icon

Ako získať späť úctu u manžela?

31. okt 2022

Dievčatá, v čom to je, že u muža sa rokmi smerom ku mne stráca úcta, empatia? On je týždeň, dva milý a potom na mňa navrieska pre nejakú hlúposť. Ja by som sa hanbila po ňom nakricat, aj keď ma naštve, tak sa snažím s kľudom to riešiť. Uvediem príklad. Dnes máme obaja dovolenku. Ja spavam v obývačke lebo on veľmi chrape. S týmto sme obaja ok. Tak ja si spím a on príde o 7 do obývačky a prinesie si balík keksov a suchoce tam a chrume. Vôbec ho netrápilo, že do tej 8 by som si rada pospala, keďže do práce vstávam o 5,30. Pred 8 som vstala, normálne mu hovorím, či nabudúce nemôže prísť na počítač o 8. Išla som o 9 ku kadernícke a hovorím mu, že idem. Medzitým som ešte vybrala z umývačky a pustila práčku a hovorím že tak čau. A on začal zvýšeným hlasom na mňa, že načo mu hovorím dvakrát ahoj. Proste mám odísť a hotovo. Že jak u debilov. Už veľakrát som mu hovorila, že ma jeho správanie zranuje ale jemu je to zrejme jedno. Nikdy sa neospravedlni, ja som tá čo sa prvá prihovorí. Aj tak je to vždy moja chýba podľa neho. Čo s tým? Sme spolu 19 rokov, dve deti. K cudzím ľuďom aj ku kolegom je milý. Nekrici na nich. .ne tvrdí, že nemá empatiu.

januska12323
31. okt 2022

Je somár a ním bol aj keď ste sa vzali len si to cez zaľúbenie nevidela. Ty si ten typ človeka čo chce zakaždým dobre spraviť a čuduje sa, že nie všetci sú takí.
Keď prišiel do izby a ty si chcela spať mala si sa ozvať alebo postaviť a ísť do spálne. Keď na teba hučal pri odchode mala si mu zahučať naspäť a dobre tresknut dverami. Dovolí si k tebe stále viac lebo vidí, že môže.

autor
31. okt 2022

@januska12323 veď ja som sa ozvala, že nech sa so mnou tak nebaví a on na to posmešne, že tak ahojky. A večer sme sa dohodli, že do 8 nepride do obývačky na počítač a prišiel po 7.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
autor
31. okt 2022

@mamula20 nie,tak som to nemyslela. Skôr tak, že niekedy sa ženy k svojim mužom správajú nepekne a muž len skloní hlavu. Verím, že sú aj šťastné manželstvá kde sú k sebe vzájomne milí a vážia si jeden druhého.

autor
31. okt 2022

@mamula20 a s tou prácou, on povie, že veď práčka perie, umývačka umýva. Miesto ocenenia, zhadzuje moju prácu v domácnosti. Ja som mu minule povedala, keď uvaril obed, že veď to hrniec uvaril a bol ticho.

gertrudaosem
31. okt 2022

@luxus10 to bola najdôležitejšia otázka 🤣 že prečo je ráno keksy 🤣🤣🤣🤣

luxus10
31. okt 2022

@gertrudaosem 🙂kde sa ranajke?

luxus10
31. okt 2022

ze hrniec uvaril...👍👍👍

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nurielka
31. okt 2022

A nebol tam nejaký dôvod prečo došiel ráno o 7 s keksami aj keď ste sa dohodli inak? Zaváňa mi to ako keby ťa chcel "vytrestat" za niečo. A to ako čítam tie naschvaly si robíte navzájom. Zaujímal by ma jeho pohľad. 🙂 Máš pravdu v tom, že je to neúctivé spravanie a nepáči sa ti to na ňom. A ty sa k nemu ako chovas? Lebo to čo sa ti na druhom nepáči je väčšinou problém presne u teba. To s tým hrncom môže brať aj on ako neúctivé správanie. Hm..🤔 ? Zhodila si ho predsa tiež..

danica2711
31. okt 2022

prepáč, ale čo si si zobrala, to máš. A ak chceš tvrdiť, že pred svadbou bol empatický, pozorný a láskavý (čomu nikto neuverí), tak čo si si "vychovala", to máš. Zmeň prístup, ale prevýchova takého exempláru a po toľkývch rokoch bude sakra ťažká

autor
31. okt 2022

@nurielka zhodila som ho potom, čo mi opakovane povedal, že pranie nie je práca lebo perie práčka. A dôvod aby prišiel ráno o 7 do obývačky bol ten, že sa išiel hrať počítačovú hru. Aj ja by som rada počula jeho názor na mňa bez toho aby zvýšil hlas. Ja ustupujem vo všetkom len aby nebol konflikt a jeho vytočí aj keď ho dvakrát pri odchode pozdravím.

autor
31. okt 2022

@danica2711 no nekrical na mňa pred svadbou, nie som taká zúfalá aby som si vzala človeka čo si má neváži. Vtedy ma ofukoval aj keď som mala nádchu. Bol pozorný a milý. Časom sa to zhoršilo a netuším prečo.

autor
31. okt 2022

@danica2711 pred svadbou aj po nej mi nosil červené ruže, na Valentína kupoval okázalé darčeky, posielal zamilované sms. Rokmi to utichalo a akoby sa u neho stratila úcta ku mne. Sú niekedy týždne keď som zase skvelá, úžasná a potom zase rype. Takto dookola.

