Chýbajúca intimita v manželstve: Ako vyriešiť problém?
Ahojte, skúsim, ale nie je to jednoduché všetko zachytiť v skratke 🙂. Problém je s chýbajúcou intimitou od manželky, fakt je to pre mňa nepochopiteľné, preto píšem, hádam sa niečo dozviem. Sme štyridsiatnici, 3 deti, v celku obaja zdraví, dovolím si tvrdiť, že vekovo vyzeráme na menej, zachovalý aj postavou . Bežný týždeň vyzerá tak, že škola a práca, prvýkrát sa vidíme doma po práci, ona končí skôr, aby viac času mala na deti a domácnosť. Ale dosť pomáham, nie je to na nej, ale určite má toho viac.
Ale cez pracovné dni (niekoľko rokov od narodenie posledného) jej non-stop niečo je – únava takmer vždy, občas bolesť hlavy, brucha, no proste hlavne únava. Nedá sa s ňou cez pracovné dni moc riešiť veci (ale aj obyčajná komunikácia je na tenkom ľade), lebo hneď podráždená, že však nestíha, má ešte kopec, atď. Stačí jej byť v práci a už je doma mierne napätie. Ponúkam jej slušne, že nech si niečo nájde na kompenzáciu, čokoľvek, že doma to v pohode zvládneme (a to je pravda, že zvládneme), ale aj z toho je podráždená . Čiže cez týždeň niečo ako intimita je neslýchané, to už som sa dávno naučil. V piatky je stále hotová, lebo týždeň za ňou. Sobota je jediný akože „vhodný“ deň na niečo, ale to ešte je tam veľa faktorov. Nedeľa je už deň pred prácou, tak to už sa zase nič intímneho nehodí, lebo len povie, že „mať tvoje problémy“. A to sme za posledný rok mali sex asi 2-krát, a predchádzajúcich 15 rokov max 1 x za mesiac. Ale to všetko nebol sex – lebo niekedy sa stihla len predohra, vošlo dieťa a bol koniec, a tak som si „vyplytval“ tú jedinú šancu za mesiac . Večer sme prakticky nikdy nemali sex, v noci niekedy, ale to bolo po čase nudné, lebo však totálna tma , a podráždená, že bude nevyspatá. Takže jediná šanca bola v sobotu ráno (takže 4 možnosti v mesiaci). Normálny sex za 15 rokov som mával tak 3 až 4 krát do roka. Pri väčšine prípadov sexu sa odhalila len minimalisticky . Ako tak odhalenú ju môžem vidieť iba, keď akože vojdem, keď sa sprchuje. Ale pri tom ma strašne priťahuje, vzrušuje, páči sa mi. ALE UŽ SOM V ŠTÁDIU, že našu intimitu vidím ako športku – šanca vyhrať je vždy, ale prakticky nulová. Takže moja obľúbená poloha už roky rokúce je - ja vo vani, a v kúpeľni nikto (bohužiaľ, toto nie je vtip).
V skutočnosti však viem a vidím, že toho nemá až tak veľa, ako sa tvári. Len ona to berie tak, že sex je posledné čo ju trápi. A vôbec ju netrápi, že sme rok skoro nemali. Komunikovať s ňou sa o tom nedá, prosím túto radu mi nepíšte.
Záver - skúste akúkoľvek Vašu skúsenosť, hádam uvidím svetlo na konci tunela. ďakujem.
@0silvia0 momentálne nechodíme skoro nikam. Máme veľa povinností (samozrejme na nejaké to kino sa vždy čas nájde a ja som ochotný odložiť povinnosti kedy si len povie) ale predtým sme tiež veľmi nechodili. Nechcelo sa jej...
A áno tiež si myslím že tak po 60-ke by to bolo možno v pohode a čo teraz? Mám čakať ešte 20 rokov? Heh určite nie 😁
@diegoo ono to treba rozprudit tymto smerom. Najst nieco, co vas spolu bavi, vypadnut von a zit.
My sme s muzom spolu 24 rokov, a netrcime doma. Chodime do kina, na koncerty, na festivaly, na pivo a vsetko funguje.
Keby som sedela doma a prdeli by sme do gauca, tiez ma asi nic nebavi🤷♀️, a to my sme vo veku 50+ (ja) a 60+ (muz)
@0silvia0 no nemyslím si, že to nejak súvisí. Keď niekto nechce sex, tak môže chodiť kade tade a aj tak nič. Alebo môže sedieť doma. Poznám také ženy, v robote aktívne, chodia kade tade a keď prišla reč na sexuálny život, tak už pár rokov s mužom nespia a zdá sa im to úplne normálne, že im sa už nechce. Všetko ženy 40- 50 ročne.
