icon

Čo je vo vzťahu odpustiteľné?

9. feb 2023

Teraz tu bola diskusia ze snubenec sa bozkaval s nejakou kamoskou. Vsetci razne a jednoznacne radia rozchod. Chcem sa len tak opytat ci naozaj je to az tak jasne a jedina moznost je rozchod. Myslite ze ked su dvaja partneri, ziadne ani najmensie podknutie nie je odpustitelne ? Alebo aj manzelia ? Co ak sa proste nejakou nestastnou nahodou stane ze sa proste niekto s niekym bozkava ? Myslite ze je to tak strasne vazna a neprekonatelna prekazka ? Clovek nema pravo na male posmyknutie ? Nehovorim o nejakej dlhodobej vedomej nevere ale ako vravim nejake ozaj nechcene posmyknutie. Ci myslite,ze clovek je tvor tak dokonaly ze sa to proste nesmie stat ? Naozaj len ma zaujima taky vas pohlad. Pokojne z pohladu zeny aj muza.

monuska112
9. feb 2023

@zmrzlinka2021 kazda diskusia ma ciel. cize aky je tvoj ciel? pretoze ziadnu otazku na rozvoj mojho nazoru som nepostrehla a tiez som sa nedozvedela nic co by tu uz nebolo spomenute.

zmrzlinka2021
9. feb 2023

@monuska112 Cielom diskusie je prezentacia pohladov na danu vec. Je uplne v poriadku, ze teba to neobohatilo. Aj o tom je diskusia.

monuska112
9. feb 2023

@zmrzlinka2021 ok nabuduce ak budes prezentovat svoj nazor tak prosim adresuj autorovi alebo napis proste do diskusie. neadresuj ho mne, potom to vyzera byt osobne

reanda
9. feb 2023

v ktorom vztahu? v kazdom vztahu je odpustitelne nieco ine.. problem je, ze clovek, miesto, aby sa opytal sam seba, ako to citi a ci je schopny/ochotny nieco odpustit, sa pyta na nazor druhych ludi a podla toho sa potom zariaduje, lebo neveri sam sebe a pochybuje o spravnosti svojho citenia.. ci nie je nahodou nejak mimo.. no taky clovek potom nech sa necuduje, ze v zivote nie je spokojny, ked nezije podla seba, ale podla druhych..

betulinka1
9. feb 2023

Naco zakladas druhu temu? Uz v prvej téme o tvojom snúbencovi ti dievcata odpovedali.

zmrzlinka2021
9. feb 2023

@monuska112 neber nič osobne 😉

olimuc
9. feb 2023

On sa s nou nebozkaval nahodou, ale preto, ze mu 1. pripadala atraktivna 2. Nebola po ruke vylvolena tak zobral prvu, co prisla … alkohol ako ospravedlnie neberiem … je to urychlovac, nie pricina… asi by som uvazovala aky ma dovod a potom co s nim … tipovala by som, ze asi zasnubami moc nadseny nie je a nizsia vekova kategoria … len je zbabely otvorit usta

maranta_leuconeura
9. feb 2023

Su aj otvorene vztahy, v ktorych je tolerovany sex s inymi, su vztahy, v ktorych je tolerovana polyamoria, teda okrem sexu s inymi aj laska s inymi. A su vztahy, kde nie je tolerovane ani ist na obed s opacnym pohlavim. Vacsina populacie sa zrejme pohybuje niekde medzi tym. Ale vzdy je to o tom co vyhovuje tym dvom (alebo viacerym...). Nevera je pomerne bezna a vidis, odpusta sa.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
svetlonos
9. feb 2023

@ckocka
Pokial by som mala muza, ktory sa oziera ako cik, mala by som uplne iny problem ako neveru 😏 Taky by nebol moj manzel alebo keby zacal neskor, tak by sa stal exmanzelom.

ysseba
9. feb 2023

Ako sa dá nešťastnou náhodou s niekým bozkávať, prosím ťa? 😂

svetlonos
9. feb 2023

Kto sa nevie v piti stopnut po hranicu, kedy sa ma pod kontrolou, u mna konci.
Ked sa nahodne snubenec bozkava s inou zenou, je to pre mna byvaly snubenec!
Nie, neakceptujem, nema u mna ziadnu toleranciu takato „nestastna nahoda“.
Teda ma - jedine, na co mam iny pohlad je, ked zene/ muzovi hodia oblbovak do napoja a doticny si bud nic nepamäta. Alebo len utrzky - to je pre mna jedina situacia, kedy by som to vobec ani neriesila ako neveru.
Pokial by to urobil partner v manzelstve, premyslela by som si, ktore kroky kedy podniknem a riesila to tiez radikalne. Len pomalsie, to v pripade, ked su uz deti bo vztahu.
Takze odpustitelne je vsetko, co si ochotna odpustit. Pre mna je to absolutna strata dovery a nevidim dovod, terorizovat sa este v budom manzelstve v tomto pripade, naco???
Aby sa nahody a smyknutia opakovali?

mikadooo
9. feb 2023

Pohľad na to je veľmi subjektívny. Pre mňa by takéto "maličké" zakopnutie mesiac pred svadbou odpustiteľné nebolo. Ale tak - ja som sa vydávala z lásky, nie kvôli statusu. Možno niekto radšej odpustí, lebo svadba je už naplánovaná, tak snáď to bolo len jednorázové "maličké" pošmyknutie... Ja však nie som "niekto". Ja som ja a proste by som si ho nevzala.

