Ako sa stane z niekoho homosexuál?
Ahojte, dost ma zaujima tato tema, kedze aj mam doma syna, a som zvedava, ci bude na dievcata alebo chlapcov. A velmi ma zaujima od coho to zavisi. Maju to v sebe uz od narodenia alebo vplyvom vonkajsieho prostredia?
Mam znamu, ktorej otec sa stal teplym, avsak nechcela som sa opytat, ako sa to mohlo stat, kedze bol uz zenaty a mal dieta (kamosku).
Prosim, nepisat ziadne negativne a urazlive na nich. Su to normalni ludia. Nezausluzia si hejt. 🙏🏼
Dakujem!
🙉
Svätá prostoto. Človek by si myslel, že sa mu sniva
ti, co tu pisete, ze je to "in". co je na tom "in"? to, ze ta pomaly polka nasej krajiny za to ide roztrhat v zuboch? ze sa denne stretavas s nenavistou a opovrhovanim? ze na teba cely zivot ukazuju prstom, ze to je ten teplos? nerozumiem vasej logike. zial pre tych, co su takto orientovani, je to uplne prekliatie, ktore si vy asi abstolutne neviete predstavit. a nie, nie je ich viac, je ich uplne rovnako ako hocikedy inokedy. ma to tak kazdy zivocisny druh, dostudujte si biologiu. minule som v nejakej diskusii citala, ze aj lev skoci len na levicu. no neskoci, staci pouzit google a hned clovek vidi dvoch hrivatych levikov na sebe. blbe, ze to niektori inak orientovani muzi priznaju az po tom, co si spravia deti, ale je to aj vdaka takym, ako sem pisu. niekto to potom mozno hra aj cely zivot, iny to asi uz nezvlada. vid michal docolomansky napriklad.
@osky sexualita nie je binárna záležitosť... že buď som gej, alebo som hetero... ber to ako takú čiaru, na jednom konci je čistý gej, na druhom čistý hetero a ľudia môžu byť na tej čiare poziciovaní rôzne. Ja sa cítim byť silne hetero, ale stalo sa mi, že mi už z chlapa behali zimomriavky po chrbte. Kto vie, keby som poexperimentoval, možno by som bol zo seba prekvapený...
Na popud @kiwi3 som pogooglil a podelím sa:
Levi sa na sebe pekne postriedali, aj keď sa okolo nich obšmietala kočka levica :D
Určite sa s tým väčšina narodí. Ono to bolo aj v medzinarodnej klasifikacii chorob, ale potom sa ro pod tlakom spolocnosti odstránilo. No vieš čo, neverím ze je to len tým. Často sú homosexuálne orientovaní ľudia s podobnou minulosťou- absencia jedného z rodičov, týranie, zneužívanie, rozvratene rodiny. A práve tam sa vo väčšej miere opakujú tieto odchýlky. Neter bola na liečení s 11 ročným dievčaťom. Ja som sa v tom veku hrala a bábikami, ona v tom veku tvrdila o sebe ze je.lesba a stále otravovala moju neter, chcela sa jej dotýkať. Dievča bolo z rozvratenej rodiny. Dnes ľudia nevedia co od rozkoše, A často, mladí, skúšajú to co vidia v médiách. Dnes som akurát čítala ako sa vyjadrila nejaká bývalá miss, že je bi, ma rada.trojku ci pozeranie na sex homo párov. Co je ona? Aká sa teda narodila? Podľa mňa je to výsledok tejto doby ...
@liz_lemon to nie je tym ze si to ti muzi nedokazali priznat. To bol pud sebazachovy Ved gayovia boli v koncentrakoch alebo bezne zabity v nie davnej minulosti v usa v tmavej ulicke. K tomu dvojitemu zivotu boli dohnani hetero spolocnostou, v Uk boli za to vezneni ako kriminalnici aj spisovatelia… a stale su na svete krajiny kde za to mozu byt ukamenovani.
to uz v maternici sa urci orientacia,To ze tvoj zmamy je teply a ma rodinu neznamena,ze ss tak stal.Len to maskoval.Prero je solezite detom uz od detstva vstepovat toleranciu,nech sa aj takito ludia nemusia skryvat.Proste nech si ziju zivot k spokojnosti.
Ak budem trochu pejorativna, nepoznam heterosexualneho muza, ktory by si nechal cokolvek strcit niekam iba preto, ze je to IN. Rovnako nepoznam heterosexualneho muza, ktory by sa rozhodol zit s inym muzom v partnerskom vztahu iba preto, ze je to IN. A taktiez nepoznam heterosexualneho muza, ktory by sa chcel bozkavat alebo drzat na verejnosti za ruku s inym muzom iba preto, ze je to IN. A rovnako to plati aj o zenach. A rozhodne to nie je v tejto krajine IN byt LGBTI+, kezde sa na nich utoci (verbalne aj fyzicky) takmer neustale (vid dejiny).