@janickacrazy ja som nadviazala na to, co pisala
@pralinka25 , ze treba partnera znova zbalit. No neviem, doma na gauci ho asi nezbali. A tie aktivne zeny, ktore popisujes, chodia kade-tade so svojimi muzmi alebo s dalsimi zenami? Su urcite aj zeny, ktore su extra nekompromisne a povedia muzovi ze " nic nebude", a moze sa aj na hlavu postavit. Ale su urcite muzi, ktori to nevzdavaju a chcu ten vztah znova ozivit. A su urcite aj taki, ktori sa na to vykaslu.
@janickacrazy to vazne sa 40nickam zda normalne nemat sex? Nechapem…. S muzom mame nad 50 a neviem si predstavit byt bez sexu…
je to individualne. podla mna je najvacsi problem v dlhodobych vztahoch to ze nechame vyasnut tu prvotnu iskru pod navalom beznych dni, povinnosti, starosti a vsednosti. to male napatie, vzrusenie niekam utecie. raz niekoho zbalim a myslim si ze hotovo.
lenze clovek sa meni v case. dozrieva vyvija sa cize, znovu zbalit tu istu osobu je viacmenej vyzva, pretoze uz je ta osoba tak trochu ina. ale stale sa o toho druheho treba skratka snazit. dobijat ho objavovat, spoznavat.
aj v kazdom case je treba nieco ine. ja mavam fazy kedy ma bavi cestovat a zit a potom pride vacsia davka chorob, povinnosti, prace, som vycerpana a potrebujem ine veci. cize ked sa to vezme stale sa to da robit nanovo a stale inak.
niekedy stacia uplne male drobne veci, niekedy mozno pouzit len iny ton hlasu, ina odpoved, styl usmevu. inak sa usmievame na dieta, inak na suseda a inak na niekoho koho chceme ziskat. proste primat toho druheho sa do mna znova zamilovat.
najst to co nas na tom druhom priahovalo a znovu vytiahnut to cim sme pritahovali my. a trochu to vytunit. vylovit vsetky tie gesta, usmevy, pohlady ktore boli na zaciatku.
kino je fajn, ale problem nevyriesi. treba spravit kroky predtym. totiz ist do kina s chalanom co sa mi uz dlho paci, ale este o tom nevie je uplne ine ako ist do kina na tretom rande kedy to medzi nami iskri a ist do kina po 20 rocnom manzelstve. stale je to len kino, ale tri krat iny zazitok. nie je dolezite ani tak miesto fyzicke ako skor stav mysle.
jasne, je dolezite mat spolocne zazitky. to ludi spaja. a ano prdenie do gauca to uplne nie je. ale zase si povedzme ze ked sme zamilovani na zaciatku ani stravit vikend na gauci s cipsami a cokoladou nikomu nevadi.
mozeme stat na eifelovke vedla seba, ale ziadne ohnostroje nepridu a rovnako tak mozeme stat na balkone v Trencine vedla seba a moze to byt ako vybuch superovy.
muzi tu casto pisu : vzal som zenu tam a tam, kupil jej to a to, urobil som pre nu to a to a ona nic. tak isto zeny casto pisu varim mu periem mu, ma komplet servis aj tak si nasiel milenku. ano lebo o tom to nieje.
je to prave o tom niecom medzi riadkami. vnimat toho druheho, pocuvat ho. casto ten partner roky naznacuje, dokonca aj hovori ale prijmac si to vysvetli po svojom. casta chyba. zena povie vycitku: ty nikdy nie si doma. muz ab jej dokazal ze trepe zostane doma ale sedi na mobile, hra sa na PC alebo kuknu spolu telku. ale v reale nepocuva to co je za tym. vskutocnosti ide o to ty ma nevnimas, nepocuvas, nerozpravas sa so mnou, nerozosmejes ma, neprekvapis ma, nevzbudis vo mne emociu.
naopak chlap povie vycitku mame malo sexu. ale v skutocnosti asi ani nejde len o ten sex ale o to ze chce jej pozornost, ze chce jej dotyk, ze je to pre neho forma zblizenia a vzbudenia emocie.
a mohla by som pisat do nekonecna.
