Ako riešiť vzťah s narcistickým manželom?
Myslím si, ze manzel ja realne chory/narcista, samozrejme si to neuvedomuje a neprizna …. Ale denne napriek tomu, ze ja vsetko doma robim, tak je schopny mi do oci tvrdit, ze ja doma robim bordel a on po mne upratuje, ja normalne v ten moment neviem, co mam robit, co odpovedat, on to realne hovori, ze tomu veri …. Potom mi nadava, ked mu argumentujem, co samozrejme v konečnom dosledku nikam nevedie, zacne mi hovorit, ze som chudera, spodina, debilka, s ktorou sa vlastne neda na urovni rozpravat, lebo hovori len debiliny …. Ja sa nemozem rozviest, nemozem aktualne odist, jeho rodina je dost prachata, bolo by to peklo, deti by mi este vzal, ja potrebujem prezit nez deti trochu odrastu … neplakat kazdy den, lebo samozrejme, ked kazdy den vsetko robim a on mi do oci hovori, ze nic nerobim, potom zacne nadavat, mne je do plaču …. Len vzdy ma zatiahne do toho, ze ma vytoci /samozrejme, ked vsetko robim a on mi do oci povie ze nerobim nic/ a pustim sa do argumentov a za chvilku urazky a plač …
Na FB je zienka: Dennik mamy 8 deti. Teraz sa vydala: Nika Hrazdil. Skuste si precitat jej pribeh. Pripadne sa jej ozvat. Ponuka aj online poradenstvo.
@minimie je to smutneee naozaj, manzel ma tiez nizsie vzdelanie ako ja, ale teda vysokoskolske ale nizsie ako ja, presne ako pises, je to paradox, ze niekto, tej tvojej znamej, kto realne je vidno, ze je mino, ju dokazal presvedcit ze ona je ta mimo, oni maju naozaj tie schopnosti manipulativne v sebe, čo sa my, co to nemame tazko ucime a vlastne nie sme nauceni ani na to reagovat
@0silvia0 ano presne tak mi to pride, ako decko, ktore ma dva roky a egoisticke zmyslanie, ze vsetci sme tu len pre neho a musime skakat ako on chce …. Aj včera mi nadaval do spodin a dnes, chcel nieco predat na nete, ja si predavam veci po detoch a tak a on normalne na drzovku za mnou prisiel, ze predas mi to ano a ja ze prosim, nie ne predam a on ze a preco sak ti to vyfotim, predaj mi to, proste mne to pride mimo a on na drzovku, proste ocakava ze ja som povinna urobit co on chce a vobec neberie do uvahy, ze vcera ma urazal do tupych a spodin a neviem čo
A predala si mu to?
Nezamyslaj sa nad nim, on jednoducho nema kapacitu byt kvalitnym clovekom, rovnocennym partnerom. Ked ste spolu chodili, asi sa vladal pretvarovat, kym si bol tebou isty. Odpozeral si z okolia, ako sa ma spravat normalny muz. Vies, nikto sa nevladze pretvarovat naveky, cize casom ukazal svoju tvar. Ako dlho sa dokazal pri tebe pretvarovat, kym bola svadba?
@0silvia0 asi rok a pol sa pretvaroval … nepredala, zeovna z toho ide do agresivity, ze si dovolujem mu to nechciet predat … teraz mi povedal, ze nechape, co som da urazila na spodinu, ze ved to on len hodnotil moje spravanie, ze to nebol utok 😫😃😃😃 ja nevladzem fakt, toto uz dno, povedat zene ze je spodina a na druhy den jej tvrdit, ze vsak to nebola urazka
1. Zistí čo je jeho reálny problém?.
Je to upratovanie? To sa dá jednoducho vyriešiť tým že budeš pratat precízne. Keď chce mať upratané na 120% môžeš mu povedať že ďalší týždeň nejdeš do práce ale praces doma. Uvidíš ako sa zatvári. Aj mať perfektný poriadok aj pracovať mimo domu sa nedá. Neroztrhnes sa.
