icon

Ako riešiť vzťah s milujúcim cholerikom?

22. mar 2024

nechcem tu rozduchat plamene vasni a hadky, a ani nic podobne a ani urazky prosim vopred. Ak chcete komentovat v zlom, radsej to nerobte. prosim vas, uz tiez mam hlavu v zmetku pre mna je to nepochopitelne tiez a neviem si sama poradit niekedy myslim, ze najlepsie je odist.
chapem ze neni normalne co teraz napisem. ale muz je milujuci, nezny, sladky, roztomily, kvetinky nosi, sarmantny, priatelsky, kupi mi co chcem, charizmaticky, stara sa o mna pekne, navari, sem tam uprace, je prijemny, stale ma chvali, ospevuje aka som uzasna krasna, ako ma stastie, ze ma stretol, ze je stastny, je opatrny ohladuplny, pocuva ma, kazdy den mame takmer dokonaly sex, je velmi vasnivy, nepije, nefajci, je rodinne orientovany, berie ma vzdy na vylety, do kina a pod ( zijeme spolu v taliansku, je talian )naozaj mi dokazuje svoju lasku, robim si co chcem, som nezavisla zena,
mame prakticky idealny a idylicky vztah, ktory nam moze hocikto zavidiet navonok. Ale ! jedno obrovske ale je tu ktore sa hanbim pred niekym hovorit. vsetko vyzera az prilis sladko no neviem ako to povedat.hmmm je extremny ale ze az extremny cholerik a ma uplne zatmenie pred ocami od agresie a hnevu nevie skontrolovat sa, no pocas hadok ma neraz preplieskal ci uz po tvari alebo po chrbate. Stalo sa to za tie roky asi 10 krat, ale hrozne som sa citila ponizene, ako decko, proste nechapem to. Ako moze taky uzasny chlap ma agresivne preplieskat len tak, za to, ze na seba kricime a ja nesuhlasim s nim. Potom sa na druhy den sopravedlnuje klaci, prosi, a zas vsetko ide do starych kolaji, povie mi ze mal zatmenie a ze zacneme odznova, ze ho to trapi a je smutny. *donesie kvety ja mu odpustim za par dni a ideme dalej. o mesiac znova zatmenie. A takto to ide uz par rokov. prosim nesudte ma, ja len nechapem ako moze byt taky uzasny gentleman a pozorny chlap milujuci, ktory dokazuje lasku denne takmer mne, ako moze byt zaroven taky agresivny cholerik ze pocas hadok ma preplieskava. ja som mu nikdy nevratila. prosim nesudte ma vazne mam 29 aj on. zijem tu spolu, robime a tajk ako casnici

crazy_cat_lady
28. mar 2024

a preco si sa mu rozhodla dat dalsiu (ako ty tvrdis poslednu) sancu? nedala si mu tych sanci predtym uz dost? netvrdil po kazdom raze, ako sa zmeni, ako to uz nikdy neurobi a potom to spravil znova? a nasledoval opatovne kolotoc prosenia, slz, slubovania..

vvvvb
28. mar 2024

@autorka Ale uvedomuješ si, že po svadbe Ťa môže začať už fest mlátiť? Ako chceš od neho odísť potom? Teraz nemáš peniaze navyše, ako by si riešila rozvod? To by si zo Slovenska lietala sem a tam, na každé jedno pojednávanie?
A nedajbože keby ste mali dieťa... 🙈 To Ťa bude môcť mlátiť úplne v pohode, s absolútnym vedomím, že TY OD NEHO NEMÔŽEŠ ODÍSŤ. Keby si odišla aj s dieťaťom, tak Ťa udá za únos talianskeho občana a môžeš skončiť vieš kde...
Aspoň zruš tú svadbu.

vvvvb
28. mar 2024

@autorka Lebo keď si predstavím, že by som bola na jeho mieste, tak by som to urobila tak, že do svadby by som sa ako tak ovládala, zbila by som len vtedy, keď by si ma vytočila už fakt na maximum.
Ale po svadbe, to by si videla inú vojnu.... Nesmela by si sa na mňa ani len krivo pozrieť, nieto mať iný názor než ten, ktorý mám ja.
A po narodení dieťaťa, to by si dostávala facky každý deň, len tak preventívne, aby Ťa ani náhodou nenapadlo niečo čo sa mi nebude páčiť.

vvvvb
28. mar 2024

A to už by už po bitke neboli bonboniéry a darčeky, načo? Už by nebolo nutné si ťa nejako udržať. Už by tu bolo manželský papier a dieťa, tie Ťa tam udržia dostatočne fest. To by už boli len bitky, bitky, bitky, úplne za všetko. Aj za to, že voľby vyhral niekto úplne iný, než koho chcel.

