icon

Cítim nechuť k svojej žene

22. apr 2022

Sme svoji už 7 rokov a máme dvoch krásnych synov. Nemôžem povedať na ňu ani krivého slová v tom, že sa o deti stará úžasne, navarí, je milá a láskavá žena, ale ide o to, že sa za tú dobu čo sa poznáme veľmi zmenila.. Pribrala najmenej 10kg, maľuje sa len málokedy. Viem, že krása nie je všetko, ale ja si nedokážem pomôcť. Odpudzuje ma. Nedokážem s ňou mať sex a reálne sa vyhováram sa únavu, čo naveky nebudem môcť… Naozaj neviem, ako jej to mám povedať, aby som jej neublížil. Každý víkend chodím do posilňovni a aj to na mne vidno. Hanbím sa s ňou chodiť na verejnosť. Viem, že ma tu všetci riadne zhejtite, ale ženy…starajte sa o svoj výzor aj po rokoch vzťahu...

aurora33
24. apr 2022

@dankuk tak s tou postavou po pôrode by si nebola ideal napríklad môjho muža. Zase si nenamyslaj. Pri cvičení sa aj odreagujes. Moje deti si tak na to zvykli, že keď chcú cvičia so mnou. A tiež sme si všeličo preskákali, cez koliky, alergie a všeličo možné ale ten čas pre seba si vždy nájdem.

aurora33
24. apr 2022

@jaskolka ja tiež nechodím do fitka, cvičím doma. To cviko bol len príklad, tá žena môže robiť čokoľvek čo ju napĺňa. Tiež zbožňujem prechádzky turistiku, ale to robím aj s deťmi. Ak si chcem oddýchnuť tak sa jednoducho zavriem do izby a cvičím.

jaskolka
24. apr 2022

@aurora33 ale ved presne o tom vravím. Koho cvičenie baví, pokojne nech cvičí.a nech mu to je aj dopriate.
Skôr narážam na to, že všeobecne všade sa píše, že žena nech ma možnosť si zacvičiť, že nech ju pošle do fitka, kúpi permanentku a podobne. . Co ak ona vôbec cvičiť nemá záujem? A uprednostní iné formy relaxu?

aurora33
24. apr 2022

@jaskolka to je v poriadku. V poriadku ale nie je ak žije len pre svoje deti a zanedbáva sa. A tiež nie je ok ak jej to muž vyčíta, ale nepomôže jej aby mala na seba čas.

srferreira
24. apr 2022

Ano zeny a mamicky, ktore su ‘dokonale’ a vsetko zvladaju, aj sa starat o seba. Aj ja sa staram aj stiham co vsetko potrebujem. Ale zato sa tu nepovysujem nad tymi co jednoducho to nedavaju a viem ich pochopit. Nerozpisujem sa tu co vsetko stiham a nepodcenujem ich tu. Lebo ked to zvlada jedna, druha nemusi. A nepisem tu boze baby to nemate ani 10 min. pre seba????🤷‍♀️ No nie, niektore nemaju!
A to, ze si myslite ze denny 10 minutovy make up je to co by malo vaseho muza pritahovat ku vam tak nieco nie je v poriadku!

yoxinka
24. apr 2022

@srferreira
Také niečo som mala rozpísané, ale som to zmazala. Mám skvelého chlapa a áno, starám sa o seba aj pri troch deťoch, ale môj muž mi je oporou, priateľom, máme krásny vzťah, on je úžasný otec. Sú
Však ženy, ktorým muži chodia na týždňovky, oni furt samé s deťmi alebo kadečo iné, viem si predstavoť strašne veľa okolností, kedy je žena frustrovaná, sklamaná, ubehaná, vyčerpaná a nemá silu, energiu, chcenie, motiváciu …. hocičo, riešiť to, aby bola dokonale upravená atď.

