icon

Čo robiť, keď partnerka odmieta deti a intimitu?

patrikjames
23. jan 2025

Dobrý večer. V rýchlosti. Mám 28 rokov ( žena 27 )Sme spolu 11rokov z toho sme rok manželia. Bývame vo svojom. 3 roky hovorím žene že chcem bábätko. Stále bola výhovorka že ja nie som pripravený. Zrazu keď si nemá čo nájsť ako výhovorku tak používa že ešte nie je pripravená ona. V sexualnom živote nič moc. Sex veľmi málo (od januára si to zapisujem, bohužiaľ cítim sa trápne ale musím aby som sa s ňou reálne porozprával že je to veľmi málo) od januára sme mali sexuálny styk len raz. Tieto dva faktory ma prinútili rozmýšľam že žena ma dlhé roky milenca. Buď je to iba v mojej hlave alebo naozaj ma milenca. Poprípade ako to zistiť. Pred týždňom som jej povedal že reálne rozmýšľam nad rozvodom kvôli tomu že nechce rodinu. Povedala že dobre. Doslova reakcia bola úplne pokojná. To je ďalší dôvod prečo si myslím že má iného. Nemôže žena zareagovať úplne pokojne bez hnevu bez emócií keď jej chlap ktorý jej dá všetko čo chce povie že sa chce rozviesť lebo nechce dieťa. Neviem čo mám robiť. Som normálny zdravý chlap ktorý má nádhernú ženu a chce sa s ňou milovať ale stále ju bolí hlava, je unavena, ťažký deň v práci, nemá chuť. Už roky chcem rodinku (deti milujem) mám príjem, platím hypotéku, ťažko pracujem aby sme sa mali lepšie. Pred rokmi som jej kúpil auto zobral na dovolenku všetko robím čo môžem a z jej strany nie je ochota o rodinu, deti, sexuálny život. Ďakujem že som sa mohol vyrozprávať a teším sa na vaše názory.

gribka1
23. jan 2025

Aj keby milenca nemala, nemiluje ťa, si jej ľahostajný. Čo s tým môžeš robiť? Žena ak je takto nastavená, niet návratu.

oceanahory
23. jan 2025

@patrikjames Ach jaj...taki mladi a zivot ako pri stroskotajucom manzelstve po styridsiatke 🫣...Stoji ti to za to?

sasa1310
Autor odpoveď zmazal
lonely66
Odpoveď bola odstránená
unicornlady
23. jan 2025

3 roky jej hovoríš, že chceš dieťa, ale manželia ste rok.
To ste si nevydiskutovali pred svadbou, či ona chce tiež deti??
To si si ju bral s tým, že ona ani nepovedala, že deti chce? Aký má ona vzťah k deťom v rodine?

Aj keď, tieto otázky ti možno pomôžu už len do budúcnosti v novom vzťahu, keďže jej nevadí rozvod. Prvý vzťah a asi aj jediný. Možno zistila, že ešte nezažila iných chlapov.

evcagabi
23. jan 2025

Preco hned milenec? Dali ste sa dokopy ako deti. Mozno je len otravena z tvojich reci

patrikjames
autor
23. jan 2025

@unicornlady no práve, ja som jej prvý a ona moja prvá

grof_monte_christo
23. jan 2025

Ale ano, žena môže reagovať pokojne a bez emócií a to vtedy, keď toho muža nemiluje. Takže tam je moja odpoveď.

enmery
23. jan 2025

Ja viem, že aj tú sú baby, ktoré si vzali prvú lásku. Ibaže to sú skôr vzácne výnimky. V 28mičke by ste vôbec nemali riešiť takúto krízu. Deti nedoriešené, vaše pohľady a túžby v budúcnosti. Sú aj ženy a aj muži, ktorým proste po čase začne chýbať, že mali len jedného chlapa/ženu a chcú ten čas dobehnúť. A áno, žena môže reagovať pokojne-pravdepodobne najčastejšie vtedy, keď už svojho muža dávno nemiluje a vo svojom živote vlastne nechce.

unicornlady
23. jan 2025

Ešte by som dodala k tomu, že ste boli v podstate deti, keď ste sa dali dokopy a vyvíjali ste sa už nejak spolu, vzájomne ste sa ovplyvňovali.
Lenže človek okolo 30-tky viac dozrieva v osobnosť, viac si uvedomuje, čo chce a čo nie.
A možno práve zistila, že nemala, kedy objavovať, kým vlastne je.
Je možné, že sa mýlim a ona mala aj dosť času sama pre seba formovať sa ako samostatná bytosť. Lenže skôr mám pocit, že teraz si uvedomila, že chce niečo iné než ty.

