icon

Ako sa vyrovnať s nezáujmom partnera?

3. apr 2024

Potrebujem sa vyplakať. Bola som vydatá, hlavným kameňom úrazu bolo to, že muž so mnou nechcel spať, nakoniec sme sa rozviedli. Roky som tým trpela, žena sa cíti jednoducho nechcená, veľa bolesti to spôsobilo, sebavedomie zrazené. Momentálne mám priateľa rok, sex bol super, fungovalo to. Teraz však posledné dva týždne absolútne nemá záujem. Kupil byt, pomáham mu s kompletnou prerabkou. Nechá ma nosiť ťažké rozbité kusy nábytku, zbijat omietku, vynášať sut… Dnes som ráno bola v práci, hneď po robote na byt, makať, potom rýchlo na nákup spraviť mu večeru, upratať, večer som chcela mojkanie. Vravel že nechce, že sa prejedol, ale že keď chcem, že bude ležať. Rýchlo sa “vysporiadal”, ja som samozrejme nestihla, mu vravím, že nevadí, že nech “dorobi” rukou. Šiel do kúpeľne a povedal, “ja chcem ísť spať, ale musím ta ešte dorobiť inak budeš nasrata”. Poslala som ho spať…cítim sa momentálne ako odpadkový kontajner, pripomenulo mi to pocity nechcenosti… Som smutná, a neviem, či mám byt tolerantejsia, alebo robím ja chybu? Strašne ma boli, že ja sa snažím mu byt nápomocná ako najviac viem, a on ma takto pošle do prdele… je takýto posledné dva týždne, tvrdí že je unavený, včera mi pred spaním povedal idem spať, už mi nedávaj ani pusu, ani na mňa nehovor, dotyky môžeš iba letmé… 🥲🥲🥲

unicornlady
4. apr 2024

@pet888 Tiež som taká. Ale to je naučené v spoločnosti, čo všetko musí žena zvládnuť, byť "superženou", aby si "zaslúžila" tú lásku, uznanie.. a pritom to tak nemá byť.
Lenže človek to tak videl aj doma, mama sa šla zodrať a otec v krčme.
Potom si povieš, nebudem taká istá. A zistíš, že robíš to isté len v inom prevedení. (že aká si šikovná, výkonná, hodnotná... a pritom človek sa s hodnotou narodí, nemá sa ju snažiť získať z okolia- lebo potom sa stáva manipulovateľným, ľahko zraniteľným atd..)

belllinka
4. apr 2024

@thirstymonk tak zas nie každý chlap je v tridsiatke, štyridsiatke nadržaný ako puberťák v 16-tich, že potrebuje trtkať každý večer 🙄 a spermie mu lezú aj ušami, ak to nemá

martinellacka
4. apr 2024

No tak podla mna to uplne spravanie nie je, neviem, ci by som sa urazila, skor by som bola extremne sklamana. Tak on sa odbavi a teba odmietne dokoncit, lebo je unaveny a este nanho nemas ani hovorit?! 😀 Ako prepac, ale to je totalne arogantny blb 😀

jaskolka
4. apr 2024

@osky ale veď aj o tom píšem, ze ona nech si dá trochu "spiatočku" a nerobí v prvom rade to všetko, co teraz robí. Lebo očividne čím viac ona chce takto si "vyslúžit" jeho záujem, tým viac on ju má a bude mať niekde v paži. Aj keby ma neviem ako chlap nútil nosiť nábytok, a nebodaj zbijat omietku ci podobne veci, a potom ešte utekať nakupovať a rýchlo variť, aby sa on najedol tak, ze by ani sex nechcel, tak by som si poklepala po čele a ani by ma nehlo to robiť. Áno, on je sebec, to je iste ako facka. Ale tak ona mu to tak trochu aj dovolí robiť svojim konaním, čo tiež je podľa mňa dosť divné z jej strany.

simca06022011
4. apr 2024

no podla mna, si okrem ineho treba uvedomit, ze ak niekto maka na byte, preraba, k tomu pracuje, tak naoazj nemusi mat naladu na to tvoje mojkanie. Ci fakt netlacis na pilu a proste nezacnes s tym liezt na nervy... proste zenska co bude skakat po chlapovi, aj ked on povie, ze nechce, nevladze... :D

