Ako sa stane z niekoho homosexuál?
Ahojte, dost ma zaujima tato tema, kedze aj mam doma syna, a som zvedava, ci bude na dievcata alebo chlapcov. A velmi ma zaujima od coho to zavisi. Maju to v sebe uz od narodenia alebo vplyvom vonkajsieho prostredia?
Mam znamu, ktorej otec sa stal teplym, avsak nechcela som sa opytat, ako sa to mohlo stat, kedze bol uz zenaty a mal dieta (kamosku).
Prosim, nepisat ziadne negativne a urazlive na nich. Su to normalni ludia. Nezausluzia si hejt. 🙏🏼
Dakujem!
@doriiis Ako to myslis?
Nikto sa homosexualom "nestane", ale proste sa taky narodi... je to jeho vnimanie, sexualita, to, co sa ti jednoducho paci a pritahuje... prostredie spravi vela - bud to budes skryvat a potlacat a hanbit sa - alebo s tym budes otvorene fungovat a mas moznost vyskusat niektore veci a zistit podstatne skor, co sa ti paci a co nie bez psychickej ujmy a trapenia... vo vysledku to ale tvoje vnutorne vnimanie sveta nezmeni...stale sa ti bude pacit jedno alebo druhe pohlavie... alebo oboje... @doriiis - a ze ich je...
narodenim (ak opomenieme prenatalny vyvin)
@anjelicek26
@katkine_terapie aha, takze sa uz nim narodi a niet cesty spat. Dakujem! 🙂
Toto je v cloveku od narodenia. Akurat si myslim ze niekto ide s tym normalne von niekto to schovava. A dokazu to schovat napr aj za rodinu.
Rovnako sa z niekoho "stane heterosexuál"... odpoveď už tu je, dodala by som len, že sexualita má široké spektrum, nemusí to byť buď alebo...
Ja neverim,ze vsetci Tito v dnesnej dobe to maju tak od narodenia.
Mne Sa zda,ze cim viac Sa to "propaguje",tym ich je viac.ako by Sa s nimi vrece roztrhlo.
A vsade o nich...nic ine clovek pomaly nepocuje .
Ludia nevedia co od dobroty,skusaju...
Ale verim,ze ti ozajstni Homo ,to maju proste od narodenia.nemozu za to.
A hlavne,taki Sa s tym moc nechvalia,nepredstrcaju Sa.skor Sa to snazia drzat skryte,decentne.
Nepotrebuju okolo toho robit take halooo
Nemám to síce naštudované,len z môjho ziv po tá. Ja napr.poznam 4 ľudí, 2 ženy a 2 mužov, ktorí teda najprv viedli heterosexualny život a akoby nič nenasvedčovalo opak a nakoniec skončili s rovnakým pohlavím. A to teda jedna osoba z nich má dokonca aj psychologické vzdelanie a predtým mala tá osoba vazny vzťah s opačným pohlavím.
@stannkal toto ma vzdy fascinuje! Prsate barbie su pre gejov a umelohmotni vypracovani svalnati vojaci pre hetero 🤣 a este lubim predstavu ze 2 gejovia vychovaju geja 🤣🤣 len ako to ze vsetci moji gej kamosi vyrastli v "tradicnej" rodine 😬
Úplne presne tak, ako si sa ty stala heterosexuálkou.
A známej otec “sa nestal” teplým - bol ním vždy, len to v sebe roky potláčal, skrýval a snažil sa vyhovieť spoločnosti, okoliu, rodine…
to, ze kamoskin otec priznal, ze je gay az po tom, ako sa ozenil a mal dieta, neznamena, ze dovtedy gay nebol, takychto pripadov je vela, ze si to muzi nedokazu priznat ani sami pred sebou, a idu do vztahu so zenou a maju deti, a ziju dvojity zivot, alebo neskor sa priznaju
@selena_luna aj tvoji? Aj moji. To nebude nahoda... 😀
@liz_lemon casto ich aj rodina tlaci do svadby, deti...nechcu sklamat, boja sa odvrhnutia rodiny, neprijatia atd. Niekto hold nema odvahu vyjst s tym v 15,16...20 rokoch a stat si za tym aj za cenu straty rodiny.
