Ako sa vyrovnať s neverou manželky?
Ahojte. Prosím poraďte, nemám sa o tom s kým vyrozprávať... Nikdy som si nemyslel, že na vlastnej koži zažijem neveru, najväčšie poníženie a bolesť akú som kedy zažil. So ženou sme boli šťastní, dával som jej dostatok pozornosti, spoľahlivosti, lásky, orgazmov, darčekov, všetkého... povedala to aj sama. Nikdy som jej nijak neublížil...Sme spolu 20rokov zobratý a máme dve deti. Minulého roku v lete ju začal „oblbovať“ jeden známy zákazník (starší o 15rokov). Kaleráby jej tlačil do hlavy asi 5mesiacov, keď ju často navštevoval v práci na predajni. Od decembra s ním trávila navyše 1-2hodiny za týždeň v jeho aute (ja v bolestiach po operácií doma v posteli ..), od februára sa už aj bozkávali, od marca aj spolu sexovali v jeho aute. Selfíčka, emotikony, vyznania lásky aké som ja nikdy nezažil od nej... Plánovali si už aj spoločnú saunu, ich sex a plány sa stupňovali.. (Vraj bol nanič milenec, ale aj tak to s ním robila, aby ho urobila šťastným). Bola medzi nimi bohužiaľ aj láska (alebo „zaslepenosť“?). Moja žena („slušná, svedomitá“) vraj mala občas aj výčitky svedomia, ale aj napriek tomu tento paralélny (milenecký) vzťah nechcela/nevedela ukončiť, lebo zažívala niečo „nové a iné“ ako so mnou (tajné dobrodružstvo). Bolo na nej vidieť, že je „šťastnejšia“, začala cvičiť jógu, mobil si už začiatkom roka zaheslovala a stále ho skrývala. Na konci apríla po dlhšom podozrievaní som zistil z jej mobilu, že mi je neverná (mne, manželstvu, rodine, deťom, vzťahu). So všetkým sa mi potom dopodrobna priznala. Dotyčný „zákazník“ sa ju ešte 2mesiace po prevalení znova pokúšal získať za milenku (telefonáty a návštevy v práci o ktorých sa mi žena bála povedať- a to ma ranilo znova- že nebola ku mne úprimná ako sme si po prevalení nevery sľúbili, že mi niečo zasa tajila.. + po prevalení mi tajila ešte aj iné veci). Veľmi ťažko to znášam aj teraz. (Mal som infarktové stavy, pichanie srdca, plytké dýchanie, vysoký tlak,.. úzkosť, závraty a depresie mám doteraz). Sebadôvera na bode nula. Neprešiel deň, aby som na to nemyslel a neplakal. Veľmi to bolí ak ťa zradí a sklame človek na ktorom ti najviac záleží, od ktorého to fakt nečakáš, ktorému som dal všetko (lásku, seba, rodinu, zázemie, krásne bývanie pod Tatrami, dôveru, city, pozornosť,...). Žene som odpustil (veľmi ľutuje čo spravila, chce byť lepšia a do konca života verná, máme deti, máme 20r vzťah, zázemie...) ale nezabudol, ani nikdy nezabudnem. Je ťažké začínať odznova, znova budovať dôveru, rešpekt, lásku, vzťah. Ľudia, prosím vás, ak vám záleží na vašom partnerovi nikdy ho nepodveďte a vážte si to čo máte, lebo je veľmi ľahké prísť o všetko čo budujete celý život. Klamať, pretvarovať sa, tajiť, zrádzať, ubližovať je ľahké, skúste byť radšej úprimní a verní... Ľahšie by som to celé prekonával, keby tá nevera bola jednorázová (napr. v opitosti), a nie milenecký vzťah (s emóciami, bozkami, sexom a to všetko s triezvou hlavou). Ak ste zažili niečo podobné, ako ste to vyriešili? Zahojil to čas? Budem ešte v živote šťastný? Mám si nájsť aj ja milenku/jednorázovku? Uľaví sa mi potom aspoň trochu? Ja som jej bol celý život verný. Píšte prosím len tí, ktorí ste neveru/paralélny vzťah naozaj zažili na vlastnej koži. Kým som ja neveru nezažil, tiež som tvrdil, že je neodpustiteľná. Tatranec (40r.)
