icon

Ako ste zistili, že je to ten pravý?

iv007
28. mar 2022

Ahojte damy.Mam za sebou 2 dlhodobe vztahy,ktore sa zial neskoncili svadobnymi zvonmi - prvy suknickar a mamickar a druhy vecne dieta, ktore si chcelo len uzivat a neviazat sa.Teraz som spoznala (zatial ako kamarata,pretoze som dlho nerandila..) muza ktory je velmi rodinne zalozeny, zodpovedny, ma spravne moralne hodnoty a nazory.Avsak chyba mi tam nejaky podnet, wau efekt alebo pocit ze je to ten pravy muz pre mna do zivota.Ako ste to mali vy? Hned ste pocitili,ze je to ON ?

Strana
z2
iv007
autor
29. mar 2022

@radacak wau gratulujem, malokto ma take stastie💙

aurora33
29. mar 2022

Pri našom prvom bozku. Mala som ho vyhliadnuteho už cca rok, strašne sa mi páčil, ale samozrejme som si pomyslela že taký chalan by o mňa určite nemal záujem. Jeden večer sme sa náhodou stretli, bolo to v máji a ja som si povedala, že teraz alebo nikdy a dala som sa s ním do reči. Vnútri som sa klepala triasla bála som sa aby som nedávala nejaké trápne odpovede :D ale zistila som že sme mali veľa spoločného.
A bolo mi s ním super. Ani neviem ako, ale už bol čas ísť domov, tak že odkopne. Jezin ja som si tak priala aby tá cesta domov trvala čo najdlhšie 😀 ale už sme boli pred domom, ešte som poznamenala že tak tu bývam a on ma vtedy objal a dal mi bozk na líce, potom trošičku ďalej a nakoniec na pery. A v tej sekunde som si pomyslela že ,,wuaaw tak tohoto sa nikdy nevzdám". Úplne akokeby má osvietilo. Bolo to niečo nové, ale zároveň mi to bolo také známe.
Už sme spolu 13 rokov, z toho manželia desať, behajú popri nás malé deti, ale na ten prvý bozk nikdy nezabudnem 🙂
Ináč akurát nedávno som sa toho môjho pýtala či si na to spomína a že áno, že aj ja som sa mu dlho veľmi páčila ale strašne sa hanbil osloviť ma, tak som rada že v ten jeden večer som nabrala odvahu 🙂 asi to tak malo byť ;)

iv007
autor
29. mar 2022

@aurora33 toto sa tak dobre cita🙂 zeny vy mate niektore obrovske stastie! V mojom okoli len sklamanie za sklamanim

aurora33
29. mar 2022

@iv007 ďakujem 🙂 ale samozrejme je to aj o kompromise, nie vždy sa zhodneme, sú aj ťažšie chvíle, zase nebudem sa tváriť že je to vždy ružové všetko :D ale aj napriek tomu som rada že sme sa našli.
Aj tebe autorka to prajem 🙂

radacak
29. mar 2022

@iv007 ďakujem ❤️

any_soj
29. mar 2022

@iv007 k Austrálii a Michalovciam - ak toho chlapa nikdy nestretnes, tak to nie je pre teba "ten pravý". Ten pravý nie je niekto, kto existuje nezávisle od teba, od stretnutia s tebou. Je to normálny správny chlap, ktorý sa svojim životom pripraví a vzťahom s tebou stane mužom pre teba. Odporúčam mimochodom skvelý podcast "Ako si nevziať teľa", zvlášť prvú časť 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu. O tom, čo si všímať na mužovi (aj na sebe), že či je ozaj schopný milovať, alebo sú to len reči. A ešte - keď zistím, že chlap, s ktorým som, nie je teľa, tak by som sa viac zamerala na to, ako byť tou pravou pre neho, čiže aká byť, než hľadaním abstraktného "toho"... U nás inak vzťah vznikol z priateľstva. Pamätám si presne chvíľu keď som sa zaľúbila. Chémia hej, bola a veľmi, ale na tej si nezakladám. Na to mi stačí málo a stalo sa mi už aj po svadbe. Nie je to vôľou ovplyvniteľné. Láska je výber a vernosť výberu.