@osky keby aj ludia svoju hlupost a malost decentne skryvali.... ale nie, nemiestne komentare ich vzdy prezradia 🤷♀️
Ahoj, no proste máš to v sebe 🤷. Lenže kopec ľudí si myslí, že to proste nie je ok, často to trvá nejaký ten rôčik, kým to v sebe spracujú a zmieria sa s tým, že sú homosexuálne orientovaní. Súvisí to úzko aj s prostredím - kamaráti, rodičia,... Ak vnímajú od malička homosexualitu ako niečo choré a neprípustné, ťažko si to sami v sebe napr. v 18stich pripustia, že aj oni patria do tejto skupiny... Tak sa radšej napr. oženia, spravia si deti... Lenže časom v nich dozrie rozhodnutie, že nechcú sa už na niečo hrať a vyjdú s pravdou von - aj sa to volá "coming out". Jednoducho prídu na to, že už chcú byť tým, čím skutočne sú, aj za cenu toho, že ich odkopnú vlastní rodičia, že spôsobia ľuďom, ktorých ľúbia bolesť, atď. (napr. manželka - môžu ju vnímať ako najlepšiu kamarátku, ďalej vlastné deti,...). Ja to úplne chápem, prečo niektorí homosexuálne orientovaní ľudia najskôr skúšajú "normálny" vzťah a možno potajomky dúfajú, že sa zmenia... Málokto chce patriť do hejtovanej skupiny, a bohužiaľ na našom krpatom Slovensku k hejtu niekoho, kto je iný ako ja, nikdy nemáme ďaleko. Tiež niekedy pozerám na dcéru a zamýšľam sa - čo keď. Preto si nedovolím v žiadnom prípade hejtovať či už gayov, lesby, ale ani Rómov a podobne - čo keď mi jedného dňa príde domov s chlapcom - Rómom? Má mať z toho nepríjemný pocit? A čo keď sa zaľúbi do dievčaťa? Má to pred nami tutlať, alebo sama seba vnútri presviedčať, že je to choré a ona predsa taká nemôže byť? 🤷
nie je to len od narodenia. cast ano, ale vela ludi zacne preferovat vo vztahu osoby rovnakeho pohlavia aj na zaklade nejakej traumy z detstva, ktorej si ani nemusia byt vedomi, prip.si ju nechcu priznat, kazdeho osobnost moze reagovat rozne na okolnosti, v kt.vyrastame, u jedneho moze byt urcity pristup prinosny, pre ineho psychicky znicujuci.
pojem tradicna rodina nemusi hned znamenat aj "funkcna rodina. otvorena a prijimajuca, vhodne riesiaca konflikty atd.
a suhlasim s @osky, ze v momentalnej dobe je to akoby "in, vsetci chcu predsa niekam patrit a zapadnut, pre mladych sposob "rebelie proti zabehnutemu systemu a suhlasim, ze mediami az prilis okato a casto nezmyselne a nasilu pretlacane.
nie je to cierno biele-bud to alebo ono..
to si dohladas viac na nete na odbornych strankach alebo v literature ako tu na modrom koni, ak chces ist naozaj hlbsie a nie len citat "nadavky ;D
Je to presne tak isto ako vtedy ked si sa ty rozhodovala byt heterosexual- ako to bolo u teba? Skusila si zeny , muzov a vybrala si si co ti viac vyhovovalo? Alebo si bola hetero ani nevies odkedy? Akosi to mala ty???
Ako? .... prepne mu v hlave asi.... najviac sa mi páči, keď chlap natrieska žene 5 deciek a potom je homosexuál 😂😂😂😂
Ja som s niekolkymi vyrastala od detstva a bolo to tam vzdy. Ty si zrejme hetero...je to take iste, maju tie iste pocity len voci tomu istemu pohlaviu. Ak sa bavime o homosexualoch.
Oni sa homosexualmi nestanu, narodia sa tak. Poznam chlana od jeho siedmich rokov. V styroch rokoch pozeral zenam pod tricko na prsia. Hovoril ake su zeny krasne 🙂 V osmich mi chcel liest do kupelky, bol strasne zvedavy ( bola som tam ako aupair). V 15-16 si to uplne uvedomil on, o nieco dost skor jeho rodicia. Zaujimal sa od mala o modu, jeho gesta aj pohyby boli trosku ine. Rad sa pekne obliekal (to vobec nic nemusi znamenat) chcel byt modnym navrharom. Musel mat specialny sampon na blond vlasy a daval si uhorky na tvar ako masku (7-10 rocny), proste sa pestoval.