nurielka
31. okt 2022

Intimita ok? Sex ok? Spoločne aktivity?

autor
31. okt 2022

@nurielka ako sa ku nemu správam? Chodím okolo neho po špičkách. Radcej sa nehadam a pritakam aj keď viem, že je to hlúposť, čo tvrdí. On musí mať vždy pravdu, inak je zle.

bashawelle
31. okt 2022

Už neviem kolky raz tu vidím popis správania narcistu ako vyšité. Najprv bombardovanie laskou, a keď je všetko poistene, tak už si len buduje ego zhadzovanim niekoho iného. Zvyčajne životného partnera. A ešte sa obhajuje inteligenciou 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ toto je veľmi nezdravé prostredie, vo fáze keď chodíš po špičkach nech je pokoj ... veď to je na nervy . A nie, myslím ze v okolí ani nie sú tam muži pod papucou, ako si už zabudla, ako sa muž má k žene spravat, ak ju má rád.

madeline1
31. okt 2022

To je čo za manželstvo, ak spíte oddelene?! 😐

autor
31. okt 2022

@bashawelle chodili sme dva roky a toľko ruží čo mi vtedy nakúpil a darov. Nič nebolo problém. Bola som najlepšia a najkrajšia žena na svete a jeho bývalé len chudery. Po svadbe a narodení dieťaťa sa otočilo správanie. Odrazu kupovať kvety je hlúposť lebo aj tak o dva dni zvadnu, objatia sú pre pubertiakov a tak.

autor
31. okt 2022

@madeline1 čo je na tom? On veľmi chrape, takže nám to takto vyhovuje. Ráno skoro vstávam, potrebujem sa vyspať. A jemu to nevadí.

bashawelle
31. okt 2022

Klasický scenár. Najprv všetko super a potom bud postupne alebo náhle zmena. Inak s tými kvetmi aj súhlasím, podľa mňa zbytočnosť. Ale problém u vás nie sú kvety.

sinusoida
31. okt 2022

Toto je dobrá blbosť, skôr mu chýba IQ

mamula20
Odpoveď bola odstránená
autor
31. okt 2022

@mamula20 zapájala som ho do starostlivosti o dieťa aj domácnosť. Ale keďže som kojila rok a pol, vstávanie v noci bolo na mne, tvrdil, že samému sa nechce ísť na prechádzku s kočíkom. Myslím si, že ľudia sa menia vekom, udalosťami, chorobami. Niektorí viac, niektorí menej. Ale nemôžeme bohorovne tvrdiť, že ľudia sa nemenia

autor
31. okt 2022

@mamula20 a blahoželám k bábätku na ceste, žiaľ môj muž by na vašu rodinu povedal, že sa mnozite ako potkany. A to mi pred svadbou hovoril ako miluje deti a chce minimálne tri. Takže radikálne zmenil názor, tak ako sa mení aj on.

nurielka
31. okt 2022

Nepýtala som sa ako sa k nemu správaš, ale či po intímnej stránke je všetko ok, či je tam kompatibiblita. Lebo muž sa zvykne správať viac ako neúctivo ak nie sú naplnené všetky potreby. Potom je z každého chlapa narcis a manipulátor, keď ma tento deficit a jeho frustrácia sa môže stupňovať úplne iným smerom. A aj tým, že slovne útočí.

vakaveronika
31. okt 2022

Skúste manželskú poradňu. Povedz manželovi, že si praješ, aby sa k tebe správal tak ako na začiatku, nech si spomenie, aký bol vtedy. Skus prečítať knihu nejakú o vzťahoch, napr. mne sa veľmi páčila kniha Šťastné vzťahy.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
evivb
Autor odpoveď zmazal
slovakboy
31. okt 2022

Ľudia sa menia ale ten tvoj k horšiemu. U nás keď chrápem idem do vedľajšej izby ja. Tak nám ale bolo smutno spať osamote že to manželka radšej trpí a medzitým sa to zlepšilo. Aj u nás manželka sa stará oveľa viac o domácnosť ako ja. Preto ju obdivujem a pochválim za to a uvedomujem si to. Patrí to k úcte. Teraz je otázka prečo on tu úctu k tebe stratil. Podľa mňa je vo vnútri mierny sadista a ty hraješ skvelo jeho obeť. Na sprosté jednania pomáha rázna reakcia. Lenže aká, keď ty sa ho bojíš nasrať?
Najlepšia komunikácia je skutok. Čo by sa stalo keby si navyprala jeho veci cely týždeň a povedala že až keď sa ospravedlní za to čo ti povedal? Skús to ako sa zachová keď na neho takto pritlačíš. Bude sa hnevať? Bude ešte sprostejší? Bojíš sa ho? Tak mu to ukáž že sa ho bojíš a nechoď do postele s takým nech vie že jeho žena sa ho bojí. Píšeš že sa bojíš hádok znamená to že on ťa nimi ničí a asi po tebe kričí viac ako ty po ňom. Nesmieš však tieto veci prehliadať akože sa nič nestalo. Naopak aj z komára urob somára. Ale začni len jednou vecou a dôsledne požaduj jeho zmenu.