@earlgrey teraz si presne napísala to čo som ja prežívala a prečo som ja ukončila vzťah.Nemohla som v hlave,, vypnúť,, predstavu o tých intimitach. Asi chlapi to majú inak spracované ako my ženy. Im ide skôr o ego a zachovanie to čo je ich a patrí im. No mne ako podvedenej žene bolo úplne jedno prečo to urobil, ale že to urobil.
@earlgrey no jo. Ja som.to sem ani nechcela vsetko pisat co vidim za neverou. Ale aj toto je dovod preco by som second hand nebrala. Poznam sa nemusim ani zazit aby som vedela svoje myslienkove pochody.
@earlgrey A pri banálnej vaginálne mykoze by som mala podozrenie, že ma opäť podviedol. V intímnej oblasti by už nebola dôvera a tak ani sila na pokračovanie vo vzťahu.
@mk22 Ale písal, že zároveň sa mu aj hnusí.
@mk22 teraz som mimo.. asi som nestihla prečítať všetko...autor je s nou a intimita je o 400percent lepšia?
@grof_monte_christo áno ale myslím konkr intímny život tam písal ze je o 400perc lepší. Reagujem čisto iba na to ako to opísala
@earlgrey a podla autora keďže iba 5mes po majú úžasný intímny život tak asi to tak neriešia ako ženy
@bale1rinka áno dal šancu, odpustil a áno písal ze intímny život je o 400perc lepší.. Co si ja neviem predstavit, že nevera mi vlastne skvalitni sex život 🙄
Opravte ma, ved to nemôže fungovať.
@mk22 mne sa to tiež nezdá, čo začali iné polohy praktizovať? len aby neboli od toho milenca odkukané😅
Tie predstavy ked sa človek nevie zbaviť predstavy milenca/milenky sa volá fantazijná postava. No chlape, je to brutal ťažké prekonať a mnohí to ani nedajú, stále sa im to vracia. Viac tu Klimeš, kde to vysvetľuje ale fakticky nevera zožerie zaživa oboch. http://klimes.mysteria.cz/clanky/psychologie/ne...
Následky nevěry musí odbourávat obě strany
Nevěra má mnoho podob, přesto je užitečné znát popsané mechanismy, které formují mysl podváděného partnera ve většině případů. Když se mě klienti ptají u plánované nevěry na můj názor, varuji je před tímto nebezpečím. Mnohem snadněji se člověk těmto následkům vyhne, než je pak sanuje. Nevěra může trvat pár týdnů, ale fantazijní postavička milenky je těžko vykořenitelný plevel a úspěšně přežívá celá léta, protože ji lehce aktivuje jakákoli frustrace podváděného partnera.
Na jejím odbourávání musejí společně pracovat oba partneři. Podváděná strana si musí neustále uvědomovat, že nikdo jiný na světě nemůže zastavit vybavující se fantazijní postavičku milenky než ona sama. Je to kruté, ale postižená je ona a pro budoucí fungování jejího vztahu je zbytečné, ba přímo škodlivé neustále druhé straně připomínat staré hříchy. Druhá strana, podvádějící partner musí přestat podvádět, být transparentní ve svých akcích a přestat lhát a mlžit. Tím, že přestane mít máslo na hlavě, bude lépe schopen rozlišit, kdy má pravdu on, a kdy podvedený partner už přehání a sám překračuje meze slušného chování. Tato vnitřní poctivost je pak základem pevného sebepojetí a schopnosti definovat si hranice vůči druhému partnerovi.
Každopádně společnou prací z obou stran a při znalosti popsaných mechanismů se dá syndrom mysli podváděného partnera časem oslabit na únosnou míru.
@yosi No áno, to je jedna vec, ja tiež ked idem do vzťahu, tak ma nezaujíma, koľko partneriek mal dotyčný a čo všetko s ním tie ženy robili...to je o inom...toto ja som nikdy neriešila, ale keď som s niekym vo vzťahu/manželstve a príde k nevere, zase je to o inom...aspoň u mňa, vtedy tie myšlienky z hlavy vypustiť neviem. Proste minulost je minulosť.. ale prítomnost je zase o inom a ak sa nevera udiala v prítomnosti, ja by som proste už nemohla...ale ako som písala, ja som ja, ty si ty a ostatní sú ostatní. Neber to ako rýpanie, proste ma to zaujímalo ako to máte vy.
