icon

Ako vyriešiť obavy manželky o budúcnosť?

22. dec 2024

Chcel by som váš pohľad na vec. S manželkou sme spolu 10 rokov (poznáme sa ale omnoho dlhšie), 8 manželia. 2 malé deti. Po svadbe sme dosť cestovali, potom deti a manželka bola s nimi na moju žiadosť doma počas celej MD a RD. Nastúpila pred letom do práce. Výplata nič moc, ale časovo jej to vychádza postarať sa o deti, vyberať ich zo škôlky, má možnosť postarať sa o ne počas chorôb. Ja mám náročnejšiu prácu, lepší zárobok, takže je logické, že jej práca a kariérny rast momentálne nie sú prioritou. Ja prácu meniť nechcem. Teraz k veci: bývame v byte, ktorý som kúpil pred manželstvom a žil v ňom ešte s ex. Žena tu nikdy šťastná nebola, vymenili sme niekde nábytok, ale aj tak sa tu necíti doma. Mne prišlo zbytočné vyhadzovať prachy za iné bývanie, keď máme pekné a dostatočné tu. Chcem stavať dom, pozemok je, ale sú s ním nejaké problémy, ťahá sa to už takmer 10 rokov. Žijeme si normálne, peniaze odkladáme na dom. Lenže žena prišla s tým, že by chcela aj niečo vlastné, mať nejaké svoje zadné vrátka. Že urobila chybu a nevzala si hypo na seba ešte pred svadbou a teraz sa bojí, že sa niečo stane a za 10 rokov ju vyhodím a skončí na dlažbe (v poslednej dobe sa v našom okolí rozpadávajú dlhoročné manželstvá). Podľa jej slov, na ten sľubovaný dom čaká už dlho a už po ňom ani netúži, bez problémov by žila aj v inom byte, ktorý by sme kúpili spolu. Alebo by za usporené chcela kúpiť investičný byt, ktorý by v prípade rozchodu ostal jej (polku by vyplatila). Vo vzťahu nemáme nejaké veľké problémy, bežné hádky z únavy ako inde, ľúbime sa, sexujeme, výletujeme. Nechápem, čo teraz rieši, ja ju opustiť nechcem. Len ona má stále strach, čo ak a či jej neujdú roky. A ako jej známa v 50ke ostane odkázaná na podnájom, lebo žila celé manž. u muža. Žena si teraz "bije hlavu o múr", že sa nevykašľala na cestovanie so mnou, neutiahla si viac opasok a nevzala hypo, keď mala možnosť. Je o 10 rokov mladšia, čiže v čase chodenia sme ani neboli na tom rovnako finančne či pracovne. Ja zabehnutý, s bytom, úsporami, ona čerstvo po škole s mizerným platom, takže ani vyplatiť polku by mi nemala vtedy z čoho. Neviem co robiť, táto otázka priviedla naše manželstvo do krízy. Žena je nervózna, že začne zdražovanie, politická situácia všelijaká, v spoločný dom už neverí.

xsuzannex
22. dec 2024

ale veď má všetko. Účty zaplatené, plná chladnička. Môže si kúpiť, čo chce (nekupuje, nemíňa horibilne na seba). Aj darček jej kúpim, výlet zaplatím. Tak sorry, že chodím unavený z roboty a nemám náladu ešte počúvať problémy,

si si isty ze toto co pises je to VSETKO co zena k stastiu potrebuje? hmm..

a TY chodis unaveny z roboty.. chudacik. lebo ona je plna sil potom ako sa 24/7 venuje aj TVOJIM detom a robi im full servis den noc a este k tomu aj pracuje..

tlieskam jej k vybere partnera ..

bielasovicka
22. dec 2024

*ale väčšine

konicekmodry
22. dec 2024

Pár dni dozadu téma, kde píše v opačnom garde, žena.Konik nesklamal, ináč sa radi mužom a ináč ženám 😄Ženy jej tam písali, prečo by jej mal prepisovať polku bytu…
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/ako-sa-poistit-ked-je-byt-partnera/

konicekmodry
22. dec 2024

Pochybujem žeby niektorá z vás prepísala svoj byt, na ktorý ste si sama zarobila na muža .Nikdy neviete, či sa o pár rokov nerozvediete.Niektore ženy idú po majetkoch, to nemusíme ani písať
Ale už keď je to opačne, je to v poriadku 👏Na koniku nikdy nieje rovnaký meter.

julish
22. dec 2024

@michal_dr velmi pekne si odpovedal!

simsalabim
22. dec 2024

@konicekmodry vobec si necitala tuto diskusiu. Jeho zena chce nieco spolocne, dalsi byt pre pripad, ze sa daco stane, kedze vidi, kolko manzelstiev okolo nej konci zle. On mysli, ze chce snad od neho odist. Ona chce SPOLOCNY investicny byt cele roky. Obetovala sa pre rodinu a deti. On je spokojny ako to je. Nic nechce kupovat. Nechape, v akej nevyhodnej pozicii jeho zena je. On ju ma v hrsti, on ma zadne vratka. Ak teda nechce nic kupovat, tak nech ukaze, ze na tie zadne vratka on nemysli a daruje jej 1/2 bytu. Lebo takto su tie jeho reci uplne na nic.