zuzikq91
24. apr 2022

Necitam vyssie…A si jej to povedal? Alebo jej to je jedno ze pribrala? Lebo kazda ze ak nema zdravotny problem sa neciti dobre vo svojom tele ak pribere ci moc schudne, mam oba pripady za sebou…. Alebo moj partner ma tiez brusko, mne to sice nevadi, ale jemu niekedy ano a ja mu aj poviem ze mal by si trosku zhodit uz len koli sebe ze sa neciti dobre kee mu trci pupek a to neni tucny….. Ale chapem prosta sa to u teba zmenilo a po fyzickej stranke ta uz nepritahuje… to znamena, ale ze uz aj city ochladli? Pomohlo by vooobec ak by schudla? Alebo to uz neni ani to tej laske tym padom ti neni uz ani pritazliva lebo ked lubis, tak tam by nemal byt problem.

hatsepset
24. apr 2022

@petra_em no a akoze dat si na seba makeup ked mas dobru plet je zbytocne = zase sme pri spirale a ruzi. To nie je malovanie sa. Ked si davam makeup, automaticky si dam aj lica, resp konturujem, pretrem aj obocie a dam aj linku alebo tien a spiralu.
Takze v podstate ak mam dobru plet, chodim na mihalnice a laminaciu +farbenie obocia (to si robim sama) tak som "namalovana" podla tohto štandardu stale. A myslim ze písal ze na vonku sa maluje ak niekam idu. Ja sa tiez na ihrisko nemalujem... Malujem sa ked to ma zmysel. Inak mi to obocie a mihalnice uplne stacia.
Kazdy pod "malovanim sa" rozumie nieco ine.
Moj muz napr spiralu(res0 zvyraznene mihalnice) /obocie/ruz vobec nebere ze som sa namalovala, proste (az na ten ruz doma) to bere ako uplny standard. Malovanie je az presne to co som popísala vyssie. Nevieme ako to mysli dotycny pan

hatsepset
24. apr 2022

@srferreira presne :D - capnut na seba jednofarebny kryci krem/makeup bez konturovania alebo aspoň lic, dat vrstvu spiraly a pretret pery neni "malovat sa". Standardny chlao ani nezisti ze sa daco stalo 🙈

ajn
24. apr 2022

@lucinka1988 on nepisal ,ze sa o seba nestara!!!ale ze pribrala 10 kg,to este neznamena ze je tucna a ze sa nemaluje.a ked muz napise ze sa mu nepaci vlastna manzelka len preto ,ze sa nemaluje,tak podla mna je chyba v nom a nie v nej.!ona sa stara o neho s laskou aj o deti.....a jemu sa nepaci lebo sa nemaluje.toto povie chlap ktory je nevybureny nezrely pubertiak.a nie rozumny zrely muz.......

lucinka1988
24. apr 2022

@ajn tak ale ty tu chytáš za slovíčka a vytrhávaš z kontextu a okrem toho, nikto z nás nevie, ako to medzi nimi je a kde je skutočný problém..Pani manželka už zrejme nie je pre svojho muža príťažlivá a nejde tu o to, že nechodí zmaľovaná ako kraslica, čo mnohé ženy, ktoré sa nevedia/ nechcú upraviť s radosťou vyťahujú..Ono nežijeme v minulom storočí, keď chodili ženy "zmachlené", ale tak pekne sa obliecť, upraviť, vlasy, nechty, tvár, to by mala byť samozrejmosť, ale v cca 80% mamiciek v mojom okolí nie je a mne samej ako žene a zaneprázdnenej žene 2 detí je to nepochopiteľné..A šarm/ sexepeal/charizma sa nemeria počtom kg, ani mierami, to buď žena v sebe má alebo nie..A mnoho žien to v sebe nemá a nemalo ani pred deťmi, nemožno sa čudovať, že po deťoch už vôbec nie..Podľa mňa autor nič zlé nenapísal a ja som nikde nečítala, že by svoju ženu nemal rád, jednoducho ho fyzicky nepriťahuje..to je povinnosť, aby ho priťahovala, aj keď sa o seba prestala starať? To ani náhodou..Ja viem, jednoduchšie je sa vyhovoriť na cely svet, prečo sa to nedá, lebo je to nepohodlné, nekomfortné a jednoduchšie je ostať vo svojej tone komfortu a vyhovárať sa na deti, nedostatok času..obyčajné dristy, buď sa o seba starám alebo nie- a vaha naozaj nie je o fitku, 90% ovplyvňuje strava. Toez som nikde nečítala, že by sa autor sťažoval na to, že nemá tehličky na bruchu..On hovorí o váhe a raz keď ho priťahujú štíhle ženy a jeho manželka taká bola, tak prirodzene sa mu to teraz až tak nepáči..