@cecilia29 z mojich LGBTI+ kamosov, kamosiek, znamych, kolegov... je iba jedna z rozvedenej rodiny. Vsetci ostatni su z uplnych rodin, niektori z krestanskych, ini bez vyznania. Prosim, vies mi sem dat studiu, z ktorej si cerpala k tomuto nazoru: "Často sú homosexuálne orientovaní ľudia s podobnou minulosťou- absencia jedného z rodičov, týranie, zneužívanie, rozvratene rodiny. A práve tam sa vo väčšej miere opakujú tieto odchýlky. " Zaujima ma to z odborneho hladiska.
@katkine_terapie
Chvála a klinická psychologička a psychoterapeutka Ludmila Trapková v knihe Žena a muž v rodine, (Vyšehrad 2014, s.167-168): „Pritom nič nie je tak nepravdepodobné ako predstava, že sa človek ako homosexuál narodí, keď vieme, akým zložitým vývinom ešte len musí prejsť do svojej dospelosti. Donedávna sme nevedeli, že interakcie s okolím majú vplyv na utváranie mozgu už od prvých hodín po narodení. Preto je predstava, že by sa človek ako homosexuál alebo transsexuál narodil, takpovediac neudržateľná. Vedomie, že na sexuálny vývin môže mať vplyv stav spoločnosti, predovšetkým však stav oboch podstatných subkultúr, ženskej a mužskej, je významné. V súčasnosti sa však robí všetko pre to, aby sa vplyv spoločnosti poprel a tým sa dáva priestor sexuálnemu zmätku dospievajúcich“.
Zároveň je sú dôkazy o genetickou podklade
„Niektorí ľudia majú dojem, že sexuálna orientácia je vrodená a nemenná biologická črta ľudských bytostí, to znamená, že či už sme heterosexuáli, homosexuáli alebo bisexuáli, tak sme sa ‚takí narodili‛. Avšak na podporu tohto tvrdenia neexistujú dostatočné vedecké dôkazy. Samotný koncept sexuálnej orientácie je v skutočnosti veľmi nejednoznačný. Môže sa týkať určitého druhu správania, pocitov príťažlivosti alebo vedomia vlastnej identity. Epidemiologické štúdie poukazujú na miernu súvislosť medzi genetickými faktormi a sexuálnou príťažlivosťou či sexuálnym správaním, ale neposkytujú relevantné dôkazy, ktoré by poukazovali na konkrétne gény. Existujú tiež určité dôkazy poukazujúce na iné (domnelé) biologické príčiny homosexuálneho správania, príťažlivosti a identity – ako napríklad vplyv hormónov na prenatálny vývin, ale tieto dôkazy sú tiež obmedzené. Štúdie, ktoré skúmali mozog homosexuálov a heterosexuálov, poukázali na určité rozdiely, avšak nepreukázali, že tieto rozdiely sú vrodené – teda že nie sú výsledkom faktorov prostredia, ktoré by ovplyvnili psychologické i neurobiologické črty.Paul M. McHugh (popredný svetový psychiater) v časopise The New Atlantis pod názvom Sexualita a pohlavie – Závery z oblasti biológie, psychológie a spoločenských vied.
@katkine_terapie ešte keď budem mať čas tak kuknem nejake info. Kazdopadne urcite neexistuje dokaz o tom ze je to geneticke ci perinatalne. . Toto bolo narýchlo. Ale čo ja poznám homo. Jeden je z kresťanskej rodiny, jedna z rozvratenej, a jeden "mozko " pre to že z neho mama robila dievca (chcela dievčatko)
@cecilia29 mna by zaujimali tie konkretne studie.
@katkine_terapie takze podla tohto tvrdenia, ze su to ludia s nejakou traumou z detstva, bude generacia mojej dcery z velkej vacsiny homosexualne a inak ako heterosexualne orientovana.. no..zrejme damy nepoznaju nikoho inak orientovaneho, nemaju ho za blizkeho cloveka..
@dankanka tak tak a ak sa narodila v roku 2006 je to vysoka pravdepodobnost lebo v tom roku rozvodovost mierne stupla 😀
@katkine_terapie blbost jak mraky..ved to uz vidis na malych detoch v skolke ze pokukuju po opacnom pohlavi trebars..tak na tom istom principe pokukuju po rovnakom.. malej som nehovorila nikdy ze sa jej maju pacit chlapci, sama sa zacala pred nimi hanbit a inak sa spravat..
@katkine_terapie mňa by zaujímala štúdia z oblasti genetiky ze je to genetické. Ak takú máš skopiruj mi link .
