icon

Ako zlepšiť sexuálnu harmóniu vo vzťahu?

zaralotuska
30. nov 2023

Ahojte, som vo vynikajúcom zdravom vzťahu už štyri roky. Je to skvelý chlap, neskutočne si rozumieme, nehádame sa, máme podobné cieľe v živote a keď spolu trávime čas je nám obom dobre. Dokonca aj jeho rodičia ma majú radi a moji jeho takisto. Dlho ma však už trápi že si vôbec nerozumieme v posteli. Je to tak už od začiatku nášho vzťahu, mysela som si však že to chce len čas a “naučíme” sa na seba a bude to fajn. Nieje to tak. Viem že obom nám to chýba no zároveň sa nám ani nechce spolu spať keďže vieme asi aké to bude. Nemyslím si že to je niekoho z nás chyba, pretože jednoducho každý chceme niečo iné a nejde to moc skĺbiť aby sa nám obom v ten istý moment páčilo to isté…. Bojim sa lebo viem že niekoho ako on nestretnem len tak, a je to ozaj škoda že vo všetkom si rozumieme len v tomto nie. Ani by som nad tým tak neuvažovala ale keď mi kamarátky hovoria že so svojim priateľom spia aj x krat denne celkom ma to mrzi keďže my mozno raz za mesiac. Preto sa chcem opytat či niekto nemá podobnu skusenost a jednoducho sa s tým da naucit zit, alebo skor či si mysli že ten vztah skor či neskor padne. Vazim si ho ako cloveka preto by som ho nechcela začať podvadzat, napriek tomu sa obávam že mi myslienky časom pôjdu inam.

medda_beda
30. nov 2023

@feb13 Ja myslím nekompatibilitu takú, že z fyziologického hľadiska to ani nie je styk.
Napríklad ak žena nič necíti a nedá sa to zlepšiť lebo bohužiaľ si nesedia fyzicky, styk je bolestivý alebo muž nie je schopný mať styk pretože mu to nefunguje ani v mladom veku.
Nenarážam na nejaké zdravotné problémy ktoré prídu časom alebo zníženie libida po rokoch, ale na veci ktoré sa nedajú zmeniť ak si partneri nesedia fyzicky lebo nie sme všetci rovnakí alebo je tam už na začiatku zdravotný problém ktorý sa bude len zhoršovať.

Po rokoch vzťahu ak od začiatku bolo všetko ok to človek vníma inak ak sa niečo zmení, ale väčšinou sa mení frekvencia.
Podľa mňa však nie je v poriadku ak sa tá frekvencia zníži až tak, že partner ma záujem o sex raz za rok a odmieta komunikovať.

mamina7070
30. nov 2023

nema to zmysel ak to on neriesi tak ten vztah nema zmysel

anonymanonym
30. nov 2023

Neviem sice kde presne je problem (co je dolezita info), ale viem, ze jedine riesenie je spolocne si sadnut a dohodnut sa ako to budete riesit. Len to samozrejme musia obaja, chciet to vyriesit, jeden nezmoze nič.
Moze sa vam to podarit samym vyriesit k vzajomnej spokojnosti, moze vam k rieseniu pomoct sexuolog.. a kludne sa mozete aj rozist (ak to riesenie nema a je to pre vas podstatna vec).. a rovnako kludne mozete zostat spolu ak si v inych veciach rozumiete a zaroven si sexualitu riesit aj mimo s niekym inym - mozno unpopular opinion, ale aj takto pary funguju, a ak su obaja take povahy, bolo to po vzajomnej dohode (nevera poza chrbat je nieco ine), vyhovuje im to, tak why not? Aj to je riesenie no...
A ano, da sa zit aj uplne bez sexuality. Tiez jedno z rieseni, ktore sice tiez asi vyhovuje malokomu, ale kazdeho rozhodnutie ako bude zit.

feb13
30. nov 2023

@medda_beda Bolest sa da riesit, a ked zena "nic neciti", tiez sa tomu da pomoct inak, pokial ten par nie je ultra konzervativny, s ostatnym suhlasim

medda_beda
30. nov 2023

@feb13 Bolesť sa dá riešiť keď má chlap veľkého a hrubého keď už to tak mám napísať? Alebo extrémne malého, krivého.
Tak isto ako žena nemá orgazmus pri každej polohe alebo pri inom mužovi ho môže mať aj v polohe pri ktorej ho nikdy predtým nedosiahla tak isto je dôležité aby si ľudia sadli aj veľkostne.
Napísala som to priamo lebo fakt sa nedá všetko napraviť.