@simsalabim no nevies lebo mate funkcny vztah. lenze v nefunkcnom sa toto proste blokne.
@mangelxxx Tvoja manzelka ma znizene libido, na zaciatku vztahu je intenzita imtimnosti ovela vyssia ako 3x do mesiaca, proste takto ma nastavene fungovanie. Mozno by bolo dobre sa nou porozpravat a spytat sa jej ako by to navrhla ona riesit 🙏. Nie je samozrejme sa starat o 3 deticky, ale ak zena nema zaujem spat so svojim muzom, su techniky ako ho uspokojit aj inak ak jej zalezi na manzelovi.
obdivujem ženy chladne ako ľad, ktore vytrvalo odmietaju manžela, davaju mu omrvinky a on ako baran po nich nekonečne täži,sex ma raz za rok poriadny a ten chlap je spokojny a nikdy sa nerozvedie, sice ponadava, zašomre, ale karavana ide dalej..a tam kde sa človek strha, je nevážený
podla mna ona totalne ma na haku sex, alebo je frigidna, alebo ju ty nepritahuješ, horšia varianta, že si zly v posteli a ako taky pes čakaš, kedy ti hodia kocku cukru
vášniva žena vyzera inak, sex ju bavi, hlava ju neboli, a ked sa dlho nič nedeje, tak sa teši
rokmi sa može človek okukať, to neviem ako funguje v 35 ročnom manželstve, nikdy som to neskúšala, ale teda sexovat po tme a mat orgazmus raz za rok ona proste nechce sex a ma v talone milion vyhovoriek, prečo nie, a dokial jej ich ty budeš žrať, tak sa nič nezmeni ani teraz ani za 10 rokov
@0silvia0 niektoré chodia s mužom na rôzne akcie, výlety, dovolenky, niektoré s kamoškami, ale keby som o tom nevedela, nikdy by ma nenapadlo, že sú roky bez sexu
@janickacrazy tak bud to ich chlapi s nimi vzdali alebo im to tak vyhovuje, tazko povedat.
@diegoo a to znamena co? mate volny vztah (tj ostali ste manzelia a kazdy si sex riesi inde ) alebo rozvod ?
@mamina7070 v mojom prípade zatiaľ ani jedno. Uvažujem čo ďalej. V každom prípade som otvorený akémukoľvek východisku.
Precitala som len tvoje komentare z prvej strany. Takto. Je v bludnom kruhu a vobec si neuvedomuje, ze to teba coskoro moze prestat bavit. Mna by to teda prestalo bavit uz davno, celkom ta obdivujem kolko si vydrzal. Na tvojom mieste by som bola velmi otvorena. Rovno by som jej povedala. Mam ta rad, vazim si ta, pritahujes ma. Ale takto uz nechcem zit. Nepaci sa mi aka si stale podrazdena, bol by som rad keby u nas bola pohoda. Pomaham ti, aj ti viac pomozem, urobim veci inak ak mi povies co by ta potesilo, urobilo radost. Ale ak sa nas vztah a fungovanie radikalne nezmeni, nerucim za seba ako to dopadne. Dam ci cas na to aby si si to premyslela, som ochotny ist do poradne sa o tom porozpravat, ale je to na teraz na tebe.
@demodun niekoľkokrát sme sa už o tom rozprávali (vlastne aj hádali - a to sa inak nehadame vôbec). Vždy sa to ale nejako utrasie ako som spomínal na 2 týždne. Ja som si to len minulý týždeň uvedomil, že je to už 7 rokov a vlastne je mi jasné, že toto sa už nezmení. Už uvažujem nad rozvodom. Myslím, že akýkoľvek posun bude posun vpred..
@diegoo no ak to trvá 7 rokov, tak tam už asi zlepšenie nenastane. 🙁
Len to priebežne aj trochu osvetľuj rodine a priateľom (samozrejme nejak diplomatickejsie)
Aby si potom nebol za kretena, ktorý odchádza od dokonalej ženy, z dokonalého vzťahu. Lebo navonok to tak určite pôsobí a jasné, že to potom schytas hlavne ty. 😉

@diegoo no to je prave presne ten vek krizovy. aspon co to tu tak citam tak ako cez kopirak. preto som sa aj pytala. ano este mas velmi vela rokov pred sebou a ste v najlepsich rokoch ale zas nemas 20 rokov cas na rozhybavanie sa. malo by to byt cim skor ked uz tak. len si ujasnit akym smerom chces ist.