januska12323
23. jan 2025

@patrikjames keď sa žena háda ešte je šanca, keď ti povie na rozvod "dobre" je jej to jedno a ten rozvod máš naozaj vykonať. Nemali ste sa brať ale rozísť.

retatka
23. jan 2025

Posledne štádium vo vzťahu je ľahostajnosť.Ked už nie sú žiadne emócie, je to konečná.A to vôbec nemusí mať milenca, len láska vyprchala.Už je len na tebe, ako s tým naložíš.

ada_alica
23. jan 2025

@patrikjames žiaľ priklonim sa k názoru ostatných, ak je jej to jedno tak k tebe nič necíti......je čas na úprimný rozhovor a pohnúť sa ďalej

domkakvet
23. jan 2025

@patrikjames ci ma milenca, alebo ta uz nemiluje vysledok bude ten isty, cize sadnut a naliehat nech ti povie v com je problem, ci nieco z toho co bolo spomenute, alebo nieco ine a nenechaj sa odbit.

kitycat
23. jan 2025

@patrikjames rozved sa cim skor a hladaj stastie inde

hugger
23. jan 2025

@patrikjames nehodite sa k sebe. Kym ty si to len pomaly uvedomuješ ona to uz asi davno vie.Bud chlap a urob ci je spravne, ona na to nie je dost silna. A urob to skor nez si skomplikujete zivot v neperspektivnom vztahu dieťaťom.

michal_dr
23. jan 2025

@patrikjames

Chlape, (nepoznám tvoju ženu, nepoznám teba...) nemusí mať vôbec milenca... to by si spoznal, ver tomu... svoju ženu si najlepšie sám ty poznáš... reakcie, nálady, atd...

To, ako kľudne zareagovala na tvoj názor rozchodu... to nič neznamená

Otázka, resp. sa zamysli... ako sa posledné mesiace, roky k tebe správa... ako s tebou komunikuje. Dáva ti najavo, že si jej partner..? Príde sama od seba a objíme ta..?, dá ti sama od seba bozk..?, chytí ta vonku za ruku..?, usmeje sa na teba, keď sa rozprávate a podpichneš ju..?, dotýka sa ta letmo..?, navrhuje spoločné aktivity (kino, bazén, wellness, ples, bike, prechádzky, atd)...?

A na druhej strane otázka, čo ty chlape...? Robíš toto vyššie spomenuté ty reverzne, spontánne k svojej manželke..? Dávaš jej najavo, že ona je tá No.1 v živote..? Kedy naposledy si jej kúpil kvet, len tak, že si chcel urobiť radosť..? Priniesol len tak čokoládové guličky s kokosom cestou z práce..? Len tak, bez toho aby mala sviatok.. Vytiahol ju niekam..? atd, atd

Niekto povie, že blbosti, ale práve tieto blbosti vo vzťahu dávajú kyslík chémii, ktorá horí v každom jednom, toto je ten rozdiel medzi kamarátom a partnerom..

Ty si svoju ženu poznáš najlepšie...

A ak si si na moje otázky v mysli odpovedal... aha, no do riti, však to, čo píše bolo medzi nami úplne bežné, ale už to nie je...

Tak moja rada je, sadnúť si, v kľude sa so ženou porozprávať o Vašom vzťahu (bez hádok, bez výčitiek...). Základom každého vzťahu je komunikácia o všetkom... si chlap, ktorý ju miluje, preto x-ty krát zdôrazňujem "v kľude a bez emócii", eskaláciou úplne a totálne všetko poserieš.

Nie na fóre MK, ale rozhovorom so svojou ženou zistíš, čo a ako cíti, vníma ona, aký ma pocit z vášho vzťahu, čo by chcela ona, čo jej chýba, čo ju trápi...

A ak povie (neprajem), že u nej vyprchla chémia, nič k tebe necíti, tak s kľudom, žiadne výčitky, ona za to nemôže.., môžete si zato obaja rovným dielom..., nezabudni, že vzťah bol a je váš a je medzi Vami dvoma... s kľudom, rešpektuj jej názor, jej city...

Daj nám vedieť ako dopadol Váš rozhovor, nech už to bude akokoľvek... drž sa 😉

aveeva72
23. jan 2025

@michal_dr Wau. Toto je rada ako od odbornika, mozno aj naozaj si...Suzniem do bodky.

patrikjames
autor
24. jan 2025

@michal_dr veľmi pekne si to napísal. Prečítal som si to asi 3krat a veľmi si vážim tvojej rady!

kiki68
24. jan 2025

Za mna rozvod a dajte si sancu na novy zivot. Toto nema zmysel

hefo
24. jan 2025

Máš výhodu, že nemáte deti, tak pokiaľ neberieš manželstvo ako nerozlučiteľné, je triviálna cesta z toho von. Ale nehovorím, že jednoduchá.