Dnes ma po 20tke, priatela, vlastnu firmu, je uspesny.
Nestal sa homosexualom, vzdy nim bol, len si to neskor uvedomil.
V minulosti bolo normalne pre tychto ludi sa zenit, bolo by neprijatelne priznat sa. Tak si radsej ako aliby zalozili mnohi rodiny. Akebo su by, teda na zeny aj muzov.
Preco riesis teraz tvojho syna?? Je este maly, ci uz vo veku kedy by si sa mala “obavat”?
Ty to neovplyvnis, hlavne mu to nechci nejako naznacovat, ze v pohode ak bude gey. Nemagor ho zbytocne. To nemyslim v zlom. Co bude, uvidis casom. Su chlapci, ktori da hrali s babikami, nosili saty a homosexuali nie su.
@osky
mas uplnu pravdu. Nie vsetci ale mnohy sa radia ku geyom ci lesbam, kebo je to in. Vsade je to pretlacane a pchaju to do hlav uz detom. To uz je vedome deformovanie sexuality v rannom veku, skryte za ruskom tolerancie. Nevidim jediny dovod vysvetlovat detom v skolke detailne pohlavny styk auz vobec nie medzi rovnakymi pohlaviami od ucitelky v skolke!
Ja nemam nic proti geyom, lesbam a pod. Ale zas odtial potial. Ti skutocni to fakt vacsinou nedavaju na bubon.
Psycho je skor momentalne teoria xy existujucich pohlavi 😵💫 Pre mna existuju 3 - muzske, zenske, oboj ( priroda hold) Ale menit v hlave pohlavie podla nalady je psych porucha, nie sexualna orientacia. Ale to je uz ina tema.
Orientacia je sice od malicka urcena, ale dany clovek o tom nemusi vediet . Mam kamarata, zenaty, tri deti a mimoriadne dobre vyzerajuci , ktory toto prave zaziva - boli pred 2 rokmi s partiou na chate, vela toho popili a niektori ostali spat na prizemi, zobudil sa na to, ako sa mu niekto venuje a nebola to zena……a radsej sa robil, ze spi, pretoze mu to bolo uzasne prijemne……on sa mi s tym zdoveril, povedal ze nikdy predtym nic take uzasne nezazil, nevie co ma robit, doma zena a tri deti a on hovori, ze je to silnejsie ako on,nedokaze sa s nim prestat stretavat, obidvaja su z toho nestastni, zene sa nechce priznat, pretoze by vsetko pokazil, on ju miluje, aj deti, ale sexualne ho pritahuje priatel. Neviem mu celkom spravne poradit, je to dost drsne voci jeho zene, ona o tom netusi, nevie to o nich skoro nikto, okrem mna a este jedneho kolegu, len dufam, ze ho tento vztah prejde a ostane pri rodine, lebo on je super tato aj manzel, viem ze toto niektore odsudite a budete hovorit, ze nechutne a rozvod, ale keby ste sa vzili do jeho situacie, je to velmi zlozite…..proste je bisex a to pre manzelstvo nie je bohvieco…..
a presne pre toto ked prisli moje deti zo skoly s nadavkou teplos asi v druhej triede dostali siahodlhu prednasku o homosexualite, o tom ze toto slovne oznacenie je uplne cez cisru a o tom, ze ako je pre mna prirodzene lubit muza tak pre nich je prirodzene lubit rovnake pohlavie.
a nastastie poznali uz bratovu "dceru" a jej kamaratku a pri tejto prilezitosti dostali vysvetlene ze ony dve sa lubia a tvoria par. A teraz, o 5 rokov neskor, to uz moje deti beru ako nieco uplne normalne a prirodzene - az tak, ze viedli diskusie s fararom a mniskami a tie radsej ostali ticho. Pretoze - a to pouzil moj 12 rocny syn aj v referate na nabozenstve - najvacsim rozbijacom tradicnej rodiny je prave nepriznana homosexualita.

To fakt sú niektorí takýto nevzdelani ako ty autorka? Miesto vypisovanie sprostých otázok si nastuduj,že o sexuálnej orientácii sa rozhoduje vo chvíli splodenia dieťaťa.