Aký prístup starania sa o muža je podľa vás normálny?
Ahojte,
Možno blbo formulovaná otázka, ale v rámci konverzácie so svokrou o mojom mužovi som naznačila, ako ho ona svojou prehnane starostlivou výchovou rozmaznala a že teraz nie je schopný po sebe ani hodiť špinavé prádlo do koša, ráno uložiť po sebe posteľ, umyť pohár, atď. Ona mi na to povedala, že všetky tieto veci u nich sú na starosti ženy, že ona a aj jej dcéra manželom každé ráno aj trenky nachystajú do roboty, atď. Neskutočne ma to vytočilo, ja som vyrastala s otcom a som zvyknutá na pravý opak, že muž nemá problém ani so ženskou robotou, samostatne oprať, vyžehliť atď...
S mužom sme spolu 4 roky, z toho 2 roky manželia a čakáme druhé bábo, je perfektný otec a o týchto "manželských" nedostatkoch sa často rozprávame a vie, že by som veľmi ocenila keby sa o kúsok viac snažil. Je aj veľa v práci takže samozrejme nečakám, že bude každý deň zmývať podlahy, ale zarazil ma prístup svokry a áno aj som si to zobrala osobne a som v 37.tt takže aj hormóny robia svoje 😅
Ako je to u vás?
Jedno také veľké decko som vrátila mamičke.. status manželka nie je totožný so statusom slúžka 🥴 ak mu ráno nenachystáš trenky, pôjde von s holým zadkom? hádam nie 🤦🏻♀️ je iba na tebe, či v tom budeš pokračovať. Ja od manžela očakávam rovnocenného partnera, ktorý ma aj v prípade choroby, či služobnej cesty vie plnohodnotne zastúpiť a postará sa o deti a o domácnosť.
Myslím si že to nie je o svokre ,ale o tom ako chce pomáhať manžel svojej manželke, je dospelý jedinec a má mozog.Zjavne mu vyhovuje mať servis a akosi ten chlap je spokojný, keď bude mať špinavé prádlo aj v posteli je mu to jedno.
Nečítala som komentáre, každopádne, práce kvôli tomu, aby som sa tohto nedožila u svojich neviest, som na synov dosť veľmi prísna. Je to zlyhanie matky.
Darmo sa o týchto veciach budeš rozprávať so svokrou.. ty si doma a ty si nastavujem pravidlá s mužom spolu..v kľude sa o tom porozprávajte..ale nečakaj, že keď okolo neho jeho mama skákala/skáče tak okamžite budeš vidieť zmenu.. môže sa stať, že sa že aj manžel nepochopí, čo od neho chces a prečo, ked doteraz to mal...a bude to viesť k hádke.. pomalymi krôčikmi zmenu spraviť vies..ale netreba tlačiť na pílu..chlapi sú podstate ako deti, musia mať pocit, že je o nič postarene. Každý to potrebuje mať inak aby mal pocit, že je milovaný..
U nás doma..napríklad pravidlo..čo nie je v koši na prádlo nie je oprane..zmena tvrala cca 3-4 pracie cykly, keď zrazu nemal čo na seba.. moje deti chlapci (2,5 roka a 4 roky) rovnako vsetko do spinaveho prádla dávajú sami.. Teraz mám všetko pekne v koši na prádlo..dokonca si pekne paruje aj ponozky keď ich hádže do spinaveho prádla..v bepone kúpiš..mega pomôcka..mám 4 rôzne farby a každý člen našej domácnosti má svoju farbu 🙂
Ja celkom nechapem, o co vlastne teraz ide...
To, ze svokra svokrovi denne chysta trebky je len ich vec, ked im to tak vyhovuje, nikoho ineho do toho nic nie je...
To ze to povedala tebe - ved ti nepovedala, ze aj ty to musis robit?!
S muzom si 4 roky - bolo potrebne mu niekedy rano pripeavovat trenky? Ak ano a mas s tym problem, ries si to s muzom.. ak nie, tak co vlastne riesis??
Pozri sa na to takto: ako trapne by sa citil tvoj muz, keby vedel, pre aku blbost ohovaras jeho mamu na mk a nepriamo naznacujes problemy aj tam, kdw ich nemate? Sorry, za mna nasilu tema, akych nemoznych muzov svokry vychovavaju...
@zoja1234 jasne páči sa foto.. ja som to kupovala x rokov dozadu v benop..kvalita super..drží doteraz.. práčka, sušička dokolecka..výhoda, keď náhodou susim na sušiaku tak len prevesim zato a netreba stipec.. možno aj na Aliexpress nájdeš.. za mňa mega pomocník a šetrič času pri 3 chlapoch 🤣
Svokra nech sa vám nemontuje do manželstva, to ako prvé! Syna mohla vychovávať roky, ako, to sa už ukázalo... :D Ale každopádne ti to vyhovuje, na iné mužské malichernosti, ktoré sú všade rovnaké. Nepoznám, neviem... či je chlap, ktorý nehodí ponožky na zem, ale do košíka na prádlo, ráno si ustelie, pohár si po sebe umyje a nenechá ho na linke, ktorý sám od seba žehlí??? perie? varí??? divné... 🙂))) Takže pomáhať si treba, treba ho učiť kompromisom, ale mužské blbiny len tak neprerobíme 🙂)))) A fakt - svokra nech sa nestará!!! Plus, svokre sa nesťažuj....
@bellugia ked nam stavali nedaleko nove bytovky, boli tam take male balkoniky asi z kuchyne a jeden chlapik na žehliacej doske žehlil, asi chcel byt na slniečku, tak žehlil na tom balkoniku..Tak som postala, pretrela si oči a iišla dalej..Akože mile od neho

Ešte dodám, že syna rozhodne tak vychovávať nechceme. Chceme z neho samostatného muža, ktorý zároveň bude vedieť prijať a ponúknuť pomoc keď naozaj treba.