aurora33
28. mar 2024

@vvvvb zbytocne píšeš, ona je už odsúdená na zbytok života strávený v bitke.

karolinakr
28. mar 2024

Mate pred svadbou??no, to ti gratulujem..podujala si sa skrotit divoku šelmu? a vieš, že je velmi vysoke percento mrtvych, ktori vstupili do klietky?..

katkati
28. mar 2024

Teba neboli, keď ťa udrie? Nebojíš sa, že ste obidvaja už takí imunní voči následkom bitky, že ti možno nebude vadiť trestať bitkou deti. Dosť chladne o tom píšeš. Pre väčšinu ľudí by to bola nočná mora a ty sa dokážeš mojkať s modrinami na tele. Spamätaj sa prosím.

negymama
28. mar 2024

@vvvvb boze, a kolke tu pisali, ako ich muz udrel tehotne ci s nemluvnatom na rukach 😢

negymama
28. mar 2024

@vvvvb presne, tym ze mu teraz dala ultimatum, ze po bitke odide. Tak on presne vie, ze toto od nej neznesie. Ziadna zenska ktoru doteraz mohol zfackat, mu nebude diktovat, co on ma robit. Takze dostatocne dlhu cvhilu, kym ju neuviaze manzelstvom a dietatom bude struhat dobrotu, kludne ju neudrie aj rok - kolko bude potrebne. On sa vie velmi dobre ovladat, ved aj sefa neudrie, ked ho nahneva, lebo nemoze.

no a potom kraska uvidi, ze sa jej pomsti za to, ze MUSEL byt dlhu chvilu ku nej mily. Pomsti sa za to, ze sa musel ponizit klacanim, prosenim...proste za vsetko. Presne ako som jej par stran dozadu napisala. Teraz moze odist, ale nechce. Potom bude chciet, ale nebude moct.

vvvvb
28. mar 2024

@negymama JE mi z toho až zle, keď si to predstavím.

negymama
28. mar 2024

@vvvvb a ako sa hovori s jedlom rastie chut. Jemu sa to zapacilo, moct si niekoho len tak vyfackat, najst si nejaku banalnu pricinu. Potom uz nebude potrebna ani pricina, bude sa jej rehotat do ksichtu, ze on moze a ona proti tomu neurobi nic.

vvvvb
28. mar 2024

@negymama Veď to! Pána jeho, to bude teda riadny prúser.

negymama
28. mar 2024

ona si mysli, ze on ma poslednu sancu. V skutocnosti, je to jej posledna sanca. On jej dalsiu uz neda.

vvvvb
28. mar 2024

@negymama Presne. Preto ju tá banderaska tak hnala, no ja som si to o tých zásnubách v úvodnom príspevku nevšimla.

vvvvb
28. mar 2024

Ale ťažko toto, autorka sa musí rozhodnúť sama. Čo sme mohli, to sme pre ňu urobili, vie, čo môže s najväčšiu pravdepodobnosťou čakať a už je to len na nej.

negymama
28. mar 2024

@vvvvb zober si aj jeho spravanie.
ktory zdravy normalny chlap po 5 ci kolkych rokoch randenia a byvania spolu bude taky sladky a cukrovy? /s prestavkami na bitky/ Prave to extremne prehnane sladucke spravanie je v takomto da sa povedat uz vyzretom vtahu velmi neprirodzene a podozrive.
baby, vsak zijeme v realite, sama som to zazila, aj zalubeny milujuci chlap sa po roku ci dvoch uz tolko nehecuje, bavime sa normalne, sex je este casty a dobry, ale nesype nam lupienky ruzi k posteli 😅 Uz su aj normalne vsedne dni, kamaratske prejavy, ziadne extra ulisne gentlemenstvo, len bezne veci co sa robia aj po roku aj po 30 rokoch...zalezi od nastavenia vztahu.
takze takyto scenar, ako ma autorka, je velmi neprirodzeny, to je akoby si musel mat cely den pred zakaznikmi usmev v krci, a vecer potom musis vypnut a vypustit paru.

negymama
28. mar 2024

@vvvvb a ma chrobaka v hlave...lebo rozhodne sa nemoze vyhovorit, ze nieco z toho co zazije, jej nebolo predpovedane a varovane.

vvvvb
28. mar 2024

@negymama Práve pri tom extrémne sladučkom správaní som prestala ten príspevok plynulo čítať, prišlo mi to umelé ako z telenovely. Tak som hľadala, kde je vlastne problém, že sem autorka vôbec píše a keď som našla, tak som hneď skočila na komenty. (Ospravedlňujem sa, moja chyba.)
Ale máš pravdu, že po určitom čase to prehnane cukrové správanie je už fakt podozrivé.

negymama
28. mar 2024

copy paste...
uvodny prispevok
"Potom sa na druhy den sopravedlnuje klaci, prosi, a zas vsetko ide do starych kolaji, povie mi ze mal zatmenie a ze zacneme odznova, ze ho to trapi a je smutny"

prispevok na konci diskusie:
" Prosil má v slzách na kolenách že sa to viac nebude opakovať a nemám ešte ísť. Že nech mu dám poslednú šancu. Dohodli sme sa na poslednej šancí.