annale
24. apr 2022

napíšem ti to takto. ja som tiež veľa pribrala v tehotenstve, moja váha bola okolo 86kg 30kg nadváha, mám deti 5a3 a skúšala som ale nešlo, buď som veľa behala nielen okolo detí ale aj záhrady a tak a možno keby som aj mohla tak som bola riadne unavená, moje deti veľmi zle spávali v noci. a keď som aj začala tak som nechudla proste katastrofa. Teraz má mala 3 v januári som prestala kojit odvtedy spia obidve deti celé noci mimo choroby začala som cvičiť, behať, upravila stravu a ide to krásne dole. Môj muž je veľa s deťmi. Doma cvičím aj s deťmi cez yuotube a keď idem vonku zabehať alebo sa prejsť tak muž je s deťmi.
aby si rozumel môj muž bol aj pred tým s deťmi veľa, pomáha veľmi veľa v domácnosti ale ja som mohla robiť čo som chcela proste som veľa noci nespala poriadne, kojila a proste som nechudla. teraz robím menej cvičenia aj strava ako vtedy a chudnem omnoho rýchlejšie .
moja rada: navrhni jej že budeš viac s deťmi, pomôžeš v domácnosti a neboj mi ženy tiež budeme radi že máme čas na seba a môžme zhodiť a upraviť sa.

aurora33
24. apr 2022

@ajn nevybureny nevyzrety pubertiak by sa na tú ženu vykašľal a našiel by si inú. Neobhajujem ho, podľa toho čo písal tak by jej mohol viac pomôcť aby mala na seba čas. Ale už len to, že si to všima tak myslím, že ho to trápi a chce to riešiť. Ja by som napríklad ale bohvie ako to medzi nimi je. Aj ja vidím vo svojom okolí také ženy, ktoré porodili a absolútne na seba kašľu. A nemyslím si že nemajú cas. Len ísť do škôlky po dieťa s mastnými vlasmi a v starých vyrábaných legínach, tak byť chlapom asi by mi to vadilo tiež.

dankuk
24. apr 2022

@aurora33 problem nie je v cviceni, ale v tom, ze autor nezvladol prechod zo slobodneho zivota bez zavazkov do rodinneho zivota so zodpovednostou o rodinu a vychovu deti. Stale sa stara o seba, o svoje pohodlie a manzelka sa mu hnusi, lebo pribrala 10 kil. Pritom je mila a laskava, vari a zabezpecuje cely servis okolo rodiny. A keby sa jemu stal napr.pracovny uraz na stavbe, co by bolo potom podstatne? Ci ma jeho zena tip-top postavu, alebo ci sa onho postara? O com je manzelstvo? O tom, ze vyzadujem od partnerky stihlu postavu a bezchybny make up? Vsak, ked to vyzaduje, nech poskytne prostriedky a volny cas svojej zene.

lauraaaaaa
24. apr 2022

Jednou vetou,mohol si začať že si nespokojný s vlastným životom,minul by si zhodenie vlastnej ženy.