2. Ako je to s dôverou a intimitu vo vašom vzťahu?
Aspoň 3* do týždňa máte sex? Ak nie, ak sa vyrieši problém c 1 popracujte na tom. Bez toho sú muži zbytočne frustrovaní. Ak v minulosti taký nebol,, teraz je a rozdiel je vo frekvencii intimity, tak tam bude pes zakopaný.
@lenkakravcova Ty si uplne mimo, zena
A ty mu to vracias a tiez mu povies, ze on je spodina a chudak? Alebo ako sa slovne branis?
Musi to byt pre teba hrozne. Skus sa nejako psychicky obrnit, aby si nescvokla. Drzim palce, aby si bola silna-hlavne psychicky.
@dadis tiez pozeram, či to mysli vazne žena
@lenkakravcova a este kazdy den panovi upiect tortu a spievat mu, nie? 🙄 Ale az potom ako ho uspokoji a uprace.
A ked panicka nebude posluchat, tak ju moze zbicovat...ci ako?
@stanulienkat nič take som mu nepovedala včera, jedine čo som povedal, že jeho reakcie su divne a na to som dostala odpoved ze som tupa spodina ….
Ja by som sa nezdrzala a vracala mu to rovnako. Ja by som ho oslovovala tak isto, ako on mna, aby videl ake to je. Ale to som ja.
@stanulienkat lenze on si vobec nevsima svoje spravanie a reči, vidis na tupu spodinu zo včera mi povedal, že si to nemam brat osobne ☝️ ze to nebola urazka, ale keby ja jeho, to už by bolo osobné
Skus reagovat pokojne, nechod do hadok, s nim sa nedohadas: ja by som ti to rada aj predala, ale to by si sa musel ku mne inak spravat. Predam ti to, a ty mi uz viac nepovies do spodin. Mozno pre teba je to lichotka, pre mna je to urazka.
Na nich neplati vracat im to rovnako, budu lietat taniere.
@lenkakravcova tak toto teda dobre psycho, mu pekne pomáhaš. Akože on je kráľ a ona je jeho slúžka a ak on je nespokojný tak ona sa má vzdat práce kariéry a snov aby bol pán spokojný? Ináč tito manipuláctori presne toto chcú, mať doma ženu finančné závislú. Potešil by sa. A sex? Nemá byť aj ona uspokojená? Akože má sa mu ponúkať aby bol pán spokojný, hnusil by sa mi takúto chlap. Uráža ju a ona ho má pustiť do tej najintimnejsej zóny? Nechápem. Alebo ty nechápeš.
Nečítala som všetky tvoje komentáre. Neviem aký máte život. A nie je tu ani stanovisko druhej strany.
Ako ale vidím, to, že niekto napíše nejaký iný názor, ktorý nikomu neubližuje, znamená že je fajn mu vynadať alebo ho aspoň ponížiť (niečím čo vyzerá slušne) @dadis
Ak takto ludia doma komunikujete, tak úplne chápem prečo je na Slovensku toľko rozvedenych alebo zatrplnutych ľudí.
Aké je riešenie to, že sa budú teraz ešte roky hádať?
Ak sa rozviesť nechce tak sa nechce. Prilievať olej do ohňa? To sa jej bude tie ďalšie roky žiť úžastne.
Tie je urazky su velmi ponizujuce. Tupa spodina je hrozneeee.😔 Hovor mu aj ty tak a potom sa tvar, ze nech to neberie osobne. Najhorsie, ze deti to pocuju.
@stanulienkat to jej nepomôže. To len zhorší jej situáciu. Ona sa rozviesť nechce.
Reálne ak by si ty žila s chlapom čo ťa takto menuje, menovala by si ho rovnako aby potom nadával ešte viac?
Lebo pochybujem že ak takto ona pôjde na neho tak on zrazu zmlkne ako mačiatko.