akvi
22. dec 2024

@konicekmodry ja tiez nie som za to, aby nehnutelnost jeden z partnerov prepisoval na toho druheho, ALE - v tomto pripade tento chlap nechce riesit nehnutelnost spolocnu. Jemu vyhovuje tento stav. A to nie je v poriadku. Byt si mal on nechat, spolu s manzelkou mali kupit spolocny byt. Lenze on nechce.

akvi
22. dec 2024

@simsalabim v tej istej minute sme napisali to iste 🙂 Ano, presne takto to v tomto pripade je.. tu nie je ochota na ziadne kompromisy a kazda snaha zeny ide do stratena..

sleepy_joe
22. dec 2024

@doriiis a ty by si prepísala polovičku nehnuteľnosti na muža? No chcem ťa vidieť! :D Na jednej strane tu vyplakávate, že ťaháte za kratší koniec, ale však je doba rovnakých šancí, tak nech si tieto žienky, čo vyplakávajú kúpia svoju nehnuteľnosť ak im vadí, že bývajú v dome svojho partnera.

akvi
22. dec 2024

@sleepy_joe ty si cital diskusiu? asi nie.. Zena od zaciatku chce SPOLOCNU nehnutelnost. Ale nie je ochota zo strany muza..

sleepy_joe
22. dec 2024

@simsalabim ona chce len spoločnú nehnuteľnosť. A bude na ňu aj prispievať, či tú ďalšiu nehnuteľnosť bude znova ťahať jej muž?

akvi
22. dec 2024

@sleepy_joe preco by neprispievala? Uz teraz prispieva. Taha vsetko okolo deti a domacnosti. Ci to sa "nerata"?

zuzanita1609
22. dec 2024

@konicekmodry ono to môže byť aj tým, večným rozdielom v platovom ohodnotení mužov a žien. Ženy väčšinou myslia do budúcnosti zabezpečiť sa,než to muži žijú pre prítomnosť a málokto z nich nemá problém chytiť prácu s dobrým platom. A hlavne, ženy vychovávajú deti, čiže nemajú čas a ani možnosti sa plnohodnotne zamestnať počas celého svojho produktívneho života. Aspoň,podľa mňa,tým to je, prečo ženy idú po majetkovom zabezpečení. Aj v prírode to tak je. Ak má samec to najkrajšie hniezdo,na najlepšom mieste ,má väčšiu šancu "zbaliť" samičku 😄. Nie ani kvôli vypočítavej samičke,ale pre kvalitnú výchovu svojích potomkov 😏.

sleepy_joe
22. dec 2024

@akvi no vidíš a mne bývanie stroskotalo na tom, že moja partnerka nebola ochotná zobrať hypotéku v banke, aby sme mali rovnaký podiel na byte. Však mne sa zdá, že vy ženy neviete, čo vlastne chcete od mužov. Zle je tak, či onak. To je jedno, ale za všetko môže muž a potom sa čudujete, že si dávame pozor na také ženy.

sense
22. dec 2024

@konicekmodry Ale ak si čítala všetky komentáre tak tu mu neriadia všetky ženy aby jej napísal polku bytu a už vôbec nie len tak, a jeho žena to ani nechce. Ale aby hľadal riešenie aby aj žena bola šťastná

akvi
22. dec 2024

@sleepy_joe mozno preto, ze bola partnerka a nie manzelka.

tiika
22. dec 2024

Teraz tvrdíš, to čo tvrdíš a je to v poriadku, pretože sa to týka súčasnosti. Ale ani ty, ani ona nemôžete vedieť, čo bude o takých desať rokov. Je jasnejšie a dokazes ju po niekoľkých stránkach diskusie lepšie pochopiť, prečo aj ona chce niečo vlastniť? Prečo s tym vlastne nesuhlasis, brániš sa tomu, aby niečo vlastnila, kde je problém?
Nevies si predstaviť, že by si sa vzdal myšlienky na dom?
Pokial ho chceš, mal by si prist v krátkej dobe s niečim konkrétnym ohľadom toho, prinajmenšom reálne, realizovateľné riešenia, čo, kedy, a ako… iba čakať a nevedieť kedy a či vôbec niečo z toho bude, mi kvôli inflácii tiež nepride rozumne.
Mohli by ste kúpiť napríklad iný spoločný byt a súčasný prenajať? Ak by sa medzi vami niečo stalo, tvoj ti ostane (inak ho môžete dať deťom) a z toho nového ta buď vyplatí, alebo ho predáte a z polovice by aj ona vedela niečo poriešiť pre seba.