katkati
24. apr 2022

@srferreira Máš pravdu. A ja neverím tým dokonalým ženám, ktoré tvrdia, že bez pomoci muža alebo niekoho iného zvládajú chodiť do zamestnania, študovať, postarať sa o 3 deti a veľký dom a ešte sa dokonale upraviť. Určite je to na úkor niečoho. Je normálne chodít upravená do práce každý deň, aj doma mať ľahký základ, ktorý v podstate muž ani nevidí, keď to žena tak cíti, ale viem čo obnáša to, keď chcem mať naozaj čistý byt, nakúpené, navarené, ozehlene, deti v poriadku atď.

konikvrany
24. apr 2022

Bratm, hlavne že ty máš čas sa starať o svoj výzor..... teraz si Ty sadni s deťmi a budeš sa o ne starať, pomáhať s úlohami, s ich voľným časom, navaríš a opereš a ožehlíš a pošleš si ženu ku kaderníčke, kozmetičke a do fitka. Takto to spravíš každé 3 mesiace aspoň. Garantujem ti, že sa hneď tvoj pohľad na svet obráti o 180 stupňov.

lucinka1988
24. apr 2022

@katkati Ja ti poviem na to jednoduchý a zaručený recept- neísť v ničom do extrému, ale absolútne v ničom- zlatá stredná cesta absolútne v každej oblasti života! Mne to tak funguje už 33 rokov a nie je zo na úkor ničoho. Lebo áno, máš pravdu- ak v niečom pôjdeš na 100% a viac percent, automaticky všetko ostatné začne zlyhávať..Ak niekto má potrebu sa venovať 24/7 dieťaťu, je to na úkor milión iný h vecí..Ak hľadá milionára, je to na úkor toho, že spolu nrtrávia čas, ak má potrebu variť 5 chodive menu denne a každý deň inú teplu večeru, alebo 100% sterilnú domácnosť, automaticky na úkor detí, seba, manžela..Ale ak si uvedomíme, že dá sa mať vsetko, ale nič nehnať do extrému, je to úžasný life balance. Možno u mňa "syndróm stredného dieťaťa"🤷‍♀️Tak či tak, funguje to a je to suoer

jankak055
24. apr 2022

Ja som doma s 2 detmi muz robi prec. Som rada ked sa vecer osprchujem. Vymen si to s nou aspon na tyzden a potom daj vediet na co vsetko si mal cas... Modli sa aby ti deti neochoreli 😉🙃

autor
24. apr 2022

@lacibo Pred tým vyzerala úplne inak. Neviem, že či to je tým, že bola tehotná, ale dosť pribrala a nemaľuje sa tak, ako dávno. Áno, predtým som s ňou dokázal mať sex aj každý druhý deň.

autor
24. apr 2022

@barbie1981 Nejak takto vyzerá teraz moja žena, iba o niečo menej je predsa len chudšia...

dankuk
24. apr 2022

To je fakt "mile", ze predtym si s nou dokazal mat sex aj kazdy druhy den. 😄 Preco ste sa vlastne zobrali, ked ju nemilujes?

zabka1000
24. apr 2022

@katkati ani ja neverím tým dokonalým zenam,ktoré majú dve práce, robia školu,zvládajú dva-tri deti,veľky dom a to všetko bez pomoci.Pretoze niekto s tými deťmi predsa musí byť,keď si ony robia svoje.Takze určite fungujú babky,tety a podobne.My sme s mužom na všetko sami,máme záhradu,stále niečo dorabame na dome,deti zaspávajú o desiatej a my sme obidvaja na kašu a zaspime s nimi.

petra_em
24. apr 2022

Ja bezne vidim na ihrisku rozkotene dvadsiatnicky vo vytahanych gatiach s mastnymi vlasmi . Sa ani necudujem tym chlapom ze ich podvadzaju a mlade baby. Mat doma takeho rozgajdanca tiez mu poviem svoje.