A nikto ani žena ani muž nemá žiadnu vadu len si musia sadnúť.

feb13
30. nov 2023

@zaralotuska "áno, je to kolobeh toho že potom je to dva týždne ok a potom sme tak kde sme boli predtým...." Musela som to viackrat precitat, kym som pochopila. Takze sa o tom porozpravate, dohodnete si nejake pravidla atd. a nasledne 2 tyzdne to funguje dobre, potom cela dohoda padne a kazdy sa vrati k svojim stereotypiam? Takto to bolo myslene??? Lebo to urcite nie je ziadna rarita... ja neviem, preco to tak je, ale to su veci, ktore si nestaci povedat raz alebo dvakrat... a mozno po case sa vam uz ani nechce o tom rozpravat, lebo ved stale to iste dookola a ma to iba kratkodoby efekt... chce to vela trpezlivosti, nevycitat si to vzajomne, skor to brat s takym nadhladom, ze to nerobi naschval, iba potrebuje castejsie pripomenut

hugger
1. dec 2023

Ani nevieme aký problém vlastne riešime. Takto sa pracovať nedá. 🥹

misters
Odpoveď bola odstránená
pralinka25
1. dec 2023

zas nejaky streleny socialny prieskum nazorov. autorka sa nezapaja tak to asi az take tragicke doma nebude alebo je to opat len fake tema z nudy.

lili1313
1. dec 2023

@katarinka89
@hugger
@januska12323 a aj iní. Autorka zatiaľ neodpovedá ale ja pridam za mna skusenost že môže byť problem kludne napr v tom že chcú obaja to isté 🙂 napr obaja su v sexe submisivni alebo obaja su dominantni a uz im to neladi. Ona možno chce samca, čo prevezme velenie a on možno chce taku ženu. To nemusi byt ani ziaden bdsm extrém, len nekompatibilne energie. A nedá sa stale prispôsobovať, potom to už cloveka nebavi keď to prirodzene neladi.

grof_monte_christo
1. dec 2023

Autorka, do diskusie sa už asi nezapojis, čo je veľká škoda, mohlo ti to niečo dať. Ja sa len pripojím k ostatným, že máš skvelého spolubývajúceho a priateľa, je to možno tvoja spriaznená duša, ale nie partner v pravom slova zmysle. Obaja asi nebudete veľmi sexuálne zalození, inak by vám frustrácia zo zlého sexu otravila celý vzťah a ukončili by ste to pár mesiacoch. Úprimne sa s priateľom porozprávajte o tom, ci takto chcete ďalej žiť, zostať 4 roky v takomto vzťahu bez náznaku zlepšenia v tejto oblasti už bola chyba.

vivienkalejova
1. dec 2023

@zaralotuska no tak napr.my to mame opačne hádame sa kvôli všetkému kvôli chlupostam a tak ale v sexe nám to klape od začiatku a to už máme 4 deti ale stále si sex vieme vychutnať ako prvý krát a mame ho každý druhý deň alebo kedy chceme tak ze podla mňa sex v živote robí strašne veľa alebo čo keby si mu povedala naj leží a ty mu ukážež čo a ako sa ti to paci 😅😅 ale ináč aj tak sa dá

zaralotuska
autor
Autor odpoveď zmazal
zaralotuska
autor
1. dec 2023

@lili1313 nevedela som ako to opísať v čom presne problém je, ale ty si to vystihla. Nejde to skĺbiť pretože keď on ma byt dominantny tak ho to ocividne otravuje a nebavi ho to. Mne to problem nerobi, aj sa mi to niekedy páči, ale nebavi ma neustale striedať 3 polohy kde ja som ta dominantná. Tiez by som niekedy chcela zazit to že on musí napriklad začínať veci (lebo on to necháva na mna), on je ten alfa “na vrchu”. Najlepsie je že na pohlad vxzera neskutocne dominantne ale realita je ina :D

janickacrazy
1. dec 2023

@zaralotuska no ale to sa zmeniť veľmi nedá, lebo vždy jeden z vás pôjde proti svojej prirodzenosti, sama vidíš, že to nefunguje

romi0310
1. dec 2023

@misters tiez mam taky pocit :D ale.tak kazdy sme nejaky, pre niekoho je sex tak dôležitý, ze strieda partnerov, viackrat rozvedene zeny/muzi. Ono tieto sexuálne apetity si velakrat komepnzuju ludia, ktorí neboli v detstve milovaní a chybala im pozornost. Mam jedneho kamarata, ktory nedokaze byt verby. On nevie hlboko milovat. Vzdy je to len o tej fyzickej pritazlivosti, ktora vyprcha a potom ho dotycna nebavi. Ani keby robila stojky a napchala si ho do kazdeho otvoru. U mna sa sexuaoita spaja s obrovskou intimitou a prepojenim. Ja som vzdy v extaze, ked som zamilovana, ale tak skutočne, hlboko a emocne orepojena s partnerom. To sa mi podarilo az teraz, pri mojom manzelovi:D inak ten sex bol taky nirnalny, ze pacil sa.mi, ale nebolo to take, ake to je teraz. A sranda je, ze predtym som strasne rada experimentovala :D a teraz? Staci mi nornalne misionar a vzdy som uspokojena. Takze skor je to o tej zamilovanosti, ako o nejakych praktikach. Takze nie nadarmo sa hovori, ze najkrajsi je sex z lasky