nwnw
29. mar 2022

@barborachors toto.. motyle som mala z kazdeho debila co som s nim cas zabijala aj sa spravali pekne. Pretvarovat sa vedia aj 2 roky v kuse.

elkakk
29. mar 2022

@iv007 vedela som to hneď motýle v bruchu keď som ho videla triasli sa mi kolena. Všetko na ňom sa mi páčilo niečo ma k nemu stále ťahalo. A popri tom on mal za sebou veľmi zlý ťažký vzťah aj sme sa rozišli po pár mesiacoch ale znova sme sa dali dokopy. A už sme spolu 18 rokov a mame krásnu dcéru. Hlavne pri ťažkých životných situáciách ma vždy podržal a to nás vždy ešte viac spojilo.

terry658
29. mar 2022

@iv007 vôbec som nemala pocit, že je to ten pravý. Necítila som zo začiatku žiadne zamilovanie ako vo filme. Prišlo to postupne. On mi dvoril a získal si moje srdce. Potom prišli aj okamihy ako z románu. No rozhodnutie vziať si jo bolo skôr racionálne. Poznali sme sa 8 rokov ako naj kamaráti, kým sme sa dali dokopy. A sme už 10 rokov svoji. Stále môžem povedať, že bol mojím naj rozhodnutím.

euka210
29. mar 2022

@iv007 ...presne ako pises na konci...citila som to...sympaticky mi bol velmi rychlio, ale trochu trvalo kym sme zase na seba narazili. A aj rozum bol za...rovnake hodnoty, zaujmy, zodpovedny, pracovity...

adrbat
29. mar 2022

Už teraz s mužom sme sa poznali asi rok a chodievali sme spolu von (vtedy som mala vzťah). Vedela som, že chce niečo viac ale nenaliehal. Keď som bola voľná tak sme išli prvý krát na rande ale ako ja som ho stále brala iba ako kamaráta a nič viac som k nemu necítila on mi ale hneď ten deň povedal, že ma miluje. Nijako som nereagovala (síce sme spolu hneď spali ale nemala som z toho žiadne pocity) kokso pól roka mi trvalo, kým som sa do neho zaľúbila a on znášal moje nálady a také odťahovanie z mojej strany. Ale zaľúbila som sa postupne ho jeho povahy, skutkov, to ako bola pre neho rodina na prvom mieste - veľmi sa ku páčilo, že ma do ničoho netlačil. A teraz si neviem predstaviť život bez neho.

littleslovak
29. mar 2022

Ja som sa raz pytala maminy ako vedela ze oco bol ten pravy (rozhovor bol v case ked uz nebol medzi nami), ona mi povedala ze to skratka vedela. Vtedy som si vravela, ze to je fakt rada do zivota, ze vsak z tej odpovede nic nemam... Bola som vtedy cerstvo rozidena, vztah zle koncil, vela som si vytrpela... Nechcela som chlapov ani vidiet, a aj som si chvilku uzivala ze som single, chodila von s kamoskami, cvicit, do prirody a podobne. A zrazu som ho stretla, na akcii kam som chodievala roky ja a aj on, kopec spolocnych znamych no nikdy sme sa nestretli prave my dvaja az v ten rok ked sme obaja boli volni... Prvy moment bol skor komicky... Ale potom uz vsetko zapadalo ako skladacka. Nejdem do detailov, ale zrazu bolo vsetko jednoduche, mali sme si nie len co povedat, ale bolo nam spolu dobre, citila som sa s nim v bezpeci... Mali sme od zaciatku vela spolocneho, rovnake nazory a celkom nas zblizilo aj to ze sme mali za sebou zle vztahy... Ja som sa tomu rozumovo spociatku branila ale nedalo sa odolavat... Zrazu to bolo jasne ze to je on a vtedy som pochopila mamininu odpoved, ze to skratka vedela... A faza zamilovania trvala ozaj dlho, asi dva roky... Uz je to 8 rokov. Dnes uz mame syna a sme manzelia.

