icon

Boľavá duša

lulula1990
10. sep 2022

Baby, potrebujem sa len vyrozprávať...
Sme s partnerom spolu 10 rokov. Keď sme sa spoznali bola som po ťažkom rozchode. Asi po roku od rozchodu sme sa dali dokopy s terajším partnerom - nebola som do neho nejaká zblaznená, bol/je to dobrý muž a vedela som, že má ma rád. Proste, chcela som stavať vzťah na iných hodnotách. Dosť skoro v našom vzťahu prišlo prvé dieťa - vtedy som mala taký ,,cuk" že veď ja tohto partnera nechcem. Aj som sa mu s tým zdôverila, ale nejako sa to utriaslo. Vinu sme zvalili na tehotenské hormóny. S prvým dieťaťom prišli aj nové starosti, čiže niekde v mojom podvedomí to bolo stále, ale potláčala som to. Zo zdravotných dôvodov som sa musela rozhodnúť či chcem druhé dieťa. Narodil sa nám ďalší chlapček. Dnes sú už deti väčšie a ja viem, som si istá, že partnera nemilujem. Nedá sa to vrátiť späť a ani nechcem, veď z toho vznikli dve, krásne, zdravé deti. Je mi z toho hrozne.

Strana
z2
lulula1990
autor
10. sep 2022

@54tinka54 ono to nie je tak, že k nemu nič necítim. Áno, nie je to chlap z ktorého by som padla na kolená, ale mám ho rada, záleží mi na ňom, prajem si aby bol šťastný. Len mu neviem dať takú lásku, akú si on predstavuje.

54tinka54
10. sep 2022

@lulula1990 tak ale po desiatich rokoch je myslím nereálne čakať že sa ti z neho budú podlamovať kolená. Proste tá láska už má inú podobu, pekne si to napísala, máš ho rada, záleží ti na ňom.. snáď nečakáš pocity ako v puberte keď sú dievčatá bezhlavo zamilované do hocakého vola?! A robia pre neho často hlúpe veci.
Proste neskaz si to čo doma máš… Máš dobrého manžela, dve zdravé deti..

nurielka
10. sep 2022

@lulula1990 a akú lásku si on predstavuje? Čo si pod tým predstavuje? Častejší sex, častejšie dotyky, láskavé slová? Vedel od začiatku ako aj ty na čom ste..ťažko už robiť z jedného alebo druhého obeť či vinníka. Iba ty alebo iba on to môže zmeniť. Je to váš život a je len na vás ako s ním naložíte.

kamatopo
12. sep 2022

@lulula1990 viem aké to je žiť s takouto,, boľavou dušou ,, keď riešiš jeden vzťah druhým rozumom. Keď vieš že aj keď máš vlastne čo si chcela, ale aj tak ti niečo chyba v tebe samej. Keď vieš že ten život čo máš tak rýchlo uteká a ty ho nemáš úplne naplnený. Deti ti síce robia radosť a si za ne vďačná no ako žena si niekde uviazla a nevieš sa posunúť. Tvoja duša nemá tú svoju druhú polovicu . 🤷 Skús sa viac venovať sama sebe. A časom uvidíš.

veronikakos
12. sep 2022

Ani nevieš ako ti rozumiem. Ako keby som čítala o sebe. No ja som sa našťastie po druhom dieťati do môjho vtedy už manžela zaľúbila. Prečo? Uvedomila som si aké má ten človek hodnoty. Čo všetko je ochotný pre nás robiť, bez slov, výčitiek a pod. Predstav si opäť lásku bez istoty. Vieš si to predstaviť??? Ja nie....
Skús prijať jeho lásku bez premýšľania "čo keby" a ono to príde.
Neboj, niesi jediná....

pipistrel13
16. sep 2022

@lulula1990 mozno je to tym,ze si cele roky hovoris,ze toto nie je ono,toto nechcem,a realne sa to aj deje...
ak je to take zle,jednoducho zo vztahu odid,ale ak mate rovnake hodnoty,ciele a pod. a rozumiete si,myslim,ze na tom sa da vybudovat nie co pevne,dokonca laska
lebo laska nie je to,ze mam iskricky a motyliky,ale to co opisujes ty,z toho sa da cosi vytvorit
ale ak sa ti muz hnusi a nedokazes s nim zazivat intimnosti,po tom to nema zmysel a chudak muz..
neviem ake reakcie cakas,ale ak sa da rob s tym nieco a nelutuj sa a ak sa neda tak uz kvoli tomu dobremu chlapovi to skonci

helinka38
18. sep 2022

@lulula1990 mám rovnaký problém s partnerom, no nemame deti ani nie sme svoji. Je to jeden kolotoč, ktorý sa nedá ukončiť.

helinka38
18. sep 2022

@veronikakos brali ste sa bez lásky? Ako si dokázala povedať áno? Ja to nedokážem. Mám rovnaký problém s partnerom.

lulula1990
autor
19. sep 2022

@helinka38 ja som si nechala čas, odstup, posledné týždne som sa veľa venovala sebe. A pomohlo mi to. Ja som zistila že žiadny vzťah nie je ideálny...a zase sa mi len utvrdilo to, že len ja sama sa môžem urobiť šťastná - nedokáže to ani môj partner, ani deti, len ja sama. Šťastie stojí na jednotlivcovi a toho za držím. Snažím sa všímať si tie pekné veci.

Strana
z2