@karolinakr Ale nieee...to je čisto zvedavosť z mojej strany, keďže akokoľvek by som sa snažila na to zabudnúť, intímny život s človekom, ktorý ma rok podvádzal si ďalej predstaviť neviem 😁
@pralinka25 Asi máme rovnaké myšlienkové pochody 😉
@grof_monte_christo Vieš čo? Ja som v živote nemala vaginálnu mykózu...preto ak by sa niečo také stalo, vedela by som hneď, že niečo nie je v poriadku. Ale áno, máš pravdu, málokto sa cez to prenesie bez toho, aby nepodozrieval tú druhú osobu. A potom to už je o ničom život. Trápenie na oboch stranách.
@earlgrey noooo a to si velmi striedmo opisala. Ja by som sa este vedela viac rozpisat ale kvoli tym co s tym bojuju nechcem. Ale teda moje predatavy vedia byt obrovske 😀
Ja to stale neviem pochopit aj ked citam uz snad tisici pribeh.
@mk22 jedine, že by zlepšil to, kvôli čomu ho vlastne podvádzala...? čo začal viac, pomáhať v domácnosti, nosiť jej kvety, zobral ju do kina a potom ju spontánne pomiloval za rohom kina aby niečo zažila? lebo podľa mňa by to bolo o tom, rozbiť stereotyp, zmeniť sex.praktiky, čas, miesto,,,keď sa to už má zmeniť o 400percent .. hm ... 😈
@mk22 podľa mňa jedine ak zoberieme do úvahy, že tých 400percent zaberá: zmena bydliska, zmena práce a stým miesta a času na nové dobrodružstvá.... zmena sex.praktík, zmena živ.štýlu, kamarátov...atď...
@bale1rinka netuším ako to autor myslel, len dodal ze ich intímny život sa zlepšil o 400perc.
Dosť rýchlo sa otriasol.
A tak dali si šancu, tak k tomu patri aj kvalitný sex.
@mk22 Podľa mňa preto lebo sa o tom viac rozprávajú, sú otvorenejší a vnímavejsi voči potrebám druhého. Viac sa snažia.
@mk22 no ak mali počas podvádzania tamker nulový intímny život, tak sa mohol teraz zlepšiť o 400%. Chlapi sú jednoduché tvory, to len my ženy máme bujnú fantáziu. Im stačí zasunúť. 🤐
@grof_monte_christo o com sa viac rozprávajú, o sexe?
Práve tie dristy o sexe by mi ho ešte viac zhnusili.
Ak by som bola chlap, erekcia nula😁
Alebo o počasí, kto co kúpi, uvarí.. Toto by mi na chuti nič nepridalo..
@mk22
@bale1rinka v aute toho veĺa nenasexujú, ako hurky, pohyby minimálne..tak od toho milenca nemala veĺa čo odkukať
a čo sa tam pisalo, že zmena miesta, štylu sexovania - a čo ked predtym mali taky sex, ako ho oživia teraz? kam až posunu laťku?
@mk22 Intimita nie je len sex. To je len čerešnička na torte.
@karolinakr možno mal dodávku, tam je miesta dosť 😉

@jaroslav777101
@yosi
Prepáčte, nechcem zvrhnúť túto diskusiu, ale mňa zaujíma jedna vec. Nemusíte odpovedať, ak nechcete, ale keďže som bola tiež podvedená a síce je tomu viac ako 5 rokov odkedy s bývalým nie som, ale mám ho samozrejme rada, bol moja veľká láska atď. Tak moja otázka je ohľadom intimity, viete v hlave vypnúť to, že osoba, ktorú napr. orálne uspokojujete, ktorú bozkávate po celom tele, s ktorou splyniete to možno presne takto alebo lepšie, krajšie, robila s milencom? Nemáte v hlave pri tomto akte myšlienku, že milenec presne takto uspokojoval vašu ženu?
U mňa toto zohralo veľkú rolu, hoci som bývalého veľmi ľúbila ale toto som v hlave nedokázala vypnúť, hnusilo sa mi predstava, že toto robil s inou.