Ako vyriešiť obavy manželky o budúcnosť?
Chcel by som váš pohľad na vec. S manželkou sme spolu 10 rokov (poznáme sa ale omnoho dlhšie), 8 manželia. 2 malé deti. Po svadbe sme dosť cestovali, potom deti a manželka bola s nimi na moju žiadosť doma počas celej MD a RD. Nastúpila pred letom do práce. Výplata nič moc, ale časovo jej to vychádza postarať sa o deti, vyberať ich zo škôlky, má možnosť postarať sa o ne počas chorôb. Ja mám náročnejšiu prácu, lepší zárobok, takže je logické, že jej práca a kariérny rast momentálne nie sú prioritou. Ja prácu meniť nechcem. Teraz k veci: bývame v byte, ktorý som kúpil pred manželstvom a žil v ňom ešte s ex. Žena tu nikdy šťastná nebola, vymenili sme niekde nábytok, ale aj tak sa tu necíti doma. Mne prišlo zbytočné vyhadzovať prachy za iné bývanie, keď máme pekné a dostatočné tu. Chcem stavať dom, pozemok je, ale sú s ním nejaké problémy, ťahá sa to už takmer 10 rokov. Žijeme si normálne, peniaze odkladáme na dom. Lenže žena prišla s tým, že by chcela aj niečo vlastné, mať nejaké svoje zadné vrátka. Že urobila chybu a nevzala si hypo na seba ešte pred svadbou a teraz sa bojí, že sa niečo stane a za 10 rokov ju vyhodím a skončí na dlažbe (v poslednej dobe sa v našom okolí rozpadávajú dlhoročné manželstvá). Podľa jej slov, na ten sľubovaný dom čaká už dlho a už po ňom ani netúži, bez problémov by žila aj v inom byte, ktorý by sme kúpili spolu. Alebo by za usporené chcela kúpiť investičný byt, ktorý by v prípade rozchodu ostal jej (polku by vyplatila). Vo vzťahu nemáme nejaké veľké problémy, bežné hádky z únavy ako inde, ľúbime sa, sexujeme, výletujeme. Nechápem, čo teraz rieši, ja ju opustiť nechcem. Len ona má stále strach, čo ak a či jej neujdú roky. A ako jej známa v 50ke ostane odkázaná na podnájom, lebo žila celé manž. u muža. Žena si teraz "bije hlavu o múr", že sa nevykašľala na cestovanie so mnou, neutiahla si viac opasok a nevzala hypo, keď mala možnosť. Je o 10 rokov mladšia, čiže v čase chodenia sme ani neboli na tom rovnako finančne či pracovne. Ja zabehnutý, s bytom, úsporami, ona čerstvo po škole s mizerným platom, takže ani vyplatiť polku by mi nemala vtedy z čoho. Neviem co robiť, táto otázka priviedla naše manželstvo do krízy. Žena je nervózna, že začne zdražovanie, politická situácia všelijaká, v spoločný dom už neverí.
Tak poslednym komentarom si to zaklincoval, ved ty ju mas vlastne uplne u prdele 🙂 nezaujima ta, ze zije v byte, kde nechce, nezaujima ta, ze vsetko podriaduje domacnosti a detom a este ta aj nezaujima, ze chodi psychologicke a preco ale pokojne sa dalej tvar, ze mate pekny vztah, uz sa duplom necudujem, ze mysli na zadne vratka
Vyhovorky vyhovorky, je to jen vnutro co by si sa pytal, som sa pobavila 😵💫
Pretože, jw to tvoja manželka. Ty si sa jej nikdy neopytal ako sa cíti, čo cíti a co prežíva? Ano, ke to jej vnútro a ty ho nevyriešiš, ale zaujímať by si sa ako jej manžel mal. Ako citam diskusiu ďalej ani sa nečudujem, ze tie zadné dvierka hľadá. Ako vravíš pomôžeš co sa týka deti, mozno domácnosť, ale zaujímaš sa o scoju ženu ako o osobu, ľudskú bytost?
No ty to v sebe riešiš, tak nech si to aj ona rieši? Ty nevieš, čo sa jej v minulosti stalo? Aký mala život? Či netrpela? To ako vážne?
Ty si riadne pomýlený človek, taký bez ducha, bez citov. Zvláštny tvor.
Presne som si myslela, ze si tento typ, myslis si, ze si dokonaly partner, lebo rodinu zabezpecujes financne a co by tak asi este viac chcela, prekvapenie, ludia ziju vo vztahoch a v manzelstve aj kvoli inym veciam ako financna stabilita 🙂 ak su partneri financne rovnocenni, touto logikou by potom preco boli spolu? Tvoja zena pracuje, stara sa o domacnost a o deti, evidentne potrebuje mat v zivote partnera a nie providera, skoda, ze si to neuvedomila uz skor.
Cudujem sa, ze tvoja zena sa spamatala az teraz, lebo ja by som sa uz davno zamyslela, na co mi je partner, ktory si mysli, ze ked mi vycleni peniaz, tak mam byt spokojna a vdacna.
