze si si sla lahnut skor, ako ta stihol pomilovat, ze mu necitas myslienky, atd atd...zachvilu budes tak zadupana do zeme, ze stratis nadej, ze sa zvladnes postavit a naozaj od neho odist. Tvoj strach bude taky velky, ze to proste vzdas...Ja dufam, ze nie ale tvoje aktualne reakcie tomu nasvedcuju.

kankam
27. mar 2024

@banderaska29 pravdive ... lebo ked je clovek nesebecky, dobro inych kladie pred svoje a stretne manipulatora sebeckeho a na seba zameraneho bez stipky empatie, uveri az ked ho ta osoba dotlaci na dno slovami aj skutkami.A bohuzial bez podpory okolia so zdravym usudkom ktore obeti povie ze jej pocity su spravne je velmi tazke nenechat sa znicit uplne.
A obet musi mat dost sil celit okoliu ktire v nnohych pripadoch nechapajuc situaciu neveri a drzi stranu chudacikovi manipulatorovi ...

banderaska29
27. mar 2024

držím Ti palce. snáď ťa nezabije, ale pamaätaj, nie ste od toho ďaleko, aby sa o to pokúsil.

negymama
27. mar 2024

teraz mozes, ale nechces.
Potom budes chciet, ale nebudes moct.

aurora33
27. mar 2024

😀😀😀😂😀😀😀😂 jaaaj bože bije ma, ale neopustím ho. No tak si ďalej trp.

vvvvb
27. mar 2024

@ autorka A kedy chceš odísť? Až budeš tak zdeptaná, že si nebudeš veriť ani to, že zvládneš ísť kúpiť chleba? Ja som v takom stave už bola a neprajem to nikomu. Preto Ti radím, zbaľ sa a odíď, kým ešte máš síl.
Ten chlap sa ani nezmení, ani za to nestojí.

bluka2
27. mar 2024

Ja by som uz poradila iba dobru antikoncepciu, kludne aj dve...

tinatitti
27. mar 2024

no zial to je taka talianska klasika. Teraz nehovorim o talianskom manzelstve v nasom ponimani. U nich je to normalne a asi vacsina talianov takto funguje. Bud sa s tym zmieris alebo odides. Rozhodnutie je len a len na tebe. Nemate deti. No neskor bude jeho spravanie rovnake a to nielen k tebe ale aj k detom. Oni to maju v nature, v povahe. Vyber je len na tebe. Ako sa hovori, vsetci sme si strojcami vlastneho stastia. Drzim ti palce, aby si nasla odvahu a oslobodila sa. Ja chapem, ze ho milujes a ze ked ta odprosi, zahrnie pozornostou, je vsetko to zle prec. No ..... ozaj toto v zivote chces pre teba a pre tvoje deti? Odpovedz si sama.

katkami123
27. mar 2024

@karolinakr
Také žijú z ľútosti. Chcela poľutovať. Preto také netreba ľutovať, nikdy.