Bojím sa mať sex
Ahojte. Riesim vo svojom osobnom zivote taky mensi problem a neviem, ako sa s nim popasovat, tak som sa rozhodla, ze sem napisem, ci ste nemali niektora podobny problem a ak ano, ako ste ho riesili.
Ide o to, ze mam 23r, studujem na VS a mam aktualne svojho prveho priatela. Citim, ze by priatel chcel mat uz sex, aj ked povedal, ze on na mna tlacit nebude. Ja to citim tiez tak, ze on je ten, s ktorym by som chcela prvykrat.. no hrozne ma od toho brzdi predstava, ze co ak by som aj napriek ochrane otehotnela. Su take pripady a kazdy vieme, ze najlepsia ochrana je sex nemat.
Studujem, studium je pre mna aktualne prvorade, nechcela by som si skomplikovat zivot, keby sa nieco stane. Do konca skoly mam vsak este dva roky. A to je dost dlha doba. Zazivali ste niektore podobny strach? Ako ste to riesili, prosim vas?
Tak mozete pouzivat ochranu a navyse k tomu sa vyhybat plodnym dnom, ktore sa daju celkom dobre urcit. Tam by uz mala byt ozaj miziva sanca.
nemala som taky strach, od 16tich som si uzivala a bolo to super, ani raz som nechcene neotehotnela, antikoncepciu som nikdy nebrala
suhlasim s kombinaciou ochrany a neplodnych dnj...ja cely zivot frcim na kondomoch, okrem toho, ze brania tehotenstvu, tak zabranuju aj prenosu bakterii a pod., nikdy, naozaj nikdy ochrana nepraskla, ani sa nijak nenarusila, nemusis sa bat
Tabletky + kondom - alkohol.
odporucam durex extra safe, nikdy v zivote nam nepraskol ani sa s nim nic nestalo. hak som nikdy nebrala ani nechcem, dieta mame jedno planovane.
Možno by bolo najlepšie predsa len počkať na lepšie obdobie, kedy by ti nečakané tehotenstvo až tak veľmi neskomplikovalo život. Ak neveríš ani veľmi spoľahlivej antikoncepcii, ktorá ale naozaj nie je nikdy spoľahlivá na 100 %, je dosť možné, že aj ten sex v neustálom strese bude o ničom. Možno by bolo fajn viac sa venovať škole a lepšiemu spoznávaniu sa s priateľom po iných stránkach. Držím vám obom palce 😊
Hmm teraz sa bojíš a možno o pár rokov keď už budeš chcieť otehotniet tak ti ani nepôjde.. 2 roky nieje až a tak dlhá doba aj keby sa niečo stalo.. Užívaj si a nestresuj, kombináciou viacerých foriem antikoncepcie by som povedala nemožné otehotniet + určenie plodných/ neplodnych dní..
Ano,mala som takyto stres pocas studia VS. Mna ale doma strasili,sex bol nieco zle a nezelane tehotenstvo bol pre mna obrovsky strasiak. Sex som si uzila az ked sme uz byvali s priatelom a vedela som,ze ak otehotniem,budeme sa vediet postarat. Ak pouzijes ochranu,je miziva sanca na otehotnenie. Len treba vzdy mysliet na ochranu.
Áno, zažívala. Neskôr aj v manželstve, keď sme už mali deti a ďalšie neplánujeme. Chránili sme sa vždy len kondomom plus prerušovaný sex. Ono nevidím to moc reálne s tými ďalšími dvoma rokmi abstinencie. Pokiaľ myslíš, že je to muž, s ktorým chceš byť celý život, nič vážne sa nestane ak by si aj naaaaahodou otehotnela. Nemáš už 16 a všetko sa dá zvládnuť. Nám sa to nestalo. Zatiaľ 😀
Tiež mám taký strach. Chránime sa HAK aj kondómom+prerušenie. Tiež mi je jasné že to nie je 100% a aj napriek tomu, že mám obrovský strach tak celý život tiež abstinovať nechcem.
Keby som mala tvoj vek a priateľa, ktorého mám rada, by som prvý sex už neodkladala. Si predstav, že sa s týmto priateľom nakoniec rozides, prejde nejaký čas, kým niekoho opäť spoznas a sa s ním zblížiš. Ked to budeš stále odkladať, tak nakoniec sa budeš pred chlapcami cítiť trápne, že máš už toľko rokov a si stále panna.
Antikoncepcia+kondom+sledovanie plodnych dni. Po tomto by si musela pocat uz az ducha svateho.
Chlapi nedokazu tolko cakat. Podla mna skor ci neskor mu rozkroci nohy ina a on pojde. V takom veku chlap bez sexu....ak pouzijete ochranu a pripadne si vydiskutujete ze sa nema spravit v tebe ale mimo(prerusovana suloz), bat sa nemusis. Ja som s mojim dlhorocnym partnerom nepouzivala nic. Len cisto spolah na chlapa, ze vie kedy...otehotnela som len vtedy kedy sme to chceli.
Môžeš použiť dve ochrany, pre pripad, že by jedna náhodou zlyhala. Napr pharmatex+kondom.
@beata_k no a mame tu jednu Janku na MK,.ktora toto praktizuje a aj tak trpi paranojou, ze je tehotna kazdy mesiac 🙂
@veronikaszabova tak vies, stopercentne iste su len dane a smrt
Najlepšia ochrana je síce naozaj sex nemať, ale pozri sa ako dopadla Panna Mária...
@marseillefan 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Ak beries antikoncepciu, pouzijete kondom, a budete mat sex mimo tvojej ovulacie, tak je sanca na otehotnenie tak minimalna, ze keby sa to stalo, da sa to povazovat za 8. div sveta. A ked chces tuto sancu znizit na uroven nizsiu, ako vyhra jackpotu v loterii, tak si popri tychto opatreniach dalsie rano daj este tabletku po 🙂
@janka_01 fuha tak toto nie je uz ani ochrana ale podla mna aj diagnoza, ked mas napriek tejto ochrane este aj strach.
@marseillefan nie len Panna Mária ale aj tie co akoze otehotneli vo verejnom bazene, lebo im tam samo od seba naplavali spermie 🤣🤣🤣
@betulinka1 tiez si citala Bravo? 😂
@akiana ano som presne ten rocnik, ked ficalo bravo, asi vtedy len začínalo 🤣🤣🤣
@betulinka1 Lebo tam sa riesili temy ako otehotnenie z bazena a pohlavna choroba zo zachoda v skole :D

Mas prosim nejaky konkretny priklad? Otehotnenia napriek antikoncepcii?