@cecilia29 popredny psychiater, narodeny v roku 1931 ------- ehm, este v 50tych rokoch bol napriklad Alan Turing lieceny na homosexualitu podavanim hormonalnych liekov..... A kralovna jeho odsudenie rehabilitovala az v tomto tisicroci....
prosim ta, ked tu davas popredne svetove studie - fakt si pozri rok vzniku. To by sme mohli potom najst rovnako studie a vyjadrenia z nejakeho 18teho storocia o tom, ze cernosi vlastne ani nie su ludmi...... 🤦♀️
je rok 2023 --- to aby sme si ozrejmili. A homosexualita zacala byt konecne akceptovana v modernych krajinach tak v 90tych rokoch - cize ten pan psychiater mal vtedy uz dochodkovy vek a teraz ma prosim cez 90. Takze nie, jeho vyjadrenia a prace uz nie su relevantne.
ale chapem... ono to tak pekne znie, ze popredny svetovy psychiater toto povedal......... hold, no dolezite a dost podstatne je ze KEDY to povedal. A verim ze je to na 99,99% beloch, z dobrej americkej katolickej rodiny
@kaktusik007 môžeš mi tu dat link na štúdiu ktorá potvrdzuje výlučne genetické faktory? Tu je link na štúdiu - využívali metódu skúmania dvojčiat. https://www.eurekalert.org/news-releases/814557
Dobrá otázka, ktorou sa mnoho vedcov zaoberá už X rokov. Avšak na rozdiel od toho čo tu niektorí hovoria, žiadny z nich svoju teóriu nebol schopný preukázať za pravdivú. Najpodporovanejšia je stále teória, že sa taký proste človek narodí, avšak toto by malo byť relatívne jednoducho potrvditeľné. To, že nikto stále nenašiel gény, ktoré homosexualitu nevyhnutne potvrdzujú u daného jedinca, aj napriek tomu, že sa o to vedci snažia už dosť dlho, vyvoláva čoraz väčší skeptizmus a postupom času sa viac a viac výskumníkov prikláňa k tomu, že je to psychologické a nie biologické. Ale keď v tejto modernej dobe poukáže človek na skutočnosti, ktoré naznačujú, že homosexualita by mohla byť psychická porucha, tak ťa veľmi rýchlo bude daná hlasná menšina, ktorá si myslí, že je na správnej strane histórie, chcieť ukameňovať 😃
Skor by ma zaujimalo ci sa to da vyliecit. Extremny liberaly odpisu ze nie a ze to nieje choroba bez toho aby o tom rozmyslali. Skor by ma zaujimali odborne clanky ale to na MK nenajdeme. 🙂
@marseillefan co inak dokazuje toto video? :D kocka levica nemá ruju a teda neni pre neho o nič lepším objektom lebo neumožňuje fenomony. Plus su v zajatí. Toto nie sú homosexuálni levovia. A aj keby, v zajatí sa nečudujem ze sa im meni spravanie. Inak bezne naše kozy skákaju jedna po druhej ak maju ruju a nemajú poblízku capa. Za predpokladu ze majú capa tak sa od neho koza nepohne. Okoloiduci by mohol povedat. Aha lesby kozy ak by ich videl. Naš pes skakal po kocurovi, nemal totiž fenku. Tak si ulavoval na ňom.
@kristiii Milujem tento argument, keď príde niekto a začne trepať ako to, že pes skáče na druhého psa znamená, že ten pes je homosexuál. (Áno, toto som už od aktivistov na univerzite počul toľko krát, že to ani neviem spočítať)
Homosexualita u zvierat vôbec nie je potvrdená vec a všetko sú to len domnienky. Ale ak chceš argumentovať tým, že zvieratá nemôžu mať psychické poruchy, tak to ťa budem musieť zastaviť. Väčšina vedcov za zhoduje v tom, že zvieratá môžu mať psychické poruchy, ako napríklad depresiu.
Psychické poruchy sú ale stále málo prebádané, čomu sa nečudujem, keďže ani nevieme ako vôbec funguje mozog.
Ľudia veľmi obľubujú robiť urýchlené závery v danej problematike, keď ten záver potvrdzuje ich zmýšľanie.
Fakt nechápem, prečo sú LGBT aktivisti takýto neskutočne agresívny. Tvárite sa, že tým ľuďom chcete pomôcť, ale pritom blokujete vedu, ktorá sa snaží zistiť, čo im vôbec je. Namiesto toho, aby ste podporili vedecké kapacity, ktoré sa snažia prísť na to ako psychicky vyliečiť človeka, ktorý má pohlavnú dysfóriu, radšej by ste boli, aby si ten chorý človek odrezal prsia, či penis a zničil si nádej na zdravý a normálny život.

a dcera som dala do uvodzoviek - lebo je to dievca ktore jeho vlastna matka vyhodila z domu ked mala 16, pretoze sa jej zdoverila ze je lesbicka.......... A brat si ju zobral k sebe a staral sa o nu spolu s jeho priatelkou.... rozdiel medzi nim a nou 20 rokov, preto dcera...... a do rodiny ju beriem aj ja a aj moje deti.