Len sa naštve ešte viac a bude ešte viac kričať.
A ona sa nerozvedie. Čiže ešte to zhorší situáciu. To ozaj nie je riešenie ak nechce odísť.
@0silvia0 ale on naslubuje ze da nebude, ked nieco potrebuje, ale na druhy den dojde nejaka situacia a je to nanovo
@minimie presne ako pises, sex nemame posledny mesiac a pol a je to aj preto, ako hovoris, ze mne sa hnusi mat sex s niekym, kto mi hovori ze som tupaňa, spodina a ktovie ako ešte, ved mne sa hnusi sa na neho pomaly pozriet
@minimie zlepší jej situáciu niečo iné než mier s mužom dokiaľ sa nerozvedie ?
Keď sa rozviesť nechce tak je jednoduchšie zatlačiť tam kde sú muži slabí.
Stačí trochu premýšľať ako sa dá muž "skrotiť".
@stanulienkat ano toto je najhorsie, ze mi to povie pred deťmi, niekedy nie, ale niekedy ano … a pre mna je to naozaj velka urazka, uplne ako odpad
No vidíš autorka. Si žena a nevieš to využiť vo svoj prospech. Frustrovaný chlap bez sexu je ako zapalná šnúra..
Buď skúsis vymyslieť ako to zmeniť a dať si chlapa do laty. Alebo sa rozveď.
Hadanie sa ďalšie mesiace alebo roky ozaj nie je riešenie.
Ano naslubuje, ked ti ide opat nadavat do spodin, pokojne mu to pripomen, ze nieco si mi vcera slubil. Nedodrzal si to, neda sa ti verit, uz odo mna nic nechci. Bodka. Pozri, ty s nim chces zit nadalej, tak nejako sa s nim musis naucit komunikovat.
A jeho rodicia vedia ako sa k tebe sprava?
@stanulienkat jasneee ale jeho rodicia su divni, hovorim, oni mu nikdy nic nepovedali, to vzdy len odpoved aaale však v každej rodine to nie je dokonale a podobne
@stanulienkat čiže tam už nic ani nehovorim, lebo to nemá cenu
@0silvia0 ano, to je asi problem, tie hranice jasne vymedzit, realne ich dodrzat
Presne tak, musis zostat pokojna, pokojne mu oznamit to, co potrebujes. Nema vyznam sa navzajom vyhecovavat do hadok a nadavat si. Aj deti potrebuju mat pocit, ze aspon jeden rodic je normalny. Uz neviem ktory psycholog povedal, ze staci, ze jeden rodic je normalny, aby to nezanechalo na detoch nasledky. Nezostava ti nic ine, ako byt tou normalnou vo vztahu. A preto musis byt vo vnutri stabilna a pokojna.

Ja ti neviem poradiť, len tí veľmi držím palce. Ľudia ktorí tým neprešli, nepochopia. Poznám lekárku, neskutočne inteligentnú ženu, chlap len nejakú učňovku má a úplne jej zlikvidoval sebavedomie. My ostatní len žasneme ako taký degeš čo po troch vetách rozoznáš že je prudký podpriemer dokáže tak inteligentnú presvedčiť že je hlúpa a nešikovná. Proste spravila chybu že si brala k srdcu všetky tie kraviny či jej natáral, v podstate že za všetky chyby sveta môže iba ona. Ešte aj roky po ťažkom rozvode, ona je už v pohode, život sa jej vrátil, len keď musí s ním riešiť dieťa, tak ten kontakt prerušiť nemôže., tak pri ním sa na chvíľu z nej stáva opäť troška. A súd ho počúval, tiež ich zblbol. Skončili so striedavkou. Proste buď silná, chlap tára debiliny, nestracaj energiu obhajobou alebo vysvetľovaním, to choď skôr radšej vysvetľovať kameňu že je ružička a je načase kvitnúť. Menej energie ti to zoberie.❤️