ivik4
3. dec 2023

Komenty necitam ale to ze sex nieje dolezity alebo ze sa tak da fungovat by povedal len ten co to ozaj roky nezazil 😃. Zaziva som dlhoooo. A to sme sa milovali az za hrob. Ale,nikdy viac. Zo vztahu som odisla, musela som mysliet viac na seba

ouwecka
3. dec 2023

@zaralotuska no ak nebudes rozpisovať detaily zw vam presne nejde tak si kľudne zajdite so poradne sexuológa ale podla mna je na to vela možností sa porozprávať a skúsiť kadeco..raz za mesiac? Panecku.. akoze po 4 r sme ani my neboli viac x za den spolu ale raz za tyzden je minimum podla mna,

veronikastrickova
3. dec 2023

Vy ste proste dobry kamarati. Vzťah je prave o tom, rozumieť si v posteli.

radacak
3. dec 2023

@zaralotuska nie , nemáte úžasný vzťah...ak by ste ho mali boli by ste spokojný aj v tejto oblasti...a to žiaľ nie ste..Aj toto je pre vzťah dôležité a skôr či neskôr to práve na tomto padne...vo všetkom ostatnom vám to môže klapať keď tu nie

karolina196
3. dec 2023

@zaralotuska fiiiha,tak toto neviem,ci sa da nejak zmenit.Chlapi su rozni,ale to,ze je nejaky "lenivy",tak to pocujem prvykrat.Praveze chlapi su ti,ktori su v sexe dost aktivni aj ked to niektori potrebuju iba raz zac.Nikdy som sa nestretla s pasivnym muzom,ale toto bude asi dost velky pruser.
Pritahujete sa vobec?Teda,skor,ci pritahujes ty jeho,lebo takuto pasivitu si neviem ani predstavit u muza.

drakvak
3. dec 2023

Ojoj, ja by som nebola s chlapom, ktorý ma nevie dostať “do varu” a ja jeho, tie začiatky vzťahu boli úžasné aj vďaka tej sexuálnej príťažlivosti, aj po 20 rokoch ako zohratá dvojica si vieme “zaskotačit”, keď naši tínedžeri zaspia 😀 Mne by to vo vzťahu, v manželstve veľmi chýbalo, kedy sme spolu nežili intímne…

simka17161
3. dec 2023

@zaralotuska Podľa mňa záleží aj na Tom koľko máte rokov. Ak ste mladí a plánujete založiť rodinu mali by ste vyhľadať sexuológa. Ak ste vo veku keď už deti neplánujete môžete sa zamerať na iné hodnoty. S partnerom máme sex párkrát za rok napriek tomu máme výborný vzťah, nedávno sme sa brali.

jabuducanevesta
3. dec 2023

ja si myslím, že časom by ťa to začalo štvať, že ti to chýba u neho a riešila by si to potom, po svadbe prípadne? radšej skúste sa porozprávať, prečo tak málo je sexu a poprípade kratšou cestou odísť,,, to by som urobila ja. Nehovorím, že je to najdôležitejšie vo vzťahu, ale už teraz ťa to zožiera...

ivik4
3. dec 2023

@simka17161 ale vidis ze ona s tym spokojna nieje, potrebuje to viac

ivik4
3. dec 2023

@jabuducanevesta presne ja som takto odisla po dlhych rokoch lebo som vedela ze raz skrz to ze nam to neklape,by som znicila mozno rodinu

j_m
3. dec 2023

🤔 a aj preto nie je v hodný “sex až po svatbe” 😂

slovakboy
3. dec 2023

@zaralotuska napíš trošku viac o ňom. Čo vieš o jeho sexuálnom živote? Hovorili ste niekedy o tom? Pošepkať si do uška čo koho najviac vzrušuje hoci by ho vzrušovali au chlapi mal by ti to povedať. Možno ho sex nevzrušuje ako taký aj to nech ti povie. A ty jemu. Potom môžte z toho ďalej vychádzať a snažiť sa o zladenie.

euka210
3. dec 2023

@zaralotuska treba hladat pricinu v com je "chyba" a hovorit o tom.
Len tak strelim, ale nie je tam nejaky blok u niekoho?...lebo ak zdravotne je vsetko ok a chemia funguje, tak neviem kde moze problem...

mery333
3. dec 2023

Sex je pokrm tela a láska pokrm duše. Pokiaľ sú tieto dve veci vo vzájomnej rovnováhe, si blažená. ;)