basullinka
9. feb 2023

@veronikaszabova
@ysseba nešťastnou náhodou sa môže niekto s niekym bozkávať tak, že osoba č. 1 sa nešťastne potkne a spadne s náhodne pripraveným jazykom do náhodne otvorenej ústnej dutiny osoby č. 2 🤷‍♀️ tak nejak je to aj so sexom, asi 🤷‍♀️🤭

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
veronikaszabova
9. feb 2023

@basullinka 😂😂😂😂😂 zabila si 😂😂😂

jj298
Odpoveď bola odstránená
tykat
9. feb 2023

@ckocka ty a vies co ze mam kolegynu a toto je velmi blizko toho co toleruje. Opatrovala cez prazdniny dieta co jej muz splodil s inou ked bol s nou a mali maleho syna. Tolerovala ked jeden cas zila v ich dome dalsia zena s ktorou si rozumel. Tolerovala, ze chodi na striedacku spat ku milenke aj k nej. Akoze ja som nechapala. Teraz to uz beriem v pohode ale teda podla mna nie je tolerantna ale neskutocne blba.

sszuzu8
9. feb 2023

Pre mňa osobne by také bozkávanie zrada bola. Ako takému človeku môže žena znova veriť?

marca12
9. feb 2023

Neviem ako by som reagovala a co vsetko by som dokazala odpustit,keby k tomu realne aj prislo. No urcite by som sa pozrela na nas vztah,snazila by som sa pochopit svoje pocity,dala by som si cas na rozmyslenie a zahlbila sa do seba. Urcite by som sa nepytala na rady inych. Kazdy dokaze odpustit nieco ine a nezvyknem sa riadit inymi nazormi. Teda beriem,vypocujem si nazor,ale konecne rozhodnutie je aj tak na mne. Je to zbytocne matuce. Kazdy si to musi odzit sam a vyvodit dosledky.

maranta_leuconeura
9. feb 2023

@tykat tak mozno jej muz dava nieco, co by sama nemala (peniaze napriklad?). Ona sa vyjadrila, ze jej to vadi?

tykat
9. feb 2023

@maranta_leuconeura ona nejako verila ze ked sa k nej vzdy vrati tak to este nie je take zle, ze sa to este da odpustit a keby ju nemal rad tak by sa nevratil.

maranta_leuconeura
9. feb 2023

@tykat ja si tiez myslim, ze keby ju nemal rad, tak sa nevrati 😁

tanyag
9. feb 2023

Katka má dnes voľno? 😁

osky
10. feb 2023

Naco treba zakladat temu ,ktora tu uz v podstate je?
Mohla si Sa pytat aj tam.
Kazdy ma hranice niekde inde a kazdy teda dokaze tolerovat nieco ine.
Zasadne vsak Alkohol nie je ziadne ospravedlnenie na nepricetne spravanie.
Ak sa nevie dotycny podnapity ovladat ,nuz nema pit.
Ked chlap opity zmlati zenu a deti,aj vtedy bude alkohol ospravedlnenie?
Alebo,predstavme si to opacne-keby ona bola opita a bozkavala by Sa na tej oslave s inym chlapom,uvazovalo by sa o moznosti tomlrehltnut?
Nie..myslim,ze nie.
Lebo spravidla sme v 90 %zvyknute muzom vselico tolerovat,z lasky posuvat hranice,prizmurit oci,kde co prehltnut.

Mam dobru priatelku.
Prvy a posledny chlap v jej zibote je jej terajsi manzel.
O 15 rokov starsi,pred nou uz raz zenaty.cudzinec.
2 deti.on z 1.manzelstva 1dieta.
Podviedol ju raz-ked boli deti Este male.
Odpustila.
Podviedol znova.
Minuly rok na vianoce s nimi ani nebol ,lebo Sa cez fb zoznamil s dakou babou,s ktorou si ani poriadne nerozumeli....no a bol s nou.
Kamoska ho vyhodila,riesila rozvod,odluku..
A co myslite?
Odpustila...
Ona pride za ziva do neba.
Jeho by som zavesila do prievanu v 20 stupnobom mraze.

Ach

aurora33
10. feb 2023

Troska nenapadne, že veľmi podobná téma, len autor zrazu nepoužíva interpunkčné znamienka. Za mňa je aj bozkávanie nevera. Môj manžel to veľmi dobre vie. Alkohol za výhovorku nepovažujem. Keď sa nevie správať ak má vypité, tak nech nepije. Hotovo. Plus jeho názor je rovnaký. Čiže my obaja mame rovnako nulovú toleranciu voči nevere. Ináč dnes budem asi celý deň premýšľať ako sa dá nešťastnou náhodou bozkávať s inou osobou….

jasomzabka
10. feb 2023

precitala som prve tvoje tri vety, oni boli na spolocnej akci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!spolu v jednej meistnostsi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

svokrinjazykmonika
10. feb 2023

Takže takto nejako to funguje? Idem, idem, šmyknem sa, padnem na niekoho a jazyky sa nám prepletú??? A potom to vysvetlím manželovi že - Zlatko, nešťastnou náhodou som pobozkala kolegu 🤦😂😂 Ak sa niečo také stane tak to nie je v poriadku. Je to nevera, je to nefunkčný vzťah, ja na žiadne nehody a náhody neverím. Ak sa niečo také strane, tak je niekde chyba...

sabina_71
10. feb 2023

Nešťastnou náhodou? Padol na jej jazyk a rovno mu behol do úst???

mirco50
Odpoveď bola odstránená