domi27domi
29. mar 2022

Ak to mám pomenovať nejako romanticky, pri ňom mám vzdy pocit, ze som doma a ze som v bezpečí. Tento pocit mi nikto iný predtým nedal. A to som si po prvej káve povedala, ze na ďalšiu nepôjdem, dva týždne na to som nakoniec isla a už ju spolu pijeme dodnes (je to 7 rokov a už sme aj manželia) 😅 Nemyslím si, ze hneď musíš vedieť, ze toto je ten pravý, daj tomu šancu a uvidis 😊 Boli aj motýle v bruchu, aj kadejaké tieto romantické pocity, ale reálne si myslím, že sme sa jeden pre druhého proste rozhodli a sme presvedčení, ze ten druhý je to najlepšie čo mame a snažíme sa na to nezabúdať. A teda mna v tom, ze ide o ,,toho pravého” utvrdilo to, ze pri nikom predtým som si nevedela predstaviť manželstvo a rodinu, skôr ma pri tej myšlienke chytila panika a pri ňom tento strach nebol. Uvidis čo pride časom, skratka si nemyslím, ze od prvého momentu to musí byt ako ohňostroj (my sme sa pred prvým rande poznali niekoľko rokov, aj ked sme sa stretli skôr náhodne a v živote by mi nenapadlo ze tohto chlapa si raz vezmem)😂 Ale to čo prišlo časom bola a je parada 😊

lalilla
29. mar 2022

Podla mna pravy ON ci ONA bude v kazdom vztahu pokial je tam laska ucta sympatie naboj a vsetky veci okolo.
Proste ked vsetko klape a aj ked pride horsie obdobie ale spolu to zvladnete a obaja citite lasku vzdy to bude ten pravy.
To ze je niekto teraz stastny a tvrdi ze je to ten pravy neznamena ze to bude tak platit o par mesiacov. Preto by som sa nezamyslala nad tym ci to je ten pravy ci nie, lebo to preveria len roky a skusky spolocneho zivota.
Ak to tak citis uzivaj si pohodu a lasku a ver ze je to ON.
Ja mam takeho doma, nie vzdy je to ruzove ako vsade ale laska tam je stale a verim ze ma s nim cakaju dalsie mnohe krasne roky, lebo pre mna je toto ON 🥰

slovakboy
29. mar 2022

@iv007 krásne príbehy tu píšete dámy. U nás sympatia na prvý pohľad ale rok sme boli len kamaráti - chcel som byť voľný. A ona tiež si ma doberala. Co se rádo škádlivá to se rádo mívá. Tak to plynule prešlo z priateľstva do vzťahu. Nepamätám si prvý bozk a ani prvý sex ale pamätám si tu prechádzku nevinnú kedy mi povedala že je jej zima na ruky a ja som jej vzal tú nežnú rúčku a schoval si ju do vrecka na vetrovke spolu s mojou rukou. Bol to úžasný vzrušujúci pocit doteraz si ho presne pamätám. Potom nasledovalo dlhé spoznávanie. Cítim sa stále dobre v jej náruči vonia mi je krásna , dobrosrdečná starostlivá atd. Mali sme aj krízy a veľké ale som šťastný že sme to prekonali. Možno aj pre tie pekne chvíle, ktoré nás dali dokopy. V čase krízy z nich potom čerpáš.

ivanka0645
29. mar 2022

@iv007 Keď som pri ňom začala prdiet a kľudne sa pohorsite ale je to tak

elly11
30. mar 2022

@iv007 hehe
S mojim ex mužom som bola 13 rokov. Vždy som vedela, že on pravý nie je. Ale niečo čudné nás k sebe priťahovalo.
Nakoniec sme to vzdali. Žiaľ je z toho syn a roky trápenia.

Dnes mam priateľa, s ktorým som šťastná, ale asi po tých skúsenostiach mam obavy vysloviť nahlas ze je to ten pravý
Lebo veď kto vie co sa môže stať a co sa z toho môže vykľut neskôr.
Každopádne, motýle tam sú, krásne pocity, a fakt ze zatiaľ je to chlap ktorý mi vyhovuje.
Ja som realistka. A po tých skúsenostiach co mam si netrúfam povedať ako to je 😊
Len ze mi je skvelo. Život ukáže. A čas.
Užívaj si to a nerozmýšľaj nad tým moc.ono ten pocit možno príde ešte len 😊

adka2345
30. mar 2022

Chýba wau efekt 🙈 ... tak veľakrát to začína priateľstvom, nie vždy to je ako vo filme s WAW EFEKTOM 😀

elizita
30. mar 2022

@viera77 to ste mali koľko rokov keď to malo takýto spád?