selest
24. apr 2022

@danyelia to ano ale vsetko zalezi aj od tych deti. S mojim prvym.sa nedalo nikam, bud grcal alebo vrieskal, odvsadial sme muselin utekat, nik ho nechcel ani strazit co trva doteraz. Keby mam len druheho syna mozem robit a ist kde chcem nema s nicim problem, kludne by som mohla ist plavat alebo cvucit doma. Pri starsom sa ale neda a kedze nemoze ani do skolky tak...A ak napr manzel nechce pomoct alebo zapojit rodinu a deti do aktivit tak potom je to tazko.. Ja myslim ze vzdy je to o tom ako sa jeden o druheho staraju, zena kt ma milujuceho muza chce byt pre neho krasna. AK jej to umozni casovo tak sa snazi. Vyrobena zena co ma muza kt sa cez volno bud odprace do posilky alebo oddychuje nema chut. Prosto sa opusti hlsvne ak vidi ako na nu muz pozera. Mne by to bolo luto lebo clovek by mal milovat osobnost. Ja si ani nevsimnem ci moj muz pribral 10kg.

danyelia
24. apr 2022

@selest Tak to chápem, ja osobne musím poklopať, že naše 4 deti zatiaľ pri spoločných aktivitách ,,spolupracujú,, a výhodou je aj to, že tie staršie trochu dohliadnu a pohrajú sa s tými menšími 🙂

lacibo
24. apr 2022

Neviem ..ale 10 kg nie je predsa tak vela..ja vazim 57 kg, velkost S, a pri vsetkych troch tehu som isla na 82 kg..do pol roka po porode som mala svoju vahu..ale chcem tym povedat ze nikdy, naozaj nikdy ma manzel v posteli neodmietol, pritahujem ho stale rovnako..ci som bola taka alebo onaka, kedze to telo sa menilo, to je jasne..aj schudnut po porode chce svoj cas a podmienky..a to bol muz aj pri vsetkych porodoch..pritazlivost je aj o inom ako o vzhlade, vnimame partnera predsa komplexne, dolezitu ulohu ma jeho vona, na nu reaguje nas mozog, a ta sa nejako nemeni..milujeme sa stale rovnako..a to.sme spolu uz takmer 25 rokov..ak je problem u vas iba v tejto oblasti..treba to riesit a komunikovat..urcite sa s tym da nieco robit a znova to medzi vami ozivit..ak to teda predtym bolo vsetko ok...ak nie, to.by bola ina situacia

lauraaaaaa
24. apr 2022

Reálne ,neverím mu že chodí do fitka,podľa mňa je pri tele len sa prikrášlil 😉😉

petronela1985
24. apr 2022

Ono je pravda, že niektoré ženy majú tendenciu sa vyjesť a fakt že zanedbať, keď majú deti. Ja mám jedno a teda venujem sa jej, chodím do práce, riešim domácnosť...a tri až štyri krát do týždňa si nájdem čas na cvičenie. Ale to znamená aj to, že sa o dcérku vtedy stará manžel alebo babka. V mojom okolí to presne vidím, napríklad moja švagriná a kamarátka detto. Tie sa vyjedli na dobrých 100 kíl, ale že proste moc, predtým boli relatívne udržiavané a pekné ženy, teraz sa to žiaľ, povedať nedá ani o jednej z nich. Moja švagriná, mala okolo 55 kíl ako sa dali dokopy so švagrom, krásnu, súmernú postavu, veľmi pekné črty, fakt že atraktívna žena. Teraz mastné vlasy ale že neustále, už ani podprsenku si nedá, keď tam raz za čas prídeme. Proste, nepozerá sa na ňu už dobre, neskutočne sa fyzicky zmenila. Pritom deti nemá nejako extra náročné, veľa jej s nimi pomáhajú rodičia. Tak prečo potom. Vydatá? Už sa nepotrebuje páčiť? Ja neviem...

monikamatulova
24. apr 2022

Ja myslím, že vo vzťahu je dôležité sa o všetkom rozprávať. Aj o tom co sa jednému na tom druhom nepáči, alebo co by mal zmeniť. Komunikácia medzi partnermi je veľmi dôležitá. Len treba s citom.