A nemyslim si ze on ta necha vlacit, on ta necha to a ono.. ty mu chodis pomahat dobrovolne myslim, a kedze to zvladas, tak to robis. Keby si povedala, ze nie, nevladzem to, nebudem sa nadrapovat, max mu tam prides pozametat a smeti vyhodit, tak by ta urcite nutil do vlacenia veci :D a povedzme si pravdu, ak potrebuje proste pomoct odniest nejaku skrinu (nenesies to sama ale s nim), tak je to normlane pomoct. Ak to nema 200kg.. lebo inak by si asi zavolal 3 chlapov na to a nie teba...
mne teda nepride ako cudo... aj ked sa tu zeny udivuju nad tym. Tak ako zena nie je stroj, nie je to ani chlap. Celkom nechapem, preco sa citis ako odpadkovy kontajner? lebo ked ti povie chlap ze nechce, tak mas z toho depku? Tak treba naplanovat volny den,bez makania alebo rovno vikend.. a vybavena vec.

monro
4. apr 2024

Píšete, že máte intímny život s partnerom v poriadku až na posledné dva týždne. V živote človeka, a aj páru, sú obdobia, kedy nejde všetko akoby ste si predstavovali. Prerába byt, chodí do práce, isto má toho dosť. A Vy tiež. Mne, keby môj partner povedal, že na mojkanie nemá chuť, ja by som ho nechala tak. V posteli, pred spaním, by som ho pohladila a popriala dobrú noc. Chápala by som, že sa mu môže aj nechcieť.

subartic
4. apr 2024

tak ale toto si robíme my ženy sami . Bohužiaľ . Tak sme emancipované že mnohým z toho už hrabe a to doslovne. Potom sa množia aj takí lúzri ktorí by ani k sexu nemali byť pripustení a nie to ešte plodiť deti . Platiť si na rande pol na pol , panebože , v živote som nikdy nezaplatila a nezaplatila by som ani teraz . Argument že a čo ten chlap , že by sa nedoplatil keby každej čo ide s ňou na rande musel platiť neobstojí , nuž nech nechodí s každou , ale len s takou čo mu za tú investíciu stojí . Kvalitná žena vždy niečo stojí 🙂. To čo je lacné si po čase nikto neváži . Autorka ty si skĺzla do úlohy kamaráta , makáš ako chlap , skáčeš mu okolo zadku , chováš sa ako chlap a pokiaĺ nie je gay , tak ty ako chlap by si spala s chlapom. Uber zo svoje iniciátívy , venuj sa dieťaťu a sebe, kľudne mu tu večeru navar ale nemakaj na jeho byte preboha. Prehnanou emancipáciou úplne sa vyklešťujú muži , stávjú sa z nich beta samci.

autor
4. apr 2024

@subartic Robím si to sama, to je pravda. Bola som smutná, cítila som sa zle, potrebovala som to zo seba dostať von. Chcela som mu byť čo najviac nápomocná, ale je to na škodu…

subartic
4. apr 2024

najviac nápomocná vám ako celku bude ak sa budeš chovať ako žena a nie ako kamoš čo má vagínu . Takže dnes z práce domov, venuj sa dieťaťu , niečo dobré uvar a počkaj kým sa vráti domov. A prestaň mu robiť na byte ako otrok .

simca06022011
4. apr 2024

cim to jena skodu? ty si hlavne musis uvedomit ze nie vsekto sa kruti okolo sexu vo vztahu, niekedy proste chut nie je. Nie je podla mna ok,ze hned chytas z toho taketo stavy smutku a neviem coho. Tak si najdi inu zabavku. Aj ten muz si co o tebe mysli, ved aj sam povie "ze musi ta urobit" inak budes zduta.. to je uzasny vztah. Si teraz predstav ze sa to otoci, tebe sa nechce, nemozes atd a bude sa ti chlap oduvat doma... ;) Ak to bude trvat mesiace, ok.. ale dva tyzdne ?

autor
4. apr 2024

@simca06022011 tam ide o to, že mám za sebou nepríjemnú skúsenosť s bývalým manželom. To bol ale iný príbeh a pozadie. Každopádne mi dlho trvalo kým som sa z toho otriasla, ale nezabudne človek. Ono sa to potom vynorí na povrch a znova to boli

osky
4. apr 2024

Dievcata,ktore tu obhajujete toho muza...
Mne prekaza napr. aj fakt,
Ze s nou sex nechcel,lebo je unaveny a blablabla..
Ale sam si ho nachystat na honbu....to uz unaveny nebol?
To ho uz neboleli ruky?
A to ,ze ju nedokoncil...alebo teda,ho to otravovalo pri com on uz uspokojeny bol...
Nie....a to jeho vyjadrovanie...to nie je len z unavy.
Je to kus sebca a zacina sa prejavovat.
V zatazovych situaciach sa ukaze vzdy pravy charakter cloveka.