paulinadreamy
30. mar 2022

@iv007 Kým sa dostavila chémia, trošku to trvalo. Keď som ho stretávala na spoločných akciách s kamarátmi, absolútne ma nezaujal. Doslova som si ho ani nevšimla. Potom prišla spoločná káva, po ktorej som si povedala, že toto proste nie. Prišla káva druhá, tretia, a zrazu som chcela byť s ním viac a viac. Teraz spolu žijeme, kúpili sme si nádherný dom a nedokážem si predstaviť, že by tu nebol pri mne. Ten pocit, ktorý ti napovie, že je ten pravý, budeš poznať. Daj tomu šancu. A buď trpezlivá. Ak máš z neho dobrý pocit a cítiš sa pri ňom fajn, tak to ostatné príde. A ak nie, život ide ďalej 🙂

guineverebeck
30. mar 2022

@iv007 vztah nie je o TOM pravom a TEJ pravej. Chce to vela prace. Kazde jedno manzelstvo ci dlhodoby vztah urcite prezilo krizu kedy bol rozvod na spadnutie ale dolezite je to nevzdat pokial ti ten clovek za to stoji. Ja som s mojim muzom 14 rokov, z toho 9 sme manzelia. Tiez su stavy kedy by som mu najradsej presla lopatou po krizoch a tak isto aj on mne. Ale stale sme tu 😃

iwuskaaa
30. mar 2022

@littlefiona ak sa môžem spýtať,prečo Vám nebolo dopriate ostať spolu?To je také smutné a pre Teba určite ťažké žiť s takým nenaplneným pocitom. Drž sa, prajem Ti veľa lásky ❤️...
Ináč krásne príbehy všetky 😊

babajaga
30. mar 2022

moj bol aj je bratov kamarat,vnimala som ho od mala,aj sa mi v puberte pacilale neprejavil zaujem,on narukoval,ja som randila s inymi...bola chemia,ale hladala som v chlapcovi oporu a istotu...tak vztahy sa rozpadli,bola som prave po cerstvom rozideni sa,ked brat zahlasil ze ma teraz uz manzel pozyva na kupalisko,tak som isla...randili sme pol roka,sme spolu ako manzelia 25 rokov,babo prislo po 15 rokoch,ked sme uz nedufali...prestali sme vela faciek od zivota...dufam ze to spolu dotiahneme az do konca..inak motyle pri nom wau neboli,poznali sme sa od mala...ale citila som pri nom co som chcela a hladala...rytiera,ale zeny ja vela citam romantaky..tak mam skresleny pohlad na muzov 😝

wren
30. mar 2022

@iv007 Mala som par dlhorocnych vztahov, stale sa to vlieklo, nikam to nesmerovalo. So sucasnym partnerom sa uz pozname vyse 7 rokov, boli sme spolubyvajuci, hned sme si velmi dobre rozumeli a vzdy sa spolu smiali. No ja som bola vtedy vo velmi zlom vztahu a on mal priatelku. Az po rokoch sme sa opat stretli, v novembri 2020 a hned bola z toho laska. Konecne bol spravny cas a miesto🙂Nikdy nezabudnem na ten nas vikend co sme mali stravit ako kamarati a skoncili sme ako najvacsie lasky, hned po tom vikende som volala kamaratke a hovorila, ze je to ten pravy🙂 o vyse mesiac na to som otehotnela a teraz mame uz skoro 7 mesacneho syna, ktory je nasa laska. Obaja sme byvali v inych krajinach, nebolo to lahke, no ja viem, ze to tak malo byt a doteraz si myslim, ze sme je to ten pravy a vsetko malo svoj vyznam. Zelam ti vela stastia❤️

iv007
autor
30. mar 2022

@wren krasny pribeh s happyendom🙂 vela lasky!

vivien9
30. mar 2022

@iv007 ja som hneď pocítila ze je to ten pravý
Áno to treba cítiť aspoň pre ten lepší pocit že to aspoň skúsiš s ním 😀😊

franica
30. mar 2022

@sszuzu8 tá perzská poézia ma zaujala, kde sa k nej dostanem, prosím ťa? 🙂

inziniernavztahy
Odpoveď bola odstránená
modrael
Autor odpoveď zmazal
Strana