U vás to určite bude jednak "prechodený vzťah", ale zároveň celú doterajšiu dospelosť ste prežili spolu, tak je asi ťažko si to predstaviť inak. Čiže je ťažké zostať, ale ťažké i odísť...

monika2012
24. jan 2025

@patrikjames So ženou s takýmto prístupom nechci mať deti a ani nemaj deti, lebo budeš na ne sám. Potom nebude kašľať iba na Teba, ale aj na Vaše spoločné dieťa. Mám to doma, len opačne, a neviem s tým pohnúť, keď ten druhý je úplne ľahostajný ku všetkým a ku všetkému už od samého začiatku. Ja po pätnástich rokoch neúspechov prichádzam na to, že muž je schizoid líznutý skrytou psychopatiou, a nie introvert, ako o sebe tvrdil, pretože je bezemočný, neempatický, bez súcitu, bez svedomia, bez ľútosti, bez dobrosrdečnosti, koná chladne, vypočítavo a bezohľadne iba vo svoj vlastný prospech. Zamysli sa, či Tvoja žena nie je podobná. Ak áno, v tom prípade to fakt nemá zmysel. Takýchto ľudí je cca 1 % a nedá sa to liečiť. Jediná existujúca obrana je útek. Ak teda Tvoja žena nemá nejaké zásadné, skryté, reálne dôvody, prečo Teba a deti odmieta, o ktorých Ti nechce povedať. Lenže ak ste v manželstve, nie je fér toto robiť partnerovi a nevytiahnuť na stôl všetky larty, nech partner vie, na čom reálne je, a potom podľa toho môže konať, resp. niečo vo vzťahu zmeniť.

enmery
24. jan 2025

@monika2012 Jemu radíš ako obranu útek?A ty so svojou situáciou "nevieš" pohnúť?To mi nevychádza. Ešte aj keď vieš, že máš doma emočne plochého muža bez empatie a schopnosti prežívať city a využívajúceho všetko a všetkých len za účelom, aby on sa mal skvelo. Tiež ostávaš kvôli deťom a preto, že rodinu živí on a ty nemáš kam ísť?🙄

rorino
24. jan 2025

@oceanahory skôr po 60. alebo ani to.On je pre ňu len chodiaca peňaženka,zabezpečený život.

lilian183
24. jan 2025

@patrikjames pred svadbou tiež odmietla sex, pred svadbou ste sa nerozprávali o deťoch?

toscania
24. jan 2025

@michal_dr amen🙏

monika2012
24. jan 2025

@enmery Chyba je hlavne v tom, že som túto skutočnosť, že manžel je skrytý psychopat a zároveň schizoid, pochopila až po tých pätnástich rokoch spoločného života. Celé tie roky som si totiž myslela, že je asi chyba niekde vo mne, že ho neviem poľudštiť. Psychopati dovtedy pre mňa existovali iba vo filmoch, alebo vo väzniciach. Samozrejme, teraz, keď viem, na čom s dcérkou sme, podniknem patričné kroky, keďže viem, že je to neliečiteľné a nie je žiadna šanca, že sa to zlepší. Aj keď ma za tie roky manžel obrovsky vyčerpal ako psychicky, tak aj fyzicky. Okolie ho, samozrejme, vníma ako príjemného, tichého, nekonfliktného človeka. To, kým naozaj je, vidíme iba my dve: dcéra a ja.

enmery
24. jan 2025

@monika2012 Ja tiež netuším, prečo si ľudia myslia, že takí ľudia sú len v base, vo filme, v Amerike, alebo že majú napís alebo výraz šialenstva. Rôznych "psychošov" sú medzi nami stovky. Vieš, okolie nikdy nevidí všetko, to jey takýchto prípadov vždy tak. Okolie Ti môže byť ukradnuté, lebo si neprechádza tým, či ty a dcéra 24/7 za vašimi dverami. Mňa by najviac trápilo, aký to bude dopad na moju dcéru po tých rokoch, na jej život, sebavedomie a výber partnera. Väčšinou sa to konečný tou "generačnou traumou" o ktorej si mnohé tu myslia, že neexistuje. Veľmi silno silno silno Ti držím prsty, aby ste z toho boli čo najskôr preč.❤️

monika2012
24. jan 2025

@enmery Ďakujem. Budeme to potrebovať.

martul
24. jan 2025

Moja kamoška si nedávno vzala takéhoto chlapa ako ty. Rozviedol sa, lebo proste ona bola ako tá tvoja, žiadny bozk, sex, nič, deti ani počuť. Rozviedol sa a našiel si túto kamošku. Vieš akí sú šťastní? Miliónkrát povedal, že to mal spraviť už dávno, roky sa trápil, snažil a zbytočne.
Oni sú teraz tak strašne šťastní, to sa málokde už vidí.