Ee.. no ja len, aky je kvalitativny rozdiel medzi tym prvym a poslednym klacanim a prosenim? Autorka si mysli, ze to posledne klacanie je nejake specialne? nejake naplnene skutocnym vzdanim sa agresie?

bessie12
28. mar 2024

@negymama nie je tam ziaden rozdiel. Len autorka to nechce vidiet. Stale dufa, ze sa zmeni. Lenze on sa nikdy nezmeni. A ked sa aj zmeni, tak jedine len k horsiemu. Teraz este ospravedlnuje a prosi o dalsiu sancu, ale raz pride den kedy aj to prestane robit a bude ju len a len obvinovat, ze za vsetko moze ona. Taky clovek si vzdy najde zamienku na hadku ci ublizenie nielen fyzicke, ale hlavne psychicke.

vvvvb
28. mar 2024

@negymama pri tom poslednom kľačaní už vážne plakal... Kks, to je vážne ako z telenovely. Nechcem sa dotknúť autorky, ale čo je to chlapa, keď namiesto skutočného riešenia problému rumázga ako malé decko? Jemu nie je ľúto, že jej Ublížil, ale toho, že by ho ona mohla opustiť, že by on mohol prísť o svoju dávku jej obdivu, že by to jemu mohlo pošramotiť jeho veľactené ego.
Ak jej naozaj nechce ubližovať, tak nech ide na terapiu v prvom rade on a nech s tými svojimi amokmi čosi robí.

JEMU ide len o jedno - ON SÁM.

A ešte jedna vec, poznám dva manželské páry, kedy ju muž prosil so slzami na kolenách, aby od neho neodchádzala. V oboch prípadoch to dopadlo tak, že sa z nich stali alkoholici.

bessie12
28. mar 2024

@vvvvb falosna lutost. To je len cista manipulacia z jeho strany.

vvvvb
28. mar 2024

@autorka Vážne by ma zaujímalo, že či Ti niekedy povedal - "Prepáč, že som Ti tak Ublížil?"
Veď ja by som bola zhrozená z toho, že chytám také zatmenia, že sa neviem ovládať a niekoho tak strašne strieskam. Čo keď niekoho v takom amoku zabije? To mu nebude ľúto, že niečí život vyhasol len preto, že sa nevedel ovládať?

martul
28. mar 2024

Chvalabohu z držím ti palce, naozaj. Nedaj sa, mysli na to koľko žien ťa tu podporuje.

autor
30. mar 2024

@vvvvb ano, plakal a povedal, ze prepac ze som ti ublizil, citim sa ako pes, nie ako muž. muž nesmie udrieť manželku.

autor
30. mar 2024

@karolinakr podujala som sa, spravila som chybu. vcera sme mali zase problem.

autor
30. mar 2024

@negymama nie, nie, on zas neni taky presladeny, ako pisem. je normalny, akoze pekne, romanticko zlato sa sprava,ale nic vynimocne zase. noemalne proste ako zamilovany chlap, ale naozaj po bitkach je sladsi samozrejme. no to je tazko povedat.

bessie12
30. mar 2024

Autorka, už to píšem snáď po 100x. Odid od neho. On sa nezmení. Vzdy nájde niečo čo sa mu páčiť nebude a hneď je problém na svete. A potom začne znovu ten kolotoč. Najprv hádky, obviňovanie, že za všetko môžeš ty, bitka a neskôr samé falošné ospravedlnovania sa s kvetmi, cokoladou, sladkymi rečičkami a plačom ako túr, kedy je snáď sladší ako med, pretože nechce prísť o svoju obeť. Neskoč mu už na lep a kopni ho riti. Aj doslovne.

karolinakr
30. mar 2024

čo robil? mna to zaujíma, nebudem ta odsudzovat ani ti spílať..uprimne ma zaujima, čo zas vyviedol a že mu tie sluby dlho nevydržali..predpokladam, že si ho " provokovala" dalšia vec, pozrela si si ten dokument česky To všechno z lásky?

vvvvb
30. mar 2024

@ autorka Tak už len smer SLOVAKIA 🛫 💓💓💓
A už mám aj vínko, síce nie je šampanské, ale po dvoch deci to nevadí 😀