petrao2
22. dec 2024

Prikláňam sa k vsetkym ktory si myslia ze si sebec
TY si zabezpečil TY si kupil TY si zarobil
Nezabudaj ze nebyt tej zeny ktoru ignorujes nic z toho by si nemal
Ak ju tak miluješ urob jej radost a kup byt spolocny
Do domu ist nechce a ani sa necudujem ked nato caka 10 rokov 🙄

zuza265
22. dec 2024

@sleepy_joe ale ved ona si chce kupit vlastnu nehnutelnost. To bola jedna z moznosti, ze si vezme vlastnu hypo a bude mat svoj byt

sense
22. dec 2024

@sleepy_joe ale tvoja snúbenica chcela, a ty si aj súhlasil , len potom tebe ochotne rodičia chceli dať bezúročnu pôžičku a ona mala akože splácať svoju polovicu hypo, a ty by si kvázi možno splácal rodičom. Ale na podstatné otázky si neodpovedal, že prečo je vlastne snúbenica keď riešite tvoje a moje a nie spoločne.rocnako si neodpovedal ani na veci že v prípade následnej svadby a rozvodu ty by si mal svoju polovicu a ona by ti kvázi z tej svojej musela vyplácať ešte aj polovicu z jej splátok keďže v manželstve je všetko spolocne. Rovnako ako ani si neodpovedal akoby ste to riešili v prípade dieťaťa. Takže nemôžeš porovnávať tvoj prípad a frajerkou, kde ste každý mysleli len na seba a svoje dobro a 10r manželstvo kde mužovi nevadí že je manželka nešťastná. Kde sa oba obetovala pre deti lebo ona na jeho žiadosť ostala doma s deťmi, lebo ona sa vzdala kariérneho rastu, lebo ona je tá čo má na starosti domácnosť, deti a ešte aj prácu popri deťoch.
Takže porovnávať absolútne dva rozličné príklady.
Nevraviac o Tom že dohodu so snúbenicou ste mali že pôjdete na polovicu vo všetkom kým sa do toho nevniesali tvoji rodicia

zuza265
22. dec 2024

@sleepy_joe aha uz vidim, ze tu su vlastne skusenosti a nevyrovnanie sa z minulostou - sudim zatrpknute

tiika
22. dec 2024

@konicekmodry čítala som prvú stranu diskusie a teda tam bolo pár krát spomenuté, nech na ňu polovicu bytu neprepisuje. Takze aký iný meter. Určite by si našla v týchto dvoch diskusiách rôzne nazory, je podľa mna nesprávne si vybrať len tie, ktoré potvrdzujú tvoju teóriu.

doriiis
22. dec 2024

@sleepy_joe ....už som to písala.Ja áno.My sme od začiatku s mužom my a nie on a ja.
Či sa to autorovi páči,alebo nie,jeho manželka s ním bude navždy spätá a bude ho mať trošku v hrsti.Vybral si ju za matku svojich detí a manželku.Tak by sa tak mal začať správať.Ak chce byť egoista,nemal sa ženiť a zakladať si rodinu.Potom by bolo naozaj všetko iba jeho.
Chlapík je poriadne nevyzrety jedinec a tutko.

zuza265
22. dec 2024

@tiika suhlasim. Napr ani ja som nebola za prepis. Nech ma toto svoje. Nadobudol pred manzelstvom. Ale nech vybuduju aj spolocne

senta_sofia
22. dec 2024

10 rokov cakala, lez zacnete stavat dom, to je viac nez dost. Necudujem sa jej. Keby moc chces, aj byt co mas, vies prepisat cast na nu.

doriiis
22. dec 2024

@sleepy_joe ....však nech si autor byt nechá a na staré kolená nech sa ním aj zadrhne.Aj tak ho raz zdedia deti.
Ale nech zadováži aj niečo,čo bude spadať pod BSM a bude to patriť aj jeho žene.Lebo 10 rokov nie je schopný ani pozemok zadovážiť bez milodaru svojho ocka.Tak koľko mu bude trvať ten dom postaviť?

sleepy_joe
22. dec 2024

@doriiis a prečo by mal zadovažovať ďalšiu nehnuteľnosť len kvôli tomu, aby jeho žena bola spokojná? Prečo by mal chlap ťahať všetko? Nech je rada, že má kde bývať a čo jesť. Sama by nemala ani to!

doriiis
22. dec 2024

@sleepy_joe ....no ty si ďalší prípad.Ako povieš.Nemienim s tebou strácať čas.

karolinakr
22. dec 2024

@sleepy_joe ty si uplne, ale že uplne mimo..kolko času traviš s detmi? teraz počuješ prvy krat v živote, že ženy musia brat aj menej platene prace podla pracovnej doby, aby mohli ist pre deti a venovat sa im? či každa ma byt krkavčia matka a ist cez mrtvoly, len aby si svoj byt kupila? tvoja vďaka a úcta je kde? namiesto vďaky za obetu pohŕdanie a ty ideš " mudro" radiť ženam, ako sa maju spravat...

paulina291
22. dec 2024

@sleepy_joe možno keby aj on tie deti vynosí, porodí, je s nimi doma, vzdá sa svojej časovo náročnej a dobre platenej roboty aby mali s manželkou podobne platenú, tak by na to aj mala.