Precitaj si svoje komentare - ty, ty a ty 🙂 totalny sebec
Nie, nema vsetko. A povedala ti, co chce. Ze sa tebe zda, ze nic nepotrebuje, to ozaj neznamena, ze to tak je. Vies co? Tak jej pod stromcek daruj navstevu notara s prepisom pol tvojho bytu na nu, ked teda dalsi byt nie. A neodpovedal si mi na to, ako by si sa citil na jej mieste. Nizky plat, byvanie v byte manzelky, ty nevlastnis nic, no roky ju prosis o zmenu. Okolo teba krachuje kazde druhe manzelstvo a ty zacinas mat po rokoch strach, co s tebou bude, keby daco…
A ze nevies vyriesit problemy? Ale vies, vyber si:
1) prepis pol bytu na nu
2) kupa spolocneho investicneho bytu
3) zuzenie bsm a kupa investicneho bytu iba na nu
Osobne sa prihovaram za c.2
Vies mi povedat, preco to nie je moznost?
Nemá všetko. Inak by netúžila po vlastnom bývaní a nechodila k terapeutke. To, že ty si introvert a ty máš nejako veci nastavené neznamená, že ich má tak aj tvoja manželka. Z toho čo píšeš, je zjavné, že jej chyba vypočutie a pochopenie z tvojej strany. To, že jej problémy nevyriešiš, neznamená, že si ju nemôžeš vypočuť. A ak niekoho milujem tak mu to budem opakovať stále a nie, že raz a to platí. Pýtal si sa jej vôbec na jej pocity, či jej stačí raz povedať ľúbim ťa a berie to ako hotovú vec?
Vyzerá to tak, že zo začiatku ate mali idylku ked ste cestovali, nemali starosti, záväzky deti... Potom manzelka všetko obetovala. Ty si nezmenil nič a zjavne po 10r sľubovania jej pretiekol pohár trpezlivosti.
tento štýl písania má žena..ty nie si chlap
@karolinakr ak je to chlap, tak mohol radsej tu energiu venovat na rozhovor s manzelkou, lebo neviem o co mu v tejto teme vlastne islo 🤷♀️
@karolinakr tiež som nad tym rozmýšľala, že len biekto na rozduchanie vášní v nedeľu poobede 😆
@petronelag ved maju 70.000 staci na hypoteku. Maju luxusne prijmy, mozu si vziat vysoku hypo.
A preco vlastne nekupite investicny byt? Ved ten si na seba zarobi sam, tvoja zena by mala dusu na pokoji a idete dalej
@natalka13 Tak je to dobre, preto som už vpredu písala, že si môžu vziať hypotéku na hotový nový dom, kde by boli obidvaja vlastníci, lebo aj postaviť dom je dosť problémov navyše a tento byt prenajímať.
@karolinakr Ako veľa tém začína predstavením sa a potom frazou "A teraz k veci" alebo podobnou. Veľa tém ma štruktúru ako cez kopirák akoby platili spisovateľa. Keď má niekto problém a chce sa poradiť, väčšinou to vybafne inak. Ale neriešim to už.
Nemas naladu pocuvat o problemoch manzelky. Puklo by mi srdce keby mi toto povie niekto koho milujem. Tak vy teda ty h problemov mate ocividne dost. Lebo uz len toto je fakt podstatny
Chápem ju. Rozmýšľa triezvo a prakticky.
To, že ty si introvert, neznamená, že je taká aj ona a ze by nebola rada, keby si ju ty vypočul.
Keby si jej dal pozornosť, záujem, pocit istoty, že ti na nej záleží, nemal by si problém s nehnuteľnosťou.
Ešte som len na 3.strane,ale už ďalej ani nechcem čítať. To je neskutočne, ako tu všetky zrazu napádate autora, ako ma na ňu prepísať polku domu, atď. Prečo by mal? Véd ona mala rozmýšľať skôr a nie až teraz po toľkých rokoch. A vidí sa mi, že je tak trošku vychcana. To by som chcela vidieť, ako by ste vy prepisovali polku svojho majetku vašim chlapom. No to určite..... Ked takúto tému píše žena, tak úplne ináč reagujete. A teraz pravý opak. No hrôza
No, po prečítaní ostatných komerov a tvojich vyjadrení napíšem len jedno - chuda žena, nečudujem sa jej, že chce mať niečo vlastné.
@bielasovicka Prečítaj najprv zvyšok.
@bielasovicka necitas asi pozorne, viacere - ja medzi nimi na 1.strane pisu nieco uplne ine: A citaj dalej, mozno zisis, ako to ozaj je.
A nie je to tak?
Nikdy nevies co bude a ozaj jej "stratene" roky na materskej... prijem pocaa toho mizerny. A... moze skoncit na ulici. Resp ozaj s holym zadkom.
Je ok aby mala aspon 2-izbak alebo predat tento a mat spolocne. Osobne by som uz teraz dom neriesila ak mate krizu. Leboje to v manzelstve ozaj narocne riesit este aj toto. Alebo nejaky vacsi byt spolocny a tento dajte do podnajmu...
zena nebude dalsie roky nervozna a na ihlach ze co ked....
Keby toto písala manželka a tá by mala taký problém,že nemá nič svoje, väčšina žien by ju tu zdžubalo,že je blbá 😉. A keby písala ,že jej manžel nič nemá,tak by väčšina písala,že je manžel blbý 😆.
@simsalabim nehovorila som to priamo tebe. A väčšine