Autorka-ja by som s nim nebola.
Aj ked ho mozno lubis,aj ked si si na mnoho veci zvykla...
Ale toto nie je ok.
Nenechaj sa ponizovat a vyuzivat....

sima338
4. apr 2024

@janinah perfektný koment...

chodec15
Odpoveď bola odstránená
sima338
4. apr 2024

Ja neviem, ako tu čítam, normálne mi to nepríde reálna téma...

simca06022011
4. apr 2024

tak teraz ako si to predstavujes? ze partner bude fungovat nonstop ako si budes ziadat? popracuj na sebe a nerob unahlene zavery a hlavne ber s rezervou MK, kde by chlapa ukamenovali ze sa mu dva tyzdne nechce ako si zelas, ale keby to bolo naopak, pocula by si presne opacne nazory. A to, ze si ludia pomahaju je hadam normalne a nema to so sexom nic, ak teda si takymito sluzbami neplatite. Ostatne uz vy viete ako spolu fungujete a okolo sexu komunikujete. ci je cukrikovy, alebo proste sa bavite takto... a ty sa musis zariadit. Nosit si traumy do vztahov a potom za taketho kratkodobe veci vyvadzat alebo si domyslat podla mna nie je ok. Ak je podla teba ok sa napr. rozist, lebo dva tyzdne nemate sex ako si predstavujes, ale vsetko ostatne vam klapalo doteraz, tak tak urob. Podla mna je to hlupost

simca06022011
4. apr 2024

@thirstymonk hovor o sebe :D

lenadka
4. apr 2024

Ja by, som sa asi tiež urazila, ale skôr preto ako to povedal, keď si išla do toho vedela si že nie že naladený... a vieš čo, už by som nešla po práci makať na jeho byt, uvarila by som sebe a oddýchla si. A prestala sa o neho zaujímať. Chlap má byť chlap a žena, ženou, žiadne nosenie ťažkých kusov nábytku, lietanie mu okolo zadku. Okej kým on robí, uvar mu večeru ale nie chlapské práce. Sex nemáš lusknutím prsta v tomto chápem, že bol asi naozaj unavený a príliš úprimný. Zdá sa mi, že vidí, že ťa má omotanu okolo prsta, aby to fakt neskončilo tak, že po prerobení bytu ťa pošle do... Lebo si príliš dostupná.

belllinka
4. apr 2024

Iba čumím, že aké názory tu prevládajú. Tak ona má byť žena, namá robiť chlapskú robotu v "JEHO" byte. Ako viete, že sa tam nechce nasťahovať aj s ňou a s JEJ synom?
Keď sa ale na koni objaví téma, že chlap doma nerobí nič, tak je debil lebo predsa chlap má doma dobiť aj všetky "ženské" roboty pol na pol.
My vždy keď sme niečo prerábali, byty, chalupu, vždy som robila a "mužské" roboty, škrabala omietku, vynášala bordel, presúvali sme nábytok a prišlo mi to byť úplne normálne.

ahhola
4. apr 2024

Po roku to prestalo fungovat a z milenky si spravil murara. Jeho prioritou je byt, potom nejaka zenska v nom a ty to nebudes. Ponizila si sa, uz nemas cenu v jeho chamtivych ockach. 💤

subartic
4. apr 2024

@belllinka no a mne to normálne nepríde, keby to bolo normálne asi by sme boli bezpohlavní a žena by mala rovnako vyvinuté svalstvo a kostru ako chlap, rovnakú hladinu testosterónu a teda by mohla disponovať rovnakou silou , čo zväčša nedisponuje. Tiež nechceme po mužoch aby rodili a kojili nie ?
A že tam možno bude bývať ? Ale to vôbec neznamená že mu tam má chodiť muklovať.

ivanakal
4. apr 2024

@belllinka je rozdiel medzi 'kupili sme byt' a 'priatel kupil byt'....

galioska
4. apr 2024

niektore pre kus masa medzi nohami aj zivot daju, prepac🤭

belllinka
4. apr 2024

@subartic nechceme aby rodili, ale chceme po nich, aby robili aj ženské práce. Či chlap pri žehliacej doske alebo s prachovkou sa ti zdá byť sexi? Ona nemá robiť pri prerábke nič, len aby stále vyzerala ako žena, ale opačne to už neplatí? Určite nad ňou nestál s bičom a nekomandoval ju, ale robila iba to, čo zvládne.
@ivanakal a možno chce, aby tam bývali spolu. Možno ho kúpil iba on lebo ona nemá za čo, ale chce aby tam bývali spolu.

autor
4. apr 2024

@simca06022011 ono sa to ťažko popisuje ta situácia do pár riadkov. Exmanžel mal problém so sexom, sľuboval, roky. Chodil po lekároch, dával si dokonca pichat injekcie, tam bola ťažká komunikácia. Najprv si človek mysli, že to je ním, potom verí, stojí pri človeku dáva mu časy po rokoch vypalilo náhodne, že si sex riešil mimo domu. Celý vzťah. To ti zabije cele sebavedomie, sebaúctu, sebahodnotu. Ja chápem, že problém je na mojej strane a toto sú moje skúsenosti a sracky. Len ono tie pocity pri “odmietnutí” vyrazia v plnej sile. Vyjdu von strachy. To je niekde hlboko vo mne, vedome viem, že nie každý deň je nedeľa. Nepotrebujem sulozit neustále. On je oveľa viac sexuálny človek ako ja. Tvrdí, že potrebuje denne vypustiť. Preto si to zrejme beriem osobne, že za ostatné dva týždne si radšej vyfliaska sám a tvrdí, že je unavený napriek tomu, že pomáham ako viem…

autor
4. apr 2024

@belllinka byt je kúpený za účelom prenájmu

osky
4. apr 2024

@chodec15 nesuhlasim.
A nepoukazujem len na sex ako taky!
Poukazujem na celkovy obraz...vyjadrovanie ...
Ty by si sa citil ako,keby tvoja draha dala pred tebou prednost svojej ruke?
Keby si lahla,otrcila a drzala by len,kym konecne skoncis?
Ako by si sa citil,keby si urobil kopu roboty,pripraviö veceru a plny lasky ju siel "balit" a ona bx ti na to povedala-ziadbe bozky ani nic!
Podla mna je toto chore
A ano,velmi sa autorke cudujem,ze po takej reakcii bola este schopna a tuzila stale po sexe s nim....

katka700
4. apr 2024

Autorka prestaň svoju hodnotu odvodzovat od toho čo si myslí chlap. Si krásna, samostatná šikovná žena a vždy nou budeš či už v tvojom živote bude chlap alebo nie.
To že s niekym teraz žiješ neznamená že musíš byť super tolerantná, vo všetkom sa prispôsobis a robiť mu full servis a murara v jednom.

subartic
4. apr 2024

@belllinka a vieš prečo to tak je ? Pretože dnes pracuje aj žena , teda zabezpečuje rodinu , v minulosti to bola výsostná úloha muža. Žijeme prevažne v mestách , teda v bytoch , kde nie je práca okolo domu a na pôde, teda muž príležitostí na to aby robil výsostne mužské práce takmer nemá , ak aj má prácu okolo domu tak jej jej málo oproti dennodennej rutine . Fyzicky je vybavený na to aby zvládol umyť dlážku alebo vyvesiť prádlo , žena nie je vybavená na fyzicky náročnú prácu , preto asi nemáme cestárky a baníčky a ani na stavbách takmer ženy nevidíš. Ale teda podľa teba je OK , ak takto žena fyzicky maká .Sme si rovní ale nie rovnakí , preto muži nerodia a nekoja a ženy nie sú baníčky a ani nedvíhajú bremená nad určitý limit. Takže po 8 hodinách práce žena by mala nastúpiť svoju ženskú pracovnú rutinu a muž teda v tom byte akože čo ? Pôjde rúbať nábytok ?

som_realistka
4. apr 2024

@belllinka aj keby sa tam nasťahovali, stále je to jeho byť, jej tam ani kľučka nepovie pani. Preco by mala robti muzske prace? Druha vec, ak by si zavolal výpomoc, tak musí niečo zaplatiť, ak kamoša tak sa bud revansuje, alebo ho pozve na pivo, pohárik, a ona, ešte beží uvariť večeru. Toto je z jeho strany čisté využívanie a je jedno ci úmyselne alebo nie.